Kontrat süresi dolmadan evi satacağım diyen ev sahibi

Ev sahibi evi satmayabilir tamam ama bunun sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum adamın evi ister satar ister satmaz anneannenizi çıkartıp yeniden kiracıya verebilir adamın evine ipotek mi koyuyorsunuz. Bende kiracıyım ev sahibim çık derse mecbur çıkarım neden bu kadar zorluyorsunuz ki illa daha uygun yerler vardır biraz daha müddet isteyin bu süre içerisinde ev arayın. Ev bizlerin değil bunu anlamıyoruz siz ev sahibi olsaydınız sizin de kiracınız çıkmam dediğinde bu kadar normal karşılar mıydınız sanmıyorum doğrusu. Durum kötü evet ama çıkmıyorum diye diretmek adamı daha da dellendirebilir uzlaşmayı deneyin gerekirse yüz yüze konuşun imkanınız varsa.

Yoo kimseyi keyfine göre çıkarıp tekrar kiraya veremez. Yasa var kanun var
Yeni geleni de 3 aya çıkarsın o zaman olur mu öyle şey?

Yoo kimseyi keyfine göre çıkarıp tekrar kiraya veremez. Yasa var kanun var
Yeni geleni de 3 aya çıkarsın o zaman olur mu öyle şey?
Evi de üzerimize yapsın tam olsun bari mantık bu mu gerçekten. Konu sahibi yazmış başka evler 3000 TL den başlıyor diye peki bu durumda ev sahibi neden zararlı çıksın. Karşılıklı konuşulup anlaşılmazsa konu daha çirkin yerlere kadar gider iki taraf içinde kötü sonuçlar doğurabilir geçenlerde kiracı ev sahibini öldürdü lütfen hemen en kötü yolu seçmeyelim.

Yahu devlet kanunu koymuş tekrar yüksek fiyattan kiraya vermek için kiracı çıkarmayı savunmanizi anlamamı bekleniyorsunuz dimi?
Ne demek zarar?
Neyden zarar mesela? Düzenli ödenmiş kira varken kiracı patron mu fahis zam yapsın? Ev sahibi evine ne kadar bakım yapmış neye göre birden yukarı fırlıyor sizin gibi düşünen insanlar yüzünden
Savunduğunuz sey çok absürt tartışılacak bir yanı yok.
Siz kiracınızi deneyin bakalım cikarabiliyormusunuz. Birde ölüm fln yazılmış bu toplum adam olmaz ya.

Ev sahibi olarak kiracıma kira sözleşmesinin dolmasından 3 ay önce, (Mart ayı sözleşmenin dolduğu ay) kira sözleşmesini yenilemeyeceğimizi (yazlıkta bir ev) temmuza kadar da tahliye etmesini belirterek 5 ay önceden bildirim yapmıştım.
Tamam kiracı olabilirsiniz mülkiyet hakkınız yok ama en temel hak olan barınma hakkınız var, ha deyince evden çıkılmaz ev arama yeni ev bulma yeni eve taşınma masrafları +yeni evin depozito bedeli ve yeni kira bedeli olarak bir çok ekonomik külfeti var bu işin.
Burada kiracı ve ev sahibinin makul şartlarda anlaşması gerekir. Mülkiyet hakkım var diyerek kira sözleşmesine güvenip barınma hakkını kullanan kiracıya eziyet edemeyiz.
Zaten kanunen de şartları sayılmış, kanunun üzerinde kira artış bedeli yapamadığı için dolambaçlı yoldan kiracıyı çıkarmak hukuka da uymaz ahlaka da uymaz.

sakın ol şampiyon ne bu celal kiracım yok ev sahibi değilim önce yazdığımı anlasanız keşke sizinle tartışıp güzel günümü mahvedemem.

sakın ol şampiyon ne bu celal kiracım yok ev sahibi değilim önce yazdığımı anlasanız keşke sizinle tartışıp güzel günümü mahvedemem.

Gayette anladim yazdığınızın hiç bir haklı yani yok. Tartışmaya açık bir konu değil ztn kanunları okumanız yeterli konu sahibi yeterince üzgün ve gergin kanun dışında birsey yapmasına gerek yok bunu farklı yerlere çekmeye de gerek yok.

kiracı ve ev sahibi arasında ticari bir ilişki vardır. adam evini para kazanmak amacı ile bir başkasına kiraya verip kullandırmış oluyor. eğer belirsiz süreli kira sözleşmesi yapmışsa, yasalara göre hareket etmek zorunda. belirli süreli sözleşme olsaydı da yine yasalara göre hareket etmek zorunda olacaktı tabii ki. kanun önünde ev sahibinin de kiracının da hakları mevcut, orman kanunları geçerli değil sonuçta. yasalarla korunmuş olmasaydı her gün ev sahibi kiracı öldürme haberlerini görürdük asıl. anlaşmazlık durumlarında en makul olanı tabii ki konuşup uzlaşmaya varmaktır ama kimse kimseyi kafasına göre barındığı yerden gönderemez, mülk sahibi de olsa. siz ev sahibi iseniz eğer, evinizi kiralarken en başından kabul ettiğiniz ve bildiğiniz bazı şeyler vardır. dilediğiniz gibi çıkaramayacağınızı, dilediğiniz gibi zam yapamayacağınızı, evin içine karışamayacağınızı ve daha birçok durumu evi kiralarken bilmeniz gerekir. kiracı da aynı şekilde hakkı olan ve olmayan şeyleri bilmeli ve en başından sözleşmeyi ona göre imzalamalı. yani özetle adamın evi ister satar, ister satmaz gibi bir durum söz konusu değil bal gibi de ilgilendiriyor. şöyle düşünün, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama iş hayatında nasıl ki işçi hakkı sözleşmeler ve kanunlar önünde korunuyorsa ev sahibi kiracı ilişkisinde de benzer durum geçerli. beğensek de beğenmesek de bu ülkede kanun diye bişey var. ha anlaşmazlık durumlarında pisleşme gibi şeyler yaşanıyor maalesef ama en azından her vatandaş bu tür durumlarda kafasına estiği gibi hareket edemeyeceğini bilmelidir.

Konu sahibi yazmış başka evler 3000 TL den başlıyor diye peki bu durumda ev sahibi neden zararlı çıksın.
bir ev sahibinin evini kiraladıktan sonra kiracısına yasal anlamda ne kadar zam yapabileceği önceden bellidir. eğer ev kiralama konusu ev sahibini zarara sokuyorsa, kira artışları gözüne az geliyorsa ev sahibi başka yatırım araçlarına yönelebilir gelirini artırmak için, bu kiracının sorunu değil.

Ev sahibi kafasına göre çıkaramaz.Evini satmak istiyorsa yine satabilir alan kişide belki yatırım amaçlı alıyordur evde ha deyince hemen satilmayacagina göre sanırım ev sahibi bugün yazı assam yarın satılır diye düşünüyor.

Emsal değerlerine göre zam yapması için de 5 yılını doldurması gerek.

Kanunlar kiracıdan yana eğer böyle olmasaydı bir kiracı bir evde 1 yıl anca otururdu her yıl kiracı değiştirirdi ev sahipleri yüksek kiraya verebilmek için bu durumda kiracıya masraf olurdu en az 10-15 bin masraf belkide daha fazla .

Ev kiralarken ve kiraciyken belirli yasal haklar var.
Tüm samimiyetimle söylüyorum eğer bir tane kusur,hata olsaydı bizde o evi bu hafta bosaltirdik.
Evet evin tapusunu almıyoruz ama bu şekilde herkes mağdur edilir.
Ama ister ben olayım ister siz ister bir başkası bu şekilde kiracıyı çıkartmaya çalışsa yasalarla ne yapılması gerekiyorsa yapılsın derdim.
Ben zaten diyorum ki ev sahibi bize ihtarname çeksin,mahkemeye versin.bende dava sonucuna göre evden ayrılırım tabii normal olarak.
Bu arada dava 3 sene sürer atıyorum ama ben o sürede kalamam o evde.
En fazla önümüzdeki yıl temmuz da çıkarız o evden.
Evini zapt etmek niyetinde değiliz ama ne ev sahibi keyfine göre ev kiralayabilir ne kiracı madur olmalı.

Uygun fiyattan 1.5 sene önce o evi kiralamak bizim suçumuz değil ama.
Ayrıca yukarı da yazdım Haziran'da zam yaptık zaten hemde istediği meblağ neyse o.
O zamanda 3000 derdi sonuçta 1 ay oldu ama o zaman kabul etmez ev arardik.
En baştan beri ev sahibi yasal haklarini kullansın diyorum,2-3 ay da bir evden taşınmak kolay değil maalesef.
Yasal haklarini kullanmak en kotu yol değildir değil mi.

Ben ev sahibinin evi satacağıni düşünmüyorum.
Zaten bı öğrenelim biz alalım diye konuştum annemle ama ev sahibi siz evi boşaltın boya yapıp öyle satışa çıkartacağım daha belli değil demiş.
Eve yazı azsa yada satılma yeni ev sahibiyle anlaşmaya çalışırım olmazsa çıkarız evden.

Emsallerine göre zam yapmadı ama gayet fahiş fiyattan zam yaptı kabul etmek zorunda kaldık.2 kez zamlı kira ödedik bu ay üçüncü olacak tekrar zam yapamayacağı için böyle yaptı bu ay.

Eğer 3.000 civarına bir ev kiralarsak bu arada o ev de 1+1 evler 15 bin masraf olacak.

Tam anlamıyla acikladigin için çok teşekkürler wustria
Yasal olarak şuan haklı oldugumuzun farkında olduğum için evden cikmayalim diye düşündüm bende.
Anlaşmazlık durumu olacağından pislesme olmasın ama ev sahibi yasal hakkini kullansın bizde kullanalım istiyorum.
Ve eğer bir şekilde anlaşılır yada yasalara başvurulursa da zaten 1 sene sonra bu evden ayrılırız diye düşünüyorum.

Yeni ev sahibi eğer içinde kendisi oturmayacaksa kiracının tahliyesini talep edemiyor benim bildiğim kadarıyla. O yüzden kiracısı olan bir ev alınacaksa içinde ki kiracı ile anlaşıp o şeilde alınmasında fayda var.
Her halukarda eğer evi satacaksanız biz içndeyken satın biz yeni ev sahibi ile anlaşırız deyin. Yoksa yasal yollara başvurabilirsiniz dersiniz

Eğer ev satilacaksa zaten olması gereken böylesi.
Ev sahibi kendi oturmayacaksa anlaşmaya çalışırız ama olmazsa bir şekilde tahliye süresinde evi bosaltiriz.
Ben evin satılacağını düşünmüyorum.

Çıkmayın. Zaten Aralığa kadar yasal hakkı yok. Ondan sonra da bırakın ugrassin

rica ederim.
yasalara her zaman herkes başvurmakta özgür. fakat ev sahibi kiracı ilişkilerinde ne yazık ki insanlar daha farklı düşündükleri için özellikle ev sahipleri çıkmayan kiracıya zorluk yapmak isteyebiliyor. aynı binada ise huzursuz edebilir mesela. zaten bu gibi ihtimallerden dolayı öncelikle uzlaşmak için konuşmayı denemek lazım maalesef. bence sen güzel bir dille konuşmayı dene ev sahibi ile, tam olarak ağzındaki baklayı çıkarsın. kira artışı mı istiyor? yapmış zaten. eğer mesele sahiden evin satışı ise kiracı içindeyken de satabilir. ama bu durumda evin zor satılacağını düşünüyor olabilir. en basit örnek, zırt pırt birileri evi görmek için gelmek isteyecek, siz kapıyı açmak istemeyeceksiniz belki bu noktada bile anlaşmazlık çıkacak illa ki.

yani sen şimdi sonuç olarak anlaşma bile olsa 1 sene sonra taşınılır diye mi düşünüyorsun? eninde sonunda taşınma olacaksa 1 sene içinde, ev sahibinden biraz daha zaman isteyip yeni ev bakılabilir. çünkü ev bakmaya 1 sene sonra başlarsanız kiralar daha da artmış olacak. eğer taşınma niyeti varsa bir an önce yeni eve kapak atmak mantıklı. yasal yollara başvurmak, insanların birbirine zorluk çıkarması aslında meseleyi çözmüyor, sadece kiracıya zaman kazandırmış oluyor. anneanne ne diyor bu duruma? benim anneannem de yeni bir eve taşındı. çok yeni, şimdilik mutlu. ama bir önceki evden ev sahibi çıkmasını istemişti mesela ki 12 sene falan oturdu. benim anneannem anında soğur evden ve bedavaya bile olsa onu o evde oturtamazsın mesela. eğer seninkiler de bu yapıda ise adamla yasal konuları konuşup bir yandan yeni bir ev bakılabilir. her şeyde bir hayır vardır. zaten aralıktan önce size 2 ay içinde çıkın deme hakkı asla yok.

Son düzenleme:
bence şu biz alalım konusunda ev sahibine ısrar et, bu sayede sahiden satıp satmayacağını öğrenebilirsin. madem zor durumda, hazır alıcı çıkmış makul bakması gerekir.

Ev sahibi aynı binada değil.
Ama evi göstereceğim gibi zorluklar çıkartabilir.
Sahiden evin satılacağını düşünmüyorum bu süre zarfında ev sahibini tanıdım eminim.

Şuanda ev arayisindayim ama taşınma masrafı, depozito,komisyon ve kira epey zorlayacak.
Kira bedelinin karsisinda emekli maaşının hiç şansı yok.asiri yüksek fiyatlar ama bu hafta sonu aile arasında konuşma yapalım bir karar alınsın.

Anneannem bu durumda aşırı üzüldü.
Sürekli ağlıyor ne yapacağım ben diye.evden soğudu elinden gelse beni hemen çıkartın diyecek ama malum fiyatlar.teselli etmeye çalıştık,merak etme biz yanındayız sokakta kalmazsın korkma diye ama yaşlı, korktu,üzüldü anlamıyor şuanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…