sözleşmesi 8.ay da bitiyor. sözleşme bitmeden kaç ay önce yollanır acaba?Sözleşmenin incelenmesi lazim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sözleşmesi 8.ay da bitiyor. sözleşme bitmeden kaç ay önce yollanır acaba?Sözleşmenin incelenmesi lazim
Hanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum
bayadir konu acmamistim kısmet buymuş kısaca anlatmaya çalışayım.
Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.
Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.
bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.
Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.
simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz
anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'
8.ayda bitmesine göre yorum yapamıyoruz. Sözleşmenin türüne göre fesih ve ihbar sürelerini hesaplıyoruz. Bunun içinde öncelikle sözleşmenin süre yönünden türünü tespit ediyoruz, feshe ilişkin başkaca bir hüküm konulmuş mu buna bakiyoruz. Her iki sözleşme türünde de fesih ve ihbar süreci ve prosedürleri farklı. Kira sozlesmeniz ile birlikte (ve şuana kadar ihtar çekilmişse onu da alarak) bir meslektasa muracat ederseniz dava açılabilecek en erken zamanı hesaplayacak, yapmanız gereken usuli şartları anlatacaktır.sözleşmesi 8.ay da bitiyor. sözleşme bitmeden kaç ay önce yollanır acaba?
noterden ihtar çeksek yeterli olmuyor mu ki?8.ayda bitmesine göre yorum yapamıyoruz. Sözleşmenin türüne göre fesih ve ihbar sürelerini hesaplıyoruz. Bunun içinde öncelikle sözleşmenin süre yönünden türünü tespit ediyoruz, feshe ilişkin başkaca bir hüküm konulmuş mu buna bakiyoruz. Her iki sözleşme türünde de fesih ve ihbar süreci ve prosedürleri farklı. Kira sozlesmeniz ile birlikte (ve şuana kadar ihtar çekilmişse onu da alarak) bir meslektasa muracat ederseniz dava açılabilecek en erken zamanı hesaplayacak, yapmanız gereken usuli şartları anlatacaktır.
Her zaman ihtarname çekmeye gerek duyulmaz. Noterden evrak göndermek de o kadar pahalı hale geldi ki şart değilse göndermemeye çalışıyoruz. İhtarın zorunlu olduğu durumlarda ise noterden çekilmeli fakat içeriği yasal unsurları barındırmalı.noterden ihtar çeksek yeterli olmuyor mu ki
kendisi oturmazsa, kiraya verirse ispatlar sanirim 6 ayliknkira ucretini kendinize ödettirirsiniz ama iste çik,tasin uygun ev bul vs size zor.Açıkçası ben evin satilmayacagina eminim bunu yazmadım galiba yukarıda.
Şuan oturduğu fiyatın 2 katına kiraya vereceğine eminiz o yüzden çıkın ben boya yapıp evi satacağım diyor.
Benim oturduğum evde satıldı.
Ev sahibi siz oturun ama ben satacağım yeni ev sahibi kiracı ile devam ederse sizden memnun olduğumu soylerim devam edersiniz dedi aynen öyle oldu.
Ama yeni ev sahibi ihtarname çekip çıkın dese hakkı vardı bende tabii çıkarım.
Normali bu.
İhtarname çekince kiracının çıkması lazım diye düşünüyorlar ama inanın ki öyle bişey yok. Bunu bir tehdit olarak kullanması o kadar gülünç ki. Bakın bir avukat olarak söylüyorum, kafana göre gidip yarın ihtarname çekerek kiracıya süre veremezsin. İhtarname çekmenin bile belli başlı süreleri var. O süre içinde çekmezsen dava acamiyorsun. Benim dava acmak için beklediğim o kadar çok dosya var ki. Tamam ev sahibi çıkartmak istiyor ancak ihtarı yanlış zamanda göndermiş. Canin kiracıyı çıkartmak istiyor diye bugün dava acamazsin ki.
Tahliye taahhüdü uygulamada boş tarihli olarak kira sözleşmesi ile beraber imzalatılıyor. Fakat hukuken tahliye taahhüdünün geçerli olması için kira sözleşmesinden sonra imzalanmış olması lazım. Eğer sizde tarihin sonradan doldurulduğunu ispat edebiliyorsanız ev sahibiniz davayı kaybedebilir.Avukat hanım tahliye taahhüdü çok bağlayıcı değil mi ama ? Biz sözleşme esnasında imzalamışız... Dava açıldı bize. Ne kadar sürer acaba çıkarılmamız..
Çok teşekkür ederimTahliye taahhüdü uygulamada boş tarihli olarak kira sözleşmesi ile beraber imzalatılıyor. Fakat hukuken tahliye taahhüdünün geçerli olması için kira sözleşmesinden sonra imzalanmış olması lazım. Eğer sizde tarihin sonradan doldurulduğunu ispat edebiliyorsanız ev sahibiniz davayı kaybedebilir.
Ne kadar süre içinde tahliye edilirsiniz konusunda ise bu tamamen bulunduğunuz ildeki yoğunluğa bağlı. Lakin genelde tek celsede karara çıkıyor.
Satışı gerçekleşsin, iki aylık ihbar süremi de kullanır çıkarım diyin olsun bitsin. Tapuyu görünce ufaktan başınızın çaresine bakarsınız. Böyle tehdit ile olmaz.Hanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum
bayadir konu acmamistim kısmet buymuş kısaca anlatmaya çalışayım.
Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.
Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.
bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.
Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.
simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz
anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'