Öyle ölmem füze at deseydiniz.Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum
çocuğunuzu elalemin bebeleri ile kıyaslamayı bırakın...
2 yaş için gayet iyi durumu...
halanızın kızı kim oluyor?
pedagog mu?
doktor mu?
özel eğitimci mi?
takılmayın...
ben zihin engelliler öğretmeniyim...
her gün 10 larca otizmli çocuk görüyorum...
öyle aa bu çocuk konuşmuyor otizmli diye bir şey yok...
2 yaş için normal bir kızınız var...
Oldukça bütün keyfimi alt üst etti gittiBütün bebekler aynı zamanda aynı şeyleri yapacak diye bir şey yok ki bebeğiniz göz teması kuruyormuş ismini de anlıyormuş bence panik yapacak bir durum yok.. benim 2 yeğenim var biri geç konuştu biri geç yürüdü .. kuzeniniz de biraz patavatsız galiba..
Öyle ölmem füze at deseydiniz.
Ne değişik insanlar var ya.
ağlayarak açtım konuyu inanır mısınız bide çok araştıran bir anne olamama rağmen bilmiyorum çok taktım nedense çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için
Sormayın inanın şok oldumÖyle ölmem füze at deseydiniz.
Ne değişik insanlar var ya.
Çok ama çok teşekkür ederim çok açıklayıcı cevebınız için sağlık ocağındaki dr bile güldü bu çocuk kesinlikle otistik değil otistik çocuk böyle mi olurmuş diyeOkulöncesi öğretmeniyim.
Çocuğunuzun otizm spektrum bozukluğu olduğunu düşünmüyorum. Otizmli çocuklar isimlerine tepki vermez, göz teması kuramazlar. Bunun yanında sürekli el çırpma çevirme gibi yineleyici davranışları eşyalara takıntılı olma gibi huyları olur. Rutininden çıkardığınızda öfke nöbetine kapılırlar ve sakinleşmeleri çok güçtür. Belli kokular, sesler,tatlara karşı aşırı hassasiyetleri vardır.
Çocuğunuzun konuşmayışının nedeni sizin de onunla bebekçe konuşmanız olabilir. Mesela o cii diyor siz de al bakalım cii diye verirseniz normalini öğrenemez. Bunun dışında ihtiyaçlarını henüz leb demeden leblebiyi anlayıp karşılıyorsanız da zor konuşur. Çocuğunuzun beyin gelişimi normalse, yarık damak, yarık dudak, dil, diş sorunu yoksa konuşacak sakin olun. Onunla bol bol konuşun, konuşmaya teşvik edin. Kitaplar okuyup hikayeler anlatın. Çocuk cii diyorsa "Evet kızım, doğru bu bir civciv" diye tekrar edin.
Endişenizi anlıyorum. Doktor otizmli değil diyorsa değildir merak etmeyin. Patavatsızlık etmiş onu söyleyen! Şimdi herkes bilirkişi mübarek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?