Boşansın dedim kişisel bakım önemli kokan insanla yatağa bende giremem düzelmiyorsa yapacak birşey yok
Adam boşanıcak diye oturup ağlıyor ama hergün duş alıp diş fırcalayamıyor
İşte tam olarak anlatmak istedigim şey bu.Ya bana evlenecek sorumluluğu almış,o yaştaki bir insana ,tırnağını kes,dişini fırçala vs demek çok zor gelir. Saçmada aynı zamanda. Kocaman adam,tırnağı uzadıysa bir zahmet kessin,yada yemek sonrası gidip dişini fırçalasın,kadın dürte dürte yaptıracaksa çocuk gibi nesini sevecek bu adamin,nasıl saygı duyacak.
Tartışılmaması,duvara konuşur gibi kendi konuşup,tepkisiz dinleyen eşte sorun. İnsan bir yerden sonra bu beni dinlemiyo yea diyebilir,sürekli konuşmaktan yorulabilir.
Bilemedim çok yorucu,nereden tutsam elimde kalıyor.
Benim eşim oturuyorsa kalkıp 1 bardak su almaz,ben verene kadar "bir su verenim olsa"diye diye beynimi yer,değil ev işi yapmak ama kişisel bakım konusunda üzerine tanımam. Birde eşyalarını düzenli kullanır asılacaksa asar,kirliyse banyoya atar,bunun dışında herşey bende ama konuyu okurken kendime dedim ki ben razıyım,suyu bile benden istesin ama pis,bakımsız olmasın.
Bu sebeple birazda kişinin tahammül sınırına beklentisine göre değişir ama ben olsam yapamazdım sanırım böyle biriyle dark. Boşansın diye oy kullandım bu sebeple,adam değişmiyorsa hiçbir şekilde tabi.
Arkadaslar gunaydin
Karsi komsumun bir sorunu var,kendisi buraya uye olmadigindan birlikte sizlere danismayi teklif ettim.
Dun aksam bir kavga gurultu sesleri geldi, once anlamadim onlardan geldigini sokakta birseyler oluyor sandim ve ustune dusmedim. Komsum bu sabah gelip anlatti, esi ile iletisim sorunu yasadigi icin artik iyice dolmus.10 aylik bir bebekleri var, 4 yillik evliler ve kadincagiz surekli annesi gibi dis fircala,banyo yap,tirnagini kes diye soylemek zorunda kaliyormus.
Kisisel bakimini yapmadigi zaman kotu koktugunu ve midesinin almadigini soyluyor komsum.
Bir sorun oldugunda kadin anlatiyormus adam sadece dinliyormus ve cozum bulmak bir yana cevap bile vermiyormus. Haliyle komsum usteleyince de cok konusuyorsun ne diyeyim ki ben sana diyormus. Yani anlayacaginiz oyle kavga da edemiyorlar adam cevap vermedigi icin.
Bu yonleriyle beraber esi harika bir ev erkegi olabilir cunku yemegini utusunu kendi yapabilen hamarat bir adam. Komsum ameliyat oldugunda ona dort dortluk bakan,afedersiniz tuvalette poposunu bile yikayan ona cok iyi bakabilen bir adam. Acikcasi ben sasirdim boyle bir adamin kisisel bakimini yapmamasina ve soru soruldugunda cevaplamamasina. Cunku yeri gelir komsum esinin temizlik yaptigini,camasir bulasik yikadigini ve kendisine yardim etmek degil bizzat isleri ustlendigini falan anlatirdi.
Hal boyle olunca komsum nasil bir yontem izlesin arkadaslar? Adama dun aksam bosanicam senden demis adam oturmus aglamis. Ama duzelme egilimi yok. Yani bugun duzelse yarin yine ayniymis. Arkadasim da bikmis sorunlarinin hallolmamasindan,her gun adama disini fircaladin mi demekten. Konusmamasindan, inat edip de o tirnaklarini kesmemesinden yildim diyor.
Edit;komsum temizlik konusunda ve ev duzeni ,kisisel bakim konularinda asiri titiz,sabah ezanlarinda tum evinin temizligini bitiren hassas bir kadin bunu da ekleyeyim
Fikirlerinizi kendisiyle paylasacagim,simdiden tesekkurler
Adamin becerisi var temizliğe.. yön vermek lazım sadece.. ev işi vs yapmasın lazım değil tirnagini kes canim çocuğu keseceksin.. biraz şaka yollu duzelmeyecek bişey değil gibi..
Cevap vermek istiyor ama kadının hızına yetişemiyor sanki.. daha net ve kısa dert anlatmak lazım erkeklere.. dinledigine hemen çözüm üreten kadındır.. erkek sadece dinler zaten :) geneli böyle..
Ahaha, ben de tanımadım öyle hazırcevap erkek, 3 gün istihareye yatmaları lazım
Ben adamın çok pis olduğunu sanmıyorumAdam ev temizligine yardim ediyor diye kişisel temizligini yapmamasini gözardı mı etmeliyiz yani hanımlar?? Kadın dişlerini fırçalamayan tırnaklarını kesmeyen eşiyle nasıl isteyerek cinsel anlamda beraber olabilir? Yani kadının titiz olması hata psikologa gitmeli ama adamın pis bakımsız olmasında bi problem yok oylemi??