Komşuya yeni yıl hediyesi

Ben çok sevinirim mesela buna . Bizde dün hediyelestik ailemle .Abimin eşi bana mum almış pek mutlu oldum
Bende severim, ailemde bu alışkanlık yok ne yazık ki doğumgünü bile kutlanmaz, günah falan diye değil alışkanlık yok onlarda, bende çok severim hediyeyi, iş arkadaşları ile aramızda hediyeleşiyoruz işte

Yaa olsun aile ile olmuyorsa komşu ile olur Yeter ki iyi niyet olsun . Yukarda biraz karşı çıkılmış ama hediyelesmek karşılıklı yapılan birşey değildir bana göre . Kimin canı ,neyi almak istiyorsa ya da bütçesi neye yetiyorsa ona göre alır . İnce düşünceniz yeter gerçekten .

Haklısınız karşılıklı değil elbette çok sağolun

Yeni yil hediyesi 31 Aralik'ta verilir, gec kalmadiniz. Sadece Hristiyanlar degil, tum dunya kutluyor. Sizin dediginiz Noel. Bunu hala karistiranlar olduguna inanamiyorum.
Noel olayını ben yazdım ilk. Yeniyılla Noeli karıştırmıyorum. Hristiyan komşularım dediği için Noeli kastettiğini düşündüm, öyle yorumladım

Şimdi baktım, kahve dünyası hediye kutuları 200 lira olmuş

Mesaji ben mi yazdim dedim bir an.
Ayni sekilde düşünüyorum.

Yok bilmiyorum ama inanın samimi bile olsak dininiz mezhebiniz nedir diye sormam, hayatımda kimseye sormadım. Sadece pandemi zamanında geldiler hoşgeldinize gidemedik bi incelik olsun istedik

Tabi dediğiniz gibi uygun olan sorulmaması zaten.
Eğer Hristiyan olduklarını düşünüyorsanız zaten güzel düşünmüşsünüz.
Bir paket kapalı kutuda çikolata yanına da bir kahve olabilir, gayet kibar.

Noel olayını ben yazdım ilk. Yeniyılla Noeli karıştırmıyorum. Hristiyan komşularım dediği için Noeli kastettiğini düşündüm, öyle yorumladım
Sizin mesajinizi gormedim, o yuzden yorumum size degildi. Yeni yilin dini bayram sanilmasi, kutkayanlarin gavur ilan edilmesi ve noelle karistirilmasi sonunda hic hos yerlere gitmiyor. O yuzden duzeltme ihtiyaci duydum konu sahibini. Yoksa dedigi gibi kibirden degil.

Şimdi baktım, kahve dünyası hediye kutuları 200 lira olmuş
ay ben 200 tl ye almadım daha uygundu belkıde ben alırken kampanya vardır
ama orada cıkolatalar var paket kendınız yaptırabılıyorsunuz ortaya karısık :)

Türk değillermiş. Çikolatayı zaten biliyorlar, bence güzel yapan bir yerden lokum alın mis gibi. Hatta bir de saray helvası, bak onun çikolata kaplısı da güzel. Hiç havalı değil hatta varoş bile gelebilir ama bana böyle bir paket hediye edilse bayılırdım Türk kültüründen bir hediye olur. Bir paket de Türk kahvesi. Ay şahane fikir ya yarın bir paket hazırlayıp kendime hediye edeyim

Merhaba
cok incesiniz:) komşularıniz cok sansli.

yanliz söyle bisey var yeniyilda hediyelesmeyi ben simdiye kadr sadece türkiye’de gördüm.
almanyada mesela hristiyanlar noelde hediyelesirler. yeniyilda max yaptiklari bir aray gelip takilmak klübe filan gitmek. onlarin kökeninde böye bisey varmi bilmiyorum ama bir paket cikolata bile onlari mutlu eder:)

Iyide mesela baktim kahve dünyasina, eli yüzü düzgün bir hediye 60 lira. Azmi? Insanlar nasil yağ alacağim derdinde. Içinden gelmiş olabilir ama daha 2-3 defa karşilaştiğin biri ile hediyeleşmek, hemen samimi olmak istemek doğru değil.

Komşuluk ille maddiyata dayalimi olmali? Önce bir ilişkiyi sağlamlaştirsin. Bir iki birbirlerine gitsinler. Cay kahve sohbet olsun. Daha nice bayramlar gelir gider zaten.

Benim mesela hoşuma gitmezdi, küçükte olsa hediyeleşmek. Bir baski his ederim. Ilişkilerin önce doğal şekilde ilerlemesini isterim.

Ve evet insanlar noel ve yilbaşi arasindaki farki öğrenmeli bence. Konuda yanliş şeyler gördüğüm için anlatma gereği duydum.

Bilmiyorum hediye seçtiniz mi ama noelle ilgili ev süsü tarzı bir şey mi alsanız acaba? Çocuğa bir oyuncak. Ayrıca eşinizide tebrik ederim çok güzel düşünmüş. Yabancı uyrukluklularmış bir de misafirperverlik göstermeniz çok hoş.

Hediyeleşmek çok güzel,düşünce de çok zarif kesinlikle.Ama samimi olmadigim birinden böyle özel hediye almak tuhaf gelirdi bana sanirim.

Samimi veya değil öteki komsulara da yapar mısınız mesela bu tarz incelikler ? Noel hediyesi olmaz da yılbaşı hediyesi, bayram hediyesi olur v.s.

Konu sahibinin içinden gelmiş.Demek ki parası var ki hediye alabiliyo.Sonuçta yabancı uyruklu insanlar o yüzden komşuluk ilişkisi kurmak adına ilk adımı konu sahibinin atması çok mantıklı.Böyle böyle iki tarafta birbirinin adetini öğrenecek işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…