Konjenital adrenal hiperplazi ve infertilite

çok geçmiş olsun anatolya aynen öyle bebek tabi ki önemli ama ilk önce bizler önemliyiz biz sağlıklı olmazsak bebeklerimiz de olmaz. ben bu anestezi olayının bu kadar sıkıntı yarattığını bilmiyordum. en son 5 yaşındaydım anestezi aldığımda bademcik ameliyatı oldum. b.r daha da anestezi almadım ama açıkçası böyle bir riski olduğunu bilmiyordum.çok özel değilse gebeliği neden yasakladı doktor. bir de atama durumları ne oldu tercih yaptın mı

merhaba canım.yazdıkların çok iç ferahlatıcı :).bana da arkadaşım anlattı: 4-5 cm kisti gören doktorun hamile kalamazsın dediği kadın hamile kalabiliyor.kistleri de eriyip kaybolmuş.moral motivasyonumuz çok önemli.olumsuz gelişmeler ilk önce şok etki yaratıyor insan da ama hızla toparlanmaya çalışmak lazım.herşeyin hayırlısı diyorum.önce kadının beden ve ruh sağlığı önemli sonra bebek gelmeli.
valla hard-diskte bir çizik oluşturursak kafayı iyice yeriz herhalde :).arada resetlesek mi ne etsek :)

canım çok teşekkür ederim msn açıksa ordan konuşalım.

evet canım moral çok önemlide işte tam tedaviye gececeğim adet olamadım adet oluyorum tedavi göremiyorum nasibimde hiçmi yok acaba onuda anlamış değilim.
17 oh pro benim bildiğim kadarıylada yumurtlamayı bozuyor ama benim şu son 2 ay öncesine kadar ne yumurtlama düzenimi ne de kalitesini bozmuş değil.
doktorlarımda en çok buna şaşırıyorlardı.
şimdi gelelim kortizona maalesef halen başlayamadım endokrin illa adet olup adetliyken hormon tahlili yaptır sonuçlarına göre ayarlama yapacağım diyor şimdilik 12 ekime randevu verdi belki o zamana kadar olursun dedi bu arada 12 ekim benim doğum günüm 25 olacağım inş kadın doğum doktoruda söktürücü verdi 1 hafta oldu adet olacak gibiyim bütün belirtiler var ama kanama başlamıyor.
ve ben hayatımda ilk defa kist sahibi oldum ergenlik dönemimde adet olmadığım aylar oldu hatta 3 5 ay olmadığım aylar hep dr kontrolündeydim 1 kere bile kist var demedi dr kendime şaşırdım.

Son düzenleme:
sebic88 canım tüp bebek doktoruyla görüştüm bundan 2 yıl önce tedavilerle uğraşmak zaman kaybetmek istemiyorum bütün testlerde bunlar tüp bebek şansım nedir dediğimde hemde ünlü bi doktordu bu bana enzim eksiliğinden dolayı vucudun tüp bebeğede çok fazla tepki veremeyeceğini söyledi.
bence dedi bu hastalığının tedavisini gör zaten kendiliğinden o zaman gebe kalırsın demişti.
endokrin doktoruma sordum işte bunu 3 5 ay içerisinde kortizona yanıt verirde değerlerin düşerse gebe kalırsın dedi.
gebeliğindede devam edeceksin kortizona dedi
ve bebeğin cinsel organında bozukluk olmaması içinde ayarlamalar yapılacak dedi.

Son düzenleme:

benim doktor hemen başladı bana kortizol bu halde hamile kalıp kalmadığımla bile ilgilenmedi diyebilirim.çünkü gebe kalabilme yeteneği olsa bile bedenimizin en doğru olanı gebelik düşünmeden kortizol başlanması dedi doktorum.ki ben de senin durumundayım pptya arkadaşım yıllardır düzenli regli oluyorum ve yumurtalık ile ilgili hormonlarım hepsi normal.ultrasonda yumurtlama durumum çok rahat izlenebilmekte.pek çok yönden aynı durumdayız.zaten non-spesifik tip olduğumuz için böyleyiz.yalnız senin doktorların uzun süre kortizol başlamana direnmişler gibi görünüyor.işte ne diyeyim her doktorun da yolu yöntemi farklı.acaba bir başka doktora daha mı gitsen ne dersin canım ya.belki de kortizol başlansa 17 alfalar v.s. düzenlendikten sonra hemen hamile kalacaksın.

canım zaten doktorum başlayacak hatta ilacın adınıda verdi ama mg için adetliyken hormon tahlili yaptırmalısın ona göre ayarlama yapmam lazım dedi çünkü ben en son hormon tahlilimi 3 4 ay önce yaptırmıştım ve benim kortizol hormonuma hiç bakılmadımı o değeride görmeliyimki ona göre ayarlama yapayım dedi.
şimdi başka bi doktorada gitsem tahlil isteyecek ama şuan benim tek derdim adet görebilmek bi adet görsem o hafta ilacımı vercek doktor.

anlıyorum canım.stres yapmamaya çalışmalıyız.kistler de stres te etkili.folikül kistleri fonksiyonel(iişlevsel)kistlerden.vücudun farklı yerlerinde çıkan kistler gibi değil.bu seni korkutmasın.hele hele 2-3 cm çapında ise dert etme küçülüyor; oral kontraseptif ilaçlarla.ayrıca yaşamının pek çok döneminde kadınların %70-80 ninde görülebiliyor.yanlış hatırlamıyorsam eğer yabancı bir makale kah ile pco arasında bir ilişki olabileceğini okumuştum.sanırım 17 alfa oh prog. fazlalığı folikül kisti oluşumunu biraz daha tetikliyor.

kah ile pco arasında yakından ilişki var çünkü kahın en önemli özelliği 17 alfa yüksekliği ki bu aynı zamanda pcoya neden oluyor. yalnız inanın ne bu kistler ne de 17 alfa yüksekliği gebeliğe engel. daha önce de söylemiştim yapılan araştırmalara göre kahlı kadınlar % 50'den fazlası kahlı olduğunu bimeden gebe kalıyor. bizim gebe kalmamamız için hiç bir engel yok sadece hormonların baskılanması gerekiyor. işte kullandığımız kortizol ilaçları da burada devreye giriyor. her doktor farklı reçete verebiliyor tabi papatya seni yönlendirmek istemem ama anlamadığı şu sen kah hastasısın ve gebe kalmak istemesen bile bu ilacı kullanman gerekiyor. az bir doz da olsa başlayabilirdi. tabi doktorun taktiri belki de kortizol düzeyin düşük değil başka bir sorun var o yüzden testler önemli
anatolya sana bişey sormak istiyorum. eşimle genetik test yaptırıcaz. bu genetik testte benim hasta olduğum kesin çıkar mı diyelimki çıkmadı ben de ne gibi bir problem olabilir. çoook merak ediyorum.

evet kızlar benim kortizonu hep kullanmam lazım zaten doktorumda sordu kaç yıldır kullanıyorsun diye hiç dedim şaşırdı kortizol değerine bakalım biran önce başlamalısın dedi.
sebic88 canım bize yapılan yani ablamla bana yapılan kromozom testinde anormal yada hastalıklı bi gen bulunmadı ama endokrin doktoru bu mutlaka anne babadan geçmiştir her ikiside taşıyıcı olmak zorunda dedi ama eğer eşimde yoksa bu hastalık benim bebeğim sadece taşıyıcı olcak taşıyıcılık hasta olmaktan daha iyi bence çünkü anneme bakıyorumda hiçbir sorunu yok kah a dair.

benim anlamadıımda o eğer anneden ve babadan geçmişse senin kromozom testinde çıkması lazım çünkü sen hem hasta hem taşıyıcı oluyorsun genlerinde çıkması lazım

evet çıkması lazım ama ne bende ne de ablamda çıkmadı hata yapıldı desem koskoca çapa tıp fakültesi yaptı aylarca bekledik sonuç için birde o zamanlar ssk falan geçmiyordu parayla yaptırdık hani önemsemediler desem.
ondan sonra zaten o dönemdeki endokrin doktoru benden surrenal ablamdanda beyin mr istedi çektirdik yine problem yok işte bunlar hep yıldırdı bizi git gel aylarca birşey için bekle bi mr için 3 4 ay sonrasına gün veriyordu çapa ne olduğumuz belli değil iki kızkardeş çaresizçe ergenlik döneminde bunlarla uğraştık sadece o dönem 1 ay dekort kullandım sonra kadın doğum doktoru bi bırak bakalım test yapalım dedi git gel git gel yaş 18 oldu ablamın 20 tedaviyi bıraktık.

ppatya geldimi adet

17 alfalarımız çok yüksek genetik olarak bir şey çıkmaması ihtimal dahilinde değil güzelim ama üniversitelerdeki genetik lab.larındaki teknolojik donanım homozigot ya da heterozigot olduğunu tespit etmeye yeterli olmadığı için ebeveyn kanını da isteyebiliyorlar,ama ebeveyn kanı istenmese de kah lı bireydeki kromozom mutasyonlarını görebiliyorlar.biz her ne kadar tipik olarak homozigot geçişli olduğunu bilsek te bu hastalığın heterozigot olarak ta ortaya çıkma biçimi varmış,doktorum söylemişti.

yani kısacası nedir:)

ppatya geldimi adet

yok canım halen gelmedi ama tüm belirtileri yaşıyorum.
soğan suyu içiyorum 1 haftadır bu haftada bekleyimde olmazsa gidicem yine.
bi doğum kontrol hapı falan verir herhalde rahimde sorun yok o adet olmaya hazır ama 1 tanecik kist olmuş folikül kist şimdide o geciktiriyor inş soğan suyu işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…