Komşuya yeni yıl hediyesi

Biz komsularimizla birbirimize cikolata veya paketde pasta hediye ederiz genelde. Bazen tatile gitsek digerine ufak tefek birseyler de getiririz. Birbirimizin evine hic adim atmadik ama muhabbetimiz iyi :) iyi komsu önemli.
Harika bir komşuluğunuz varmış nazar değmesin. Umarım benimde öyle komşularım olur 😊

1. Noel, hiristiyan yilbaşi değildir. Isanin doğduğu gün olarak kabul ettikleri gün.
2. Bu Noel günu her yil 25inde oluyor.
3. Evet 24ünde herkes beraber gelip, yemek yiyor, eğleniyor. Yani aile yemeği. Bizdeki yilbaşi gibi düşün. 24ü, 25e bağlayan gece. Çam ağacin altinda hediyeler olur, herkesin birbirine aldiği. Ya bu aksam o hediyeler açiliyor, yada ertesi gün sabah, ayin 25inde.

Her ailede bunun üstüne adetler farkli olur.

Ha son birşey bu noeli sadece hiristiyanlar kutlamiyor. Yani insanlar cok dindar diye kutlamaz. Sadece adetten, alişmişliktanda yapiliyor. Nice arkadaşim hiç dindar olmamasina rağmen, noeli kutlar çünkü aileyi seviyorlar, zevkli oluyor diye. Bizdede herkes dindar değil ancak yine bayramlar kutlanir, çocuklara şeker dağitilir gibi.

Bence hediye felan almayin. Daha yeni isiniyorsunuz birbirinize. Bu kadar erken hemen maddi şeyler ile gelmek, ilişkiyi yipratir. Çünkü ister istemez beklenti olur. Karşi tarafta ne alacağini şaşirir.

Evinize bir kahve daveti olur. Yada posta kutularina kart koyabilirsiniz. Noelde insanlar kart dağitir etrafa, kutlamak için. Eskiden bizdede vardi ya hani, simli yilbaşi kartlari.
Sağolun elbette noel yılbaşı farkını biliyorum, komşum neredeyse 2 yıl oldu taşınalı, geçen sene tanımıyoruz diye bişey yapmadık ama arada konuşuyoruz sadece güzel bişey yaptık. Çok inceler onlar Bi güzellik olsun dedik

MissCherryBlossom MissCherryBlossom Anlayamadim, yazdiğimda ne yanlişlik var? Millet kahve dünyasi felan diyor. Yani tuvalet kağidi bile olmuş kaç para. Adetini bile bilmediğin komşuya niye hediye? Artik hediyelerde pahali. Sanki bizdeki gibi 10-20 euroya, 10-20 liraya güzel bişey alamiyorsun ya. Üstelik gereksiz.
konu sahıbı butce aralıgı yazmadan hedıye fıkrı sormus
tutupda roket alın demedım pıyasadan benımde haberım var jupiterden seslenmıyorum, denk geldı musaıtdım aldım hosuma gıttı belkı konu sahıbıne de uyar dıye onermek ıstedım ekmekde pahalı ıctıgımız suda harcadıgımız elektrıkde hatta suan kullanarak yazdıgınız ınternetde ama bunları konusmanın yerı burası degıl.ınsanda bırıne bırsey hedıye etmek ısterse edebılır, ılla cok ıyı tanımamıza samımı olmamıza gerek yok kı ?

Ne güzel içiniden gelmiş bence verin bir şeyler. Düşünmeniz yeter, hediyenin her türünü severim ben :KK200:

Kahve dükkanlarında ve bazı marketlerde kahve/çikolata hediye paketleri oluyor onları ben de tavsiye ederim yukarda da yazılmış. En iyi hediye yenebilen hediyedir:dondurma:
Sağolun öyle olacak gibi çoğunluk sağolsun onu önermiş 😊

MissCherryBlossom MissCherryBlossom Anlayamadim, yazdiğimda ne yanlişlik var? Millet kahve dünyasi felan diyor. Yani tuvalet kağidi bile olmuş kaç para. Adetini bile bilmediğin komşuya niye hediye? Artik hediyelerde pahali. Sanki bizdeki gibi 10-20 euroya, 10-20 liraya güzel bişey alamiyorsun ya. Üstelik gereksiz.
Tepkiniz neden anlamadım ama 20 30 liralık bişey düşündüm zaten pahalı bişeye kaçmayacağız. Anlamadım konu ne

Tepkiniz neden anlamadım ama 20 30 liralık bişey düşündüm zaten pahalı bişeye kaçmayacağız. Anlamadım konu ne
hıc olmadı bır kek yaparsınız ustune cıkolata dokersınız o bıle olur :KK66: bunu kım gerı cevırır kı :kk77:
ya da cıkolatacıya gıdersınız kucuk bır kutuya karısık bırkac cesıt cıkolata bıraz kahve ekletebılırsınız

Konu sahibesini içinden gelmiş madem alsın, komşuluk da nezaket de güzel şeyler. Konu sahibesi ne alayım yazmış, türlü türlü öneriler var bütçesine uygun neyse onu seçecek aklı vardır diye düşünüyorum. Konu sahibesi hediye alıcam ama bütçem yok yazmamış ki parayı nerden çıkardınız:bicak:

Neden beğenmedim sizin mesajı dersem de üslubu çok sert, konu sahibesinin yüzüne vurur gibi olmuş al Noel bu öğren diye , konu sahibesi zamanı biliyor işte daha neyi yazıyorsunuz? 24 aralık olsa ne fark eder, 25 aralık olsa ne fark eder yılın bu zamanı hediye olur işte. Zaten yeni yıl/Noel zamanlarındayız hediyeyi ne zaman verirsen ver fark etmez, komşular inançsız olsa bile ne fark eder, yılın bu zamanı hediyeleşme zamanı.

Asıl beğenmemeyi buraya koydum:

Altı üstü çikolata/kahve, fincan neyse artık karşılığında altın bilezik mi takacaklar? Konu sahibesi de zaten içinden geldiği için yapıyor, karşı tarafı sevmiş karşılık bekliiyor gibi gelmedi bana. İnsanlar mutlu olacaklarsa olsunlar, komşuyu seveceklerse sevsinler bırakın her şeye para veya karşılık karıştırmak zorunda değilsiniz :KK51:Şu konuya bile sert/ters yorum yazmayı anlayamıyorum gerçekten.Kimse mutlu olmasın mı?
Çok sağolun

hıc olmadı bır kek yaparsınız ustune cıkolata dokersınız o bıle olur :KK66: bunu kım gerı cevırır kı :kk77:
ya da cıkolatacıya gıdersınız kucuk bır kutuya karısık bırkac cesıt cıkolata bıraz kahve ekletebılırsınız
Kek iyi fikir ama hiç beceremem ben mutfak işini 😅 en iyisi hazır çikolata kahve ikilisi 😊 kahveyi de hazır çekenler var bizim burada 10 liralık bi dünya oluyor, onlardan alır veririm taze taze mis gibi kendimize de onlardan alıyoruz zaten

Ay ne nerede yenir ,nereden ne alınır bunlar hep ilgi alanım 😂 Mesela pelitin de profiterolu çok güzel ki ben pek düşkünü degilimdir . Neyse ,neyse benim bunları unutmam lazım artık 🤷

Offf ben de yedim Pelitten profiterol milletin sıraya girdiği kadar var o kadar yumuşak yapıyorlar ki şahhanneee:KK76:

X