• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun amacı ne olabilir?

insanlar özelini size dalga geçin diye anlatmıyor.

eşin sana nasıl hediye almaz derken seni onore ediyorlar aslında ama farkında değilsin.

sense komşuya ağladın zırladın aldırdın diyerek onu küçültüyorsun. sanki ben ağlamadım ondan almadı der gibi.

aradaki zihniyet farkını göremiyorsun.

sizde topluluk içinde geline öyle laf etmemeliydiniz
birde kv ile olan muhabbetinizi kıskanıyor olabilir
sizi değil ama muhabbetinizi tekrar söybakin lüyorum
Bakin benim kayinvalidemle hiç bir sorunum yok gidip geliriz sürekli olarak.Ama teyzeyle yada digerleriylede sorunum yok.Hediye üzerinden kendileri asıl beni gömüp dalga geçtiler ve çalışan olduğumu kendileri dile getirdiler bende ağlamayana meme yok en iyisini yapmışsın dedim.Ne çalışmamı ki çalışmak çokta istemiyorum (çünkü çocuğuma bakıcı bakıyor ve aklım sürekli çocuğunda olduğu için.Ama maddi sebeplerden ötürü çalışmak durumundayım )Nede esime hediye almadigi icin kizip sinirimi kimseden cikartmadim.Hatta annemden borç almak durumunda kaldığımız şu dönemde alsaydı belki bozulabilirdimde.

Bağıra bağıra hediye aldırdık diyen insanların yanına niye gittiniz o zaman, yapılacak muhabbet zaten belli değil mi? Ha doğru onlardan bir insan gibi davranıp yanlarına gitmeniz gerekiyordu.
Ben uzatmayım demedim hanifendi bakın heralde anladığıniz yerleri büyük harfle yazayim"BEN KENDIMI BURNU BUYUK VEYA CALISIYORUM DIYE GORSEYDIM HIÇÇ GITMEZDIM,NEZAKETEN DAVETE ICABET ETTIM VE KENDILERI ÇALISMA VE HEDIYE KONUSUNA DEM VURUP SANA NIYE YAPILMADI DEDILER"bilmem anlatabildim mi???
Anladım ki asıl siz kendinizi yukarda görüyorsunuz ve kimseyle ilişki kurmuyorsunuz!

Özelimi nerden bildiklerini anlattım!Hatir gönül derken evet hatir gönül çünkü sabah gidip akşam geliyorum ve evimde çocuğum eşim ev işleri v.s zaten hicbir şeye zaman kalmıyor.Ama sürekli olarak akşam biz sana gelemiyoruz herzaman calisiyorsun işin oluyor cocugun erken uyuyor biz aksama kadar evdeyiz sikiliyoruz arada sende gel bi kave içelim bi çay içelim dedikleri icin zaman zaman uğramaya çalışıyorum.
Beni aramasalardı ve muhabbeti anlatmasalardi nerden bilecektim hediye muhabbetini ve oturduklarını???
Sayin hanımefendi??
Ailelerinizin yardım edip etmediğini nasıl öğrendi, belirtmemişsiniz konunuzda. Özelimi nerden bildiklerini anlattığınız bölümü tekrar alıntılayın bana lütfen.

Ben çalışmıyorum. Kimseye gitmiyorum, kimseyede çağırmıyorum. Tanımadığım insana ne hatrım ne gönlüm kalıyor. Hem ağzımda bakla tutamayıp hem laf sokup hemde laf yiyince dertlenmiyorum. Güzel oluyor.

Neredeyse iki katınız kadar çalışma hayatım var ,çalışan kadınım lafını bu kadar söylemedim.Her konuda kendinizi üstün görüp bir konuda size espri yapılınca bel altı vurmuşsunuz.Sözlerinizden yersiz kibir akıyor.
Durumumu ve herzaman oturmalarına neden dahil olamadığımi anlatmak için çalıştığımi belirttim.Kendileride zaten sen çalışıyorsun biz evdeyiz bize yaildi diyen kisim.Ayrica nekadar zamandır çalıştığımı veya benimle zaman kıyası yapma kompleksine neden girme ihtiyacı duydunuz?Acaba asıl siz mi çalışan kadın kompleksine girmiş olabilirmisiniz????

Sen benden daha açık oldun gülüm . ‘Ben çalıştığım , sizler gibi olmadığım için’ konu sahibi sanırım çalıştığı yerde ‘çalışan tek kadın’ o yüzden farkında değil ama herkes çalışıyor :KK70:
Yok canim tek calisan degilim 6000 kisilik bir sirektte 123 tane uzmandan sadece birtanesiyim

Ya bizim komşular da böyleydi aralarında tek çalışan annemdi her oturmada annemin çalışması hakkında laf ederleri ay çalışıyosun niye araban yok ay çalışıyosun niye böyle niye şöyle annem de lafı gediğine oturtunca bozulurlardı her muhabbeti annemin çalışmasına bağlarlardı çok sıkıcı bi durum kadın zaten meşgul oluyodu hem ev işleri hem çalışma hayatı yine de davetlerini reddetmezdi o kadar işin arasında vakit ayırıp bi de sıkboğaz edilince patlamışsınız bence haklısınız

Önce kendini tart bence o kadar insanın içinde sen laf sokarsan oda sana laf sokar alınman saçma. Kaynana seni dost bilmiş anlatmış sen herkesin içinde hem kaynanayı hem gelini küçük düşürmüşsün

Bende cevaben komşu teyzenin gelinine dönerek en iyisini sen yapıyorsun valla ağlayıp trip atıp hem hediye hemde supriz yaptırdın aferin valla dedim.
Bence trip atarak sürpriz yaptırdığını kv si size söylemiş siz de ortalık yerde söylemişsiniz diye ikinize bozulmuş -ki haklı da ;)

Durumumu ve herzaman oturmalarına neden dahil olamadığımi anlatmak için çalıştığımi belirttim.Kendileride zaten sen çalışıyorsun biz evdeyiz bize yaildi diyen kisim.Ayrica nekadar zamandır çalıştığımı veya benimle zaman kıyası yapma kompleksine neden girme ihtiyacı duydunuz?Acaba asıl siz mi çalışan kadın kompleksine girmiş olabilirmisiniz????
O kadar hırsla yazmışsınız ki cümlelerin başı bir yerde sonu bir yerde.Anlatım bozukluğuna çok soru çıkar buradan.Hem kocanız sevgililer gününde sürpriz yapmamış sizin gibi çalışan kadına hem de tenezzül edip ararlarına karıştığınız komşularınız size gülmüş.Ben olsam ağlarım:olamaz:

Gerek asağıda sevgililer günü ile alakalı söylediğiniz şeyler gerekse tartışırken söylediğiniz yok sizler gibi(!) (Derken bile küçümseme aşağalama var) gibi sözleriniz çok çinkin.geline üsluptan bir haber demişsiniz ama bence bihaber olan sizsiniz

bende gelinin yerinde olsam size tepki verirdim. çat diye geline laf vurmuşsunuz. gocunmuşsunuz. çok ayıp olmuş. o kadının neler yaşadığını bilemezsiniz ve bence özür dilemelisiniz. zaten espri yapmışlar, sizde dalgaya vursaydınız.

Herkes konu sahibine yüklenmiş de saçma sapan bi şekilde hadi biz neyse de sen çalışıyorsun niye sana sürpriz yapılmadı gibi özel ve saçma sorular sorup üstüne bak sen çalışıyosun biz çalışmıyoruz ama yine de eşlerimiz bize değer veriyor çalışmanın ne önemi var ki yazık sana alt metinli konuşmalar yapıp konu sahibi de laf sokunca ağlayıp sızlamanın bi manası yok. Gayet iyi yapmışsınız bütün gün elleri boş gönülleri hoş dedikodu yapıyorlar siz yoğun olmanıza rağmen davetlerini geri çevirmiyosunuz sırf çalışıyorum diye onlara vakit ayırmadığımı düşünmesinler istiyorsunuz ama onlar sizi ezmenin peşinde. Kusura bakmayın ama fazla tevazunun sonu vasat adamdan nasihat dinlemektir.
Kesinlikle aynı fikirdeyim

Bence trip atarak sürpriz yaptırdığını kv si size söylemiş siz de ortalık yerde söylemişsiniz diye ikinize bozulmuş -ki haklı da :KK66:
Hem triple aldırdığı hediyeyle övünecek insanların içinde konu sahibine neden hediye alınmadığı hakkında darlayıp duracak hem de laf yediğinde ağlayıp sızlayacak? Neresi haklı tam olarak

Herkes konu sahibine yüklenmiş de saçma sapan bi şekilde hadi biz neyse de sen çalışıyorsun niye sana sürpriz yapılmadı gibi özel ve saçma sorular sorup üstüne bak sen çalışıyosun biz çalışmıyoruz ama yine de eşlerimiz bize değer veriyor çalışmanın ne önemi var ki yazık sana alt metinli konuşmalar yapıp konu sahibi de laf sokunca ağlayıp sızlamanın bi manası yok. Gayet iyi yapmışsınız bütün gün elleri boş gönülleri hoş dedikodu yapıyorlar siz yoğun olmanıza rağmen davetlerini geri çevirmiyosunuz sırf çalışıyorum diye onlara vakit ayırmadığımı düşünmesinler istiyorsunuz ama onlar sizi ezmenin peşinde. Kusura bakmayın ama fazla tevazunun sonu vasat adamdan nasihat dinlemektir.
Gerçekten anlatmak isteyip hatta direkt olarak aynılarını yazdığım halde nedense derdimi anlatamadım.Ne yazıkki yıllardır takip ettiğim halde insanların bukadar birilerini eleştirmeye aç olduklarını hissedememişim.Ben ne çalışmamı nede özelimi paylaşmadım.Kendileri beni dalgaya aldıklar gerçekten art niyetsiz olarak iyi yapmışsın dedim.kendileri anlatmasa ben nereden bilebilirim hediye mevzusunu?Ayrıca eşime hediye almadığı için gerçekten kızmadım çünkü tadilat için annemden borç almıştık.Borc parayla hediye alsaydı daha çok bozulabilirdim.Benim için doğum günü anneler günü evlilik yıldönümü(doğum günümle aynı gün zaten) kafi.Hediyeninde büyüğüne küçüğüne bakacak bir insan değilim.Cok şükür 15 yıldır eşimle birlikte 12 yıldır evliyim hediyenin buyugunude kucügunede aldığı zamanlar hatta özel gün dışında aldığı zamanlar daha fazlaca olduğu için o güne çok anlam yüklemedim.
Annemin parası muhabbetinide kendileri bizden birkaç defa borç aldılar tabiki meblağlar küçük olduğu için geri verdiler.Ama tadilat masrafı oldukça yüksekti ve tek seferde çıkartmamız mümkün değil di annemde ben veririm dedi.Bizde bu sefer bizde de yok annemden temin ettik dedim.Olay bu..
Gelin hanimi kırdıysam özür dilerim dediğimde bana cevap olarak kocan annenin parasını yiyor kendi anne babasının parasını yiyemiyor dedi.Tamda bu noktada bağlantı kuramadım.

Hem triple aldırdığı hediyeyle övünecek insanların içinde konu sahibine neden hediye alınmadığı hakkında darlayıp duracak hem de laf yediğinde ağlayıp sızlayacak? Neresi haklı tam olarak
Herkes övünmüş ama kabak komşu teyzenin gelininde patlamış gibi düşünün :KK66: Yani konu sahibi tüm komşulara kızıp hırsını açığını bildiği kişiden çıkarmış. Ben onların yaptığını da doğru bulmadım ama açıkçası kocasından çocuklarından başka uğraşacak işi olmayanların muhabbetinden de bundan daha fazla bi beklentim olmazdı giderken hazırlıklı giderdim şahsen böyle laflara :KK66: Hırs yapmazdım yani onların bu tarz konularına ;)

Back
X