Komsumun derdi

Komsum ne yapsin?

• Bosansin

OY: 10 9,0%
  • Adami kendi haline biraksin

OY: 53 47,7%
  • Adami surekli yonlendirmeye devam etsin

OY: 48 43,2%

• Ankete Katılan
    111
kadın baskın adam pasif gbi

ev işine yardım eden evi temzleyen adam kendını de temzıler bence:))))

adam bıkmıs olabılır belkı psikolojık yılgınlık yasıyor , baksana iletişimleri de yokmus

eşi değil komsun biraz annesi gbi davranıyor sanki.
Komsum kendini cok yoruyor bence de, surekli bir erkegi duzeltmeye calismak yani omrunu tuketir insanin.

:KK66: senin kv de fenaymis

hem de çokkkkkkkkk

oğluna bunu desem beni öldürür dedim

adamda peygamber sabrı var valla

ama işte hep izin vermişler şimdi sağa sola da sarıyor kaıdn

çocukları da suyuna gitmiş

ben bu tiplere olmaz diye gençlikleridnen itibaren cevap veirlmesi gerektiği kanaatindeyim

gittikçe cozuturlar çünkü

o iflah olmaz

ona değil dark a dedim onu

benim komşum da ailesiin yanına gidecek 10 gün tüm evi temzileyip camları vs silip gidiyor sonra da dönüşte de neden kirlettin diye adama kızıyormuş

deli misin dedim gelince sil giderken kimse olmayan evi neden temizleyesin dip köşe

ayyya rahat edemem dedi boş çünkü ben çanta hazırlayacak vakit bulamıyorum o temizlik yapıyor ve öyle mutlu

ama adamlara da sormak lazım

Kendi komşum için cevap vereyim;

Eşi yardımcı almayı yasakladı, yazık paramıza dedi, bir de bazı konularda temizlik yapmayı yasakladı, komşum da zor da olsa hak verdi, eşi sonun titizlik hastası olacaksın diyerek ikna etti.
Ama genel olarak erkekler temiz evi severler diye düşünürüm ben her zaman.

Neyse benim konşumda erkek çok baskın olduğu için farklı şekilde çözdüler.

Bu konuda erkek baskın değil hatta özellikle kavga durumunda direk pasif anladığım, normal sohbet muhabbeti sordum ama darkmore darkmore cevap vermedi, muhtemelen sohbet edebiliyorlardır yoksa 4 yıl sus pus geçmez.

cidden dark çok merak ettim

komşun söylemeden kaç gün dayanmış

yani adamı kaç gün dişi için kendi haline bırakmış

ona öneri pasif direniş yapsın

hiçççççç söylemesin bakalım adam kaç gün sonra ne oldu hatun sana diye gelecek

ama bunu yapabilir mi bilemem
Onceden denemis. Adami yataga bile almamis kokuyorsun canim banyo yapmayacaksan hadi salonda yat demis. Ve o disler de 3 ay hiiiic fircalanmamis. Artik lagim gibi kokunca komsum dayanamamis ve soylemis tekrar

Bence kadın boşanalım dememeliydi bir der iki der adam en sonunda kabul eder sogur sonra pisman olabilir. Ben sizin anlattı gınıza göre iyi bir eş ama kişisel temizliğine çok önem vermeyen biri izlenimini aldım.O da cok büyük bir sorun degil düzeltilir çok sıkıldıysa artık uyarmaktan vazgeçsin adama yaklaşmasın bir süre tavır yapsın adam da illaki sorar bana niye böyle yapıyorsun öyle ortak yolu bulurlar diye düşünüyorum.

Kendi komşum için cevap vereyim;

Eşi yardımcı almayı yasakladı, yazık paramıza dedi, bir de bazı konularda temizlik yapmayı yasakladı, komşum da zor da olsa hak verdi, eşi sonun titizlik hastası olacaksın diyerek ikna etti.
Ama genel olarak erkekler temiz evi severler diye düşünürüm ben her zaman.

Neyse benim konşumda erkek çok baskın olduğu için farklı şekilde çözdüler.

Bu konuda erkek baskın değil hatta özellikle kavga durumunda direk pasif anladığım, normal sohbet muhabbeti sordum ama darkmore darkmore cevap vermedi, muhtemelen sohbet edebiliyorlardır yoksa 4 yıl sus pus geçmez.
Yok gormemisim canim
Sohbette sorun yok ama sorunlari konusamiyorlar cunku adam cevaplamiyor

Yok gormemisim canim
Sohbette sorun yok ama sorunlari konusamiyorlar cunku adam cevaplamiyor

Valla benim tavsiyem o zamanlarda asıl baskıcı olması, fikrini söyletene kadar deyim yerindeyse dırdır yapması.
Yani illa fikri vardır, susmamayı öğretmeli.

Bir de şimdi anne olunca aklıma geliyor, acaba çocukken veya gençliğinde fikirleri değersiz mi görüldü, o yüzden mi pasif bu adam, ya da evlenince her şey eşinin istediği gibi mi oldu, onun içinde kalan hevesleri olmuş olabilir mi?

İletişim için bence bir uzmana danışmalı nasıl bir yol izlemesi gerektiğini söyler en azından. Baska türlü bir sonuc alamamış cünkü

Valla benim tavsiyem o zamanlarda asıl baskıcı olması, fikrini söyletene kadar deyim yerindeyse dırdır yapması.
Yani illa fikri vardır, susmamayı öğretmeli.

Bir de şimdi anne olunca aklıma geliyor, acaba çocukken veya gençliğinde fikirleri değersiz mi görüldü, o yüzden mi pasif bu adam, ya da evlenince her şey eşinin istediği gibi mi oldu, onun içinde kalan hevesleri olmuş olabilir mi?
Sanirim evlenmeden once adamin ailesinin evinde bir duzen yoktu, kimse kimseyle soyle bir sorunumuz var hadi konusalim da cozelim demiyordu. Adam bunlari hep evlendigi esinde gordu ve bunye kaldirmadi

Arkadaslar gunaydin
Karsi komsumun bir sorunu var,kendisi buraya uye olmadigindan birlikte sizlere danismayi teklif ettim.
Dun aksam bir kavga gurultu sesleri geldi, once anlamadim onlardan geldigini sokakta birseyler oluyor sandim ve ustune dusmedim. Komsum bu sabah gelip anlatti, esi ile iletisim sorunu yasadigi icin artik iyice dolmus.10 aylik bir bebekleri var, 4 yillik evliler ve kadincagiz surekli annesi gibi dis fircala,banyo yap,tirnagini kes diye soylemek zorunda kaliyormus.

Kisisel bakimini yapmadigi zaman kotu koktugunu ve midesinin almadigini soyluyor komsum.
Bir sorun oldugunda kadin anlatiyormus adam sadece dinliyormus ve cozum bulmak bir yana cevap bile vermiyormus. Haliyle komsum usteleyince de cok konusuyorsun ne diyeyim ki ben sana diyormus. Yani anlayacaginiz oyle kavga da edemiyorlar adam cevap vermedigi icin.

Bu yonleriyle beraber esi harika bir ev erkegi olabilir cunku yemegini utusunu kendi yapabilen hamarat bir adam. Komsum ameliyat oldugunda ona dort dortluk bakan,afedersiniz tuvalette poposunu bile yikayan ona cok iyi bakabilen bir adam. Acikcasi ben sasirdim boyle bir adamin kisisel bakimini yapmamasina ve soru soruldugunda cevaplamamasina. Cunku yeri gelir komsum esinin temizlik yaptigini,camasir bulasik yikadigini ve kendisine yardim etmek degil bizzat isleri ustlendigini falan anlatirdi.

Hal boyle olunca komsum nasil bir yontem izlesin arkadaslar? Adama dun aksam bosanicam senden demis adam oturmus aglamis. Ama duzelme egilimi yok. Yani bugun duzelse yarin yine ayniymis. Arkadasim da bikmis sorunlarinin hallolmamasindan,her gun adama disini fircaladin mi demekten. Konusmamasindan, inat edip de o tirnaklarini kesmemesinden yildim diyor.

Edit;komsum temizlik konusunda ve ev duzeni ,kisisel bakim konularinda asiri titiz,sabah ezanlarinda tum evinin temizligini bitiren hassas bir kadin bunu da ekleyeyim

Fikirlerinizi kendisiyle paylasacagim,simdiden tesekkurler
benim bir arkadaşım böyle bi eşi olduğu için ayrıldı. banyo yapmıyor diş fırçalamıyor temiz değil diye

ama bu arkadaşınızın kocası için üzüldüm.
bu tek sıkıntı da atlatılır bi şekilde . bence boşanmasın tabi.
bi psikologdan yardım almalı arkadaşınız ve eşi.

Yetiştirilme diyeceğim ama kaynıma bakıyorum tıpkı anlattığın komşunun eşine benziyor,eşime bakıyorum alakası yok,insanın içinde olacak böyle şeyler...Malesef kadının sürekli dürtmesi gerek gibi geliyor...
İletişim konusunda; kadın baskınsa, yani olmazsa olmazlarını fazlasıyla savunuyorsa ve vurguluyorsa,en ufak bir fikir beyanından bile kaçınır eşi....Ben iletişimde bunun fazlasıyla önemli olduğunu bazı gözlemlediğim örneklere bağlı söylüyorum ama yanılıyor da olabilirim...En ufak bir mevzuda ki fikrini,açıklamasını ya da eleştirisini beğenmese bile gülerek geçiştirebilir arkadaşınız,yani iletişim için biraz politik ve saygılı olmak da gerektiğini düşünüyorum!Tabi sohbetler esnasında küçümsenmek,sürekli yanlış düşündüğünün söylenmesi karşı tarafta özgüven eksikliğine ve sonrasında sessizliğe dönüşüyor!sorunu en güzel arkadaşınız tespit edebilir;bu şekilde davranıp davranmadığı konusunda kendini gözlemlesin derim ben naçizane!

Adama üzüldüm açıkçası niye bilmiyorum. Ni tablo çıkartsın kadın. Haftanın 4 günü banyo bir günü tırnak kesme günü gibi. Adam her akşam takip etsin bu tabloyu. Akşam yatmadan önce de dişlerini fırçala deyiversin ne var bunda. Assın o tabloyu evin bi yerine.

Yani evet evli barklı adamın banyo diş fırçalama gibi şeyleri kendi düşünüp yapmaması sıkıntı. Ama belki aileden gelen sorunları vardır ne bileyim. Boşancam diyince ağlamış falan adam ben çok üzüldüm. Kadın kocasını seviyorsa düzelmesi için uğraşsın biraz daha. Psikoloğa falan gitsinler.

Adama üzüldüm açıkçası niye bilmiyorum. Ni tablo çıkartsın kadın. Haftanın 4 günü banyo bir günü tırnak kesme günü gibi. Adam her akşam takip etsin bu tabloyu. Akşam yatmadan önce de dişlerini fırçala deyiversin ne var bunda. Assın o tabloyu evin bi yerine.

Yani evet evli barklı adamın banyo diş fırçalama gibi şeyleri kendi düşünüp yapmaması sıkıntı. Ama belki aileden gelen sorunları vardır ne bileyim. Boşancam diyince ağlamış falan adam ben çok üzüldüm. Kadın kocasını seviyorsa düzelmesi için uğraşsın biraz daha. Psikoloğa falan gitsinler.
Bana özel düzen tablosu olan bi yere kendimi ait hissetmezdim:110:

darkmore darkmore komşunuz eşini bir süre kendi haline bıraksın iyi özellikleri daha çok,ev işine yardım eden temizlik yapan birisi kendi temizliğinide yapabilir ama eşi sürekli baskı yaptığı için adam artık pes etmiştir.Hasta iken eşine bakması evine bağlı olması bunlar hep + yönleri hasta olan eşini bırak yıkamayı bir tas çorba vermeyenler adamlar var.

Son cümlede fikrim değişti, sabah ezanda ev temizliğini bitirir aşırı titiz dedin,belkide komşunun eşi dikte edilmekten hoşlanmıyor yapası varsada sırf eşi söyledi diye yapmıyor olabilir , cevap vermeyen suskun sakin ev işi yapan adam kendine bakmıyorsa depresyon da bile olabilir ,üstüne gitmesin bir uzmana danışsın

Temel sorun iletişim problemi..
neden kimse bunun üstünde durulmadı hiç.
eşi rahatsız belki sürekli söylediğinden ama kalkıp bana karışma gibi bir cümlede kullanmamışki.
komşuna söyle ilk başta iletişim problemlerini çözsünler.
ilerde farklı şekilde de karşılarına çıkar

Son cümlede fikrim değişti, sabah ezanda ev temizliğini bitirir aşırı titiz dedin,belkide komşunun eşi dikte edilmekten hoşlanmıyor yapası varsada sırf eşi söyledi diye yapmıyor olabilir , cevap vermeyen suskun sakin ev işi yapan adam kendine bakmıyorsa depresyon da bile olabilir ,üstüne gitmesin bir uzmana danışsın
Adam bu sebepten mi iletisime gecemiyor diyorsun? Olabilir aslinda. Ama bu temizlik bizim memlekette herkeste ayni, yani adam da ayni memleketten ona garip gelmiyordur.
-ama depresyon konusunda hakli olabilirsin

X