Komsumun derdi

Komsum ne yapsin?

• Bosansin

OY: 10 9,0%
  • Adami kendi haline biraksin

OY: 53 47,7%
  • Adami surekli yonlendirmeye devam etsin

OY: 48 43,2%

• Ankete Katılan
    111

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
41.532
137.418
Arkadaslar gunaydin
Karsi komsumun bir sorunu var,kendisi buraya uye olmadigindan birlikte sizlere danismayi teklif ettim.
Dun aksam bir kavga gurultu sesleri geldi, once anlamadim onlardan geldigini sokakta birseyler oluyor sandim ve ustune dusmedim. Komsum bu sabah gelip anlatti, esi ile iletisim sorunu yasadigi icin artik iyice dolmus.10 aylik bir bebekleri var, 4 yillik evliler ve kadincagiz surekli annesi gibi dis fircala,banyo yap,tirnagini kes diye soylemek zorunda kaliyormus.

Kisisel bakimini yapmadigi zaman kotu koktugunu ve midesinin almadigini soyluyor komsum.
Bir sorun oldugunda kadin anlatiyormus adam sadece dinliyormus ve cozum bulmak bir yana cevap bile vermiyormus. Haliyle komsum usteleyince de cok konusuyorsun ne diyeyim ki ben sana diyormus. Yani anlayacaginiz oyle kavga da edemiyorlar adam cevap vermedigi icin.

Bu yonleriyle beraber esi harika bir ev erkegi olabilir cunku yemegini utusunu kendi yapabilen hamarat bir adam. Komsum ameliyat oldugunda ona dort dortluk bakan,afedersiniz tuvalette poposunu bile yikayan ona cok iyi bakabilen bir adam. Acikcasi ben sasirdim boyle bir adamin kisisel bakimini yapmamasina ve soru soruldugunda cevaplamamasina. Cunku yeri gelir komsum esinin temizlik yaptigini,camasir bulasik yikadigini ve kendisine yardim etmek degil bizzat isleri ustlendigini falan anlatirdi.

Hal boyle olunca komsum nasil bir yontem izlesin arkadaslar? Adama dun aksam bosanicam senden demis adam oturmus aglamis. Ama duzelme egilimi yok. Yani bugun duzelse yarin yine ayniymis. Arkadasim da bikmis sorunlarinin hallolmamasindan,her gun adama disini fircaladin mi demekten. Konusmamasindan, inat edip de o tirnaklarini kesmemesinden yildim diyor.

Edit;komsum temizlik konusunda ve ev duzeni ,kisisel bakim konularinda asiri titiz,sabah ezanlarinda tum evinin temizligini bitiren hassas bir kadin bunu da ekleyeyim

Fikirlerinizi kendisiyle paylasacagim,simdiden tesekkurler

Son düzenleme:
sakince alsın karşısına ve yorulduğunu, çocuk gibi kişisel bakımıyla ilgili peşinden koşmak istemediğini anlatsın. açık açık konuşmaları gerektiğini anlatsın adama.bence aşılabilecek bir konu adam da eğer anlarsa tabii

ya bu çok büyük sorun değil ki
mesela akşamları yatağa gitmeden önce eşime hadi dişlerimizi fırçalayıp yatalım diyorum gidip beraber fırçalıyoruz
duşa girerken hadi önce sen gir diyorum gönderiyorum önden
ya da beraber girip yıkanıveriyoruz
elini tutarken bakıyorum tırnakları uzamış tırnak makasını veriyorum eline kesiyor
ee bu çok yorucu bişey değil ki
keza adam söyleyince yapıyomuş da

ev temizliği de yapan bi adamın çok aşırı pis olduğunu sanmıyorum
bence boşanmak bu evlilikte düşünülmesi gereken son şey bile değil
ki bir de bebekleri var

Cok soylemis ama kendim konusuyorum kendim cevapliyorum adam duvar gibi duruyor dedi. Ben de sasirdim ne akil vereyim diye

Dark oy kullanamadım şahsen, probleme ne yandan baktığına bağlı, küçük de olabilir büyük de.
Bence eş ile tartışabilmek çok önemlidir mesela, sadece önemli konularda değil her konuda fikir alışverişinde bulunmak gerektiğinde tartışmak evliliğin cicim ayları geçtikten sonra en önemli kısmıdır, o şekilde uzun ömürlü olun.
Ama başka yandan bakınca da adam değişmemiş anladığım, hep böyleymiş, böyle sevmişse komşun, bu durum onu rahatsoz etse bile, boşanınca yine mutsuz olur, hatta diyim sana diyelim bunu boşadı başkası girdi hayatına, yine böyle birini seçer.
Zor bir durum, çabalamaya devam etse belki daha mutlu olur, adamı taartışmaya zorlasın diyorum ben, şıklarda yok sanırım

ben ortada bi evlilik değil de anne-çocuk ilişkisi gördüm sanki.kişisel bakımını yapamayan öz bakım becerileri gelişmemiş bi çocuk ve ona her defasında şunu şöyle yap bunu böyle yap diyen aşırı titiz ve birazda kuralcı bi anne var gibi.

Cok soylemis ama kendim konusuyorum kendim cevapliyorum adam duvar gibi duruyor dedi. Ben de sasirdim ne akil vereyim diye
hmm.. bende eski nişanlımla aynı sorunu yaşıyordum. aynen kendim konuşup kendim cevaplıyordum en sonunda sıkıldım baktım bir yere varamıyor verdim eline yüzüğü git seni çekecek birini bul dedim.
ama evli ve ortada bir çocuk var boşasın bıraksın diyemem inşallah işe yarar öneri veren olur

Kes dediğinde kesiyor ...

Fırçala dediğinde fırçalıyorsa...

Diyiversin :) ne diyeyim .

Ama konuşmayan adam bülbül kesilmez . Onu değiştirmek zor .
Cok yorucu ama yaa aslinda ben de hak verdim komsuma da bise diyemedim

Bazı insanlar sessizdir konuşmayı sevmez. Benim babam da öyleydi o yüzden tuhaf gelmedi bana. Zira esim de çok konuşmaz, genelde ben konuşurum o dinler :) temizlik konusuna gelince o da çok korkunç bir durum değil. Sonuçta yapmamakta inat etmiyormuş. Belki eşini annesi bu şekilde hep yönlendirerek yetiştirmiştir, simdi bireysel karar veremiyordur. Belki arkadasında aşırı titizlik vardır, eşinin temizliği yeterli gelmiyordur. Bilemedim...

Sonuçta ben bu konuyu boşanmaya getirmezdim... hem de el kadar cocugumuz varken. İlerde ne diyecek çocuğuna? "Baban ben demeden yıkanmıyordu ve benle sohbet etmiyordu ben de o yüzden boşandım." Annem boyle dese affedebilir miydim diye düşünüyorum...

Evi temizliyen adam ve bunu içinden gelerek yapan adam bence bu kadar pis değildir ya.
Kadın cok baskıcı sanırım.
Dedigim hemen olsun diyen bir kadın.
Evet biraz baskin karakter
Ama evlendiklerinden beridir komsum baya baya duzeltmis adami, ev duzenine alistirmis,adam eve geliyor ev isil isil yemekler yapilmis,hanim cocuk cicek gibi parliyorlar eskiden yanina varilmazdi diyor komsum. Inanasim gelmedi ama oyleymis yani.

Temizlik önemli. Yönlendirsin bence bunun için boşanmaya değmez diğer yönlerden eşi gayet ideal erkekmiş. Hatta şöyle diyeyim ben, söyleye söyleye ama ite kaka değil hatırlatma olarak, onla beraber yaparak alışkanlık haline getirtebilir bunları. Başına kakar gibi söylerse itici gelir adama.

niyeki bi çok erkek böyle aslında utanmasalar banyo bile yapmayacak durumdalar sanki

burada bi üye vardı ara ara bakıyodum kocası acayip pis bi adamdı mesela ıyk

Konu kişisel bakım konusu üzerinden ilerliyor ama bence iletişimsizlik daha önemli.
Dark komşun titiz olduğu için belki onun için kişisel bakım problemi daha önemlidir bilemiyorum, bana kalırsa çözülür yani, söylenince yapıyorsa söylenir.
Ama iletişimsizliğin boyutunu bilemiyoruz, bazı konularda mı bı durumdalar, hiç mi sohbet edemiyorlar, yoksa sadece tartışma anında mı adam pasifleşiyor???evlenmeden önce nasıldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…