• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu babam...

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
669
219
103
Merhaba kızlar derdim babam... 24 yaşındayım üniversiteden yeni mezun oldum yüksek lisansa başlayacağım hiçbir zaman ailemin yüzünü kara çıkarmadım okuldan eve, evden okula bir hayat sürdüm babamın aşırı korumacı tavrı dolayısıyla da. Fakat babam benim her masuman, olagan, arkadaşlarımla olan ilişkime ben böyle bir şeyi kabul etmem hayır bana ters diyerek kesin bir dille karşı çıkıyor. Şöyle ki; babam kendine Facebook hesabı açtı geçen yıl kullanamyı da bilmiyordu pek, FBI edalarıyla benim profiline girip bende ekli olan arkadaşlarıma bakıyor ve erkek olablar için bu küm şu kim "ortak arkaşınmış" diyerek kavga ediyordu benimle. Kim bahsettiği isimler benüm fakülteden arkadaşlarım onlar benim okuldan arkadaşlarım diyince de "niye ekli sende okuldan olabilir ortak arkadaşın olamaz" diyordu hakikatten sinir harbi geçiriyordum katiyen anlatamıyordum laf söz babama, yıprandım inanılmaz şekilde. Evvelki gün de benim telefonumu karıştırmış (telefonum salondaydı) Whatsapp'ıma girmiş part time çalıştığım magazadan bir arkadaş var erkek onla olan sohbeti açmış( pazar günleri toplantı oluyordu magazada o pazar olmayacaktı onu haber veren bir mesajdı sohbetin içeriği) sohbete arkadaşla mola aırasında bşr fotograf çekmiştik onu atmıştı bana Whatsapp' dan mesaj olark onu da görmüş yanlış anlamış içine dert etmiş 3 gün boyunca. Söz konusu fotoğrafta gayet masumane, kolu koluma değmiyor fotoğrafta öyle söyleyeyim o denli arkadaşça bir poz. Kıymetleri kopardı babam "senin konuştuğun var mı" dedi. "hayır" dedim "peki o fotoğraf ne" dedi. "magazadan arkadaş" dedim. "Hem sen mesajı okumadın mı" dedim. Konuştuğum, sevgilim olsa o şekilde mi olur mesajlaşma "yok okumadım ben o fotoğrafı gördüm iş bitti" dedi. "Ben anlamam bana ters kızla erkeğin yanyana fotoğraf çekilmesi, konuştuğun varsa ben hep diyorum annene önce sana söylesin sonra annen bana söyler" falan gibisinden bir sürü şey söyledi bağıra çağıra. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Bir sürü hür gür çıkardı moral motivasyonumu her şeyimi emdi yok yere. Hep bu şekilde yaklaşıyor davranıyor. Kardeşim yaşında diyorum, aynı ortamdayız, aynı yerde çalışıyoruz dedim ama nafile anlatamadım. Sizlerin babaları bu denli anlayışsız mı kendimi bildim bileli böyle babam yaşam alanı bırakmadı bana. 7 yaşındaydım karşı komşumuzun 6 yaşında oğlu vardı, onla oynardık "o erkek onla oynama" derdi bana gayet net hatırlıyoruz annemle bu olayı. Kafaya çok takıyorum babamı, ağlıyorum sızlıyorum böyle oluşuna babamın. Sizlerin babaları nasıl? çevrenizde şahit olduğunuz benima aynı durumu paylaşan arkadaşlarınız var mı veyahut da? offf delireceğim hiç haketmiyorun ben bunları:KK43:

7 yaşındaydım karşı komşumuzun 6 yaşında oğlu vardı, onla oynardık "o erkek onla oynama" derdi bana

Bu kısımda artık oha dedim kusura bakma da, azap gibi bi şey bu; baba olduğuna emin misin? Azap olmasın adı?

Oturun konuşun adam akıllı diyeceğim de, yani şu alıntıladığımı yapan adama ne diyeceksin, ne anlatacaksın?
İşinde gücünde ol, okulunu bitir, kurtul git.
"Ben lezbiyenim baba, merak etme erkeklere ilgim yok" desen napar acaba?

Bana göre sorunlu olan siz değilsiniz babanız. Babanız olduğu için ve şuanda maddi açıdan ona bağımlı olduğunuz için çekmek zorundasınız. Maalesef ülkemde psikolojisi, zihniyeti bozuk insanlar diğerlerininde psikolojisini bozuyor.

Yahu bu adam demekki sana hiç güvenmiyor. Gelmişsin kaç yaşına flörtünde olabilir normal erkek arkadaşlarında. Bence maddi bağımsızlığınızı kazanma şansınız varsa evden ayrılın başka şehire falan taşının bir bahaneyle. Başka şehirde iş bulun mesela koşulları daha iyi falan diye gidin.

24 yaşında kocaman kadınsın aslında
Flörtün olması beklenen ve istenen sağlıklı bir durum olması gerekirken baban sana 10 yaşında gibi davranıyor.

Sanırım baban senin bir birey olduğunun duyguların olduğunun farkında değil.Ne demek anneye söyle o bana söylesin dolaylı yoldan olunca normalleşmişmi oluyo anlamıyorum gel direk bana söyle deseydi hadi neyse koca insansın korumacı olmakla despot olmak farklı şeyler iyi bi anında çekinmeden samimi şekilde konuş babanla

Bana göre sorunlu olan siz değilsiniz babanız. Babanız olduğu için ve şuanda maddi açıdan ona bağımlı olduğunuz için çekmek zorundasınız. Maalesef ülkemde psikolojisi, zihniyeti bozuk insanlar diğerlerininde psikolojisini bozuyor.

Yahu bu adam demekki sana hiç güvenmiyor. Gelmişsin kaç yaşına flörtünde olabilir normal erkek arkadaşlarında. Bence maddi bağımsızlığınızı kazanma şansınız varsa evden ayrılın başka şehire falan taşının bir bahaneyle. Başka şehirde iş bulun mesela koşulları daha iyi falan diye gidin.
Şu amana kadar hiçbşr şrkilde onları utandıracak bir şey yapmadım ki böyle bir şeye şahşt de olmadılar fakat babam hep bşr açığımı gediğimi arama çabasında konuştuğun olabilir bize söylersin diyor ama normal sıradan bir arkadaşımla olan fotom için kıyametleri koparıyor...

Eskiden okuldan sonra sinif arkadaslariyla okulun önünde 15-20 dakika sohbet edip öyle giderdik evlerimize.
Birgün benim haberim olmadan babam geldi annemle arabayla beni aldilar süpriz olsun diye. Arabaya bi bindim baba kizmaya basladi erkeklerle niye konusuyorsun bidaha görmicem diye: bende tavrimi hic bozmadan "baba sen okumdaykek hic kizlarla konusmuyormuydun? Hem ben gizli sakli bisey yapmadim okulum önünde sohbet ediyoruz biz herzaman simdiye kadar hic dedikodu geldimi kulagina. Ayrica tek basima da degildim. Dedim.
O günden beri babam bisey demedi. Hatta carsida babamla gezerken erkek okul arkadaslarima selam verdigimde "kizim babana bizi dövdürcen mi niye selam veriyorsun" diyorlardi :D

Bi 4-5 sene geçsin, kızım yok mu bi kısmet der bu sefer de. Zor ama idare edeceksin ne yazık ki. Yüksek lisansa başlayınca biraz daha entel takıl. Senin ondan daha birikimli olduğunu gördükçe daha rahat bırakacaktır.
Kolay gelsin.

Uzaklaşmak istiyorum aslında yüksek lisan eğitimimi şehir dışında yapayım diyorum ama engelli bir kardeşim var o geliyor aklıma hepimize muhtaç durumda çünkü o... off

Bi 4-5 sene geçsin, kızım yok mu bi kısmet der bu sefer de. Zor ama idare edeceksin ne yazık ki. Yüksek lisansa başlayınca biraz daha entel takıl. Senin ondan daha birikimli olduğunu gördükçe daha rahat bırakacaktır.
Kolay gelsin.
Şu anda da gayet entellektüel birikimi olan biriyim zaten. Evde her sorumluluğu alır her işlerine koşarım evdekilerin ama babamın dediği dedik çaldığı düdük maalesef nafile onun içn entelektüelite, bilgi vs..

Babam da aynen böyle kıskançlıktan çatlayan bı tipti. Lisede arkadaşlarla yazisirken erkek mi diye sorardı direkt. Erkek kız karışık derdim. Suratı düşünce flört bile etsem bunda anormal olan ne var kocaman kız oldum derdim. Öyle öyle alistirdim

İlişkin olursa bile baban tam da ilişki gizlenecek baba profilinde.Söyleme bence öyle bişey olursa.Buluşmak için izin istemek zorunda kalırsın , başka bişey için bile olsa evden dışarı adımını attırmaz bu sefer de.Millet 24 yaşında evleniyor , şu baskıların saçmalığına bak ya.Okul bitip iş bulunca da koca bulamadın diye başının etini yerler.

K
İlişkin olursa bile baban tam da ilişki gizlenecek baba profilinde.Söyleme bence öyle bişey olursa.Buluşmak için izin istemek zorunda kalırsın , başka bişey için bile olsa evden dışarı adımını attırmaz bu sefer de.Millet 24 yaşında evleniyor , şu baskıların saçmalığına bak ya.Okul bitip iş bulunca da koca bulamadın diye başının etini yerler.
Katiyen söylemem en son söylenecek kşi babam. Anlaşamayıp ayrılsam başıma bile kakar...

"Koca" nasıl bulayım ki eş bulmak için öncelkikle sosyalleşmek gerek dışarı çıkmak gerek bunları ben babamdan dolayı güç bela gerçekleitirşyorum dıları çıkmaya kalksam bir gün önceden " yarın Yaseminle görüşeceğim baba" diyorum. İstediğim zaman çıkamıyorum dışarıya

"Koca" nasıl bulayım ki eş bulmak için öncelkikle sosyalleşmek gerek dışarı çıkmak gerek bunları ben babamdan dolayı güç bela gerçekleitirşyorum dıları çıkmaya kalksam bir gün önceden " yarın Yaseminle görüşeceğim baba" diyorum. İstediğim zaman çıkamıyorum dışarıya
Koca sözcüğünü neden tırnak içinde yazdın , anlamadım.Ben babanın zihniyetindeki insanların ifadesiyle yazdım onu."koca bulmak" deyimi bence de çirkin.

Yıllar önce babam beni üniversiteye götürdü ilk gün dediki ben seni beklerim sen gir dersine anfiye girdim ders iki saat sonra bitti dersten çıktım anfiden çıkarken kapıları karıştırdım heyecandan bölümden erkek öğrenci ile çıktım. Babamın rengi attı hemen dedim ki babacığım bana güven ben bu şehirde altı yıl yaşayacağım onlar ile eğitim göreceğim yeri gelecek erkek hastaya bakacağım önce insan sonra cinsiyet anladı beni ama hep ilk zamanlar düşünmüş şimdi alıştı

Back