merhaba öncelikle herkese
Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)
Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?
Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum. Çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…