Aynı apartmanda 3 kardeşin dairesi var zaten.2 ay içinde çıkaramaz boşuna panik yapmayın
Bu şekilde satabilir siz yeni ev sahibi ile görüşürsunuz
Tekrar kiraya verme durumunda ise dava ile tazminat hakkınız var.
Ama aile içinden birine satis gösterebilecek bir toplumuz. İşin sonu nereye varır bilmiyorum
Uyanığa bak.Tavukcum inan anneme ne kadara satacakmis eğer alabilirsek biz alalım dedim.
Ama yok siz çıkın daha fiyat belli değil boya yaptıracağım demiş.
Altta kalmadan konuşurum da baya kötü oluruz ev sahibiyle
Eminim tavukcum bu adam asla ev satmaz.Uyanığa bak.
Satmayacak o zaman cok belli.
Tadilat sebepli tahliye isteyebilir. Ancak bu boya badana gibi küçük tadilatla olmaz. Tadilat sırasında ev oturulamaz hale gelecek büyük işlerde geçerli. Siz sakin olun, karşı taraf mahkeme yoluna gitsin. Söylediği bahaneler çok mantıksız.Yukarıda yazmıştım 2 ay içinde çıkın boya yaptırıp satışa çıkartacağım diyor ama tamamen bahane.
O ev satılmayacak yüksek fiyattan öğrenciye kiraya verilecek.
Malum piyasadan dolayı.
Kontrat bitmeden çıkacaksanız da taşınma masraflarını talep edin .Aynı apartmanda 3 kardeşin dairesi var zaten.
Bende aile içinde satış göstereceğini düşündüm.
Eğer çok ters düşersek yapabilir.
Bende 2 ayda cikartamaz diye düşünüyorum ama en kotu Aralık'ta kontrat süresi doldu diye çıkartabilir.
Kış günü hem ev bulmak hem taşınmak daha zor olacak.
Acaba 2 ay içinde bulup çıksak mi evden.
Amin çok teşekkürler.Bu ara o kadar cok duyuyorum ki evden cikartilanlari. Yani bence ev sahibi daha yüksek kiraya vermek icin cikartmaya calisiyor. Cok duydum böyle. Yasal prosedür icin bilgim yok. Insallah iyi bir cözüm bulursunuz
Evet satış gösterme riski herkes için var :/ o durumda da 6 ayınız var.Aynı apartmanda 3 kardeşin dairesi var zaten.
Bende 2 ayda cikartamaz diye düşünüyorum ama en kotu Aralık'ta kontrat süresi doldu diye çıkartabilir.
Mahkeme yoluna da gitmez ama yasal haklarinizo kullanın ben çıkmıyorum evden diyeceğim.Tadilat sebepli tahliye isteyebilir. Ancak bu boya badana gibi küçük tadilatla olmaz. Tadilat sırasında ev oturulamaz hale gelecek büyük işlerde geçerli. Siz sakin olun, karşı taraf mahkeme yoluna gitsin. Söylediği bahaneler çok mantıksız.
Bak bu hiç aklıma gelmemiştiKontrat bitmeden çıkacaksanız da taşınma masraflarını talep edin .
Ağustos da satış gösterse Ocak ayında çıkmak durumundayız o zaman.Evet satış gösterme riski herkes için var :/ o durumda da 6 ayınız var.
Daha önce bizim de basımıza geldi.Bak bu hiç aklıma gelmemişti
Tamam en kotu taşınma masraflarını isterim.Daha önce bizim de basımıza geldi.
Taşındım 3 ay sonra satacağım dedi ev sahibi eee o zaman neden kiraya verdiniz dedim.
Neyse sonda vazgeçtik dedi.
Sonra tekrar satışa çıkardı , eve sürekli de alıcı getirmeye başlayınca bu defa ben de her defasında müsade etmedim malum korona da baya yoğundu o dönem. Sonra ay sonuna 20 gün kala ay sonunda çıkın dedi ben de tüm masrafları karşıla o zaman daha 7 ay oldum taşınalı dedim. Zar zor taşıma parasını verdi :/
O yüzden kontrat bitmeden çıkacaksanız da taşınma masraflarını talep et.
Aynı apartmanda 3 kardeşin dairesi var zaten.
Ben evi satacağını düşünmüyorum.Kiracılı evi satmak zor acıkcası. Ev alırken icini konumunu beğensem de tahliye etme hakkımın olduğunu bile bile asla kiracılı eve yanaşmadım. O yüzden rahat satmak icin çıkartmak istiyor olabilir. Ben bu durumlarda çıkılması gerektiğini düşünüyorum, sürekli huzursuz diken üstünde mahkeme yollarında ugrasamam acıkcası lanet olsun der gecer, evi başkasına da kiralarsa tazminatımı alırım.
Açıkçası ben 1.5-2 yıl oturalım bu evde demiyorum.Sizi çıkaramaz koz sizin elinizde. İhtar çeker dava açar davada Türkiye şartlarında 1.5-2 yılda sonuçlanır. Eltm kiracıyı 1.5 yılda çıkarabildi dava sonucunda.
Ben ev aramaya başladım ama kiralar gerçekten çok fazla.Öyle bir akıl alabilir o zmn aramaya başlayıp çıkmanız faydanıza olur. Ama sonrasında tapuyu bırakmak risk tapu masrafı risk. Satıştan sonra 6 ay vaktiniz var
Bilmiyorum normalde kurallar belli ama ah bu toplum