Ya benim iCloud dolu. Bide 1000 e yakın video 8-9 bin fotoğraf var o yüzden yedeklenmyo daha dolu zatenEşin terbiyesizlik yapmış ben olsam börek değil su vermem ve bu arada iphone dan iphone a medyaları aktarmak için bilgisayara ihtiyacınız yok icloudla otomatik geliyor zaten
Pardon da kendi parası ile kazanıyorsa bile sizin de eşinizin çocuklarınızın üzerinde emeğiniz var , hakkınız ödenmez , siz ne diyorsanız o olacak tabii kiHerkese merhaba
Öncelikle belirtmek isterim ki konu aslında çok önemsiz ama nasıl büyüdü anlatıyorum. Eşim geçen ay bana telefon aldı. Eski telefonum da duruyor içindekileri yeni telefonuma aktarmadım hafızası ful dolu onun. 3 yaşında kızım ve 9 aylık bebeğim var. 3 yaşındaki kızıma ekran çok fazla göstermek istemediğim için o telefondaki kendisinin ve kardeşinin videolarını izliyo öyle alıştı. 1000 kadar video 8-9 bin civarı da fotoğraf var nerdeyse tamamı 2 çocuğum yani. Zaten telefonu değiştirme sebebim de hafıza sorunuydu sürekli bilgisayara ordan harddiske aktar zor oluyo. Bir de bilgisayarımız yok abimlerden alıp binbir emekle aktarıyorum. iPhone un saçma şekilde tarih tarih aktarması var yani mesela videolar ve fotoğraflar bin tane dosyada. Tek tek ayıklamak gerekiyor neyse.
Gelelim konuya.. bu akşam eşim telefonda bi arkadaşına ben sana telefon veririm hediyem olsun minvalinde şeyler söyledi. Adam almak istemiyor sanırım eşim nasıl ısrar ediyor size anlatamam. Kaş göz yapıyorum hani tamam uzatma işte almak istemiyorsa gibisinden. Neyse adam tabi tamam dedi sat bana telefonu eşim kullanır bilmem ne dedi. Ay öyle sinirlendim ki eşime yeni aldığım telefonda hem video yok hadi ondan buna atayım ama bu telefonu vermek istemiyorum. Eskisiyle arada oyalıyordum bebeğim de olduğu için YouTube vermektense yüzlerce kendi videosu olan telefonla oyalamak benim için çok iyiydi yani.
Eşim tabi bi anda çirkefleşti kızlar yok ben kendi paramla aldım kime neyin hesabını veriyorsam kendim çalışıyorum kendim alıyorum sanane yok efendim 3 yaşında çocuğun telefonu mu olur düne kadar şikayet ediyordun kıymete mi bindi herşey para mı bilmem ne..
Ya belki bana kızanlar olacak bilmiyorum ama ben işin parasında değilim ki arkadaşımın bana iyiliği dokundu bilmem ne yahu git o zaman tepeden tırnağa giydir başka bi güzellik yap arkadaşına. Çocuk telefonla sosyal medyada fellik fellik gezmiyor ki saatlerce YouTubeda da takılmıyor kendi bebeklikten itibaren videolarını izliyor tatilde okulda orda burda. Öyle alıştı yani benim de arada kurtarıcım oluyo o telefon. Hayır yani benim param da istediğime veririm istediğimi yaparım ne alaka? Ay şu an bu saçma sebepten konuşmuyoruz. Yüzüme bakmıyor yatarken aç yatıyorum insan yemek getirir önüme falan dedi. Yemek yer misin dedim yemem canım istemiyor yemicem dedi. Ben börek ısıttım götürdüm yedi onu yatarken de açım maçım sayıkladı. Ya gereksiz ve saçma belki bana kızacaksınız ama vallahi kafam durdu. Zaten 2 çocukla bunalmış durumdayım. Bana bi akıl versenize tutumum nasıl olsun ne diyim şimdi ben bu adama
Doğru söylüyorsunuz diliniz sert ama doğru yaniBir çocuk gelişimci olarak sizin şahsi eşyanız ile ilgili benim paramla alındı ben karar veririm, senin söz hakkın yok diyecek zihniyette bir adama iki çocuk doğurup, maddi olarak ona muhtaç olmasaydınız keşke. Ekonomik özgürlük candır. İlerde aynı lafı evlatlarınızın yanında ettiğinde sizde bu işin eğitimini alan biri olarak çocukların size saygılarının sıfırlanacağını da biliyorsunuz sanırım. Burada olay telefon falan değil bence hatayı yanlış yerde arıyorsunuz. Bu zihniyette adamdan koca falan olmaz. Adam sizi damızlık ev işlerini gören biri olarak görüyor, eşi olarak görmüyor ki? Cümleri bu yönde ilerde evlatlarınızda bu söylemlere maruz kalınca onlarda size o gözle bakacak emin olun. Sizde güya börek ziyan olmasın diye adamın size biçtiği role uygun hareket ediyorsunuz. Sizi bu kadar aşağlayan adamın ne yediği neden sizin umrunuzda. Size alınan şahsi eşyada bile söz hakkınız bulunmayan bir evlilikte çok yanlış yerlere takılıyorsunuz.
Ben de dedim ki sen dışarda çalışıyorsan bende evde boş durmuyorum inan senden daha çok zorlanıyorum dedim. Al başladık yine demeye başladı. Benim yaptıklarım onun gözünde çok bişey değil yani. Tipik Türk erkeği kafası.Pardon da kendi parası ile kazanıyorsa bile sizin de eşinizin çocuklarınızın üzerinde emeğiniz var , hakkınız ödenmez , siz ne diyorsanız o olacak tabii ki
Ya bizim öyle sorunlarımız var işte. El iyisi benim koca. İnsanlara karşı o kadar iyi ki ben bişey söyleyince küfür etmişim gibi davranıyor bazen. En basit örnek biz bunları dün arabada yaşadık kiracımız çıktı evde tadilat yaptırdık biraz. Yarın emlakçıya verecek dedim ki ev çok pis büyük ıslak mendillerden alalım da şöyle sildirip atalım ev temiz görünsün. Yok gerek yok dedi ısrarcı oldum beni darlıyosun yok üstüme geliyosun beni sıkıyosun. Ben güzel bişey demiştim aslındaSize alınmış telefon sizindir. İsterseniz hiçbir şeye yaramayacak şekilde tutarsınız bir kenarda, vermek istemezseniz vermezsiniz. Çocuğunuz için kullanıyormuşsunuz. Eşinizin kendi paramla aldım muhabbeti yapması çok çirkin. Evlilikte tahammül edemediğim şeylerden. Arkadaşına yaranacak diye iki küçük çocuğunu büyütmek gibi bir sorumluluğun altında kalmış karısına el muhabbeti yapıyor. El iyisi derler onun gibilere. Hayır çok ihtiyacı olan birine verecek olsa sizden rica eder. Zaten arkadası da istemiyormuş, o da karıma veririm demiş, sizden alıp adamın karısına verecek yani erkek.
Ben para mevzusunda çok ciddi sıkıntı çıkarırdım. Acıktıysa zıkkımın kökünü yiyebilirdi.
Aylık ve çok uygun bir fiyat sürekli bilgisayarla uğraşmaktan iyidirYa benim iCloud dolu. Bide 1000 e yakın video 8-9 bin fotoğraf var o yüzden yedeklenmyo daha dolu zateniCloud hafızası yükseltmekte ücretli sanırım aylık mı bilmiyorum onu araştırsam bi
Dur bi bakıcam ya olmadı öyle yapayım bari bilgisayarla uğraşmam çok teşekkürler nasıl yapılıyo bilmiyorum ama sorcam birilerineAylık ve çok uygun bir fiyat sürekli bilgisayarla uğraşmaktan iyidir
Aldığı telefona 'benim param' diyen bir adamı iki kere baba yapıp işsiz kalırken düşünecektiniz. Bu ilk falsosu değildir bu adam hep böyledir.Bende bilirim çalışıp para kazanmayı ama 2 tane bebek nereye çalışıyorsun
el için eşini, çocuklarının annesini kıran bir kocanız var. En azından bundan sonrasında ev işlerini yapmayın yemek dahil. Telefonu verdiği adam yapsın. Ciddi söylüyorum konu sahibi şu an tepki vermezseniz asla düzelmez bu adam2 değil 3 çocuğunuz var
İlk kez böyle bişey söyledi zaten tam konu da benim işsizliğim değil sonuç buraya vardıAldığı telefona 'benim param' diyen bir adamı iki kere baba yapıp işsiz kalırken düşünecektiniz. Bu ilk falsosu değildir bu adam hep böyledir.
Zaten bugün yemek yapmadım yapmayı da düşünmüyorum. Tepkimi koyacağım aynen söylemi çok çirkindi. Ay stresli bi akşam olacakel için eşini, çocuklarının annesini kıran bir kocanız var. En azından bundan sonrasında ev işlerini yapmayın yemek dahil. Telefonu verdiği adam yapsın. Ciddi söylüyorum konu sahibi şu an tepki vermezseniz asla düzelmez bu adam