- 19 Kasım 2013
- 18.630
- 33.575
Cok guzel demissin. Buradaki genel fikrin disindasin sen de demek ki. Hemen hemen herkes kadin da kocasini yonlendirsin dedi cunku. Ben olsam ben yapamam oyle surekli. Adamin disini tirnagini kontrol edemem. Bir sorunumuz varsa kendi kendime konusamam, adam mal gibi susarsa ona da katlanamam yani.Ya bana evlenecek sorumluluğu almış,o yaştaki bir insana ,tırnağını kes,dişini fırçala vs demek çok zor gelir. Saçmada aynı zamanda. Kocaman adam,tırnağı uzadıysa bir zahmet kessin,yada yemek sonrası gidip dişini fırçalasın,kadın dürte dürte yaptıracaksa çocuk gibi nesini sevecek bu adamin,nasıl saygı duyacak.
Tartışılmaması,duvara konuşur gibi kendi konuşup,tepkisiz dinleyen eşte sorun. İnsan bir yerden sonra bu beni dinlemiyo yea diyebilir,sürekli konuşmaktan yorulabilir.
Bilemedim çok yorucu,nereden tutsam elimde kalıyor.
Benim eşim oturuyorsa kalkıp 1 bardak su almaz,ben verene kadar "bir su verenim olsa"diye diye beynimi yer,değil ev işi yapmak ama kişisel bakım konusunda üzerine tanımam. Birde eşyalarını düzenli kullanır asılacaksa asar,kirliyse banyoya atar,bunun dışında herşey bende ama konuyu okurken kendime dedim ki ben razıyım,suyu bile benden istesin ama pis,bakımsız olmasın.
Bu sebeple birazda kişinin tahammül sınırına beklentisine göre değişir ama ben olsam yapamazdım sanırım böyle biriyle dark. Boşansın diye oy kullandım bu sebeple,adam değişmiyorsa hiçbir şekilde tabi.
NiyeBen komsunuza değil adama acidim...
Zor canım ya. Kızıma bile 1 kez söyleyince ikiletmiyor ki 4 yaşında,öğrettim bir kere dişinide fırçalıyor,elinide yıkıyor vs koskoca adam sürekli denmez ki şunu yap bunu yap diye,desende eğitemiyorsun zaten o daha kötü. Çocuğa 1-2 söylüyorsun emeğinin karşılığını alıyorsun ama bunda öyle bir durumda yok. Bilemedim ben uğraşamazdım sanırım. Zaten kendi kişisel bakımina,temizliğine özen göstermeyen birine değil sevgi,saygım bile olmaz yani. Varsada kalmaz zamanla kendimi biliyorum.Cok guzel demissin. Buradaki genel fikrin disindasin sen de demek ki. Hemen hemen herkes kadin da kocasini yonlendirsin dedi cunku. Ben olsam ben yapamam oyle surekli. Adamin disini tirnagini kontrol edemem. Bir sorunumuz varsa kendi kendime konusamam, adam mal gibi susarsa ona da katlanamam yani.
O problem gerçekten bir problemmi yoksa abartilan bir mesele mi adam tatsızlık çıkmasın diye susuyor belli ki kadın konuşmasın sürekli şunu yap bunu yap demesin bunu takıntı haline getirmiş belli bi de kendi haline bırakıp susup takip etsin adam illaki yapar benim eşim başkası istiyor diye birşey yapmayı hiç sevmez bende öyle belki inadına yapmam çocuk gibi uyarilmak istememNiyekonusmadigi icin mi? Sizden ornek verelim mesela esinize bir sey soyleseniz deseniz ki benim soyle bir problemim var diye o da karsinizda surekli sussa ne yaparsiniz?
Arkadaslar gunaydin
Karsi komsumun bir sorunu var,kendisi buraya uye olmadigindan birlikte sizlere danismayi teklif ettim.
Dun aksam bir kavga gurultu sesleri geldi, once anlamadim onlardan geldigini sokakta birseyler oluyor sandim ve ustune dusmedim. Komsum bu sabah gelip anlatti, esi ile iletisim sorunu yasadigi icin artik iyice dolmus.10 aylik bir bebekleri var, 4 yillik evliler ve kadincagiz surekli annesi gibi dis fircala,banyo yap,tirnagini kes diye soylemek zorunda kaliyormus.
Kisisel bakimini yapmadigi zaman kotu koktugunu ve midesinin almadigini soyluyor komsum.
Bir sorun oldugunda kadin anlatiyormus adam sadece dinliyormus ve cozum bulmak bir yana cevap bile vermiyormus. Haliyle komsum usteleyince de cok konusuyorsun ne diyeyim ki ben sana diyormus. Yani anlayacaginiz oyle kavga da edemiyorlar adam cevap vermedigi icin.
Bu yonleriyle beraber esi harika bir ev erkegi olabilir cunku yemegini utusunu kendi yapabilen hamarat bir adam. Komsum ameliyat oldugunda ona dort dortluk bakan,afedersiniz tuvalette poposunu bile yikayan ona cok iyi bakabilen bir adam. Acikcasi ben sasirdim boyle bir adamin kisisel bakimini yapmamasina ve soru soruldugunda cevaplamamasina. Cunku yeri gelir komsum esinin temizlik yaptigini,camasir bulasik yikadigini ve kendisine yardim etmek degil bizzat isleri ustlendigini falan anlatirdi.
Hal boyle olunca komsum nasil bir yontem izlesin arkadaslar? Adama dun aksam bosanicam senden demis adam oturmus aglamis. Ama duzelme egilimi yok. Yani bugun duzelse yarin yine ayniymis. Arkadasim da bikmis sorunlarinin hallolmamasindan,her gun adama disini fircaladin mi demekten. Konusmamasindan, inat edip de o tirnaklarini kesmemesinden yildim diyor.
Edit;komsum temizlik konusunda ve ev duzeni ,kisisel bakim konularinda asiri titiz,sabah ezanlarinda tum evinin temizligini bitiren hassas bir kadin bunu da ekleyeyim
Fikirlerinizi kendisiyle paylasacagim,simdiden tesekkurler
Annem yataklari ayirdiBosanmasinlar tabiki bu sebepten.
Benim annemde cok titizdir babami biraksa bir ay banyo yapmaz
Babami zorla banyoya sokar,aksam isten gelince pijamalarini giyince annem uzerinden cikan kiyafetlerini temizleri ile degistirir.tabi annemde arada isyan bayragi ceksede yapacak bisey yok adam gelmis 60 yasina boyle gider yani
Abartilan bir mesele degil, komsum kendi hatasiyla dogrusuyla hem temizlik konusunu anlatti hem de iletisim sorununu anlatti. Gercekten problemm olmasa bana dert yanacagini sanmam. Komsum kavga sevmez. Sesini yukseltmekten hoslanmaz, ben 2,5 senedir ilk kez dun aksam duydum sesini cunku canina tak ettigini soyluyor. Kadin birsey anlatiyor, askim bak sunu yapmamissin ben rahatsiz oluyorum diyor adam susuyor. Kocanin yapmadigi sey karisini rahatsiz ediyorsa tatli dille paylasilir konusulur diye dusunuyorum ben de siz nasil dusunuyorsunuz diye merak ettim.O problem gerçekten bir problemmi yoksa abartilan bir mesele mi adam tatsızlık çıkmasın diye susuyor belli ki kadın konuşmasın sürekli şunu yap bunu yap demesin bunu takıntı haline getirmiş belli bi de kendi haline bırakıp susup takip etsin adam illaki yapar benim eşim başkası istiyor diye birşey yapmayı hiç sevmez bende öyle belki inadına yapmam çocuk gibi uyarilmak istemem
Yok kavgayla soylemiyor kadin. Askim canin cicimle soyluyor adam yine de mal mal yuzune bakiyormus.adamın da bir derdi vardır belki.
kavgayla değil de güzelce söylesin. yoksa ambargo uygulasın.
Empati yaptim da bir an,disini fircalamayan ,kokarak dolasan bir kocaya askim bunlar benim icin sorun oluyor lutfen kisisel bakimini yap dedigimde yuzume bon bon bakiyorsa ve ben dirdirci oluyorsam ben bosarim o kocayi :)Ben dişini fırçala dediğimde (haftada ayda bir) darılıp gönül koyuyo keşke biz demeden yapsalar ama öyleler eşini kıskandım ben doğrusu. Boşanma şu nedenle olabilir. "Çok baskıcı ve aşırı titiz dırdırcı Bi karım var beni boşayın hakim bey" der ve boşanır. :)
ay pis erkek düzelmez.ya o koku o dis pisliği bıde yatmak isterler.düzeltemezsin öyle devam eder bosan dicem ama ortada bi sorun yok fakat zamanla sogukluk girer senin adına.çünkü sen kocanın mıs gibi kokmasını dislerinin ellerinin bakımlı olmasını istersin cevrende gördügün bakımlı erkeklerle karsılastırırsın.zor valla işin pis adama dadılıkmı yapcan bıde bebegın var.Allah sabır versın sanaArkadaslar gunaydin
Karsi komsumun bir sorunu var,kendisi buraya uye olmadigindan birlikte sizlere danismayi teklif ettim.
Dun aksam bir kavga gurultu sesleri geldi, once anlamadim onlardan geldigini sokakta birseyler oluyor sandim ve ustune dusmedim. Komsum bu sabah gelip anlatti, esi ile iletisim sorunu yasadigi icin artik iyice dolmus.10 aylik bir bebekleri var, 4 yillik evliler ve kadincagiz surekli annesi gibi dis fircala,banyo yap,tirnagini kes diye soylemek zorunda kaliyormus.
Kisisel bakimini yapmadigi zaman kotu koktugunu ve midesinin almadigini soyluyor komsum.
Bir sorun oldugunda kadin anlatiyormus adam sadece dinliyormus ve cozum bulmak bir yana cevap bile vermiyormus. Haliyle komsum usteleyince de cok konusuyorsun ne diyeyim ki ben sana diyormus. Yani anlayacaginiz oyle kavga da edemiyorlar adam cevap vermedigi icin.
Bu yonleriyle beraber esi harika bir ev erkegi olabilir cunku yemegini utusunu kendi yapabilen hamarat bir adam. Komsum ameliyat oldugunda ona dort dortluk bakan,afedersiniz tuvalette poposunu bile yikayan ona cok iyi bakabilen bir adam. Acikcasi ben sasirdim boyle bir adamin kisisel bakimini yapmamasina ve soru soruldugunda cevaplamamasina. Cunku yeri gelir komsum esinin temizlik yaptigini,camasir bulasik yikadigini ve kendisine yardim etmek degil bizzat isleri ustlendigini falan anlatirdi.
Hal boyle olunca komsum nasil bir yontem izlesin arkadaslar? Adama dun aksam bosanicam senden demis adam oturmus aglamis. Ama duzelme egilimi yok. Yani bugun duzelse yarin yine ayniymis. Arkadasim da bikmis sorunlarinin hallolmamasindan,her gun adama disini fircaladin mi demekten. Konusmamasindan, inat edip de o tirnaklarini kesmemesinden yildim diyor.
Edit;komsum temizlik konusunda ve ev duzeni ,kisisel bakim konularinda asiri titiz,sabah ezanlarinda tum evinin temizligini bitiren hassas bir kadin bunu da ekleyeyim
Fikirlerinizi kendisiyle paylasacagim,simdiden tesekkurler
O zmn adamın psikolojik problemleri olabilir bu ihtimali de düşünmek lazimAbartilan bir mesele degil, komsum kendi hatasiyla dogrusuyla hem temizlik konusunu anlatti hem de iletisim sorununu anlatti. Gercekten problemm olmasa bana dert yanacagini sanmam. Komsum kavga sevmez. Sesini yukseltmekten hoslanmaz, ben 2,5 senedir ilk kez dun aksam duydum sesini cunku canina tak ettigini soyluyor. Kadin birsey anlatiyor, askim bak sunu yapmamissin ben rahatsiz oluyorum diyor adam susuyor. Kocanin yapmadigi sey karisini rahatsiz ediyorsa tatli dille paylasilir konusulur diye dusunuyorum ben de siz nasil dusunuyorsunuz diye merak ettim.