Konu para değil 🤦🏻‍♀️

Ya bahane de değil çocuk bakıyo hazır videoları var içinde yani telefon gibi de değil diyorum ya bu saatten sonra albüm benim gözümde. Telefonunda değilim aman ihtiyacı olan varsa veririm kenarda duruyor derim veya arkadaşı iyilik yapmış madem gitsin bi hediye alsın yemek ısmarlasın ne bileyim kendi bilir. Söylemleri çok çirkindi işte bencede. Bende bilirim çalışıp para kazanmayı ama 2 tane bebek nereye çalışıyorsun

Heh işte varya şu an benim hissettiğim şey bu. Yani çocuk ekrana maruz kalıyor da vicdan micdan onu sormuyorum. O benim ayıbım olsun çocuğuma kendi videolarını izletiyorum neyse ben bu lafı tuttum şimdi
Bu arada çocukların ekrandan uzak tutulmasının en önemli nedenlerinden biri de uyaranlardır. Saniyede beyninin işleyebileceğinden çok daha fazla mesaja maruz kalıp kitlenmesi, bilinçaltı kodlanmasıdır.
Bedenen olan kısmı geçtim.
Lakin kendi videolarında ya da bizlerin sıradan insanların çektiği günlük videolarda bunlar yoktur.
Dolayısıyla bir ekrana maruz kalacak, göz beden sabit kalacaksa en en masum şey kendi videolarıdır, tebrik ederim.

Asıl konuya dönecek olursak her ne sebeple olursa olsun isterseniz ömrünüz boyunca elinizi sürmeyin, şahsi malınızın kararı size aittir, öyle olmalıdır.
Bunu es geçen birinin davranışı, varlığınızı birey olgunuzu çiğner, sınırı aşar.
Ben sizin ne demek istediğinizi maalesef çok iyi anladım çünkü hayatımın çeşitli alanlarında maruz kalıyorum, umarım bunu kendisine anlatabilirsiniz. Anlasa dahi bakış açığı değişmedikçe hatayı göremez, yanlış işleme mevcut öğretisinde.

Ya işte ekran derken benim hatam. Zararlı içeriklerden mümkün mertebe koruyorum öyle diyim. Yani ay vallahi saçma bişey ama çok huzursuz oldum. Yaşadığımız diyalog beni huzursuz eden yani

Ya bu dil bende olsa şu an onu çoktan alt etmiştim. Yani şu dilin gücünü sizin gibi kullanan insanlara her zaman imreniyorum belirtmeden geçemicem yahu bizim aslında öyle büyük sorunlarımız var ki zaten temelde o sorunlar bizi bu hale getiriyor. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler böyle büyüyor bizde. Sorun şu ki yaşadıklarını hayatımıza o kadar yansıtıyor ki bu ayrı bi bdv konusu

Görmemiştim yorumunuzu şimdi okudum. Sakince konuşurum konuşmasına o bişey değil sinirler yatışır elbet. Kendi de pişman oldu ama geri de dönemiyor çok sevdiği bi abisi arkadaşı dedim ama önemsiz bi detay. Sevdiği birbirleriyle zaman zaman yardımlaştığı bir abisi şimdi geri de dönemiyor. O kadar ısrar etti ki adama ben hayır vermiyorum desem bile çok geçti. He vermem vermemesine ama kendi çok mahçup olur. Hoş olsun zaten bi danışsaydı biliyo sonuçta telefona kızım arada bakıyo diye vermiyorum diyebilirim ama dediğim gibi çok mahçup olur samimi olduğu biri. Kendi mahçup olduğu yetmez beni yer bitirir. Yani o kadar kırıcı oluyo ki kavga esnasında..

Estf, benim uzmanlığım iletişim, dolayısıyla birazcık farkımız olsun kelimeleri kullanmada mesleki açıdan
Amma velakin az önce belirttiğim gibi ben bile yaşıyorum bırakın en yalın haliyle anlatmayı, her yöntemle denedim, yok olmuyor.
Çünkü mesajın anlamını alıcı belirler ve onun kapasitesine göre şekillenir.
Yanlış öğreti dediğim tam da bu, toplumuzun çoğuna yayılmış, evdeki erk gücün veyahut geçim sağlayıcısının aldığı kararlara nihai uyma zorunluluğu.
Eşinize şöyle anlatın bunu; onun işine yarayan ama size göre gereksiz olan bir ürünü ona sormadan, onayını almadan evden attığınızı ya da hediye ettiğiniz örneğini verin.
Nasıl hissedeceğini sorun, en başta ‘ne var olabilir’ şeklinde cevap verse dahi beyninin bir yerine fikrine başvurulmamanın egosunu zedeleyeceğini hissedecektir.
Bir olasılık, gelecekte yapacaklarını iki kere düşünmeye sevkedecektir.

Aranızdaki sorunlar içinse mutlaka yardım alın derim, çocuklarınız var.
İyi bir aile iletişimi kurmayı öğrenmek zor değil.
Eğer telafisi olmayan hatalar yok ise evlatlarınızın mutluluğu için bu yolları geçmelisiniz.

Sizi anlıyorum gerçekten maalesef vazen insan kavga esnasında kırıcı olmazsa ama işte oluyor. Çok sevdiği bir abisi olabilir kendi öz abisi bile olsa sende eşisin sonuçta. Ama işte erkeklerde mahçup oldu mu dönmezler ya dediklerinden. Ya diyebilir ki ya abicim valla ben o gün öyle dedim ama eşimin de işini gördüğü için satamicam valla inanki o arkadaşı da çok anlayışla karşılar ama o sadece kafasında büyütüyor sanki geri dönüşü yok gibi hal bu ki öyle bir durum değil çok basit 3 kelime eşimin işini görüyor bu kadar

Çok yersiz çıkış yapmışsınız ne gerek, var adam söz vermiş bulunmuş bir defa altı üstü eski telefon bu tarz basit şeyler için inanın değmez

Ya çok şükür aldatma şiddet vs benim gözümde telafisi olmayan hatalar bunlar böyle şeyler yok. Yardım almayı ben çok teklif ettim ama pek oralı olmadı. Ben o şekilde değil de bodoslama girdim aynısını ben yapsam bin tane laf söylersin dedim bana ne dedi biliyor musunuz? Sen birine verecektin heralde kime vereceksin abine mi vereceksin dedi. Abime takık zaten. Artık geri dönüşü yok adama o kadar ısrar etti ki başta sonradan pişman oldu aslında pişmanlığını biraz benden çıkardı. Ya bizim sorunumuz onun öfkesini kontrol edemiyor olması. Öfkeliyken bambaşka biri..

biz biraz takışınca çocuğum video izliyor ama olsun falan dedi hani belki adam vazgeçer öyle deyince diye. Adam pek vazgeçecek gibi değil eşim kullanır falan demiş. Yani bana geçmiş olsun artık. Hayatta dönmez hani gider eski telefonumun aynısını alır bu hanımın der ama yine de ben vazgeçtim gibisinden bişey diyemez. Hayır gitsin telefon alsın da o kadar zor bir ay ki kiracımız çıktı eve masraf ettik bitiğiz hayatta alamaz. Yoksa inanın gidip ikinci el telefon alıp vermesine hayatta bişey demem.

Öfkeli iken bambaşka olan insanlar genelde içinde biriktiren ve kusanlardır, kendimden biliyorum.
Daha açık olmayı denemeli, önemsiz dahi olsa dile dökerek birbirinizi anlamanın yollarını bulmalısınız.
Elbet o şimdi erkek bir de, ayrı ego yarışları vardır ama bu yaptığı şeyin öfkesiyle alakası yok aslında.
Sizi hayatında konumladığı nokta yanlış olduğu gibi, kendini de abiyle yarıştırma kısaca ikinizi ayrıştırması bir görememesi yanlış.
Belli bir şeyler olmuş, üstü kapatılmış, içte yarası var.
Çocuklar küçük, bu atom bombası etkisi bir evlilikte.
Buradan ahlam kesiyorum da ne yollardan geçtim geçiyorum
İnanın size özel değil, yine söylüyorum bu toplum erkek yetiştirmeyi bilmiyor, kadınlar çekiyor acısını.
Yardım almayı kabul etmiyorsa uzman videolarından yola çıkarak birçok yapılabilecek çalışma var, bunları deneyebilirsiniz.

Sanki bizim içimizde birisiniz eşimi çok iyi tanıyorsunuz haha nokta atışı ya söyledikleriniz. Çok istiyorum yardım almayı çift terapisi en çok ihtiyacımız olan şey. Biz birbirimizi duyuyoruz ama anlamıyoruz. İletişim sorunumuz var. Ben daha sakindim beni de çileden çıkardı eski sakinliğim yok. Bu akşam da hiç haddimi aşmadım tüh ya çocuk oyalanıyordu benim için de ne iyiydi sende çok ısrar ettin falan dedim yani vallahi billahi normal ses tonuyla. Hani sen nasıl böyle bişey yaparsın bana sormadan falan da demedim sesimi yükseltmedim. Vay efendim bu bi başladı benim param da sabahın altısında kalkıyorum kime ne istersem en son çıkanı alırım sanane. Bi bok alamaz kiracı çıktı eve bi ton masraf ettik. Keşke benim eski telefonun aynısını alsa da verse adama hem o mahcup olmamış olur hem benim telefon albümüne bişey olmaz ama onu bile alamaz şu an. Yani ben çocuğuma YouTube falan açıyor olsam gider tablet alırım ne telefonu mesele telefon da değil zaten mesele hazırda içinde binlerce fotoğrafın olduğu bi araç benim için. Sıkıştığım anda aa hadi masal( adı masal) izlemek ister misin diyorum evet derse alıp izliyo bu yani.

Çok yersiz çıkış yapmışsınız ne gerek, var adam söz vermiş bulunmuş bir defa altı üstü eski telefon bu tarz basit şeyler için inanın değmez
Canım benim versin vallahi telefon umrumda değil. İsterse gitsin yenisini alsın ağzımı açarsam ne olayım. Arkadaşının bize iyiliği dokundu bende isterim karşılık versin tabi. Ben sadece çocuğu arada oyalamak için araç olarak görüyorum kendime onu. Yoksa istediğini versin ben malında değilim ki işin

O öyle anlamaz işte erkekler bizler gibi düşünemezki o sen cimrilik ettin sanmış

Meselenin telefonla yahut bardak dahi olsa materyalle alakalı olmadığını çok net görebiliyorum ama işte o erkek beynine gösteremiyoruz.
Halbuki inanın çok kolay, ben başaramadım
Bu sebeple de erkek terapist tercih ettim, ona onun beyninden biri anlatsın kendi kapasitesinde diye ahahshs
Alanım olmasına rağmen yüklenmiş yanlış kodları silemedim, silsilesi yıllarca sürdü, sürüyor da.
Sonra ne oluyor biliyor musunuz, birbirini evdeki askılıktan farksız gören insanların mapus hayatı başlıyor.
Bu yaşanılanların hepsi değer yitimidir.
Alttan alsanız üstten çıksanız farketmez ki, iç dolu iç.
Siz de bam telinize dokunulduğu anda çirkinleşebilecek hale gelmeden önce önerilen çalışmaları yapın derim.
İnanın çok basit, kavga etmeden, suçlayıcı olmadan, açık iletişimle ki bu erkekler için çok zor, mutlu mesut yaşanıp gidilir yahu.

O öyle anlamaz işte erkekler bizler gibi düşünemezki o sen cimrilik ettin sanmış
Bir insanın şahsi eşyası hakkında söz sahibi olmayı kendine hak görmek, çok büyük bir karakter problemi.
İkinci sınıf insan mı bu kadın, besleme mi, o evde çocukların varlığı için mi hayatı devam ediyor?
Bana göre küfürden beter bir şey bu, insanın kendi söz hakkının elinden almaya teşebbüs ne demek yahu!

Benim cimri olmadığımı en iyi o bilir. Cimrilikten değil zaten benim dediğim kendi de çok iyi biliyo bak gitse dese ki bana meray ben kredi kartına biraz borçlanıp bu adama bi güzellik yapayım aa derim yap hatta şunu da yap derim. Zaten kendi de pişman oldu onun acısını biraz benden çıkardı. Hem mahçup olmak istemiyo ki onu hırçınlaştıran da bu. Hem çocuğa bizim YouTube açmadığımızı biliyo onu o şekilde verdiğimi bildiği için vicdan da yaptı ama iş büyüdü çirkinleşti hani

Mahcup olmasın diyip duruyorsunuz ama iyi bi ders alması için mahcup olmasi şart. Vermeyin telefonu falan ne yapıyorsa yapsın. Ne demek size sormadan size ait bir şeyi başkasına vermek? Ne demek benim param istediğimi yaparım?

Ay bir de bayıl istersen feriha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…