- 29 Ocak 2017
- 1.025
- 2.658
- 133
- Konu Sahibi Cankusunannesi
cehaletinden sadece.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya galiba buradaki herkes sutten cikmis ak kasik.Asil hediye konusunda rencide edilen bendim.Ve ciddi manada yaptığının iyi olduğunu söyledim.ayrica kendileri beni arayıp biz bağıra çağıra trip atarak hediye aldırdık diyen kendileri.Ben söylemezlerse nereden bileyim??muneccim değilim içime doğmuyor.
Oturma odasında kendisi ben kayınvalide ve diğer 3 komşu daha hep beraber oturuyorduk ve gelin kendisi ağladığını trip attığını ve aldırdığını söyledi ve boynunu uzatarak kendisi gösterdi.bende güle güle kullan güzelmiş iyi yapmışsın ağlamayana meme yok zaten dedim.Yani toplamda 6 kişi beraber aynı oda içerinde otururken ağladığını kendisi herkesin içinde söyledi.Ve ben oturmaya 2 saat sonra dahil oldum.ben gidince direk bana soruldu ne hediye geldi diye Bende birşey gelmedi eşimde vardıysan geldi tv izliyor çocuk ta uyuyor öyle olunca arayınca siz geldim dedim hatta.ama kayınvalidenin yanın da niye bunu söylüyorsun ki?
komşuların da sizin de birbirinize tahammülünüz kalmamis ve birbirine laf sokmalı bir doneme girmişsiniz bence görüşmeyin..Bende tamam geliyorum deyip yanlarına indim ve bana bir dünya sen çalışıyorsun(bu arada iclerinde hatta apartmanda tek calisan bayan benim) giyimin kuşamin yerinde hadi biz evdeyiz bize bile supriz yapıldı sana niye bişey yapılmadı şeklinde espiriler havada uçustu.Bende cevaben komşu teyzenin gelinine dönerek en iyisini sen yapıyorsun valla ağlayıp trip atıp hem hediye hemde supriz yaptırdın aferin valla dedim. ben ses etmiyorum diye eşim umursamadı v.s şeklinde karşılık verdim.
senin anlamadığın sorun şu . ben kendimi koydum senin yerine şimdi . komşularım telefonda başlamış hediye konusuna beni davet etmelerindeki sebep zaten bu konu olabilir diye düşünüp gitmeden evvel ne diyeceğimi hazırlardım . Yoğunluktan unuttuk her ikimizde yada geçenlerde hediye aldı bugün almamasını ben istedim falan diye bişeyler uydururdum. Hadi safsın bunu gitmeden düşünemedin diyelim.
orda bu konuyu açtıklarında ' hadi bize evdeyiz sen çalışıyorsun bide ' ( bu lafta zaten senin çalışan bir bayan olmandan kaynaklı bir laf iteklemesi var bu algıyı sende yaratmış olabilirsin onlarda. ) Evet ya öyle ama biz sevgililer gününü değil yıldönümümüzü kutlarız gibi bişey diyebilirdin. Yada insan çalışınca herşey karşılıklı oluyor ben almadım oda almadı gibi bişey diyebilirdin. Ve bu muamelelerinden dolayı rahatsız olduğunu hissettirirdin. Onlarda haddini bilirdi.
sen napmışsın bildiğin o ortamda kıskançlık güdüsüyle geline çatmışsın. Hiç bilinçli bir davranış değil.
hadi onu da yaptın diyelim neden kızı gördüğünde bide özür diliyon. Karşılıklı bir kırılma olduğunu hissettirebilirdin.
Mesafeyi koyardın olur biterdi.
sen sanki ordan çıkıp da kocanla da evde neden bana hediye almadın komşularım dalga geçti kavgası yapmışsın gibi duruyor uzaktan bakılınca. ki emin ol senin arkandan o komşular
Bakin çok güzel anlatmışsınız ama kendileri bana sen çalışıyorsun görüşemiyoruz çocuğun uyuyor falan muhabbetini yapıyorlardı.bende arayınca evde( eşim tv de çocukta uyumusken) devet edildim gideyim bari dedim.Aslinda onlar benden maddi manevi olarak daha iyi durumdalar biz hem okul taksiti üstelik çift taksit(yeni seneninkiyle birlikte)hemde ev kredisi v.s gibi fazlaca ödeme yaptığımız ve sağlık giderlerimiz de oldukça fazlaca v.s gün içinde evde ve rahatlar ve bende bayılarak çalışmıyorum zaten.sartlar onu getirdiği için çalışıyorum ve bunu büyüklük olarak ta görecek bir rahatlığa sahip değilim öncelikle bunu belirteyim istiyorum.
Durum böyleyken devetlerine icabet ettim.Ama gerçekten kıskanma veya kocan in hediye almamasına kızmadım.Yil basında da almadı ve dediğim gibi doğum günü anneler günü evlilik yıl dönümü benim için kâfi.
Eşimlede tartışmadım.tarsisaydim hiç gitmezdim tabiki.
Bana espiri şaka maksatlı yapıldıklarını düşünüp art niyette aramadım.kendileri nasıl aldirdiklarini söyleyince bende aferim iyi yapmışsın ağlamayana meme yok dedim hepsi bukadar.
Tekrar özür dileme mevzusu 2 gün sonra apartmanda karşılaştık merhaba canım nasılsın dedim cevap vermedi duymadığını varsayarak x cim nasılsın dedim yine cevap yok bende küsmüyüz hayırdır bilmeden birşey mi yaptım deyince ben sana hiç Senin kocan annenin parasını alıyorsa kv-kp den niye almıyor diyormuyum dedi.Olay bu ..
Burada oturmayan şeyler olduğu için de konu açtım danıştım.
Kocamla veya benle ne soru var demiyorum esasen..
Diyorumki herşeye rağmen niyetimi belli edip özür dileyip karşılığında bu cevabı aldım diyorum.
Bana kızmış veya özrümu kabul etmemiş olabilir ama cevap bu mu olmalıydı?
Annemden aldığımız borç ve bunu neden kv-kp den almadinizda kocan neden annenin parasını yiyor dedi.
Burada bağlantıyı kuramadıgim için konu açtım zaten
Kendisi kayınvalidesinin yanında bunu bana söyledi hanımefendi.. farklı bir yerde söyleyip ben kayınvalidesi varken dile getirmedim.Gulerek hatta gurur duyarak ve sıkıyorsa yapmasın diyerek kayınvalidesinin yanında söyleyen kendisiama kayınvalidenin yanın da niye bunu söylüyorsun ki?
Bende almadım çünkü bunu daha önce konuşmuştuk tadilat v.s var zaten borç aldık peşin ödeme için bişey almayalım 1 ay sonra Hem d.gunum aynı gün evlilik yildonumumuz ozaman bir kutlama yaparız diye.Ben zaten sorduklarında almadı yılbaşı sevgililer günü pek önemsemiyorum demistim.Digerlerine daha çok önem veriyoruz demistim.Ben herseyi gectimde, kocam bana birsey almadi demissiniz. Siz ne aldiniz peki kocaniza? 14 şubat sadece kadinlar icinmi ?
İsteyen istediğini düşünsün aile işlerinizi kimseye açıklamak zorunda değilsiniz.Hele annenizden yardım aldığınızı söylemeniz hiç hoş değil.Tıpkı sizin başkalarının aile hayatını bilmeniz gibi.Merak ettim nerden biliyorsunuz gelinin trip attığını??Mahrem şeylerin yüze vurulması hiç hoş değil.Kendileri bizden birkaç kez borç istediler bizde durumumuzun müsait olmadığını ve annemden borç alarak( apartman mantolama tadilat v.s işleri icin)halletigimizi söyledik.Paralari varda vermek istemiyorlar demesinler diye.
Çünkü her seferinde siz iki kişi çalışıyorsunuz size koymaz masrafalar diyorlar.Ama öyle olmuyor oğlumun okul taksitleri,ev kredisi,diğer ödemeler v.s olunca çokta yüksek maaslar almadigimiz için ancak yetiştiriyoruz.Bunu her defasında dile getiriyoruz ki paraları var gibi algılanmasın diye.
Ben gerçekten hangi niyetle söylediğimi biliyorum.Size özel olarak bir garezi yokmul bence ama siz laf soktuğunuz için o da bunu söyleyip canınızı yakmak istemiş. Siz de ona laf sokmuşsunuz, iyi niyetle söyledim demeyin.
Bence sizin burununuzun biraz aşağıya inmesi gerekli, hepimiz çalışıyoruz valla bazen keşke çalışmasam dediğim oluyor ekmek parası için çalışıyoruz neticede.. bir üstünlük deeğil bu. Ayrıca insanları zayıf noktalarından vururnca onlarında sizi aynı şekilde vurmalarına ses çıkarmayın.
Sen benden daha açık oldun gülüm . ‘Ben çalıştığım , sizler gibi olmadığım için’ konu sahibi sanırım çalıştığı yerde ‘çalışan tek kadın’ o yüzden farkında değil ama herkes çalışıyor
Özelimi nerden bildiklerini anlattım!Hatir gönül derken evet hatir gönül çünkü sabah gidip akşam geliyorum ve evimde çocuğum eşim ev işleri v.s zaten hicbir şeye zaman kalmıyor.Ama sürekli olarak akşam biz sana gelemiyoruz herzaman calisiyorsun işin oluyor cocugun erken uyuyor biz aksama kadar evdeyiz sikiliyoruz arada sende gel bi kave içelim bi çay içelim dedikleri icin zaman zaman uğramaya çalışıyorum.
Beni aramasalardı ve muhabbeti anlatmasalardi nerden bilecektim hediye muhabbetini ve oturduklarını???
Sayin hanımefendi??