Kontrat süresi dolmadan evi satacağım diyen ev sahibi

Aynı apartmanda 3 kardeşin dairesi var zaten.
Bende aile içinde satış göstereceğini düşündüm.
Eğer çok ters düşersek yapabilir.
Bende 2 ayda cikartamaz diye düşünüyorum ama en kotu Aralık'ta kontrat süresi doldu diye çıkartabilir.
Kış günü hem ev bulmak hem taşınmak daha zor olacak.
Acaba 2 ay içinde bulup çıksak mi evden.

Bu ara o kadar cok duyuyorum ki evden cikartilanlari. Yani bence ev sahibi daha yüksek kiraya vermek icin cikartmaya calisiyor. Cok duydum böyle. Yasal prosedür icin bilgim yok. Insallah iyi bir cözüm bulursunuz

Yukarıda yazmıştım 2 ay içinde çıkın boya yaptırıp satışa çıkartacağım diyor ama tamamen bahane.
O ev satılmayacak yüksek fiyattan öğrenciye kiraya verilecek.
Malum piyasadan dolayı.
Tadilat sebepli tahliye isteyebilir. Ancak bu boya badana gibi küçük tadilatla olmaz. Tadilat sırasında ev oturulamaz hale gelecek büyük işlerde geçerli. Siz sakin olun, karşı taraf mahkeme yoluna gitsin. Söylediği bahaneler çok mantıksız.

Kontrat bitmeden çıkacaksanız da taşınma masraflarını talep edin .

Bu ara o kadar cok duyuyorum ki evden cikartilanlari. Yani bence ev sahibi daha yüksek kiraya vermek icin cikartmaya calisiyor. Cok duydum böyle. Yasal prosedür icin bilgim yok. Insallah iyi bir cözüm bulursunuz
Amin çok teşekkürler.
Maalesef bu sene heryerde böyle

Evet satış gösterme riski herkes için var :/ o durumda da 6 ayınız var.

Mahkeme yoluna da gitmez ama yasal haklarinizo kullanın ben çıkmıyorum evden diyeceğim.
Mümkün değil zaten şuanda.
Kontrat süresini bekleyecek çıkartmak için diye düşünüyorum.

Belki buradan yazınca gören olur.
Peki bu ev sahibini bizim ihbar etme şansımız yok mu?
Sonuçta bu şekilde menfaat sağlayıp, mağdur edecek.
Belki gözü de korkabilir bu durumda.

Bak bu hiç aklıma gelmemişti
Daha önce bizim de basımıza geldi.
Taşındım 3 ay sonra satacağım dedi ev sahibi eee o zaman neden kiraya verdiniz dedim.
Neyse sonda vazgeçtik dedi.
Sonra tekrar satışa çıkardı , eve sürekli de alıcı getirmeye başlayınca bu defa ben de her defasında müsade etmedim malum korona da baya yoğundu o dönem. Sonra ay sonuna 20 gün kala ay sonunda çıkın dedi ben de tüm masrafları karşıla o zaman daha 7 ay oldum taşınalı dedim. Zar zor taşıma parasını verdi :/

O yüzden kontrat bitmeden çıkacaksanız da taşınma masraflarını talep et.

Tamam en kotu taşınma masraflarını isterim.
Önce konuşup ihtar çekin,yasal haklarinizo kullanın evden çıkamam derim
Baktım 2-3 ay içinde anlaşamıyoruz masrafları isterim.

Öyle bir akıl alabilir o zmn aramaya başlayıp çıkmanız faydanıza olur. Ama sonrasında tapuyu bırakmak risk tapu masrafı risk. Satıştan sonra 6 ay vaktiniz var
Bilmiyorum normalde kurallar belli ama ah bu toplum

Kiracılı evi satmak zor acıkcası. Ev alırken icini konumunu beğensem de tahliye etme hakkımın olduğunu bile bile asla kiracılı eve yanaşmadım. O yüzden rahat satmak icin çıkartmak istiyor olabilir. Ben bu durumlarda çıkılması gerektiğini düşünüyorum, sürekli huzursuz diken üstünde mahkeme yollarında ugrasamam acıkcası lanet olsun der gecer, evi başkasına da kiralarsa tazminatımı alırım.

Sizi çıkaramaz koz sizin elinizde. İhtar çeker dava açar davada Türkiye şartlarında 1.5-2 yılda sonuçlanır. Eltm kiracıyı 1.5 yılda çıkarabildi dava sonucunda.

Ben evi satacağını düşünmüyorum.
Ev üniversitenin dibinde malum 2 aya öğrenciler gelecek.
Boya yapıp 3 katına kiraa verecek.

Evi satacağım diye ihtarneme çekerse ve 3 yıl içinde kiraya verirse tazminat alınabiliyor diye biliyorum.
Ben çıkarım ama kiraya verir kendisi çıktı der tazminat vermez.
O yüzden ihtarname çekmeden çıkartmaya calisicaktir.

Sizi çıkaramaz koz sizin elinizde. İhtar çeker dava açar davada Türkiye şartlarında 1.5-2 yılda sonuçlanır. Eltm kiracıyı 1.5 yılda çıkarabildi dava sonucunda.
Açıkçası ben 1.5-2 yıl oturalım bu evde demiyorum.
Adamın yaptığı gerçekten saygısızlık,konuşma üslubu çok kötü ve haksız.
O yüzden sadece 1 sene oturup çıksak bize yeterli.

Öyle bir akıl alabilir o zmn aramaya başlayıp çıkmanız faydanıza olur. Ama sonrasında tapuyu bırakmak risk tapu masrafı risk. Satıştan sonra 6 ay vaktiniz var
Bilmiyorum normalde kurallar belli ama ah bu toplum
Ben ev aramaya başladım ama kiralar gerçekten çok fazla.
Hem taşınma masrafı hem kira aşırı zorlar bu durumda.
En azından ev sahibinin de böyle rahat olmamasını istiyorum.
Çok mağdur edecek çünkü.
Ama uygun bir ev aramaya devam edeceğim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…