• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun amacı ne olabilir?

Asil calismayan kadinlarin kendilerine ayiracak zamanlari daha cok. Isten eve geldigimde pertim cikmis oluyor. Esofmanla geziyorum yatana kadar. Ev isleri bir yandan, cocuk bir yandan, nasil havali olacagim hicbir fikrim yok :KK14:
Evet oylede yani o düşünce bana saçma geldi zaten kim düşünüyorsa artık yapabileceginiz bişey yok İşte bundan sonra daha rahat edersiniz

O kadar hırsla yazmışsınız ki cümlelerin başı bir yerde sonu bir yerde.Anlatım bozukluğuna çok soru çıkar buradan.Hem kocanız sevgililer gününde sürpriz yapmamış sizin gibi çalışan kadına hem de tenezzül edip ararlarına karıştığınız komşularınız size gülmüş.Ben olsam ağlarım:olamaz:
Ilk konum ve tam kullanamıyorum sistemi o yüzden yazım hataları olabilir.
Ağlayın canım sizi tutan yok mendil de benden size hediye olsun:hasta:

Ben şahsen konu sahibinin art niyetle değil,gayet samimi bir şekilde aferin vallahi iyi yapmışsın dediğini anladım. Bazen burada ki yorumculara bakıyorum da cidden şaşırıyorum. Ah şu klavyeler...

Ben uzatmayım demedim hanifendi bakın heralde anladığıniz yerleri büyük harfle yazayim"BEN KENDIMI BURNU BUYUK VEYA CALISIYORUM DIYE GORSEYDIM HIÇÇ GITMEZDIM,NEZAKETEN DAVETE ICABET ETTIM VE KENDILERI ÇALISMA VE HEDIYE KONUSUNA DEM VURUP SANA NIYE YAPILMADI DEDILER"bilmem anlatabildim mi???
Anladım ki asıl siz kendinizi yukarda görüyorsunuz ve kimseyle ilişki kurmuyorsunuz!
Samimiyet kurmak istemediğim insanlarla nezaketen de olsa içli dışlı olmuyorum. Telefonda bile o muhabbetlerin döndüğü bir ortama gitmezdim ben olsam. Onların tavrı da hoş değil sizinki de, fazla muhattap olmayin olsun, bitsin.

Merhabalar hanımlar..
Sizleri yaklaşık 15 yıldır takip ediyorum fikir edinip, dertlerinizden kendime dersler çıkarıyorum.Bugun de 3 gündür hazmedemedigım kafamı kurcalayan bir konuda sizlerden hem farklı bir bakış acısıyla konuyu degerlendirmenizi hemde,bana yön vermenizi rica ediyorum ki keza ilk kez böyle saçma bir durumla karşılaştım.
35 yasinda 12 senelik evli çalışan normal standartlarda bir aileyiz.Ayni apartmanda annem yaşında bir teyze ile çok samimi komşuluk ilişkimiz var.Samimiden kastım siz okumuş etmiş çalışan inşalarsınız diye sürekli bize fikir danışan (okuma yazması yok komşu teyzenin)Yasal işlemlerde bizden yardım talep eden zaman zaman bahçesinden ıspanak ,marul gibi küçük hediyler veren ve eşimi oğlu gibi seven benide kızı gibi gören komşu teyzemiz gelini ve oğlu ile oturuyor.zaman zaman birbirimize gelip gider bir durum olduğunda telefonla araşir komşu teyzeyle dertlesiriz.Durumu ve geçen diyalogu iyi anlatabilmek adına uzun yazıyorum kusura bakmayın.simdi gelelim konuya..
Malum geçtiğimiz sevgililer gününde eşim benim için bir dahi almadı normalde hiç birzaman atlamaz ama bu kez hem maddi hemde yoğunluk yorgunluk başka dertler derken es geçti.Komsu teyze,gelini ve diğer komşular oturuyormuş o akşam beni aradılar gel oturuyoruz sevgiler günü için bir planıniz yoksa müsaitsen diyerekten.Ve telefonda herkes kocam şunu aldı,Buraya gittik v.s şeklinde muhabbetler espiriler havada uçuştu.Bende tamam geliyorum deyip yanlarına indim ve bana bir dünya sen çalışıyorsun(bu arada iclerinde hatta apartmanda tek calisan bayan benim) giyimin kuşamin yerinde hadi biz evdeyiz bize bile supriz yapıldı sana niye bişey yapılmadı şeklinde espiriler havada uçustu.Bende cevaben komşu teyzenin gelinine dönerek en iyisini sen yapıyorsun valla ağlayıp trip atıp hem hediye hemde supriz yaptırdın aferin valla dedim. ben ses etmiyorum diye eşim umursamadı v.s şeklinde karşılık verdim.Bu konusmam bitmeden,Komsu teyzenin gelini birden ağlayarak hem kaynanasına hemde bize kızarak cikti gitti.Tabi ben ne olduğunu anlayamadım.Hatta komşu teyzeye banami kızdı dedim yok bana kızıyor canim dedi.Geline 2 gün sonra selam verdim almadı bende hayırdır canim küsmüyüz dedim?Küstügünü benim onunla alay ettiğimi diğer komşulara ve kaynansinada kızdığını,bundan sonra herkesle selami kestiğini komsu lazim olmadigini,sevincini içinde yaşacagini,
Veee en önemliside ben sana hiç diyormuyum kocanin anne- babası sıkışınca para vermiyorda,senin annen para veriyor diyormuyum dedi..tabiki bunları çok ûsluptan bi haber şekilde telefuzz ederek söyledi.Gerekli cevapları tabiki verdim ve sana lazım olmayan komşu bana hiç lazım değil sabah gidip akşam geliyorum ve burnu havada çalışıyor diye demesinler diye sizler gibi hareket etmeye çalışıyorum çalışıyorum ama benim zaten vaktim yok gidip gelmelere hatır için dahil oluyorum dedim.(bu arada kendisi benden 10 yaş kucuk)
Sizce komşu teyzenin gelinin benimle ve eşimle ne gibi bir derdi var yada bu tepki ve tavrı neden yapmış olabilir?Objektif olarak yorumlarınızı bekliyorum..
Uzun oldu kusura bakmayın ama diyaloglar daha uzun du ancak bukadar kısalabildim.
Hepimize iyi bir gün diliyorum..
Senin lafın olmuş mu bi empati yap bakalım?İnsanın kayınvalidesinin yanında; ağlayıp trip atıp hediye aldırmışsın iyi yaptın ,ayağı yapıp,resmen kıskançlığını püskürtmüşsün ,kız da zavallım narin demek ki alınıp ağlamış.Bence insanları incitmek hoş değil ,alan alır almayan almaz kısa ve net kocası hediye almış diye kıza niye laf atıyorsunuz ki trip attığını ağladığını(hediye için) nerden bilip söyledin ki yanlarındamıydınız?

Siz kadini resmen kiskanmissiniz ve orda cirkin bir uslupla konusan sizsiniz.calisiyorsunuz diye kimseyi kucumseme hakkinizda yok.
Kadın çalışmasıyla alakalı bir şey dememiş aksine bir de çalışıyorsun niye hediye alınmıyor sana diye ezmeye çalışan onlar olmuş. Kaç kişi aynı anda kadını ezmeye çalışıp niye hediye alınmadığına dair sorguya çekmişler susup otursa mıydı? Birine patlamış işte kimsenin ağlayıp sızlamaya hakkı yok

Sizden on yaş küçük yani 25 yaşında . Sizin de zaten son sözlerinizden üstünlük edasında olduğunuz anlaşılıyor. Bu sorun zaten daha evvel başlamış da yeni patlak vermiş.

Ne olursa olsun ben sizin geline söylediğiniz lafı diyemezdim . Sen de ağlayıp olay çıkarıp dediğini yaptırdın demişsiniz.
Aynı karşı komşuma benzettim sizi .Lafınızın karşıdakini kıracağını bilerek söylemişsiniz yani. Onların dalga geçişlerine siz tavır alıp da araya mesafe koysaydınız şuan haklı olurdunuz.

Biri bana vurdu bende ona daha beter vurdum , haksız mıyım der gibi olmuş bu yaptığınız.

Klasik dedikodu ortamı.. Oldum olası sevmeddim gitmedim hatır gönül falan da bu ortamlar için geçerli değil. Kadınların birbirinnin açığını kolladığı üstünlük kurmaya çalıştığı.. Açığı bulduklarındaysa Allah ne verdiyse birbirlerine giydirdiği bi ortam bi kere başlı başına yanlışken siz bi de kadını o ortamda inciterek üstğne hala yaralayacak şeyler söyleyerek bi de sıvamışsınız... Ben saçma sapan bir şekilde sizde bi haklılık göremedim.

Herkes övünmüş ama kabak komşu teyzenin gelininde patlamış gibi düşünün :KK66: Yani konu sahibi tüm komşulara kızıp hırsını açığını bildiği kişiden çıkarmış. Ben onların yaptığını da doğru bulmadım ama açıkçası kocasından çocuklarından başka uğraşacak işi olmayanların muhabbetinden de bundan daha fazla bi beklentim olmazdı giderken hazırlıklı giderdim şahsen böyle laflara :KK66: Hırs yapmazdım yani onların bu tarz konularına :KK66:
Bakın gerçekten benimle dalga geçtiklerine tepki vermedim üzülmedim ve bana öyle söyledikleri içinde geline laf sokma amacı gütmedim.Gercek manada iyi yaptığını soyledim.Ayrica ağlayarak hediye artirdiklarini kendileri söyleyip gümüştüler ve tam tersi bana biz boyle yaptırdık dediler ve kolyesini de gösterdi bende güzel güle güle kullan iyi yapmışsın ağlamayana meme yok zaten dedim.olay bukadar..
Onların söylediklerine gelecek olursak burda.uzun uzun anlatmak istemedim ama bel altı vurdular.Almazsa ben valla yanıma dahi yaklaştırmam dedi bir tanesi.Teyzede bana dedi ki bak öğren bu işler böyle oluyor dedi hatta.Bende gülumsedim ve yorum bile yapmadım.

Senin lafın olmuş mu bi empati yap bakalım?İnsanın kayınvalidesinin yanında; ağlayıp trip atıp hediye aldırmışsın iyi yaptın ,ayağı yapıp,resmen kıskançlığını püskürtmüşsün ,kız da zavallım narin demek ki alınıp ağlamış.Bence insanları incitmek hoş değil ,alan alır almayan almaz kısa ve net kocası hediye almış diye kıza niye laf atıyorsunuz ki trip attığını ağladığını(hediye için) nerden bilip söyledin ki yanlarındamıydınız?
Trip attığını zaten kendisi söyledi gelin hatta sıkıyorsa almasın yanıma bile yaklaştırmam dedi.yoksa ben nerden bileceğim?

Bakın gerçekten benimle dalga geçtiklerine tepki vermedim üzülmedim ve bana öyle söyledikleri içinde geline laf sokma amacı gütmedim.Gercek manada iyi yaptığını soyledim.Ayrica ağlayarak hediye artirdiklarini kendileri söyleyip gümüştüler ve tam tersi bana biz boyle yaptırdık dediler ve kolyesini de gösterdi bende güzel güle güle kullan iyi yapmışsın ağlamayana meme yok zaten dedim.olay bukadar..
Onların söylediklerine gelecek olursak burda.uzun uzun anlatmak istemedim ama bel altı vurdular.Almazsa ben valla yanıma dahi yaklaştırmam dedi bir tanesi.Teyzede bana dedi ki bak öğren bu işler böyle oluyor dedi hatta.Bende gülumsedim ve yorum bile yapmadım.
E ne diyim kendi söylediğini başkası söyleyince soruna gidecek bi ruh hastasıymış demekki uzak durun madem ;)

ee istediğini söyleyen istemediğini işitmiş.
bunu düşünemiyorda kocamla benle ne sorunu var mı diyorsunuz.
ne sorunu olcak..
Kocamla veya benle ne soru var demiyorum esasen..
Diyorumki herşeye rağmen niyetimi belli edip özür dileyip karşılığında bu cevabı aldım diyorum.
Bana kızmış veya özrümu kabul etmemiş olabilir ama cevap bu mu olmalıydı?
Annemden aldığımız borç ve bunu neden kv-kp den almadinizda kocan neden annenin parasını yiyor dedi.
Burada bağlantıyı kuramadıgim için konu açtım zaten

hepinizin söylediği laflar hoş olmamış.
komşuluk falan hiç inanmadığım şeyler, en doğru olan özelini kimseye anlatmamak, anlatanı dinlememek ama sizin söyledikleriniz bana daha ağır geldi, maksadını biraz aşmış gibi.

Son düzenleme:
Size özel olarak bir garezi yokmul bence ama siz laf soktuğunuz için o da bunu söyleyip canınızı yakmak istemiş. Siz de ona laf sokmuşsunuz, iyi niyetle söyledim demeyin.

Back
X