Konjenital adrenal hiperplazi ve infertilite

Eee anlat bakalım canım😀 nasıl hissettin adet kaç gün geçilmişti. Doktorun ne dedi dekorta nasıl devam edilecek bize de tecrübe olsun 😉
Kuzum benim geçen ay adetim 41 de oldu normalde 30 31 de olrdu test yaptım negatif dedim bu dekort alt üst ediyor. Bu ay yine günüm geçti o arada ev tasidim o kadar temizlik yaptım indir bindir derken 43 oldu dedim bu ayda bu dekort yüzünden adetim gecikti bi de midem bulaniyor diyorm herhalde tasinmadan yoruldum hasta oldum galiba. Sonra eşim test aldı yineden de bi yapalım dedik bi baktım çift çizgi inanamiyorm amA daha diyorm ki galiba ben yanlış goruyorm. Eşime gösterdim çift çizgi dedi o an o kadar değişik bi duygu içine burunduk ki biz ağladık sarılıp. Hemen acile gidip kan verdim hamilesin dedi doktor ertesi gün doktora gittim 6 haftalik bebek varmış 😊 cihazdan güm güm diye ses geliyor bende cihaz gürültülü çalışıyor sandım halbuki o seste kalp artısıymış😊 o kadar acemiyimki hiç aklıma gelmemişti sonra doktor dedu😁 kuzum bana endokrin doktorum hamile olr olmaz hemen dekortu kesiyorsun dedi o yüzden bende öğrenince kestim şuan herhangi bi ilaç kullanmiyorm bi folik asit disinda

B3nim 17 oh yuksektiya ben o yüzden hiç beklemiyordum hamileliği hatta aşılama tutmaz diye düşünüyordum

Yaa maşallah çifte sevinç kalp atışını da duymussun 😀 hayırlı olsun inşallah annesine sımsıkı tutunsun

Kuzum benim geçen ay adetim 41 de oldu normalde 30 31 de olrdu test yaptım negatif dedim bu dekort alt üst ediyor. Bu ay yine günüm geçti o arada ev tasidim o kadar temizlik yaptım indir bindir derken 43 oldu dedim bu ayda bu dekort yüzünden adetim gecikti bi de midem bulaniyor diyorm herhalde tasinmadan yoruldum hasta oldum galiba. Sonra eşim test aldı yineden de bi yapalım dedik bi baktım çift çizgi inanamiyorm amA daha diyorm ki galiba ben yanlış goruyorm. Eşime gösterdim çift çizgi dedi o an o kadar değişik bi duygu içine burunduk ki biz ağladık sarılıp. Hemen acile gidip kan verdim hamilesin dedi doktor ertesi gün doktora gittim 6 haftalik bebek varmış 😊 cihazdan güm güm diye ses geliyor bende cihaz gürültülü çalışıyor sandım halbuki o seste kalp artısıymış😊 o kadar acemiyimki hiç aklıma gelmemişti sonra doktor dedu😁 kuzum bana endokrin doktorum hamile olr olmaz hemen dekortu kesiyorsun dedi o yüzden bende öğrenince kestim şuan herhangi bi ilaç kullanmiyorm bi folik asit disinda
Oncelıkle hayırlı ugurlu olsun Rabbım saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin okurken duygulandım heyecanlandım 7 yıl oncekı yasadıklarım geldi aklıma bende dekort kullanırken gecikme oldu herkes test yap yap aman dedim tamam yapıyım da gorun testi yaparım anında cift cızgı evde de tekim o gun kiti elleyemıyorum bozulur da kimseye kanıtlayamam diye neyse aksam oldu esim ablam annem babam ananem 😂😂hastaneye gittik dogum degıl Hee gebelik ogrenmeye 😂
Dr keseyı gordu evet gebelik var dedi 2 hafta sonra gel kalp atısını dinleyelim dedi ben kan vermek istiyorum diye ısrar ediyorum kandan daha onemlı kese var gebesın niye kan vermek istiyorsun diyor ablam kardesım 5 yıldır bekliyor deyince hadi tamam o zaman hakkın git ver kanı dedi sonuc 5 haftalık gebeydım ıns bu kışa yine niyetlendim kortizonla denıcem sen sadece kortizon kullanarak mı hamile kaldın kac ay kullandın

Iyıkı bu gruba dahil olmusum henuz kımseyle ıletısım halınde degılım ama azım yaptırdı :KK76::KK76:
Gelelım bugune
18/6
Kahvaltı oncesı kahve
12.30 13.00
Sekersız cay kıymalı yumurta bıraz peynır yesıllık 1 avuc kabuklu fındık
Bugun bı hata yaptım 15.40 1 bardak kahve ve 1 top dondurma yedım :olamaz:
Telafı edecegım aksam yuruyusu attırmayı dusunuyorum
Henuz saat gelmedı ama yemek pısıyor
18.30 19.00
Z.yaglı barbunya salata yogurt
Kızlar sımdı farkettım yanlıs gruba yazmısım malum diyetteyim nasıl bir dalgınlıksa o gun hıc farkına varmamısım suan sok oldum kusura bakmayın

Ben kullanmıyorum bilmiyorum yanlış mı yapıyorum fakat 4 yıl oldu. 2 yıl felan sürekli içip sonra hiç içmedim. Anca aşılama felan olunca başladım negatif çıkınca geri biraktim

Benimde 1 hafta sonra 3 ay olacak iki aydır 28. Gün adet oluyorum işe yaradı diye sevinirken şimdi de tsh yükseldi benim bu hafta tiroid ultrasonu çekilcem. Dekorttan olabilir mi diyorum değilse oda mi geldi bu zamanı buldu anlamıyorum. Başta doktor yumurtlama ilaçları yükseltiyor düşer dedi git gide yükseliyo düşmek yerine. Allah hayırlısını versin elden bişey gelmiyo.
Tsh yukseliginin sebebi dekort mu ne dedi drunuz

Tsh yukseliginin sebebi dekort mu ne dedi drunuz
Banada doktor klomen gibi yumurtlama ilaçları progesteron içeren şeyler tsh yükseltir dedi. İner zamanla dedi ama inmedi benim haşimato oldum galiba. Ama dekortta bağışıklığı düşüren bi ilaç tiroitte bağışıklık sorunu zaten ben o yüzden onun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Doktor zaten düzgün bi açıklama yapmıyoki bişe yok git dene olur diyo. İnternetten bi doktora yazdım oda tiroidit var dedi.

Banada doktor klomen gibi yumurtlama ilaçları progesteron içeren şeyler tsh yükseltir dedi. İner zamanla dedi ama inmedi benim haşimato oldum galiba. Ama dekortta bağışıklığı düşüren bi ilaç tiroitte bağışıklık sorunu zaten ben o yüzden onun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Doktor zaten düzgün bi açıklama yapmıyoki bişe yok git dene olur diyo. İnternetten bi doktora yazdım oda tiroidit var dedi.
Evet bende de tıroıdıt hasımato var klomen kullanmıstım 2012 yılında ayrıca sonra dekortta kullandım gebelikte hıc sinyal vermedı gebelik sonrası 2014 yılında ilaca mahkum oldum tsh yuksek degıl ama usg sonucuna gore tıroıd kabalasmıs tıroıdıt ve antikorlar yuksek hasımato ne yazıkkı bir yerler bozuluyor hormon ılacları fena

Evet bende de tıroıdıt hasımato var klomen kullanmıstım 2012 yılında ayrıca sonra dekortta kullandım gebelikte hıc sinyal vermedı gebelik sonrası 2014 yılında ilaca mahkum oldum tsh yuksek degıl ama usg sonucuna gore tıroıd kabalasmıs tıroıdıt ve antikorlar yuksek hasımato ne yazıkkı bir yerler bozuluyor hormon ılacları fena
Ben de 6 ay tiroid için ilaç kullandım. Sonra yumurtlama ilaçları kullanmayinca dustu kendiliğinden. İlaç içmiyorum artık. Fakat dekort ben de aşırı kilo alımı yaptı. Göbeğim aksamlari öyle şişiyor ki rahat nefes alamıyorum. Bacaklarım kollarım dalga dalga bir garip oldu. Nereye kadar boyle ilaç manyağı olacagiz bilmiyorum

Ben de 6 ay tiroid için ilaç kullandım. Sonra yumurtlama ilaçları kullanmayinca dustu kendiliğinden. İlaç içmiyorum artık. Fakat dekort ben de aşırı kilo alımı yaptı. Göbeğim aksamlari öyle şişiyor ki rahat nefes alamıyorum. Bacaklarım kollarım dalga dalga bir garip oldu. Nereye kadar boyle ilaç manyağı olacagiz bilmiyorum
Bende ilk kullanmaya başladığımda hiç dikkat etmedim 62 ye çıktım. Sonra ekmeği şekeri pilavı tamamen bıraktım 55e düştüm tekrardan. Dikkat etmeyince farketmeden ilerliyo.

Ben hayatımdan tuzu çıkarmıştım onun dışında herşeyi normal zamanda yediğim gibi yedim şükür kilo alımı falan yaşamadım

X