- 30 Kasım 2010
- 1.104
- 1.391
Ev sahibi evi satmayabilir tamam ama bunun sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum adamın evi ister satar ister satmaz anneannenizi çıkartıp yeniden kiracıya verebilir adamın evine ipotek mi koyuyorsunuz. Bende kiracıyım ev sahibim çık derse mecbur çıkarım neden bu kadar zorluyorsunuz ki illa daha uygun yerler vardır biraz daha müddet isteyin bu süre içerisinde ev arayın. Ev bizlerin değil bunu anlamıyoruz siz ev sahibi olsaydınız sizin de kiracınız çıkmam dediğinde bu kadar normal karşılar mıydınız sanmıyorum doğrusu. Durum kötü evet ama çıkmıyorum diye diretmek adamı daha da dellendirebilir uzlaşmayı deneyin gerekirse yüz yüze konuşun imkanınız varsa.
Evi de üzerimize yapsın tam olsun bari mantık bu mu gerçekten. Konu sahibi yazmış başka evler 3000 TL den başlıyor diye peki bu durumda ev sahibi neden zararlı çıksın. Karşılıklı konuşulup anlaşılmazsa konu daha çirkin yerlere kadar gider iki taraf içinde kötü sonuçlar doğurabilir geçenlerde kiracı ev sahibini öldürdü lütfen hemen en kötü yolu seçmeyelim.Yoo kimseyi keyfine göre çıkarıp tekrar kiraya veremez. Yasa var kanun var
Yeni geleni de 3 aya çıkarsın o zaman olur mu öyle şey?
Evi de üzerimize yapsın tam olsun bari mantık bu mu gerçekten. Konu sahibi yazmış başka evler 3000 TL den başlıyor diye peki bu durumda ev sahibi neden zararlı çıksın. Karşılıklı konuşulup anlaşılmazsa konu daha çirkin yerlere kadar gider iki taraf içinde kötü sonuçlar doğurabilir geçenlerde kiracı ev sahibini öldürdü lütfen hemen en kötü yolu seçmeyelim.
Ev sahibi olarak kiracıma kira sözleşmesinin dolmasından 3 ay önce, (Mart ayı sözleşmenin dolduğu ay) kira sözleşmesini yenilemeyeceğimizi (yazlıkta bir ev) temmuza kadar da tahliye etmesini belirterek 5 ay önceden bildirim yapmıştım.Ev sahibi evi satmayabilir tamam ama bunun sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum adamın evi ister satar ister satmaz anneannenizi çıkartıp yeniden kiracıya verebilir adamın evine ipotek mi koyuyorsunuz. Bende kiracıyım ev sahibim çık derse mecbur çıkarım neden bu kadar zorluyorsunuz ki illa daha uygun yerler vardır biraz daha müddet isteyin bu süre içerisinde ev arayın. Ev bizlerin değil bunu anlamıyoruz siz ev sahibi olsaydınız sizin de kiracınız çıkmam dediğinde bu kadar normal karşılar mıydınız sanmıyorum doğrusu. Durum kötü evet ama çıkmıyorum diye diretmek adamı daha da dellendirebilir uzlaşmayı deneyin gerekirse yüz yüze konuşun imkanınız varsa.
Yahu devlet kanunu koymuş tekrar yüksek fiyattan kiraya vermek için kiracı çıkarmayı savunmanizi anlamamı bekleniyorsunuz dimi?
Ne demek zarar?
Neyden zarar mesela? Düzenli ödenmiş kira varken kiracı patron mu fahis zam yapsın? Ev sahibi evine ne kadar bakım yapmış neye göre birden yukarı fırlıyor sizin gibi düşünen insanlar yüzünden
Savunduğunuz sey çok absürt tartışılacak bir yanı yok.
Siz kiracınızi deneyin bakalım cikarabiliyormusunuz. Birde ölüm fln yazılmış bu toplum adam olmaz ya.
sakın ol şampiyon ne bu celal kiracım yok ev sahibi değilim önce yazdığımı anlasanız keşke sizinle tartışıp güzel günümü mahvedemem.
kiracı ve ev sahibi arasında ticari bir ilişki vardır. adam evini para kazanmak amacı ile bir başkasına kiraya verip kullandırmış oluyor. eğer belirsiz süreli kira sözleşmesi yapmışsa, yasalara göre hareket etmek zorunda. belirli süreli sözleşme olsaydı da yine yasalara göre hareket etmek zorunda olacaktı tabii ki. kanun önünde ev sahibinin de kiracının da hakları mevcut, orman kanunları geçerli değil sonuçta. yasalarla korunmuş olmasaydı her gün ev sahibi kiracı öldürme haberlerini görürdük asıl. anlaşmazlık durumlarında en makul olanı tabii ki konuşup uzlaşmaya varmaktır ama kimse kimseyi kafasına göre barındığı yerden gönderemez, mülk sahibi de olsa. siz ev sahibi iseniz eğer, evinizi kiralarken en başından kabul ettiğiniz ve bildiğiniz bazı şeyler vardır. dilediğiniz gibi çıkaramayacağınızı, dilediğiniz gibi zam yapamayacağınızı, evin içine karışamayacağınızı ve daha birçok durumu evi kiralarken bilmeniz gerekir. kiracı da aynı şekilde hakkı olan ve olmayan şeyleri bilmeli ve en başından sözleşmeyi ona göre imzalamalı. yani özetle adamın evi ister satar, ister satmaz gibi bir durum söz konusu değil bal gibi de ilgilendiriyor. şöyle düşünün, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama iş hayatında nasıl ki işçi hakkı sözleşmeler ve kanunlar önünde korunuyorsa ev sahibi kiracı ilişkisinde de benzer durum geçerli. beğensek de beğenmesek de bu ülkede kanun diye bişey var. ha anlaşmazlık durumlarında pisleşme gibi şeyler yaşanıyor maalesef ama en azından her vatandaş bu tür durumlarda kafasına estiği gibi hareket edemeyeceğini bilmelidir.Ev sahibi evi satmayabilir tamam ama bunun sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum adamın evi ister satar ister satmaz anneannenizi çıkartıp yeniden kiracıya verebilir adamın evine ipotek mi koyuyorsunuz. Bende kiracıyım ev sahibim çık derse mecbur çıkarım neden bu kadar zorluyorsunuz ki illa daha uygun yerler vardır biraz daha müddet isteyin bu süre içerisinde ev arayın. Ev bizlerin değil bunu anlamıyoruz siz ev sahibi olsaydınız sizin de kiracınız çıkmam dediğinde bu kadar normal karşılar mıydınız sanmıyorum doğrusu. Durum kötü evet ama çıkmıyorum diye diretmek adamı daha da dellendirebilir uzlaşmayı deneyin gerekirse yüz yüze konuşun imkanınız varsa.
bir ev sahibinin evini kiraladıktan sonra kiracısına yasal anlamda ne kadar zam yapabileceği önceden bellidir. eğer ev kiralama konusu ev sahibini zarara sokuyorsa, kira artışları gözüne az geliyorsa ev sahibi başka yatırım araçlarına yönelebilir gelirini artırmak için, bu kiracının sorunu değil.Konu sahibi yazmış başka evler 3000 TL den başlıyor diye peki bu durumda ev sahibi neden zararlı çıksın.
Ev kiralarken ve kiraciyken belirli yasal haklar var.Ev sahibi evi satmayabilir tamam ama bunun sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum adamın evi ister satar ister satmaz anneannenizi çıkartıp yeniden kiracıya verebilir adamın evine ipotek mi koyuyorsunuz. Bende kiracıyım ev sahibim çık derse mecbur çıkarım neden bu kadar zorluyorsunuz ki illa daha uygun yerler vardır biraz daha müddet isteyin bu süre içerisinde ev arayın. Ev bizlerin değil bunu anlamıyoruz siz ev sahibi olsaydınız sizin de kiracınız çıkmam dediğinde bu kadar normal karşılar mıydınız sanmıyorum doğrusu. Durum kötü evet ama çıkmıyorum diye diretmek adamı daha da dellendirebilir uzlaşmayı deneyin gerekirse yüz yüze konuşun imkanınız varsa.
Uygun fiyattan 1.5 sene önce o evi kiralamak bizim suçumuz değil ama.Evi de üzerimize yapsın tam olsun bari mantık bu mu gerçekten. Konu sahibi yazmış başka evler 3000 TL den başlıyor diye peki bu durumda ev sahibi neden zararlı çıksın. Karşılıklı konuşulup anlaşılmazsa konu daha çirkin yerlere kadar gider iki taraf içinde kötü sonuçlar doğurabilir geçenlerde kiracı ev sahibini öldürdü lütfen hemen en kötü yolu seçmeyelim.
Ben ev sahibinin evi satacağıni düşünmüyorum.Ev sahibi kafasına göre çıkaramaz.Evini satmak istiyorsa yine satabilir alan kişide belki yatırım amaçlı alıyordur evde ha deyince hemen satilmayacagina göre sanırım ev sahibi bugün yazı assam yarın satılır diye düşünüyor.
Emsal değerlerine göre zam yapması için de 5 yılını doldurması gerek.
Kanunlar kiracıdan yana eğer böyle olmasaydı bir kiracı bir evde 1 yıl anca otururdu her yıl kiracı değiştirirdi ev sahipleri yüksek kiraya verebilmek için bu durumda kiracıya masraf olurdu en az 10-15 bin masraf belkide daha fazla .
Tam anlamıyla acikladigin için çok teşekkürler wustriakiracı ve ev sahibi arasında ticari bir ilişki vardır. adam evini para kazanmak amacı ile bir başkasına kiraya verip kullandırmış oluyor. eğer belirsiz süreli kira sözleşmesi yapmışsa, yasalara göre hareket etmek zorunda. belirli süreli sözleşme olsaydı da yine yasalara göre hareket etmek zorunda olacaktı tabii ki. kanun önünde ev sahibinin de kiracının da hakları mevcut, orman kanunları geçerli değil sonuçta. yasalarla korunmuş olmasaydı her gün ev sahibi kiracı öldürme haberlerini görürdük asıl. anlaşmazlık durumlarında en makul olanı tabii ki konuşup uzlaşmaya varmaktır ama kimse kimseyi kafasına göre barındığı yerden gönderemez, mülk sahibi de olsa. siz ev sahibi iseniz eğer, evinizi kiralarken en başından kabul ettiğiniz ve bildiğiniz bazı şeyler vardır. dilediğiniz gibi çıkaramayacağınızı, dilediğiniz gibi zam yapamayacağınızı, evin içine karışamayacağınızı ve daha birçok durumu evi kiralarken bilmeniz gerekir. kiracı da aynı şekilde hakkı olan ve olmayan şeyleri bilmeli ve en başından sözleşmeyi ona göre imzalamalı. yani özetle adamın evi ister satar, ister satmaz gibi bir durum söz konusu değil bal gibi de ilgilendiriyor. şöyle düşünün, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama iş hayatında nasıl ki işçi hakkı sözleşmeler ve kanunlar önünde korunuyorsa ev sahibi kiracı ilişkisinde de benzer durum geçerli. beğensek de beğenmesek de bu ülkede kanun diye bişey var. ha anlaşmazlık durumlarında pisleşme gibi şeyler yaşanıyor maalesef ama en azından her vatandaş bu tür durumlarda kafasına estiği gibi hareket edemeyeceğini bilmelidir.
Yeni ev sahibi eğer içinde kendisi oturmayacaksa kiracının tahliyesini talep edemiyor benim bildiğim kadarıyla. O yüzden kiracısı olan bir ev alınacaksa içinde ki kiracı ile anlaşıp o şeilde alınmasında fayda var.Benim bildiğim evde kiracı varken de ev satılabilir. Yeni ev sahibi de sözleşmede taraf olmadığı için sözleşmeye bağlı kalmak zorunda değil. Yani kiracıyı çıkartabilir.
Ama diğer yandan, siz çıkmıyorum, uğraşırım, stres filan da beni etkilemez diyorsanız, yeni ev sahibi sizi mahkemeye verip, tahliye emri almalı. Bu da 1-2 sene sürer diyorlar.
“ Evin satılması durumunda yeni ev sahibi kiracının evi tahliye etmesini isteyebilir. Buna göre yeni ev sahibi, evi satın aldıktan sonra kiracıya ihtar çekerek evin tahliyesi için 6 ay süre tanıma hakkına sahip olur. Bu durumda kira sözleşmesinden bağımsız olarak kiracının maksimum 6 ay içinde evi tahliye etmesi gerekir. Yeni ev sahibinin ikamet edeceği başka evi yoksa kiracıya bir ay öncesinden tebligat verme şartıyla evin tahliyesini isteyebilir.
Ancak ev satılmadan önce eski ev sahibi evi satacağı için kiracının evden çıkmasını talep etme hakkına sahip değildir. Bu talep sadece ev satıldıktan sonra yeni ev sahibi tarafından yapılabilir. ”
Eğer ev satilacaksa zaten olması gereken böylesi.Yeni ev sahibi eğer içinde kendisi oturmayacaksa kiracının tahliyesini talep edemiyor benim bildiğim kadarıyla. O yüzden kiracısı olan bir ev alınacaksa içinde ki kiracı ile anlaşıp o şeilde alınmasında fayda var.
Her halukarda eğer evi satacaksanız biz içndeyken satın biz yeni ev sahibi ile anlaşırız deyin. Yoksa yasal yollara başvurabilirsiniz dersiniz
Çıkmayın. Zaten Aralığa kadar yasal hakkı yok. Ondan sonra da bırakın ugrassinHanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum
bayadir konu acmamistim kısmet buymuşkısaca anlatmaya çalışayım.
Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.
Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.
bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.
Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.
simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz
anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'
rica ederim.Tam anlamıyla acikladigin için çok teşekkürler wustria
Yasal olarak şuan haklı oldugumuzun farkında olduğum için evden cikmayalim diye düşündüm bende.
Anlaşmazlık durumu olacağından pislesme olmasın ama ev sahibi yasal hakkini kullansın bizde kullanalım istiyorum.
Ve eğer bir şekilde anlaşılır yada yasalara başvurulursa da zaten 1 sene sonra bu evden ayrılırız diye düşünüyorum.
bence şu biz alalım konusunda ev sahibine ısrar et, bu sayede sahiden satıp satmayacağını öğrenebilirsin. madem zor durumda, hazır alıcı çıkmış makul bakması gerekir.Ben ev sahibinin evi satacağıni düşünmüyorum.
Zaten bı öğrenelim biz alalım diye konuştum annemle ama ev sahibi siz evi boşaltın boya yapıp öyle satışa çıkartacağım daha belli değil demiş.
Eve yazı azsa yada satılma yeni ev sahibiyle anlaşmaya çalışırım olmazsa çıkarız evden.
Emsallerine göre zam yapmadı ama gayet fahiş fiyattan zam yaptı kabul etmek zorunda kaldık.2 kez zamlı kira ödedik bu ay üçüncü olacak tekrar zam yapamayacağı için böyle yaptı bu ay.
Eğer 3.000 civarına bir ev kiralarsak bu arada o ev de 1+1 evler 15 bin masraf olacak.
Ev sahibi aynı binada değil.rica ederim.
yasalara her zaman herkes başvurmakta özgür. fakat ev sahibi kiracı ilişkilerinde ne yazık ki insanlar daha farklı düşündükleri için özellikle ev sahipleri çıkmayan kiracıya zorluk yapmak isteyebiliyor. aynı binada ise huzursuz edebilir mesela. zaten bu gibi ihtimallerden dolayı öncelikle uzlaşmak için konuşmayı denemek lazım maalesef. bence sen güzel bir dille konuşmayı dene ev sahibi ile, tam olarak ağzındaki baklayı çıkarsın. kira artışı mı istiyor? yapmış zaten. eğer mesele sahiden evin satışı ise kiracı içindeyken de satabilir. ama bu durumda evin zor satılacağını düşünüyor olabilir. en basit örnek, zırt pırt birileri evi görmek için gelmek isteyecek, siz kapıyı açmak istemeyeceksiniz belki bu noktada bile anlaşmazlık çıkacak illa ki.
yani sen şimdi sonuç olarak anlaşma bile olsa 1 sene sonra taşınılır diye mi düşünüyorsun? eninde sonunda taşınma olacaksa 1 sene içinde, ev sahibinden biraz daha zaman isteyip yeni ev bakılabilir. çünkü ev bakmaya 1 sene sonra başlarsanız kiralar daha da artmış olacak. eğer taşınma niyeti varsa bir an önce yeni eve kapak atmak mantıklı. yasal yollara başvurmak, insanların birbirine zorluk çıkarması aslında meseleyi çözmüyor, sadece kiracıya zaman kazandırmış oluyor. anneanne ne diyor bu duruma? benim anneannem de yeni bir eve taşındı. çok yeni, şimdilik mutlu. ama bir önceki evden ev sahibi çıkmasını istemişti mesela ki 12 sene falan oturdu. benim anneannem anında soğur evden ve bedavaya bile olsa onu o evde oturtamazsın mesela. eğer seninkiler de bu yapıda ise adamla yasal konuları konuşup bir yandan yeni bir ev bakılabilir. her şeyde bir hayır vardır. zaten aralıktan önce size 2 ay içinde çıkın deme hakkı asla yok.