• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun densizliği

recheel

fredoom=hallucinations
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
575
985
323
Kızlar merhaba

Olayı kısaca özetlemem gerekirse aynı apartmanda 4 yıldır oturuyorum komşuluk ilişkileri yok denecek kadar az. Ben her sabah bebeğimi alır onunla yürüyüşe çıkarım yine bir sabah çıktığımda yan komşunun anahtarı kapının üzerinde kalmış olduğunu fark ettim zili çaldım açan olmadı. Apartman kapısı da genelde açık olduğuna için rahat etmedi komşumuzu aradım dedim anahtarınız kapının üzerinde kalmış fark etmediniz sanırım o da aaa öyle mi sabah işe çıkarken acele çıkmıştık unutmuşuz demekki dedi. Bende tamam x abla merak etme anahtarı ben alıyorum dedim tamam kapıyı kilitle al dedi. Sonra ben yürüyüşten geldim baktım arıyor açtım sanki sorgular gibi evdemisin dedi evet dedim işte hayırdır nasıl gördün anahtarı falan dedi. Dedim markete çıkmıştım hem oğlanı yürüyüse çıkardım o an gördüm falan dedim zile de bastım açan olmayınca aradım sizi. Bu başladı Allah razı olsun vs havada uçuşuyor. X abla önemli değil kim olsa aynı şeyi yapardı. Tamam o zaman x abin (kocası) yolda 2 dk ya orada olur anahtarı verirsin. Bende oğlanı uyutuyorum abla dedim yok yok gelir şimdi dedi kapadı ortalama 3-4 dk sonra eşi geldi (oğlan uyumak üzereydi zile uyandı bu arada)anahtarı aldı gitti. Sonradan kafama dank etti bunların iş yeri uzak koşa koşa gelip anahtarı almaları zoruma gitti sanki girip evlerini karıştıracağım hayır öyle bi maksadım olsa (allah korusun) aramam etmem. Yani nedir bu telefonda sorguya çekmeler bu yarz hareketler vs. Sizce ben mi yanlış anladım olayı kötü niyetli davranmak isteniyorum ama içim içimi yiyor. Bu saatten sonra selamdan
Öte olmayan muhabbetimizi de tamamen kesmek istiyorum ama gördüğümde de bi şey demezsem içim rahat etmez sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten zoruma gitti.

Kızlar merhaba

Olayı kısaca özetlemem gerekirse aynı apartmanda 4 yıldır oturuyorum komşuluk ilişkileri yok denecek kadar az. Ben her sabah bebeğimi alır onunla yürüyüşe çıkarım yine bir sabah çıktığımda yan komşunun anahtarı kapının üzerinde kalmış olduğunu fark ettim zili çaldım açan olmadı. Apartman kapısı da genelde açık olduğuna için rahat etmedi komşumuzu aradım dedim anahtarınız kapının üzerinde kalmış fark etmediniz sanırım o da aaa öyle mi sabah işe çıkarken acele çıkmıştık unutmuşuz demekki dedi. Bende tamam x abla merak etme anahtarı ben alıyorum dedim tamam kapıyı kilitle al dedi. Sonra ben yürüyüşten geldim baktım arıyor açtım sanki sorgular gibi evdemisin dedi evet dedim işte hayırdır nasıl gördün anahtarı falan dedi. Dedim markete çıkmıştım hem oğlanı yürüyüse çıkardım o an gördüm falan dedim zile de bastım açan olmayınca aradım sizi. Bu başladı Allah razı olsun vs havada uçuşuyor. X abla önemli değil kim olsa aynı şeyi yapardı. Tamam o zaman x abin (kocası) yolda 2 dk ya orada olur anahtarı verirsin. Bende oğlanı uyutuyorum abla dedim yok yok gelir şimdi dedi kapadı ortalama 3-4 dk sonra eşi geldi (oğlan uyumak üzereydi zile uyandı bu arada)anahtarı aldı gitti. Sonradan kafama dank etti bunların iş yeri uzak koşa koşa gelip anahtarı almaları zoruma gitti sanki girip evlerini karıştıracağım hayır öyle bi maksadım olsa (allah korusun) aramam etmem. Yani nedir bu telefonda sorguya çekmeler bu yarz hareketler vs. Sizce ben mi yanlış anladım olayı kötü niyetli davranmak isteniyorum ama içim içimi yiyor. Bu saatten sonra selamdan
Öte olmayan muhabbetimizi de tamamen kesmek istiyorum ama gördüğümde de bi şey demezsem içim rahat etmez sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten zoruma gitti.
Benim komşum da unutur bazen alırım foto atarım işi varsa sende kalsın abla gelince alırım der. Sizin durumda tedirgin olması normal çünkü çok samimiyetiniz yok, burada size güvenmek ya da güvenmemekle alakası yok. Siz insanlık vazifenizi yapmışsınız.

Kızlar merhaba

Merhaba , bir anlık güven sorgulaması yaşamanız normal. Büyük ihtimal evde kıymetli eşyalarını saklıyorlar o yüzden korkmuşlar. Bu devirde gerçek anlamda insanların gerçek hislerini düşüncelerini kişiliğini anlamak çok zor . Sizi ne kadar tanısalarda tereddüte düşmeleri normal bu yüzden. Boşuna vesvese yapıyorsunuz.

Kızlar merhaba

ıyıde zorunuza gıdecek bırsey yok kı gayet normal bır dıyalog kurulmus
kac kısı kapının onunden gecmıstır bırtek arayan sız olmussunuz o yuzden nasıl farkettın dıye musaıt olunca sormak ıstemıstır , anahtar bosuna nıye sızde kalsın eve uzak yakın o onların problemı gelıp almak ıstemıslerdır. bundan sıze guvenmedıklerını nasıl cıkardınız tesekkur de etmısler daha ne olsun

Bu komşu ve anahtar işleri çok sıkıntı ya
bende çok kez kapıda unutuyorum anahtarı
bir kaç kez komşu kapıyı çaldı söyledi.
ben böyle telefonda tepki falan vermezdim.
teşekkür eder daha sonra anahtarı alırdım
yada kapıcı falan varsa oraya teslime der misin derdim o kadar yani.
COk samimi değilsiniz ya ondan tedirgin olmuş olabilir komşunuz normaldir
sizde boşuna takılmayın.olur öyle şeyler ya.

Sizi zan altında bırakmamak ve sorumluluk yüklememek için hemen gelip almaları bana çok normal geldi. Benim de anahtarım komşumda olsa aklıma evime girip karıştıracağı asla gelmez, ama ona o bunun bende ne işi var duygusunu yaşatmak istemem. Bişeyi kaybolur benden bilir endişesi taşımasını da istemem. İnce düşündüğüm için almak isterim.

Biraz fazla alınmışsınız. Bende hamilelikten kaynaklı çok kez anahtarımı dışarıda unutuyorum. Asansörle inip çıkınca kimse merdiven kullanmıyor oyuzden gören olmuyor. Ama gören olsa beni arayıp söyleseler bende eşime derdim anahtarı al belki kadın evde olmaz dışarda kalmayayim falan diye. Veya sırf anahtar sizde olunca belki dışarı çıkacak geç gelecek benim için evde kalmasın diye de düşünmüş olabilir. Yada adamın evine yakın bir yerde işi vardır oraya kadar gelmişken eve de geçeyim anahtarı alayım diye düşünmuştur. Bunun için komşuculuk bozulmaz yani...

Siz komşularınızla şirket ağzı ile mi konuşuyorsunuz :)
Benim gerçekten komşularımla ilişkim yok
Yan komşumun anahtarı kalsa kapıda arayamam çünkü numarası yoktur
X abla diyemem çünkü ismini bilmem
Komşuluk ilişkisi yok deyince gerçekten böyle bi şet canlanmıyor yani kafamda 😂😂

Konuya dönersek
Ben olsam anahtarı aldılar bi an önce diye mutlu olurdum
Siz de zan altında kalmamış oldunuz işte
Niye akşama kadar anahtar sizde kalsın ki zaten?
Bunun için komşuluk bitirmek çok abartı bence

Siz komşularınızla şirket ağzı ile mi konuşuyorsunuz :)

Komşumun değil telefonunu adlarını dahi bilmiyorum. Evden cikarken denk geldikçe merhaba merhaba deriz bu kadar.
Bakiniz benim anahtarim icin kapiyi çalan olmadi. 😁
X abla diyorsa ve telefon numarasi varsa komşuluk var yani.

Benim Bi tek alt komşumda var numaram. Ama samimiyetiniz yok açıkcası.ben vermiştim numarayı. Evde değilim Allh korusun bişey falan olur haber versin diye. Anahtarımı da anneme tatile giderken vermiştim daha geri almadım. Çok huzursuz olurum bende

Seninle alakası yok benim de başıma gelse koşarak gider alırdım.
Hem sen üstüne düşeni yapmışsın zaten :)

Canınızı sıkmayın, moralinizi bozmayın, dünyanın binbir türlü hâli var; çok bir samimiyet yoksa tedirgin olmaları normal. Ben de rahat edemezdim. Sizlik bir durum değil.

Back