• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun amacı ne olabilir?

Ya galiba buradaki herkes sutten cikmis ak kasik.Asil hediye konusunda rencide edilen bendim.Ve ciddi manada yaptığının iyi olduğunu söyledim.ayrica kendileri beni arayıp biz bağıra çağıra trip atarak hediye aldırdık diyen kendileri.Ben söylemezlerse nereden bileyim??muneccim değilim içime doğmuyor.

senin anlamadığın sorun şu . ben kendimi koydum senin yerine şimdi . komşularım telefonda başlamış hediye konusuna beni davet etmelerindeki sebep zaten bu konu olabilir diye düşünüp gitmeden evvel ne diyeceğimi hazırlardım . Yoğunluktan unuttuk her ikimizde yada geçenlerde hediye aldı bugün almamasını ben istedim falan diye bişeyler uydururdum. Hadi safsın bunu gitmeden düşünemedin diyelim.

orda bu konuyu açtıklarında ' hadi bize evdeyiz sen çalışıyorsun bide ' ( bu lafta zaten senin çalışan bir bayan olmandan kaynaklı bir laf iteklemesi var bu algıyı sende yaratmış olabilirsin onlarda. ) Evet ya öyle ama biz sevgililer gününü değil yıldönümümüzü kutlarız gibi bişey diyebilirdin. Yada insan çalışınca herşey karşılıklı oluyor ben almadım oda almadı gibi bişey diyebilirdin. Ve bu muamelelerinden dolayı rahatsız olduğunu hissettirirdin. Onlarda haddini bilirdi.

sen napmışsın bildiğin o ortamda kıskançlık güdüsüyle geline çatmışsın. Hiç bilinçli bir davranış değil.
hadi onu da yaptın diyelim neden kızı gördüğünde bide özür diliyon. Karşılıklı bir kırılma olduğunu hissettirebilirdin.
Mesafeyi koyardın olur biterdi.

sen sanki ordan çıkıp da kocanla da evde neden bana hediye almadın komşularım dalga geçti kavgası yapmışsın gibi duruyor uzaktan bakılınca. ki emin ol senin arkandan o komşular bunu demiştir.

Komşunuzun bir amacı yok.Dediğiniz laf çok da hoş olmamış.Sanki ben senin gibi ağlamıyorum hediye için demişsiniz.Alınması normal karşıdakinin.Ama daha sonradan gelinin size o şekilde söz söylemesi de hoş değil ama siz onun kuyruğuna bastığınız için o da sizi sinirlendirmek istemiş olan bu.Ama daha sonradan sizin söylediğiniz ben zaten çalışıyorum vs.. çok ukalaca bir cevap olmuş kusura bakmayın.

Kendinizi sevgililer gunu icin niye bu duruma düşüruyorsunuz anlamiyorum.
"Ne mutlu size bu vesileyle esleriniz kutlamis. Biz kari koca bu günlere onem vermiyoruz." Diyerek kimseyi kirmadan, esinizi de kucuk dusurmeden herkesi susturabilirdiniz o ortamda. Sizle dalga gecilmesine dayanamayıp, geline saydirmissiniz. Gelin cok haklı bence.
Gereksiz samimiyet yuzunden de birbirinize anlattiginiz seyleri de ufacik tatsizlikta ortaya dokmussunuz. Hic hos olmamis. Sizi hakli gorecek bir taraf bulamadim.

ama kayınvalidenin yanın da niye bunu söylüyorsun ki?
Oturma odasında kendisi ben kayınvalide ve diğer 3 komşu daha hep beraber oturuyorduk ve gelin kendisi ağladığını trip attığını ve aldırdığını söyledi ve boynunu uzatarak kendisi gösterdi.bende güle güle kullan güzelmiş iyi yapmışsın ağlamayana meme yok zaten dedim.Yani toplamda 6 kişi beraber aynı oda içerinde otururken ağladığını kendisi herkesin içinde söyledi.Ve ben oturmaya 2 saat sonra dahil oldum.ben gidince direk bana soruldu ne hediye geldi diye Bende birşey gelmedi eşimde vardıysan geldi tv izliyor çocuk ta uyuyor öyle olunca arayınca siz geldim dedim hatta.

Bi amaçlı yok kadını onca insanın içinde fena bozmuşsunuz size kırılmış özür dilemek yerine onun söylediğine bi daha söylemişsiniz

Bende tamam geliyorum deyip yanlarına indim ve bana bir dünya sen çalışıyorsun(bu arada iclerinde hatta apartmanda tek calisan bayan benim) giyimin kuşamin yerinde hadi biz evdeyiz bize bile supriz yapıldı sana niye bişey yapılmadı şeklinde espiriler havada uçustu.Bende cevaben komşu teyzenin gelinine dönerek en iyisini sen yapıyorsun valla ağlayıp trip atıp hem hediye hemde supriz yaptırdın aferin valla dedim. ben ses etmiyorum diye eşim umursamadı v.s şeklinde karşılık verdim.
komşuların da sizin de birbirinize tahammülünüz kalmamis ve birbirine laf sokmalı bir doneme girmişsiniz bence görüşmeyin..

Calisan kadinsin giyimin yerinde sozu tam biz eziklik..

Sizin ben calisiyorum hadi yanlis anlasilmasin kendimi ayirmiyim ben de goruseyim tavriniz da ap ayri bir konu.

Toplumda kendince sinif olusturulan bircok sey gordum de çalışan calismayan diye boyle sinifsal bir ayrimi da sayenizde gormus bulunduk...

Calismayan bayanlar da o zaman size kapitalist sistemin kolesi olarak baksin olsun bitsin madem.

Gelin hanimin alinmasi normal. belki de hassas bir donemdedir

senin anlamadığın sorun şu . ben kendimi koydum senin yerine şimdi . komşularım telefonda başlamış hediye konusuna beni davet etmelerindeki sebep zaten bu konu olabilir diye düşünüp gitmeden evvel ne diyeceğimi hazırlardım . Yoğunluktan unuttuk her ikimizde yada geçenlerde hediye aldı bugün almamasını ben istedim falan diye bişeyler uydururdum. Hadi safsın bunu gitmeden düşünemedin diyelim.

orda bu konuyu açtıklarında ' hadi bize evdeyiz sen çalışıyorsun bide ' ( bu lafta zaten senin çalışan bir bayan olmandan kaynaklı bir laf iteklemesi var bu algıyı sende yaratmış olabilirsin onlarda. ) Evet ya öyle ama biz sevgililer gününü değil yıldönümümüzü kutlarız gibi bişey diyebilirdin. Yada insan çalışınca herşey karşılıklı oluyor ben almadım oda almadı gibi bişey diyebilirdin. Ve bu muamelelerinden dolayı rahatsız olduğunu hissettirirdin. Onlarda haddini bilirdi.

sen napmışsın bildiğin o ortamda kıskançlık güdüsüyle geline çatmışsın. Hiç bilinçli bir davranış değil.
hadi onu da yaptın diyelim neden kızı gördüğünde bide özür diliyon. Karşılıklı bir kırılma olduğunu hissettirebilirdin.
Mesafeyi koyardın olur biterdi.

sen sanki ordan çıkıp da kocanla da evde neden bana hediye almadın komşularım dalga geçti kavgası yapmışsın gibi duruyor uzaktan bakılınca. ki emin ol senin arkandan o komşular
Bakin çok güzel anlatmışsınız ama kendileri bana sen çalışıyorsun görüşemiyoruz çocuğun uyuyor falan muhabbetini yapıyorlardı.bende arayınca evde( eşim tv de çocukta uyumusken) devet edildim gideyim bari dedim.Aslinda onlar benden maddi manevi olarak daha iyi durumdalar biz hem okul taksiti üstelik çift taksit(yeni seneninkiyle birlikte)hemde ev kredisi v.s gibi fazlaca ödeme yaptığımız ve sağlık giderlerimiz de oldukça fazlaca v.s gün içinde evde ve rahatlar ve bende bayılarak çalışmıyorum zaten.sartlar onu getirdiği için çalışıyorum ve bunu büyüklük olarak ta görecek bir rahatlığa sahip değilim öncelikle bunu belirteyim istiyorum.
Durum böyleyken devetlerine icabet ettim.Ama gerçekten kıskanma veya kocan in hediye almamasına kızmadım.Yil basında da almadı ve dediğim gibi doğum günü anneler günü evlilik yıl dönümü benim için kâfi.
Eşimlede tartışmadım.tarsisaydim hiç gitmezdim tabiki.
Bana espiri şaka maksatlı yapıldıklarını düşünüp art niyette aramadım.kendileri nasıl aldirdiklarini söyleyince bende aferim iyi yapmışsın ağlamayana meme yok dedim hepsi bukadar.
Tekrar özür dileme mevzusu 2 gün sonra apartmanda karşılaştık merhaba canım nasılsın dedim cevap vermedi duymadığını varsayarak x cim nasılsın dedim yine cevap yok bende küsmüyüz hayırdır bilmeden birşey mi yaptım deyince ben sana hiç Senin kocan annenin parasını alıyorsa kv-kp den niye almıyor diyormuyum dedi.Olay bu ..
Burada oturmayan şeyler olduğu için de konu açtım danıştım.

Kocamla veya benle ne soru var demiyorum esasen..
Diyorumki herşeye rağmen niyetimi belli edip özür dileyip karşılığında bu cevabı aldım diyorum.
Bana kızmış veya özrümu kabul etmemiş olabilir ama cevap bu mu olmalıydı?
Annemden aldığımız borç ve bunu neden kv-kp den almadinizda kocan neden annenin parasını yiyor dedi.
Burada bağlantıyı kuramadıgim için konu açtım zaten

özür dilediğiniz kısmı görmemişim.
ama zaten yaşı küçük diyorsun.
herkes aynı olgunlukla konuşmaz. yaralandığını düşünmüş canını acıtmak istemiş.
yine aynı noktaya geliyoruz. bu tür şeylerle karşılaşmamak için çeneyi tutmak lazım.
herkes aynı tornadan çıkmış gibi tepki vermez çünkü.

ama kayınvalidenin yanın da niye bunu söylüyorsun ki?
Kendisi kayınvalidesinin yanında bunu bana söyledi hanımefendi.. farklı bir yerde söyleyip ben kayınvalidesi varken dile getirmedim.Gulerek hatta gurur duyarak ve sıkıyorsa yapmasın diyerek kayınvalidesinin yanında söyleyen kendisi

Ben herseyi gectimde, kocam bana birsey almadi demissiniz. Siz ne aldiniz peki kocaniza? 14 şubat sadece kadinlar icinmi ?
Bende almadım çünkü bunu daha önce konuşmuştuk tadilat v.s var zaten borç aldık peşin ödeme için bişey almayalım 1 ay sonra Hem d.gunum aynı gün evlilik yildonumumuz ozaman bir kutlama yaparız diye.Ben zaten sorduklarında almadı yılbaşı sevgililer günü pek önemsemiyorum demistim.Digerlerine daha çok önem veriyoruz demistim.

Kendileri bizden birkaç kez borç istediler bizde durumumuzun müsait olmadığını ve annemden borç alarak( apartman mantolama tadilat v.s işleri icin)halletigimizi söyledik.Paralari varda vermek istemiyorlar demesinler diye.
Çünkü her seferinde siz iki kişi çalışıyorsunuz size koymaz masrafalar diyorlar.Ama öyle olmuyor oğlumun okul taksitleri,ev kredisi,diğer ödemeler v.s olunca çokta yüksek maaslar almadigimiz için ancak yetiştiriyoruz.Bunu her defasında dile getiriyoruz ki paraları var gibi algılanmasın diye.
İsteyen istediğini düşünsün aile işlerinizi kimseye açıklamak zorunda değilsiniz.Hele annenizden yardım aldığınızı söylemeniz hiç hoş değil.Tıpkı sizin başkalarının aile hayatını bilmeniz gibi.Merak ettim nerden biliyorsunuz gelinin trip attığını??Mahrem şeylerin yüze vurulması hiç hoş değil.
İşiniz çok rahat ve komşularla takılmak hoşunuza gidiyor galiba çünkü çoğu kadın bende dahil eve çocuklara zor vakit ayırdığı için yakın arkadaşlarıyla zor bir araya geliyorken siz maşallah rahatça otururup kalkıyorsunuz. Neyse bence mesafe candır isteyen istediğini düşünsün umrumda değildir.

Bence sizin burununuzun biraz aşağıya inmesi gerekli, hepimiz çalışıyoruz valla bazen keşke çalışmasam dediğim oluyor ekmek parası için çalışıyoruz neticede.. bir üstünlük deeğil bu. Ayrıca insanları zayıf noktalarından vururnca onlarında sizi aynı şekilde vurmalarına ses çıkarmayın.

Sen benden daha açık oldun gülüm . ‘Ben çalıştığım , sizler gibi olmadığım için’ konu sahibi sanırım çalıştığı yerde ‘çalışan tek kadın’ o yüzden farkında değil ama herkes çalışıyor :KK70:

Özelimi nerden bildiklerini anlattım!Hatir gönül derken evet hatir gönül çünkü sabah gidip akşam geliyorum ve evimde çocuğum eşim ev işleri v.s zaten hicbir şeye zaman kalmıyor.Ama sürekli olarak akşam biz sana gelemiyoruz herzaman calisiyorsun işin oluyor cocugun erken uyuyor biz aksama kadar evdeyiz sikiliyoruz arada sende gel bi kave içelim bi çay içelim dedikleri icin zaman zaman uğramaya çalışıyorum.
Beni aramasalardı ve muhabbeti anlatmasalardi nerden bilecektim hediye muhabbetini ve oturduklarını???
Sayin hanımefendi??

Ben konu sahibine gereksiz yüklenildiğini düşünüyorum. Söylediğinizde ağlayıp zırlayacak bir şey yok. Trip atıp aldırdığını herkesin içinde kendisi söylemiş zaten. Bence gelin hanım kocasının ancak ağlayıp zırlayınca hediye almasına bozulmuş, size patlamış.

Sen çalışıyorsun ama buna rağmen bizim kadar kıymetin yok eşinin gözünde, bak biz hem çalışmıyoruz, hemde nasıl kıymetliyiz alt metinli imalar yapıp sizi üzmeye çalışanlar onlar bence. Çalışmayan bazı kadınlarda bu psikoloji var maalesef.

Benim size tavsiyem komşuluk ilişkilerini sınırlı tutmanız. Sonrası böyle oluyor çünkü.

gelin size bisey demeden neden onu hedef gosterdiniz ki hemde kv yanininda.ayrica gereginden fazla samimi olmussunuz siz iki maaslisiniz falan demeleri gosteriyor durumu.araya mesafe koyup komsularla rgorusmeyin

Sizin anlamadıginiz konu şu:
1. Her sene kutladiginiz bu gunu bu sene bazi sebeplerden ötürü kutlamayip aslinda icten içe eşinizden ufakda olsa birsey bekliyordunuz ama almadığı icin icinizde üzülüp alsaydi daha kizardim diyorsunuz.
Aslinda duygularınızı saklamaya çalışıyorsunuz bir yerde patlak veriyor ya sozlerinizde yada komşu gelinin ve komsularin soylemlerine bozulduğunuz gibi, bozulmasaniz umursamazdiniz bile.

2. Geline bende senin gibi aglayip dedigimi yaptirsayd banada alınırdı en iyisini siz yapiyorsunuz derken asagilayici bir cumle var onlar eslerine hediye konusunda bu sekil yapmis olsa bile yada espri nihayetinde olayi buraya getirip guluşuyolar sizin dediginiz gibi kendileri yaptiklari seyi soyleyip espri yapiyolar ama siz icinizdeki bastirdiginiz duyguları onlarin size söylediklerinden etkilenip ciddi anlamda yüzüne vuruyorsunuz alay edercesine.
Ve buradaki tepkilerden sonra kelimeyi farkli sekilde degistirip aglamayana meme yok en iyisini sen yapiyorsun die derli toplu duzeltiyirsun ama ilk söyleme seklinde okadar aşağılayıcı bir uslub varki fafkinda degilsin.

3. Sizde şunu sezdim iyi niyetli olmaya calisiyorsunuz ama eylemleriniz ve sozleriniz cok farkli
Eylemde iyi olmaya calisan bir kadin var.
Soylemde bastirdiginiz duygularinizi sözlerinize döken bir kadin var.
( para istemesinler die ailenizi one atmaniz vermezsiniz olur biter kimseye kendiniz kanitlamak zorunda degilsiniz, sevgililer gününde umurunuzda degilmis gibu davranip halbuki her sene kutlaidginiz bu guni komsular dalga geçtiği icin bozuldugunuz belli.
Onlar calisam kadin muamelesi yapinca sanirim sizde icten ice kendinizi biraz kaptirmissiniz onlarin koydugu sinif ayrimina )

Insanlarin size tepkisi bu yuzden ben boyle degilim soyle iyiyim falana getiriyorsuniz eylemleriniz ve soylemleriniz birbirinden cok farkli

Kadinlar kulübünün sayın pembik gelinleri,mükkemmel eşleri,fesat olmayan eltileri,cadi kayinvalidelerin melek gelinleri,Sizin paranıza göz diken kayinbiraderlerin yengeleri,Hatta sonu kaynanası gelecek ama bir tek hafta sonu sizde olan gelinleri,komşusu üstünde fazla gürültü yaptı diye altta oturan masum komşuları,patronu askintilik etme ihtimali olabilen çalışanları,eltisi kıskanan hanımları,görümcesi fesat baynalari, Ben düğün istemiyom ama kocosim istiyo istemem yan cebime köy diyen kızları,2cocugum var birde kocamın ailesine hizmetli edecem diyen ağır topları,çok güzelim bakımlıyım bir bakan birdaha bakiyor diyen hatunlari...
Hepinize sesleniyorum hepiniz miikemmelisiniz,hepiniz çok iyisiniz,coook pampiksiniz,fesat değilsiniz,iyilik meleğisiniz..
Ben kötüyüm kıskancım,fesatim,burnu havadayım,yanlış yerde yanlış cümle kuruyorum olsun..
Siz miiikeeemmmeeelll olur yeter kii..
Ama aslında sizde olan egoyu benim üstemde tatmin etmeye çalışmayın ki daha mükemmeli olabilir
Hepinize iyi günler..
Konuma yazmamanizi rica ediyorum
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatabilirmisiniz?

Back
X