KOMŞUMUN BENİ DÜŞÜRDÜĞÜ DURUM.

bayankirpikk

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
167
134
23
Hayırlı günler arkadaşlar. şuan elim ayağım titriyor lütfen bana bir akıl verin. ben nişanlımla birlikte yaşıyorum. 12 dairelik bir apartmandayız apartmanın 11 dairesi çalışan 1 dairesi ise emekli. bu emekli insanlar sürekli apartmana giren çıkanla bozmuşlar kafalarını. bugün sabah 10 civarı ev sahibim aradı. apartmandan şikayet geliyor canım dedi. ne gibi bir şikayet dedim bu emekli olanlar bizim için eve giren çıkan belli değil diyorlarmış. başımdan aşağı kaynar sular döküldü. şuan bizde nişanlımın kuzaleri kalıyorlar yaz tatiline geldiler kimiside yıllık izindeler toplam evde 4 kuzeni 2 de biz 6 kişiyiz. 2 kız 2 erkekler. geçen hafta benim abimler geldi nişanlımın abileri falan yani anlayacağınız evimiz hiç boş kalmadı. yaşadığımız yerde yazlık yer olduğu için yıllık izine çıkan tatile çıkan bize geliyor. nişanlım işletmeci gece 2 de de eve geldiği oluyor e tabi biz evdeyiz. adam 2 de eve geliyor kız evde baikalarıyla diyormuş. allahtan ev sahibimiz çok anlayışlı durumu biliyor.
durumu nişanlıma söyledim çıldırdı. ben katil olurum bu ne biçim laf sen benim eşimsin dedi. bugün sırf bizim için toplantı yaptırıyor. toplantıda nişanlımı nasıl tutucam bilmiyorum sert mi konuşsam onu rezil mi etsem kafam çok karışık çok sinirliyim

İnsanların evine gelen misafire karışma haddini nereden buluyormus
Kendisinin evine misafir gelicegi zaman sizden izin alıyorlar mı

Ne münasebet eviniE gelen misafire karisiliyor

Terbiyesizlik

Sakin olun sakince lafinizi söyleyin

Hadlerini aşmışlar cidden. Komşuları röntgenlemek büyük ayıp bence. Ev benim alanım gelen giden kimseyi rahatsız etmediği sürece sizi bağlar. Ama onlar alenen sizi rontgenliyor.

Gerçekten eve giren çıkan belli de olmayabilir ona ne? Sizin savunacağınız şey 'onlar kuzenlerimiz iftira atmayın' demek olmamalı. Siz evinize kim girerse girsin onların karışamayacağını sert bi dille söyleyin.

Kendilerine uğraş arıyorlarsa daha faydalı şeyler yapabileceklerini en olmadı halk eğitimde ücretsiz kurslara katılabileceklerini söyleyin. Milleti dikizlemekten başka topluma faydalı birey olsunlar

Emekli amca/teyze sizi zan altında bırakarak terbiyesizlik yapmışlar.
Sizin de üst üste çok gelmiş... orası pansiyon degil sonuçta. Her hafta evde başkalarının kalıyor olması rahatsız etmiş demekki...
Gerçi insanları rahatsız etmiyorsanız kimseyi ilgilendirmez. Ben olsam sadece güvenlik açısından endişelenirdim ama bir başkasının özel hayatına laf eder gibi olması çok can sıkıcı...

İşleri güçleri yok eve kim giriyor kim çıkıyor diyemi gözetliyorlar. Ne kadar boş insanlar. Bence sert bir şekilde değilde uygun bir dille evinize kimin girip kimin çıktığına kimsenin karışamayacağını anlatın.
Sonuçta herkesin hayatı kimseyi ilgilendirmez :)

Sen sevgilinin eşi değil nişanlısısın yada sözlüsü ya da farketmez ama eşi değilsin erkekler bunu empoze edip kadınları evlilik konusunda kandırıyorlar bence. Nişanlı iseniz nişanlısınızdır eş muhabbeti ne alaka bu bir. İkincisi durum nişanlı veya eş olmak değil eve çok sayıda insanın gelmesi ve bunun göze batması. Kimseyle muhattap olmayın kime neymiş eve gelen misafirden.

bir kaç ay sonra eşi olucam tatlım hayırlısıysa empoze değil bu bende onu insanlara tanıtırken eşim diyorum belikde ben ona empoze etmiş oluyorumdur

bir kaç ay sonra eşi olucam tatlım hayırlısıysa empoze değil bu bende onu insanlara tanıtırken eşim diyorum belikde ben ona empoze etmiş oluyorumdur
Kkdaki standart cümle de bu biri bu konuda birşey dese birkaç ay sonra evleniyoruz zaten hayırlısı olsun tatlım ne diyelim

Sen benim evime kimin girip çıktığına bakana kadar. Oturda kendi evinle, cocuklarinla uğraş edepsiz insan işin yok mu senin evin kirasını günün de veriyoruz, kimseyle ilgilenmiyoruz ev bizim değil mi sanane kim gelirse gelir namus bekçiliği sana mı düştü derim. Ve daha neler neler sayarim ki bir daha degil ev sahibine, karı koca aralarında bile konusamaz

zaten bütün apartman orda olucak onu herkese rezil edicem aklımdan geçen bu

İster nişanlındır, ister kocan, sevgilin, partnerin, sadece seviştiğin biri bla bla. Birbirinize nasıl hitap ettiğinizin de bir önemi yok, bu sizi ilgilendirir. Kimse bu sıfatlar üzerinden ahlak bekçiliği yapamaz. Eve giren çıkan, rahatsızlık verme boyutu, kanuni bir sınırı aştığında önemlidir. toplantıda sert çıkmanıza lüzum yok, güzel güzel anlatın. Tahminen anlamayacaklardır. Karakolluk olun. Dediğim gibi gürültü, güvenliği tehdit eden bir durum yoksa size bir şey olmaz.

Onların derdi giren çıkan değil, evli olmamanız.
Evli olmadığınız için orası onların gözünde "kötü" bir ev gibi duruyor. Siz evlenmeden rahat etmeyecekler.

Apartmanda gürültü oluyor diye şikayet olsa anlarım da evime gelen gidenden kime ne?

Bencede bu emekli aile sizin henüz evli olmadığınızı biliyor ve bu yüzden gelene gidene takmış

eğer giren çıkan gece yarısı ses sınırlarını aşacak düzeyde gürültü yapmıyorsa, kapı önünde ayakkabı tepesi oluşturmuyorsa, apartmandakilerin ziline basıp kaçmıyorsa kimseyi ilgilendirmez.
ben olsam ciddi arıza çıkarırım, kimsenin benim misafirimin çetelesini tutmaya hakkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…