- 12 Temmuz 2006
- 56.309
- 216.658
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi yosunlukek
-
Umarım siz gönlünüzden geçen her güzelliğe iyiliğe zorluk çekmeden kavuşursunuz, her şeyiniz dört dörtlük olur kimselere muhtaç olmadan kendi ayaklarınız üzerinde durarak her istediğinizi elde edersiniz.Teşekkür ederim gerçekten kendimi böyle söyleyince bencil biri gibi hissediyorum ama yengemin ailesi hiçbir şey yapmadı bu güne kadar yengemin çeyizine hamur yoğurma makinasına kadar ailem aldı. Ben bugün yengemin ailesi biraz yardım etse ya diyince kimse oralı olmadı maalesef. Şimdi kendim de bi nişanlılık sürecine girince ailem tekrar abime yardım edecek gibi… umarım atanırım da kendim her şeyimi halledebilirim
Canm aslında birinin ailesnden istenme yada arabasını satıp ufak bişey alma gibi düşüncelerine bile karışmamalisin bu onların sorunu sorun şu annenis yardım etmemeli bence. Bu kisiler cslisiyor arabalari alınmış borçsuz evlenmiş yetmemiş yengen diyor yazlığı satsın böyle bişey olamaz ben olsam yapacgm varsa dahi yaomam devamı da hep gelir bu şekilde ve yinede kimse size iyi yaptınız demez ne yaptınız ki derler çünkü bunlar vefa bilmehen tipler benceabime yengemin ailesinden biraz isteseniz dedim ama oralı olunmuyor maalesef. Ben abimi de yengemi de seviyorum ama böyle durumlarda çok üzülüyorum çünkü bişey dediğimde abimi kıskanıyor oluyorum ben ne istemişim de yapılmamış deniliyor…
Anneniz ve siz normal düşünemiyorsunuz,ev için yardım etmemek evlada kıyamamak degilki.Belliki alışmışlar ,gelin hanım bile kadının evi üzerinden fikir beyan ediyor buna çanak tutan,abiniz ve anneniz.Ne olacak anneniz yardım edince????merhaba öncelikle herkese
Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)
Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?
Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum. Çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…
abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar.
Kredi çekmekte bir sıkıntı yok ben sanırım tam anlatamadım yukarıda. Abimler yazlığı sat anne bize ev alırsın üstüne bir tane daha bile alırsın diyor yazlık deniz kenarında çok güzel bir yerde. Annem de emekli size göre kolay olabilir belki ama hem emekli olup hem kredi ödeyip doğalgaz elektrik geçim vs inanın çok kolay olmuyor…Yengeniz abinizin sattigi altinlari bir sekilde telafi etmeye calisiyor olabilir mi?
Abiye de masallah. Anayi somur, babayi somur, esine takilan altinlari satip karini somur yetmemis tur bindirmeye calisiyor.
Ayrica 200.000 TL bu donemde nedir ki? Bankalar cogu kisiye online basvuruyla su saatte veriyor 200.000 TL’yi subeye gel, evrak ver bile demiyor.
Krediyi anneniz çeksin demiyor zaten.Kredi çekmekte bir sıkıntı yok ben sanırım tam anlatamadım yukarıda. Abimler yazlığı sat anne bize ev alırsın üstüne bir tane daha bile alırsın diyor yazlık deniz kenarında çok güzel bir yerde. Annem de emekli size göre kolay olabilir belki ama hem emekli olup hem kredi ödeyip doğalgaz elektrik geçim vs inanın çok kolay olmuyor…
Kredi çekmekte bir sıkıntı yok ben sanırım tam anlatamadım yukarıda. Abimler yazlığı sat anne bize ev alırsın üstüne bir tane daha bile alırsın diyor yazlık deniz kenarında çok güzel bir yerde. Annem de emekli size göre kolay olabilir belki ama hem emekli olup hem kredi ödeyip doğalgaz elektrik geçim vs inanın çok kolay olmuyor…
Onlar kredi çekmiş zaten eksik kısmı da konu sahibinin annesi çekecekmiş 200.000i, benim anladığım buBen de tam ifade edememisim. Ev kredisi icin 200.000 TL eksik kaliyor ama ihtiyac kredisi olarak abiniz ceksin. Yoksa ne siz ne anneniz kurus dahi vermemeli.
Yengeniz hadsiz. Ama abinizin altinlari satmasi da bana tuhaf geldi.
İsterseniz multimilyarder olun. Vermeyin demek istedim.
Anladım teşekkür ederim ben de hani arabalarını düşük modele geçsin annem işte tapuydu vs bunları karşılasın bari çünkü zorlanıcaz diye düşünüyorum. Hiç vermemek gibi bişey annem düşünmez. bunu söylersem biraz kötü olabilirimBen de tam ifade edememisim. Ev kredisi icin 200.000 TL eksik kaliyor ama ihtiyac kredisi olarak abiniz ceksin. Yoksa ne siz ne anneniz kurus dahi vermemeli.
Yengeniz hadsiz. Ama abinizin altinlari satmasi da bana tuhaf geldi.
İsterseniz multimilyarder olun. Vermeyin demek istedim.
merhaba öncelikle herkese
Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)
Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?
Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum. Çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…
Ay kalsın öyle kardeş sevgisi bu nedir ya yamyamlar ailesi çoğalıyor resmen. Nankör evlatlar yetişiyor adeta. Artık aileler evliliklere bile destek olmuyorken sizinkiler destek olmuş, borç ödüyor daha da abiniz ve eşi bir şeyler istiyor. Çalışıyorlarsa ödeyecekler. Ben evlenirken her iki tarafın ailesininde destek olmasından yanayım tabi bu varını yoğunu vermeli anlamında değil. Ama evlenme kararı alıyorsan sorumluluklarını da üstleneceksin. Yenge de klasik yengelerdenmerhaba öncelikle herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?