• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kontrol nasıl ele alınır?

yatsyats

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2025
5
9
1
29
Merhaba;
Ben çok severek bir evlilik yaptım. Evlilik; kayınvalidemin ve eşimin birbirine olan bağımlılığından dolayı çok kısa süre içerisinde bitti. Her neyse bu konuyu zor aştım zaten girmicem.
5 ay süren evliliğin ortalama 2 yıldır süren ve devam eden bir boşanma davamız var. Uzun sürmesinin sebebi ise eşimin benden para istemesi... Çünkü boşanmayı ben istedim ve hayatıma kısa sürede odaklandım diye kendisini aldattığımı düşünüyor. Ve bunun için benden para istiyor, bende daha neler diyerekten vermiyorum ve davanın sonuna kadar gitmeyi göze alıp gerekirse ben tazminat talebinde bulunacağım dedim. Ben öyle bir şey yapmadım. Hatta biriyle öylesine yazışmak gibi durumlarım dahi yok. Sadece yalnız yaşamaya başlayıp yurtdışı tatillerine turlarına gidip hayatıma adapte olmaya başladım. Bu da benden beklenmeyen bir şeydi, haliyle hemen bir aldatma damgası yapıştırıldı... Her neyse eşimle aynı yerde güzel şartları olan bir işyerinde çalışıyorduk. Boşanma sürecine girince aynı iş yerinde olmak, psikolojik baskı vs derken ben 8 ay ın sonunda 6 yıldır çalıştığım şirketimden ayrıldım. Tecrübeliyim, dilim vs var diye hemen iş bulurum sandım fakat 6 ay işsiz kaldım. Tek mal varlığım arabamdı onu sattım. Geçinemedim. Kiram vs hiç bir şeye yetmiyordu. Tittle düşünmeden her işe başvurdum, yok. Asla dönüş almadım. Her şeyimi kaybettim. Üstüne borçlandım. Tabi parayı iyi yönetememe rahata alışmanın vermiş olduğu durum da kötü etkiledi. Şimdi toparlanmak istiyorum. İş buldum girdim, çalışıyorum. Maaşı çok az. Ama idare edicem dedim. Fakat borç batağındayım ve ben hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. Nasıl toparlarım ne yaparım bilmiyorum. Değişmek istiyorum. İdareci, kontrollü ve sıfırdan inşa etmek istiyorum. 7, 8 ay geçti nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Dava da devam ediyor. Özgür de hissetmiyorum. Kendimi çok başarısız ve çaresiz hissediyorum. 34 yaşında bir kadın olarak zorlanıyorum kaldıramıyorum.

yurt dışı tatilleri yaparken hiç dusunmedınız mı memleketin durumu ortada iş yok güç yok kiram var tek başımayım naparım die ? Hayır bi de çok güzel toparlandım ettim modunda öyle bi yazmışsınız ki başlarda dedim ki işte bu ya sonunda bi kadın kendını sevmiş ama meğersem siz yarınlar yok gibi yaşamışsınız . Arabayı bankaya koysaydınız parasını en azından bi yan gelir olurdu işe yarardı . Neyse olan olmuş ailenız varsa destek isteyın harcamalarınızı planlı yapın sakın borç ödemek ıcın kredi çekip kendınızı daha da faizli borçların altında bırakmayın hatta aileniz arkanızdaysa onlara taşının borçlar bittikten sonra yine düzen kurmak istersenız kurarsınız…

intiharı düşündüren borç meselesi konusuna bakıyorsunuz siz sakın o düşüncelere girmeyin.

yurt dışı tatilleri yaparken hiç dusunmedınız mı memleketin durumu ortada iş yok güç yok kiram var tek başımayım naparım die ? Hayır bi de çok güzel toparlandım ettim modunda öyle bi yazmışsınız ki başlarda dedim ki işte bu ya sonunda bi kadın kendını sevmiş ama meğersem siz yarınlar yok gibi yaşamışsınız . Arabayı bankaya koysaydınız parasını en azından bi yan gelir olurdu işe yarardı . Neyse olan olmuş ailenız varsa destek isteyın harcamalarınızı planlı yapın sakın borç ödemek ıcın kredi çekip kendınızı daha da faizli borçların altında bırakmayın hatta aileniz arkanızdaysa onlara taşının borçlar bittikten sonra yine düzen kurmak istersenız kurarsınız…

intiharı düşündüren borç meselesi konusuna bakıyorsunuz siz sakın o düşüncelere girmeyin.
Asla... ben aksine yaşamayı çok seviyorum. Zaten yaşamayı sevdiğim için hayatımda ilk kez bu tatili yapmak istedim ve yaptım. Ayrıca ben o tatile çıkarken çalışıyordum. Benim için her şey işten ayrıldıktan sonra sarpasardı. Büyük bir değişim içerisindeyim ve baş etmenin yollarını arıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Asla... ben aksine yaşamayı çok seviyorum. Zaten yaşamayı sevdiğim için hayatımda ilk kez bu tatili yapmak istedim ve yaptım. Ayrıca ben o tatile çıkarken çalışıyordum. Benim için her şey işten ayrıldıktan sonra sarpasardı. Büyük bir değişim içerisindeyim ve baş etmenin yollarını arıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Umarım davanız sonuclanır özgürlüğünüze kavuşur daha mutlu bi hayat yaşarsınız . Borcunuzun miktarını ve aylık giderlerinizi kazancınızı chatGBT uygulaması indirip yapay zekaya sorarsanız size güzel bi tablo sunabilir para yonetımınızde

Umarım davanız sonuclanır özgürlüğünüze kavuşur daha mutlu bi hayat yaşarsınız . Borcunuzun miktarını ve aylık giderlerinizi kazancınızı chatGBT uygulaması indirip yapay zekaya sorarsanız size güzel bi tablo sunabilir para yonetımınızde
deneyeceğim, teşekkür ederim

Valla bebişim iş olayı çok kötü olmuş keşke bulmadqn bırakmasaydın😑😑😑piyasa acaip artık, insan çok iş az, olanlarda da para az ne yazsam bilemedim.

Valla bebişim iş olayı çok kötü olmuş keşke bulmadqn bırakmasaydın😑😑😑piyasa acaip artık, insan çok iş az, olanlarda da para az ne yazsam bilemedim.
sormayın valla. ben uzun zamandır aynı şirkette olduğum için bi haber kalmışım. tecrübeme güvenerekten kesin iş bulurum dedim. ve yaklaşık 6 ay başvurmadığım yer kalmadı ve asla bulamadım. şuan da da öylesine geçinebilmek için girdim bir yere. ama mümkün değil geçinmek.

Kira için ev arkadaşı önerebilirim. Diliniz var, ilgili yabancı siteleri bulun, hoş, iç rahatlatan bir ilân yazın. Benim arkadaşım 40 yaşındayken, boşandı ve hemen arkasından işsiz kaldı. Bu şekilde önce bir Avusturyalı kadın sonra da bir Fransiz çift buldu ev arkadaşı. Kira + masraflar yükünün yarısından fazlası ortadan kalktı. Yaşadığı yer, İstanbul, Ankara, İzmir olmadığı halde.

Borçlar için, kendi tecrübelerime dayanarak şunları söyleyeyim;

• Örneğin Garanti Bankası, ertelemeli ihtiyaç kredisi veriyor. Bugün alıp, taksitlerin ödemesini 3-6 ay sonra başlatabiliyorsunuz. Bir Garanti Şubesinde çalışan tanıdık, internet başvurusuna göre çok daha yardımcı olabilir. Başka - tanıdık olan- bankalara da sorun, tek bir banka bunu yapıyor olamaz.
  • Faizler düşüyor; eğer olanağınız var ise, yeni kredi alıp, eski daha yüksek fazili kredileriniz varsa kapamaya çalışın.
  • Daha çok çok yeni, BDDK, tüketici kredileri vade sınırının değiştirilmesine karar verdi. Yani, ihtiyaç kredilerinde 12, 24 ve 36 ay vadeye kadar olan limitlerde değişikliğe gidildi. Atıyorum, 100 lira borcu olan sadece 12 aylık kredi alabiliyorken, bu miktar 200 lira olacak. Bunun sizin işinize nasıl yarayabileceğini araştırın, varsa kredilerinizi yeniden yapılandırmaya çalışın. Vade uzatıp, aylık ödeme düşürmeyi kastediyorum.
  • Yine bazı bankaların, kredi kapama kredisi var, araştırın. Bu yeni uzatılmış vade süreleriyle daha da yararlı olabilir.
  • Çevrenizde buna uygun kim varsa, somut bir ödeme planı ve borçlarınızın listesiyle gidin, yastık altındakileri kastederek, altın cinsinden borç isteyin, 1 sene sonra ödeyeceğim deyin. İkinci bir altın cinsinden borç bulursanız, 18 ay sonra ödeyeceğim deyin, vs.. Ben böyle toplamda 5 Cumhuriyet ve 35 gram bilezik almıştım, o kadar ilâç gibi gelmişti ki... Hepsini zamanında ödedim. Evli yakın arkadaşınız/akrabanız varsa, borçasında bilezik vardır, yeter ki tutarlı/güvenilir bir planla gidin.
  • Ve bence en önemlisi, kredi katlarınızı, ücra bir köşeye kaldırın. Kolay görünür ama insanı en çok bu zorlar. Nakite dönmenin en şahane tarafı, elinizin titremeye başlamasıdır bir şey alacakken. Buna en temel ihtiyaçlar dahil. Ben tüm deterjan markalarımı bile değiştirmiştim, bu para verilir mi diye... :) Pazarda alışveriş yaparken 'bu parayı bu sebzeye veremem' deyip, kafamdaki menüleri değiştirdiğim de oldu. Taksitli çekimler devam eder, ama borç donar bir yerde. Asgarileri ödemeye çalışın.
  • Yabancı dil derslerinde de yardımcı olabileceğinizi en başa yazarak, çocukları okul derslerine çalıştırmak için 'etüt ablası' diye tüm sitelere ilân verin. Akşam- Hafta sonları. Talep ettiğiniz ücreti nispeten düşük tutun. O kadar çok aile, biri başında dursa da şu dersleri çalıştırsa diyor ki...

Düşük düzenli gelir, hiç gelirden çok daha iyidir. Borç ödenir, siz yeter ki bunalmadan, umutsuzluğa kapılmadan inat edin.

Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Kira için ev arkadaşı önerebilirim. Diliniz var, ilgili yabancı siteleri bulun, hoş, iç rahatlatan bir ilân yazın. Benim arkadaşım 40 yaşındayken, boşandı ve hemen arkasından işsiz kaldı. Bu şekilde önce bir Avusturyalı kadın sonra da bir Fransiz çift buldu ev arkadaşı. Kira + masraflar yükünün yarısından fazlası ortadan kalktı. Yaşadığı yer, İstanbul, Ankara, İzmir olmadığı halde.

Borçlar için, kendi tecrübelerime dayanarak şunları söyleyeyim;

• Örneğin Garanti Bankası, ertelemeli ihtiyaç kredisi veriyor. Bugün alıp, taksitlerin ödemesini 3-6 ay sonra başlatabiliyorsunuz. Bir Garanti Şubesinde çalışan tanıdık, internet başvurusuna göre çok daha yardımcı olabilir. Başka - tanıdık olan- bankalara da sorun, tek bir banka bunu yapıyor olamaz.
  • Faizler düşüyor; eğer olanağınız var ise, yeni kredi alıp, eski daha yüksek fazili kredileriniz varsa kapamaya çalışın.
  • Daha çok çok yeni, BDDK, tüketici kredileri vade sınırının değiştirilmesine karar verdi. Yani ihtiyaç kredilerinde 12, 24 ve 36 ay vadeye kadar olan limitlerde değişikliğe gidildi. Atıyorum, 100 lira borcu olan sadece 12 aylık kredi alabiliyorken, bu miktar 200 lira olacak. Bunun sizin işinize nasıl yarayabileceğini araştırın, varsa kredilerinizi yeniden yapılandırmaya çalışın. Vade uzatıp, aylık ödeme düşürmeyi kastediyorum.
  • Yine bazı bankaların, kredi kapama kredisi var, araştırın.
  • Çevrenizde buna uygun kim varsa, somut bir ödeme planı ve borçlarınızın listesiyle gidin, yastık altındakileri kastederek, altın cinsinden borç isteyin, 1 sene sonra ödeyeceğim deyin. İkinci bir altın cinsinden borç bulursanız, 18 ay sonra ödeyeceğim deyin, vs.. Ben böyle toplamda 5 Cumhuriyet ve 35 gram bilezik almıştım, o kadar ilâç gibi gelmişti ki... Hepsini zamanında ödedim. Evli yakın arkadaşınız/akrabanız varsa, borçasında bilezik vardır, yeter ki tutarlı/güvenilir bir planla gidin.
  • Ve bence en önemlisi, kredi katlarınızı, ücra bir köşeye kaldırın. Kolay görünür ama insanı en çok bu zorlar. Nakite dönmenin en şahane tarafı, elinizin titremeye başlamasıdır bir şey alacakken. Buna en temel ihtiyaçlar dahil. Ben tüm deterjan markalarımı bile değiştirmiştim, bu para verilir mi diye... :) Bir de pazarda 'bu parayı buna veremem' deyip, menülerimi değiştirdiğim oldu. Taksitli çekimler devam eder, ama borç donar bir yerde. Asgarileri ödemeye çalışın.
  • Bildiğiniz yabancı dilde de derslerinde yardımcı olabileceğinizi de en başa yazarak, çocukları okul derslerine çalıştırmak için 'etüt ablası' diye tüm sitelere ilân verin. Akşam- Hafta sonları. Talep ettiğiniz ücreti düşük tutun. O kadar çok aile, biri başında dursa da şu dersleri çalıştırsa diyor ki...

Düşük düzenli gelir, hiç gelirden çok daha iyidir. Borç ödenir, siz yeter ki bunalmadan, umutsuzluğa kapılmadan inat edin.

Kolaylıklar dilerim.
Muhteşem açıklayıcı, destekleyici bir yorum ve yaklaşım olmuş. Mutlaka söylediklerinizi dikkate alıp uygulayacağım. Çok teşekkür ederim :>

Yaş olarak geç yaşta bir hata olmuş galiba ders alarak başa cikarsiniz tekrar sevgi vs diye uyumsuz olduğunuz bir adama eş olmayarak başa cikarsiniz bu defteri aldatmadim aciklamasini kimseye yapmayarak kapatınız.Erkeklere bakınız feyz alınız canları istedimi pirrrr kanatlanıp uçuyor reddbull gibi. Borçları ödeyin yukselmeye çalışın daha iyi bir iş arayın kendinize güvenip kendiniz için bir hayat inşaa edin.Kimseye gerek yok yuva sizin mutlu olduğunuz yer O gereksiz kişiden çocuksuz ayrildiginiz için tebrik ederim çocuk olsa eksi bir olarak baslardiniz .Bunu da düşünün.Zor zamanlar yaptığınız hatanın bonusu ödeyecek bitirecek devam edeceksiniz maddi manevi başka yolu yok malesef

Yeni bir iş bulmadan işinizden ayrılmak biraz fevri bir karar olmuş, daha tutarlı planlı hareket etmeye odaklanabilirsiniz bundan sonrası için.

Back