- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
Siz icindeyken evi satabilir bunun icin cıkarmasına gerek yok ki..Hanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum
bayadir konu acmamistim kısmet buymuşkısaca anlatmaya çalışayım.
Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.
Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.
bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.
Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.
simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz
anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'
Okulların açılması yakın ögrenci avı sezonuna az kaldı tabi( lanet olası federaller)Yukarıda yazmıştım 2 ay içinde çıkın boya yaptırıp satışa çıkartacağım diyor ama tamamen bahane.
O ev satılmayacak yüksek fiyattan öğrenciye kiraya verilecek.
Malum piyasadan dolayı.
Konuştum ev sahibiyle.Son durum nedir konu sahibi?
İhtarname çekerim diye tehdit eder gibi konuştu ama ben daha yumuşak konuştuğum için konuyu kapattı,uzatmadi.Ev sahiplerinin ihtarname çekti diye yarın kiracının çıkması gerektiği kanaatine varmalarina hayranım gerçekten.
Ne yazikki bu durumda kalan kiracılar bu korkuyla hemen çıkalım diye düşünüyorlar.İhtarname çekince kiracının çıkması lazım diye düşünüyorlar ama inanın ki öyle bişey yok. Bunu bir tehdit olarak kullanması o kadar gülünç ki. Bakın bir avukat olarak söylüyorum, kafana göre gidip yarın ihtarname çekerek kiracıya süre veremezsin. İhtarname çekmenin bile belli başlı süreleri var. O süre içinde çekmezsen dava acamiyorsun. Benim dava acmak için beklediğim o kadar çok dosya var ki. Tamam ev sahibi çıkartmak istiyor ancak ihtarı yanlış zamanda göndermiş. Canin kiracıyı çıkartmak istiyor diye bugün dava acamazsin ki.
Kesinlikle haklısınız.Bizim milletimiz danışmaya para vermek istemez. O yüzden ihtarı görünce korkup taşınmazı tahliye eder genelde. Halbuki ev sahibi kafasına göre ihtar çekmiştir yalan yanlış. O ihtara dayanarak dava dahi acamaz.
Anladım peki tekrar zam yaptığında kaç para olacak kirası? Civardaki evler ne durumda, taşınmaya kalksanız daha mı masraflıya gelir? Derdi para gibi duruyor.Konuştum ev sahibiyle.
İhtarname çekerim ama uğraşmak istemiyorum,güzellikle halledelim dedi.
Burun çekin dedim ama şuanda bu evde çıkamam dedim
Diğer kiracımi da çıkartıyorum o evi de ya satacağım ya kiraya vereceğim,çok uyguna oturuyor dedi
Sizde çıkarsanız kardeşimin kirası çok zamlandi o oturabilir,önce ailemiz gelir değil mi dedi
1-2 ay ev arayın bulamazsanız zam yapalım %50 daha dedi.
Yani açıkçası ya zam yaparsınız ya çıkarsınız dedi
Uzun uzun konuştuk.
Şuan bekliyoruz boş boş.
Bilerek ev aramıyorum ogrenciler yerleşim herkes ev işini halletsin sonra evi bosaltacagim.
40 metrekare evi 2.500 bine kiraya veremesin.
Mayıs ayında zam yaptı 1000 liradan 1750 lira oldu kira.Anladım peki tekrar zam yaptığında kaç para olacak kirası? Civardaki evler ne durumda, taşınmaya kalksanız daha mı masraflıya gelir? Derdi para gibi duruyor.
Kira sözleşmesinde 1 yıl yazması 1 yıl dolunca çıkmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Ev sahibi ancak 10 yıllık uzama süresi sonunda gerekçe göstermeksizin tahliyeyi sağlayabilir. Yani 1 yıl doldu artık sözleşme hükümsüz gibi bı durum mevcut değilNe yazikki bu durumda kalan kiracılar bu korkuyla hemen çıkalım diye düşünüyorlar.
Bizim ev sahibimiz kontrat süreniz bitti diye diretiyor 1 senelik yaptık yenilemedik ben haklıyım dedi ama tabii ihtarneme de çekmedi.
Bu kiralar,ev sahibi konusu daha çok uzar gibi geliyor bana.
Tanıdığım avukatlar bizde dosyaları bekletiyoruz diyor
ne zmn göndermesi gerekiyor ihtarnameyi.doğru zaman ne zmn oluyor?İhtarname çekince kiracının çıkması lazım diye düşünüyorlar ama inanın ki öyle bişey yok. Bunu bir tehdit olarak kullanması o kadar gülünç ki. Bakın bir avukat olarak söylüyorum, kafana göre gidip yarın ihtarname çekerek kiracıya süre veremezsin. İhtarname çekmenin bile belli başlı süreleri var. O süre içinde çekmezsen dava acamiyorsun. Benim dava acmak için beklediğim o kadar çok dosya var ki. Tamam ev sahibi çıkartmak istiyor ancak ihtarı yanlış zamanda göndermiş. Canin kiracıyı çıkartmak istiyor diye bugün dava acamazsin ki.
Mayıs ayında zam yaptı 1000 liradan 1750 lira oldu kira.
Şimdi 2.100 yapalım o zaman diyor.
Taşınma masrafı 6 binden başlıyor, depozito,abonelik ücretlerini saymadım.
Kiralar 2.500 dan başlıyor.
En baştan beri derdinin para olduğunu biliyordum burada da söyledim ama değişen bişey yok.
Sözleşmenin incelenmesi lazimne zmn göndermesi gerekiyor ihtarnameyi.doğru zaman ne zmn oluyor?