• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu abim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla paraya az önem veren bir insanım. Belki benim gibi olmamak lazım.
Ailem kardeşlerime az yapmıştır çok yapmıştır ilgilenmem bile. Ama boyle bir durumda kalsam o abiyi arar yaşlı kadının evinde mi gözünüz var? Azcik gözünüz doysun, utanın derdim.
Ben yaptım bunu .annem ağlıyordu ediyordu. abime açtım ağzımı yumdum gözümü sonuç ne oldu ? ben kötü oldum.abim tavır aldı anneme. Annem de kıymetlisine dayanamadı.ikisi birlikte bana tavır aldı. Aynı olay şuan olsa tek çocuk abim mi diye sorup her ikisine de tepkimi koyarım.
Kim olursa olsun asla ceptesiniz izlenemi vermeyin.

hiç dişli biri maalesef olamadım. Kendimin çok büyük kusurudur. Ama annem abimi asla üzmez biraz konuşunca bu dedikleriniz gibi söylüyorum düşünüyor evet diyor ama napayım evladım yardım edelim alıcaz diyor. Bakalım hayırlısı olsun

Evlenene kadar her şeyi yapmışsınız. Arabasını satsın isterse evini alsın. Gerekirse arabayı sonradan alır. Annenin evine çökme planları var. Bu son değil. Devamı gelir. Sen diklen, annene de anlat.

Kötü olmak derken kıskanıyor konumuna düşürüyorum iyi anılmak değil derdim. Çünkü kıskanmıyorum ortada bir haksızlık var bunu dile getirdim sadece o anlamda söylemiştim

Yoo alakası yok. Böyle bir beklentileri olması yanlış. Abinin teklif etmesi normal değil. Abi senin kadar benim de hakkım var. Ben de evlenebilirim zaten bir sürü harcamamız var. Kendin veya gelin kredi Çeksin al dersin.

Kötü olmak derken kıskanıyor konumuna düşürüyorum iyi anılmak değil derdim. Çünkü kıskanmıyorum ortada bir haksızlık var bunu dile getirdim sadece o anlamda söylemiştim
Kim ne derse desin. Kıskanç desin önemli değil. O evi sattirmayin kuruş para vermeyin. Para verilirse 1 yıl sonra yine yazlığı satalım konusu gecer. Yamyamlar göz koymuş bir kere. Anneniz erkek çocuk düşkünü. Yoksa konu bile ettirmezdi. Kendini dusunmese bile kızımın hakkı da var veremem derdi. Burayı okutturun annenize.

Onlar kredi çekmiş zaten eksik kısmı da konu sahibinin annesi çekecekmiş 200.000i, benim anladığım bu
Ben de onlar ev icin “Konut Kredisi” cekmislerdir. Malum tamami cikmiyor. Eksik kisim icin de “İhtiyac kredisi” cekip kendileri alsinlari kastettim ama yeterince acik yazmamisim. 🌸

200.000 TL icin iyi konumdaki ev mi satilir ya hu?

Gerekirse kötü olun, 3 gün 3 ay 3 yıl sonra unuturlar. Kin tutarlar belki ama siz hakkınızı savunmuş olursunuz. Asla hakkınızı yedirmeyin. Siz en iyi insan da olsanız dişinizi gösterdiğiniz an kıskanç olarak anılırsınız. Bu değişmez bir kuraldır.
Asalak yaşam tarzına çok sinirleniyorum, abiniz ve yengeniz de o türden. Birinin size gerçekleri söylemesi gerekiyor sanırım.

çok pardon da abinizle yengeniz gibilere "boşan da semerini ye" derler. bu ne utanmazlık ya. ben bu yaşımda öğrenci olmama rağmen ailemden para isterken utanıyorum, gereksiz şeylere istemiyor kendi paramı idare ediyorum. koca koca evlenmiş insanların tavırlara bak. al anneni babanı karşına gerekirse abini yengeni teek tek anlat. böyleyken böyle diye. her seyi abine harcarlar seni de elinde market poşetiyle evlendirecekler herhalde. tek çıocukları olsa bile bu masraf gereksiz bi de 2 tanesiniz. ay çok sinir oldum isteyene de verene de.

Araba istediniz mi? Ev istediniz mi? İstemediyseniz elinizi çabuk tutun, o abi ve yenge yüzünden size 5 kuruş kalmayacak gibi görünüyor
Hicbir sey istemedim gecen seneye kadar ozel bir okulda asgeri ucretin altinda maas aliyordum. O zamanlar bile anneme babama dogumgunleri vs her seyde suprizler yaparim annemin tum sorunlarini dinlerim. Ama annem icin abim hicbir sey yapmaz etmez aramasi yeterlidir. Ben anne sana bi cicek almiyor demistim saka arasinda annem ise , abim icin parasi yok demisti oysa atanmis calisiyor ben asgari ucretin altinda aliyordum...

Okurken sinir harbi geçireceğm zannettim. Bu nasıl bir yüzsüzlüktür tam karı koca denk gelmişler. Eee abiniz o evi sattırıp kendi ev alıyor ya size ne düşüyor?? Annenize demiyorum üstüne anneniz kendi adin bir ev aldı hadi sizin şahsınıza özel ev alınacak mı? Altınıza araba çekildi mi?

Size naçizane bi kaç tavsiyem var. Abinize asla güvenmeyin bu para pul hususlarında. Suya götürür susuz getirirler sizi emin ol. Hakkınızı savunun susmayın. Annenize de sinir oldum evi falan satmak mesela değil onu satmasa bile o krediyi çekince size aynı oranda düğünde yardım evde yardım yapabilecek mi. Muhtemelen hayır. Anneniz o krediyi çeker büyük ihtimal öyle bir hava var

Erkeklerde kadının altınını satıp araba almak bayağı moda oldu. Hemcinslerime benim sövesim geliyor. Araba almak için mi evleniyor bu adamlar🤦‍♀️

Neyse sorununuza gelince bu devirde borçsuz evlenmek demek cidden zenginlik demek ve babanız dibine kadar haklı, annenizin de aklını başına getirecek gelin gibi duruyor.

Otursunlar ödesinler yardım etmeyin..

İkide bir “seviyorum, seviyorum” neden? Sevmek zorunda değilsiniz. Aynı profildeki elife benzettim huyunuzu, suyunuzu. Anneniz ağzını açamıyorsa siz açın bir zahmet. İkiside çalışıyormuş zaten, birikim yapabilirler. Ayrıca nelerine güvenip evlendiler bunlar? Böyle ailelerden destek mi alacaklar?

Madem paranız yok neyinize güvenip evlendiniz? diyin laf sokun. Gerçi sokabilir misiniz bilmiyorum da.

Ne yüzsüz insanlar var, evi sat para var ne demek. Daha neler duyacağız :) 1 tl vermem, tipik ataerkil ebeveyn anneniz. Hakkınızı yedirmeyin, bırakın abimi seviyorum lafini. Sevmek ayrı,hak ayrı.

merhaba öncelikle herkese 🌸

Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)

Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?

Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum. Çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…
Vijdan yapma,kendini ve geleceğini düşün..Sıra sende abin iyi alışmış yemeye

merhaba öncelikle herkese 🌸

Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)

Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?

Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum. Çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…
Merhaba dilerim anneniz evini satip vermez cunku bunun sonu gelmez ileridede baska sey icin yardim isterler.Fakat burda takildigim akil veren yengeniz neden ceyizi bile size aldirdi hepimiz gectik bu yollardan iyi kotu ya kendimiz ya ailemiz yapti ceyizimizi. Zaten su kendi ceyizini erkek tarafina yaptiran insanlari anlamis degilim evet herkesin maddi durumu her seye el vermeyebilir ama verdigi kadar yapilmali kiz ceyizi adi uzerinde eger ki eksikte varsa evlenince esi ile birlikte tamamlar

Yengeniz annenizin yazlığına göz dikene kadar evlerinin önünde duran iyi model arabalarına baksın, onu satıp alsın madem! Abi zaten yiyici belli de yenge de az değil. Insanda onu söylerken utanma olur, o da yok. Sonuna kadar haklısınız. Bırakın kendileri alsınlar evide. Gelinin çeyizine kadar zaten aileniz almış, düğünü yapmış, araba almış. Evi de bi zahmet kendileri alsınlar. Anneniz babanız oğlum da oğlum diye büyüttü galiba abinizi. Yazık gerçekten, size haksızlıklık. Kendileri de bu yaşta sürekli borç mu ödeyecek oğlu oturduğu yerden evlenip mal mülk sahibi olacak diye, kendilerine de acımıyorlar.
Bu arada siz de bence çalışın, para kazanın. Hem ailenizin hem de ileride evlenince eşinizin eline bakmayın. Kendiniz istediğinizi alın, yiyin için, gezin.

Bizim gelin anneme yazlığını sat bize ev al dese , annem bir güzel üstünden geçer, senin benim kızımın hakkında gözün mu var der zırnık koklatmaz, ömür boyu kapısından içeri sokmadı
Anneniz bariz şekilde evlat ayırımı yapıyor, siz de bu kadar naif ve sessiz kalırsanız daha çok yenir hakkiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back