- 4 Ekim 2012
- 16.331
- 31.905
-
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Hani mesela hamburger söylemek için nereyi arasam diye sorarsın da sorduğun kişi “ne yapacaksın hamburgeri, çorba yap kurufasulye yap da iki sıcak yemek görsün mideniz.” der ya… hani soruya cevap vermemiş olur, üstüne vazife olmayan bir işe karışmış olur… işte yaşanan tam da bu. Üstelik maalesef ne ilk bu ne de son. Forum resmen toplumun aynasıNe kadar haset insan dolu bu forum ya şu konunun bile içine etmişler.
Hediyelesmeyi sevmiyorsanız siz hediye almayın ve kabul etmeyin size ne insanların ne yaptığından size onu mu sormuş konu sahibi.
Bir diğer tarafta da daha saçma yorumlar yapılmış. Canım ister birine Noel diye hediye alırım canım ister yılbaşı diye size ne yahu siz milletin keyfinin kahyası mısınız?
Yeni yıl hediyesi nasıl dündü yaMerhaba herkese pandemi zamanında 2 küçük çocuklu komşu taşındı üst katımıza, yabancı asıllılar karı koca, Hristiyan olduklarını tahmin ediyoruz. Pandemi olunca hoşgeldinize gidemedik ama karşılaştığımız zaman selamlaşıp kısa sohbet ediyoruz. Kadın ev hanımı. Bende çalışınca çok muhabbetimiz olmadı ama dediğim gibi selamlaşıyoruz, bazen özür diliyor kusura bakmayın dün çocuğum hastaydı sizi rahatsız ettik diye. Diyoruz olur mu öyle şey geçmiş olsun falan. Böyle muhabbetler yani. Eşimle dedik ki yeni yıl hediyesi alalım, sonuçta onlar için özel bir gün, dündü aslında biliyorum ama özel bişey olduğu için bilemedik ne alsak. Kapıdan vereceğiz hediyeyi, eve girmeyeceğiz. Ailemizde kronik hastalığı olanlar var dikkat ediyoruz.
Ay siz çok komiksiniz ya. Bence iki tane Arap alıp evde besleyin. Valla ülkemde Suriyeli, Afganlı gormekn yerine batılı görmeyi tercih ederim. En azından kadınların can güvenliği olur. Size kalsa Ortadoğu çukuruna bizde düşeriz de Allah tan çoğunluk sizin gibi değil.Konu sahibi keşke ilk geldiğinde komşusuna hoşgeldiniz diye kapısına gidip evde yaptıgı keki kurabiyeyi verebilirdi. Pandemi o zaman da vardı şimdide var.içeri girmeden kapıdan yine verebilirdi. Noeli savunup Arapları yermiş üstteki bir yorumcu.bayılıyorsunuz dimi Avrupalılara .ah keşke Avrupalı olsaydım diyip küçümsüyorsunuz değil mi Doğu ülkelerini. Ne yazikki malzeme bu .yapacak bir şey yok.işte tek tük alta üste bir batıdan biri gelirse özenin hayıflanın bakalım
Aynen aynenHani mesela hamburger söylemek için nereyi arasam diye sorarsın da sorduğun kişi “ne yapacaksın hamburgeri, çorba yap kurufasulye yap da iki sıcak yemek görsün mideniz.” der ya… hani soruya cevap vermemiş olur, üstüne vazife olmayan bir işe karışmış olur… işte yaşanan tam da bu. Üstelik maalesef ne ilk bu ne de son. Forum resmen toplumun aynası
Konu nafaka, kadın hakları, velayet, şiddet ya da eş ailesi ilişkileri değil. Konu bir hristiyana hediye almak! O sebeple modern düşünemeyebilirler ablası :) İşlerine hangisi gelirse yani :)Evet bayılıyorum, savaşların ahlaksızların kan ve gözyaşının yuvası Ortadoğu’ya mı özenseydim? ama eldeki malzeme araplık veya dogululuk degil, Türkler İslamiyeti cok sonradan kabul etti, bız özümüzde Arap değiliz İslamiyet o coğrafyaya indi diye de onların kültürünü benımsemek zorunda değiliz, kaldı ki İslamiyeti benimsemek zorunda da değiliz, devletlerin dini olmaz inanç bireysel bir seydır. Yuz yıl sonra din diye bir sey de kalmayacak artık okuyan insanlar gençler böyle şeylere inanmıyor ne kadar zorlasanız da. ayrıca biz doğulu da değiliz, Atatürk Türk kadınlarına dünyadaki medeni bırcok ülkeden daha önce seçme seçilme hakkını verdi, yuz yıl önce biz o Avrupalılardan daha medeniydik!!! simdi de hala su an 2021 yılında sizin o cok bayıldıgınız Doğu ülkelerinde hala kız çocuklarını insan yerıne koymazlarken Avrupa’da bir Türk kadını butun dünyayı pandemiden kurtaracak aşıyı buldu. Bence hayıflanması gereken bizim gibi Avrupa özentileri degil, sizin zihniyetinizdeki insanlar. butun okumus gençler Avrupa’ya Amerika’ya göç ediyor mühendislik okuyup ev temizliğine gidip buradan on kat daha Fazla para kazanıyorlar, insan gibi yaşıyorlar, kimse çıkar telefonunu demiyor sinemaya tiyatroya gitmek luks olmuyor istedikleri gibi gezebiliyorlar. Bir bakın bakalım Türkiye’deki 25 yaşında bir insanla Almanya’daki 25 yaşındaki biri aynı hayatı mı yaşıyor. Doğuda her sey mukemmel olsaydı Taliban’dan kaçmak ıcın Amerikan uçağının tekerlegine tutunmayı kurtuluş yolu olarak görmezdi oradaki insanlar. Hala bu kadar kör olup gericiligi muhafazakarlığı savunan insanlar var ya pes yeter artık.
Valla saf müslümanım ama kocama yeniyıl hediyesi aldımskfjfkf (her sene alırım)aynen katılıyorum.noel hediyesi yılbaşı hediyesi olmasın adı ne çıkar?çocuklara oyuncak olabilir kıyafet olabilir çikolata kahve olabilir.ama belki böylece tanışarak iyi bir dostluğun temeli atılacak.öğretmenlere her yıl hediye alırız 29 kasımda atatürk temalı kıyafet kitap vs alırız.bir arkadaşın evine giderken hediye alırım boş gitmem.yurtdışına giden arkadaşlarım da bana kızıma getirirler bir şeyler.Bu şekilde değer verildiğini değer verdiğimi anlıyorlar.maddi gücümüze göre hediyeelr alıyoruz alıyorlar zaten.çıkar neresinde hediyeleşmenin anlamadım.yılbaşında kuzene gideceğiz.çocuk var evde.bomboş mu gideyim?çocuğa oyuncak eve de pasta götüreceğim
az önce avm den geldim kızıma eşime kendime ve bir akraba çocuğuna aldım.yeni bir yıla girişi kutlamak amaç ki kutlama da yapmıyoruz .sadece 1 evde 2 aile birleşip yemek yeriz oyun oynarız sohbet ederiz.ha gece club lerinde kutlayanlara da karışmam.isteyen istediği gibi kutlar ya da kutlamaz kime neValla saf müslümanım ama kocama yeniyıl hediyesi aldımskfjfkf (her sene alırım)
yorumlardan sonra köşemde ağlıyorum özenti pis bir mahluk oldugum icin….
Valla aklı olan yılbaşında dışarı çıkmaz djfjfk imkan varsa tatil yapılır yoksa evde çilingir sofrası+yakın arkadaşlar veya aileleraz önce avm den geldim kızıma eşime kendime ve bir akraba çocuğuna aldım.yeni bir yıla girişi kutlamak amaç ki kutlama da yapmıyoruz .sadece 1 evde 2 aile birleşip yemek yeriz oyun oynarız sohbet ederiz.ha gece club lerinde kutlayanlara da karışmam.isteyen istediği gibi kutlar ya da kutlamaz kime ne
aynen öyle.kaplıca tatili ya da ev en iyi alternatifler.Valla aklı olan yılbaşında dışarı çıkmaz djfjfk imkan varsa tatil yapılır yoksa evde çilingir sofrası+yakın arkadaşlar veya aileler
yenı yıl deyınce aklıma cocuklugum gelıyoraz önce avm den geldim kızıma eşime kendime ve bir akraba çocuğuna aldım.yeni bir yıla girişi kutlamak amaç ki kutlama da yapmıyoruz .sadece 1 evde 2 aile birleşip yemek yeriz oyun oynarız sohbet ederiz.ha gece club lerinde kutlayanlara da karışmam.isteyen istediği gibi kutlar ya da kutlamaz kime ne
katılıyorum en başta çocuklar mutlu olsun diye yapıyoruz.noel baba astım ben de bir iki de süsü vardı her sene çıkarır kullanırım kaldırırım.yeni yıl yeni bir başlangıç demek.isanın doğumu daha önce yeni yıldan biliyorsundur ama onu da kutlayan arkadaşlarım var dinleri gereği.onlar da benim dini bayramlarımda ararlar kutlarlar.alkol kullanmam ama pandemi olmasa ekonomik kriz olmasa bir kaç sanatçı dinleyerek dışarda kutlamak ta isterdim bir otelde.eskiden kura çekerdik çocuklar hediyeleşirdi minik minik.yenı yıl deyınce aklıma cocuklugum gelıyor
21 aralık dogumluyum ama babam kımlıgıme 1 ocak yazdırmıs
1 ocakta tum dunya kutlama yapıyor ya yenı yıla gırılıyor dıye
babam bak senın dogumunu dunya kutluyor demıstı ben ılk okul 3. sınıfa kadar herkesın gercekten benım dogum gunumu kutladıgını sanmıstım
bırde bu yenıyılı kutlayanlara nıye öcü gozuyle bakılıyor onu da anlamıyorum ben agacta kurdum susledım onun ısıklandırmasını renklerını cıvıl cıvıllıgını sevıyorum ...sırf o yuzden ...
ayrıca noel kutlayanlarda kutlayabılır hz isanın dogumu kotu bırsey mı kı o da allahın peygamberı sonucta ... dınımız tum peygamberlere ınanmayıda gerektırıyor
tum ınsanları, tum dınlerı sevıyorum ben , ınsanların ıyı kaplı ve ıyı nıyetlı olması yeterlı benım ıcın ...
Bir de beni düşünün okuldaki arkadaşlarıma da aldımValla saf müslümanım ama kocama yeniyıl hediyesi aldımskfjfkf (her sene alırım)
yorumlardan sonra köşemde ağlıyorum özenti pis bir mahluk oldugum icin….
Ya ben çok severdim çocukken o kuraları, hatta hala severim. Keşke yine yapsak...katılıyorum en başta çocuklar mutlu olsun diye yapıyoruz.noel baba astım ben de bir iki de süsü vardı her sene çıkarır kullanırım kaldırırım.yeni yıl yeni bir başlangıç demek.isanın doğumu daha önce yeni yıldan biliyorsundur ama onu da kutlayan arkadaşlarım var dinleri gereği.onlar da benim dini bayramlarımda ararlar kutlarlar.alkol kullanmam ama pandemi olmasa ekonomik kriz olmasa bir kaç sanatçı dinleyerek dışarda kutlamak ta isterdim bir otelde.eskiden kura çekerdik çocuklar hediyeleşirdi minik minik.
çocuklar öyle küçük şeylerle mutlu oluyorlar ki.ilkokul 2 de kızımın öğretmeni tüm çocuklara çorap almıştı.Bazıları taa sınıfta giymişler sevinçle. Öğretmenin verdiği çorap diye basit bir hediyeye o kadar sevinmişti ki anlatamam.sene sonunda da kitap hediye etmişti.kaç yıl geçti saklar halaaYa ben çok severdim çocukken o kuraları, hatta hala severim. Keşke yine yapsak...
Herşeyi bir çırpıda özetlemişsinjzEvet bayılıyorum, savaşların ahlaksızların kan ve gözyaşının yuvası Ortadoğu’ya mı özenseydim? ama eldeki malzeme araplık veya dogululuk degil, Türkler İslamiyeti cok sonradan kabul etti, bız özümüzde Arap değiliz İslamiyet o coğrafyaya indi diye de onların kültürünü benımsemek zorunda değiliz, kaldı ki İslamiyeti benimsemek zorunda da değiliz, devletlerin dini olmaz inanç bireysel bir seydır. Yuz yıl sonra din diye bir sey de kalmayacak artık okuyan insanlar gençler böyle şeylere inanmıyor ne kadar zorlasanız da. ayrıca biz doğulu da değiliz, Atatürk Türk kadınlarına dünyadaki medeni bırcok ülkeden daha önce seçme seçilme hakkını verdi, yuz yıl önce biz o Avrupalılardan daha medeniydik!!! simdi de hala su an 2021 yılında sizin o cok bayıldıgınız Doğu ülkelerinde hala kız çocuklarını insan yerıne koymazlarken Avrupa’da bir Türk kadını butun dünyayı pandemiden kurtaracak aşıyı buldu. Bence hayıflanması gereken bizim gibi Avrupa özentileri degil, sizin zihniyetinizdeki insanlar. butun okumus gençler Avrupa’ya Amerika’ya göç ediyor mühendislik okuyup ev temizliğine gidip buradan on kat daha Fazla para kazanıyorlar, insan gibi yaşıyorlar, kimse çıkar telefonunu demiyor sinemaya tiyatroya gitmek luks olmuyor istedikleri gibi gezebiliyorlar. Bir bakın bakalım Türkiye’deki 25 yaşında bir insanla Almanya’daki 25 yaşındaki biri aynı hayatı mı yaşıyor. Doğuda her sey mukemmel olsaydı Taliban’dan kaçmak ıcın Amerikan uçağının tekerlegine tutunmayı kurtuluş yolu olarak görmezdi oradaki insanlar. Hala bu kadar kör olup gericiligi muhafazakarlığı savunan insanlar var ya pes yeter artık.
Bende severim, ailemde bu alışkanlık yok ne yazık ki doğumgünü bile kutlanmaz, günah falan diye değil alışkanlık yok onlarda, bende çok severim hediyeyi, iş arkadaşları ile aramızda hediyeleşiyoruz işte
Bir diğer tarafta da daha saçma yorumlar yapılmış. Canım ister birine Noel diye hediye alırım canım ister yılbaşı diye size ne yahu siz milletin keyfinin kahyası mısınız?
Yaa çocukluk ne hoş değil mi ? İnsan herşeye inanıyoryenı yıl deyınce aklıma cocuklugum gelıyor
21 aralık dogumluyum ama babam kımlıgıme 1 ocak yazdırmıs
1 ocakta tum dunya kutlama yapıyor ya yenı yıla gırılıyor dıye
babam bak senın dogumunu dunya kutluyor demıstı ben ılk okul 3. sınıfa kadar herkesın gercekten benım dogum gunumu kutladıgını sanmıstım
bırde bu yenıyılı kutlayanlara nıye öcü gozuyle bakılıyor onu da anlamıyorum ben agacta kurdum susledım onun ısıklandırmasını renklerını cıvıl cıvıllıgını sevıyorum ...sırf o yuzden ...
ayrıca noel kutlayanlarda kutlayabılır hz isanın dogumu kotu bırsey mı kı o da allahın peygamberı sonucta ... dınımız tum peygamberlere ınanmayıda gerektırıyor
tum ınsanları, tum dınlerı sevıyorum ben , ınsanların ıyı kaplı ve ıyı nıyetlı olması yeterlı benım ıcın ...