Konu kızım annler lütfen bakın

Coksesvar

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
39
8
1
34
kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Lütfen KıZlar bana bişey söyleyin

çocuğunuzu elalemin bebeleri ile kıyaslamayı bırakın...
2 yaş için gayet iyi durumu...

halanızın kızı kim oluyor?
pedagog mu?
doktor mu?
özel eğitimci mi?

takılmayın...
ben zihin engelliler öğretmeniyim...
her gün 10 larca otizmli çocuk görüyorum...
öyle aa bu çocuk konuşmuyor otizmli diye bir şey yok...

2 yaş için normal bir kızınız var...

Bütün bebekler aynı zamanda aynı şeyleri yapacak diye bir şey yok ki bebeğiniz göz teması kuruyormuş ismini de anlıyormuş bence panik yapacak bir durum yok.. benim 2 yeğenim var biri geç konuştu biri geç yürüdü .. kuzeniniz de biraz patavatsız galiba..

Aynı şeyleri yaşadım canım hatta ben de psikiyatriye gittim ailede geç konuşma varsa olabilir dedi.. 2 yaşında aynen dediğin gibiydi şu an 2.5 yaşında bayağı açıldı tam istediğim gibi değil ama zamanla olacak, her çocuğun gelişimi farklı dert etme bu kadar..

Yapmayın lütfen. 27 aylık oğlum daha 1 aydır anne baba demeye başladı. Sizi anlayıp, size derdini anlatabildiği müddetçe varsın konuşmasın. O şuan biriktiriyor ve ne zaman isterse bir anda başlayacak. Benim oğlum 18 aylıkken tam anlamıyla yürümeye başladı. Başkasının ki 12 aylıkken yürüyordu. Ne oldu benimki topal mı kaldı? Hayır, sadece her çocuk farklıdır.
Ben o densizin ağzını bir güzel kapatmayıp, çocuğunuzdan şüphelendiğiniz için size kızdım. Bilip bilmeden benim çocuğuma otistik diyenin alnını karışlarım.

Bi tanıdığımız da şuan 3 yaşına giriyo fakat çocuk çok fazla tel ve tabletle oynamaktan yaşıtları gibi konuşamıyor ama bi problemi yok. İçinizi ferahlatmak için yine bi doktora danışın tabiki ama onun annesi sizsiniz her söylenene kulak asmayın :)

Öf bu da çok moda oldu son zamanlarda , konuşmayan her çocuk otistik olmuyor , onu öyle şakkadanak söyleyen insandada hiç akıl fikir yokmu . Kızım 3 yaşında konuştu ki doktoruda zaten hiç bir sorun yok diyordu . 6 yaşında 4 yaşında konuşan tanıdıklarım var oluyor yani bunlar , boşa sıkmayın canınızı .

yahu ne kadar nahoş söylemler bunlar
bu otistik olabilir ne demek yani?
herkes ne kadar çocukları yarıştırma peşinde
yine de doktora götürün belki daha çabuk konuşması için bir kaç öneride bulunur
geç konuşursa da konuşsun yahu

ağlayarak açtım konuyu inanır mısınız bide çok araştıran bir anne olamama rağmen bilmiyorum çok taktım nedense çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için

Oldukça bütün keyfimi alt üst etti gitti

2 yaşındaki çocuk hic ses cikarmasa bir sorundan bahsedilebilir ama bir cocuk duzgun cumle kuramiyor diye otistik demek cahillik. Otizmin birden cok belirtisi olur doktor bile tani koyarken cok fazla inceler. Anlattiginiz gibiyse cocuk otistik degil. Gunumuzde sizin dediginiz durum cok yaygin cunku malesef anne babalar ya cocugu susturmak ya da kontrol edememekten teknolojik aletler ile cok fazla zaman gecirmesine neden oluyor. Cocugun zaten ihtiyaci karsilaniyor gun boyu da teknolojik aletlere zaman ayiriyor konusma gudusunu gelistiremiyor. Muhtemelen sizde de boyle bir sorun var skmayn caninizi bir cocuga otistik tanisi koymak boyle bisey degil

Okulöncesi öğretmeniyim.
Çocuğunuzun otizm spektrum bozukluğu olduğunu düşünmüyorum. Otizmli çocuklar isimlerine tepki vermez, göz teması kuramazlar. Bunun yanında sürekli el çırpma çevirme gibi yineleyici davranışları eşyalara takıntılı olma gibi huyları olur. Rutininden çıkardığınızda öfke nöbetine kapılırlar ve sakinleşmeleri çok güçtür. Belli kokular, sesler,tatlara karşı aşırı hassasiyetleri vardır.
Çocuğunuzun konuşmayışının nedeni sizin de onunla bebekçe konuşmanız olabilir. Mesela o cii diyor siz de al bakalım cii diye verirseniz normalini öğrenemez. Bunun dışında ihtiyaçlarını henüz leb demeden leblebiyi anlayıp karşılıyorsanız da zor konuşur. Çocuğunuzun beyin gelişimi normalse, yarık damak, yarık dudak, dil, diş sorunu yoksa konuşacak sakin olun. Onunla bol bol konuşun, konuşmaya teşvik edin. Kitaplar okuyup hikayeler anlatın. Çocuk cii diyorsa "Evet kızım, doğru bu bir civciv" diye tekrar edin.
Endişenizi anlıyorum. Doktor otizmli değil diyorsa değildir merak etmeyin. Patavatsızlık etmiş onu söyleyen! Şimdi herkes bilirkişi mübarek.

ağlayarak açtım konuyu inanır mısınız bide çok araştıran bir anne olamama rağmen bilmiyorum çok taktım nedense çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için

ay asla takılmayın...
2 yaş çocuğu size konferans vermeyecek zaten...
su mama gel git havhav neyse işte....
her çocuk farklı gelişir...
öyle konuşmuyor otistik diye bir şey yok...
bazen çocukta 20 tane belirti oluyor da yok ya değil otizmli falan diyoruz..
kolay değil o işler..
gayet normal bebeniz...
gidin öpün :)

Çok ama çok teşekkür ederim çok açıklayıcı cevebınız için sağlık ocağındaki dr bile güldü bu çocuk kesinlikle otistik değil otistik çocuk böyle mi olurmuş diye

Bir anneye bu soylenir mi ya? Endise etme, benim oglum da 22 aylik ve henuz konusmuyor. Senin saydigin seyleri yapiyor. Dedigimi anliyor, cani istediginde yapiyor, adini soyledigim zaman bakiyor vs. Biz esimle calisiyoruz, babaanne bakiyor. Kadin elinden geldigince sosyallestirmeye calisiyor ama evdr illa ki tv telefon acik. Tembellikten konusmuyorlar yani. Islerine gelmiyor. Onlar ne isterse biz anliyoruz. Yarin krese falan baslasin mecbur konusacak. Eski zamanlardaki gibi degil ki. Biz sokakta yasitlarimizla buyuduk. Simdikiler tv karsisinda buyuyor. Ben her gun parka goturuyorum, iki saat oynatiyorum ama yeter mi yetmez. Ayrica konusmanin zekayla, gelisimle alakasi olmadigini okumustum bir yerde. Her cocugun gelisimi farkli.

Bir de ben mumkun oldugunca ingilizce videolar izletiyorum. Bizimki babasina baba derken daddy demeye basladi bizimkinin dilinin sokulmesi baya zaman alacak anlasilan.

bence halanızın kızıyla da görüşmeyi yavaş yavaş azaltın
ayy daha şimdi ilerisi de var bunun. zaman geçtikçe bizimki anaokulunda böyle yapıyor der, aa okumayı hala öğrenemedi mi der, ay bizimki 98 le 1248 i kafadan çarpıyor der, lisede bizim kız feni fullemiş der
ayy gıcık oluyorum böyle tiplere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…