• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu abim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim gerçekten kendimi böyle söyleyince bencil biri gibi hissediyorum ama yengemin ailesi hiçbir şey yapmadı bu güne kadar yengemin çeyizine hamur yoğurma makinasına kadar ailem aldı. Ben bugün yengemin ailesi biraz yardım etse ya diyince kimse oralı olmadı maalesef. Şimdi kendim de bi nişanlılık sürecine girince ailem tekrar abime yardım edecek gibi… umarım atanırım da kendim her şeyimi halledebilirim 😞

Mesele sizin kendi ayaklarınızın üstünde durup durmamanız değil. Anne babanız, abinize para akıtmaya devam edecek diye en sonunda kendi geçimlerini sağlayamaz hale gelecek. Öyle bir durumda abinizle yengeniz, anne babanıza değil bir tas çorba, bir yudum su bile vermeyecek gibi duruyorlar. Abiniz siz bekarsınız diye size, "anne babama sen bak, ben evliyim hanem ayrı vb" dediğinde cinnet geçirmek yerine; şimdiden bu haksızlıklara bir dur deyin.

Abiniz ve yengeniz dünya sadece kendilerinden ibaret sanıyor. Onlarda size bu kadar değer verse sizinde gelecek planlarınız için olacak olan harcamalarıda dile getiren bazı cümleler kurardı. Misal 'biliyoruz yosunlu kekinde ihtiyaçları olacak yakın zamanda ama bizde destek oluruz ona' vs gibi ama gayette sizin masraflarınız cıkmadan ev işini aradan cıkartmaya bakıyorlar aileden destek alarak. Annenize kendinizin hatırlatmasını yapın benim ihtiyaçlarım nasıl olacak bu borca girersen diye.

abime yengemin ailesinden biraz isteseniz dedim ama oralı olunmuyor maalesef. Ben abimi de yengemi de seviyorum ama böyle durumlarda çok üzülüyorum çünkü bişey dediğimde abimi kıskanıyor oluyorum ben ne istemişim de yapılmamış deniliyor…
Abinize ev alınması için yazşık evin satılmasına sakın izin vermeyin. Sinir oldum ya. Annenizde oğluşum diye diye dolanacağına az size de değer versin. Annenize yazlığın satılmasını kabul etmiyorum onda benim de hakkım var diyin. Abiniz isterse küssün. Umrunuzda bile olmasın. Yengeniz de milletin malında gözü olan bir arsız.
Annenizin başka malı var mı? Sağlığında olan tek malını satıp parayı çarçur ederse iyice yaşlandığında perişan olur. O abi ile yenge de ona bakacak sanmasın sizin elinize kalır .

Yahuuu insanlarda bu ne hirsss ya. Pesss. Çok istiyorlarsa kredi çekip, aslanlar gibi çalışıp alsinlar. Ben ailemden istesem verirler muhtemelen ama istemeye utanırım. Yeni evli yamyamlar. Hiç taviz vermeyin annenizi çekin konuşun. Hatta etki ederse burdaki yorumları gösterin. Tek kuruş vermeyin zaten herşey tam yapılmış.

Zaten kredi çekecekler normalde ama yine de eksikleri kalıyor. Bunu da annem karşılayacak ayrı bir kredi çekip. ama yazlık satılırsa kimse krediye girmeden ev alınır deniliyor
Ohhhh küfür edebilsem ederdim:) Şaka mı bu? Ama hata sizin annenizde. O erkek çocuğu düşkünü anneniz sizin icin de çeker mi 200.000 ?

Zaten kredi çekecekler normalde ama yine de eksikleri kalıyor. Bunu da annem karşılayacak ayrı bir kredi çekip. ama yazlık satılırsa kimse krediye girmeden ev alınır deniliyor
Yorumlarınızı okudukça şiştim burda. İkisi de çalışıyor kredi çeksinler. Ne demek yazlığı satsın annen. Sizde ikide bir seviyorum seviyorum diyorsunuz. Hakkınızı gasp ediyorlar, bilmiş yengeniz annenizi sömürme peşinde siz de sevmeyiverin artık. Uyanık olun hakkınızı yedirmeyin.
Sizin karşı gelmenize rağmen anneniz evi satıp onlara verirse annenizle olan ilişkinizi gözden geçirip araya mesafe koyun.

Kendi ailesi hiçbir şey almamışken,almak zorunda demiyorum,kayınvalidenin yazlığını sattırmak istemesi tam anlamıyla görgüsüzlük ya kusura bakmayın.
Bence istemediğinizi gayet söyleyebilirsiniz.200bin için yazlık mı satılır.
Hem evleneli daha 6 ay olmuş arabalarını almışlar işte ev de dursun biraz.
200 bin degil ki.. yazlik evi sat hicbirimiz krediye girmeyelim, O evi satip bize ev alsan kalan parayla bir daire daha alirsin demisler. Piskinligin boylesi..

Valla paraya az önem veren bir insanım. Belki benim gibi olmamak lazım.
Ailem kardeşlerime az yapmıştır çok yapmıştır ilgilenmem bile. Ama boyle bir durumda kalsam o abiyi arar yaşlı kadının evinde mi gözünüz var? Azcik gözünüz doysun, utanın derdim.

King yaa gemiyi yürütür abin. Evide aldırır öyle yada böyle ohh gel keyfim gel 😅

Anladım teşekkür ederim ben de hani arabalarını düşük modele geçsin annem işte tapuydu vs bunları karşılasın bari çünkü zorlanıcaz diye düşünüyorum. Hiç vermemek gibi bişey annem düşünmez. bunu söylersem biraz kötü olabilirim 😞 teşekkür ederim yorumunuz için 🌻
Olun kötü. Yani her şeylerine tamam dediğinizde daha mı çok sevileceksiniz. Aferin mi diyecekler. Bilakis kendilerinde hak görüp kardeşim kızım naptı ki , tabi ki susacak onun ne hakkı var diyecekler.

Ya bu gelin bu kadarla sinirli degildir dedim girip eski konularina baktim. Gelin hanim annenin babanin bayramlarini bile kutlamiyormus. Aramayi birak mesaj bile atmiyormus. Yarin bir gun annen elden ayaktan dusse bir kap yemek vermezler bunlar. Umarim annen kredi de cekmez, evi de satmaz.

annen yazlık evini satsa yardım etse

Bu yazdıklarımı annene okut. Ve tek kuruş annen vermesin. Kesinlikle beni sevmezler, tavır yaparlar diye de korkmasın. Eğer onlara verirse unutsun parasını ve devamı da gelecek bunu bilsin.

Annem dediğin gibi evlendi. Evlenmeden annemlerin evlerinde kira ödemeden yaşadı. Evlenince gelin hanım evi beğenmedi annemin oturdukları evini satıp yeni ev almayı veya anneme kredi çektirip ev alıp onu kiraya vermeyi ve kendilerine gelir elde etmeyi düşündüler.

Annem bunu duydu ve şunu dedi “ben 40 sene baban 40 sene çalıştı ve emekli olduk. Ben senden kira istemedim. Araba alırken eşya alırken her şeyde destek verdik. Senin bir kız kardeşin var ona tek kuruş yardımımız olmadı. Sen benim evimi satıp onun üzerinden plan yapacağına kendiniz iki kişi çalışın, para biriktirin ve ev alın.”

Israr ettiler krediyi sen Çek ev senin üzerine olsun dediler. Annem şunu dedi. Biz evlenirken anne babalarımız sadece bir kaç bilezik verdi. Biz kendimiz çalıştık siz de kendiniz çalışın. Ben size yapabileceğim kadar yaptım.

Bir kaç yıl sonra boşandılar. Düşün eğer annem onlara bunu da verse elinden kadının o da gidecekti.

Dişinizi göstereceksiniz. Para yedirmeyin

200 bin degil ki.. yazlik evi sat hicbirimiz krediye girmeyelim, O evi satip bize ev alsan kalan parayla bir daire daha alirsin demisler. Piskinligin boylesi..
Öyle şey mi olur?
Çoğu emeklinin hayali denize yakın,havası temiz,ayağı toprağa basacağı bir yerde yaşamaktır.
Kadının böyle bir şansı var,belki de onun için aldı evi.
Neden satıp bir apartman dairesine sığsın ki?
Satarsa aklı yoktur ne diyeyim

Ya bu gelin bu kadarla sinirli degildir dedim girip eski konularina baktim. Gelin hanim annenin babanin bayramlarini bile kutlamiyormus. Aramayi birak mesaj bile atmiyormus. Yarin bir gun annen elden ayaktan dusse bir kap yemek vermezler bunlar. Umarim annen kredi de cekmez, evi de satmaz.
Evet ilk zamanlar böyleydi ama daha sonra baya değişti sanırım bize alıştığı için. bir tek babamla iyi değildir o da babamın huyları yüzünden

Böylelerini görünce çocuk yapma isteğim kaçıyor. Sen onca emek et doğur büyüt okut evlendir araba al bir de üstüne muhtemelen emeklilikte tadını çıkaracağım yazlığıma göz diksinler.
Bunlar evlat mı şimdi? Allah akıl fikir versin. Ne yapıp edip engel olun. Abiniz ve yengeniz az yesin de kendi yatırımlarını kendileri yapsın, anne babayı sömürene kadar. Yazık!

Öyle şey mi olur?
Çoğu emeklinin hayali denize yakın,havası temiz,ayağı toprağa basacağı bir yerde yaşamaktır.
Kadının böyle bir şansı var,belki de onun için aldı evi.
Neden satıp bir apartman dairesine sığsın ki?
Satarsa aklı yoktur ne diyeyim
Kesinlikle haklisiniz.
Umarim kredi de cekmez evi de satmaz.

Anladım teşekkür ederim ben de hani arabalarını düşük modele geçsin annem işte tapuydu vs bunları karşılasın bari çünkü zorlanıcaz diye düşünüyorum. Hiç vermemek gibi bişey annem düşünmez. bunu söylersem biraz kötü olabilirim 😞 teşekkür ederim yorumunuz için 🌻
Kötü olmak neden, sizin ve anneniz hakkının yenmesinden daha çok rahatsız ediyor?
Amann kötü olmayın.
Kimse dememiş herkes yok ordan kredi burdan kredi alsınlar kafasina girmişler. Paraları yoksa ev almasınlar. Zaten yeni evlilermis.

Bu yazdıklarımı annene okut. Ve tek kuruş annen vermesin. Kesinlikle beni sevmezler, tabır yaparlar diye de korkmasın. Eğer onlara verirse unutsun parasını ve devamı da gelecek bunu bilsin.

Annem dediğin gibi evlendi. Evlenmeden annemlerin evlerinde kira ödemeden yaşadı. Evlenince gelin hanım evi beğenmedi annemin oturdukları evini satıp yeni ev almayı veya anneme kredi çektirip ev alıp onu kiraya vermeyi ve kendilerine gelir elde etmeyi düşündüler.

Annem bunu duydu ve şunu dedi ben 40 sene baban 40 sene çalıştı ve emekli olduk. Ben senden kira istemedim. Araba alırken eşya alırken her şeyde destek verdik. Senin bir kız kardeşin var ona tek kuruş yardımımız olmadı. Sen benim evimi satıp onun üzerinden plan yapacağına kendiniz iki kişi çalışın, para biriktirin ve ev alın.

Israr ettiler krediyi sen Çek ev senin üzerine olsun dediler. Annem şunu dedi. Biz evlenirken anne babalarımız sadece bir kaç bilezik verdi. Biz kendimiz çalıştık siz de kendiniz çalışın. Ben size yapabileceğim kadar yaptım.

Bir kaç yıl sonra boşandılar. Düşün eğer annem onlara bunu da verse elinden kadının o da gidecekti.

Dişinizi göstereceksiniz. Para yedirmeyin
hiç dişli biri maalesef olamadım. Kendimin çok büyük kusurudur. Ama annem abimi asla üzmez biraz konuşunca bu dedikleriniz gibi söylüyorum düşünüyor evet diyor ama napayım evladım yardım edelim alıcaz diyor. Bakalım hayırlısı olsun

Kötü olmak neden, sizin ve anneniz hakkının yenmesinden daha çok rahatsız ediyor?
Amann kötü olmayın.
Kimse dememiş herkes yok ordan kredi burdan kredi alsınlar kafasina girmişler. Paraları yoksa ev almasınlar. Zaten yeni evlilermis.
Kötü olmak derken kıskanıyor konumuna düşürüyorum iyi anılmak değil derdim. Çünkü kıskanmıyorum ortada bir haksızlık var bunu dile getirdim sadece o anlamda söylemiştim

Evet ilk zamanlar böyleydi ama daha sonra baya değişti sanırım bize alıştığı için. bir tek babamla iyi değildir o da babamın huyları yüzünden
Babanin ne gibi huylari? Amcanlara para verip alamamasi yuzunden mi? Eger oyleyse daha kotu ya. Cunku onu hic ilgilendirmez.
Hakkina giriyorlar senin. Nasil engel olursun bilmiyorum ama degil evi satmak kredi bile cekmesin annen, elinden geleni yap. Zaten ucu ucuna geciniyoruz diyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back