Komşum.

Valla darılmayın gücenmeyin ama evde durunca calışan ve cocuklu insanın halini anlayamazsınız.Kac sefer serviste uyudugumu bilirim yorgunluktan.Eşimin mesaiye kaldiğı aksamlarda hele is yapmaktan cocuk pesinde kosturmaktan arkadasin evinde is yapmayi gectim mesaj atacak halim kalmiyor bazi günler annemle dahi konusamiyorum.Kolay zannediyorsunuz kac parcaya bölünmeyi bedenen zihinen insan ince düşünme evresini geciyor anlik yaşıyor bir süre sonra bugün makarna mi yedim ye gec bugün patates mi yedim ye gec sağlıkmıs kiloymus insan onu bile düsünecek kafada olmuyor ki arkadasinın riskli gebeligini düsünsün..

Peki ben nasıl kafamdan atabilirim bu durumu. Son bir haftadır sürekli bunu düşünüyorum. Özellikle en son aradım sitem ettim şakayla karışık. O günden sonra bari bi arar diye bekledim. Hiç arayıp sormayınca iyice kafama takılmaya başladı. Daha önce hiç dostluğumuz arkadaşlıgimiz olmamış gibi . Yani sıradan bir komşuya arada bir kapıyı vurup. Rahatsızsin yardıma ihtiyacın var mı der geçeriz ya. Öyle gibi davranıyor.
Demekki artık bu mesafede olmak istiyor size yapacak bişey yok ama çok kafanıza takılıyorsa nedenini sorabilirsiniz

Hormonlardan dolayı böyle düşündüğünü umuyorum. Yoksa çalışan bir kadın hele ki anaokulu öğretmeni sana niye çorba yapsın evinin işine yardım etsin. Ne alaka.

Birine sürekli sitem etmek onu yakınlaştırmak yerine tamamen uzaklaştırır. Kesin bilgi.

ESKİ DOSTUM AYNI ZAMANDA KAPI KOMŞUM
..

Merhaba kizlar çok üzgünüm. Ve size danışmak istiyorum 2016 dan beri aynı yerde oturduğum bı komşum var. Kapı komşum. Aynı zamanda uzaktan akrabam.İlk başlarda birbirimizi tanımaya başkalarken onu tanıyan Herkes "o çok soğuk zamanla tanırsın" aramazsan aramaz sormaz içine kapanık "falan diye hep kotulediler. Ama ben ön yargılı olmadım. Onu kendim tanıdım. Öyle biri değildi. Yedik içtik gezdik kahvaltılar çaylar çocuklarımız arkadaş oldu. Görüştüğümüz gün bile aklımıza bişey gelse birbirimizi arar saatlerce telefonda konuşurduk.Sonra bı kaç yıl böyle geçti. Sonra Ufak tefek tartışmaları çıktı. Ama asla ağır hakaret kötü söz olmadi. Sitemler oldu. O ara uzaklaştık tekrar eskisi gibi olduk. Çocuklar da uzaklaştı. Birbirimize hep sorardık
Sen mesafe koydun falan diye sitem ederdik. Vel hasıl bu tarz şeyler olunca baya uzaklaştık. Eskisi gibi asla olamadık. Ama çok büyük sebepte hiç olmadı. Sonra ben hamile kaldım. Zor geçiriyorum başlarda bi iki yardımcı olmayı teklif etti. Ev işlerinde. Allah kimseye muhtaç etmesin. Kendi işimi yapıyorum. Bir kez bile yardım istemedim. Sonra o işe girdi ana sınıfı öğretmeni. İyice uzaklaştı. Kaç aylık hamileyim elinden bir tas çorba içmedim. Yapamadığımdan değil. O kadar arkadaştık dostuk. İnsan bı gönül almak için bile olsa sormaz mı canın bişey istiyor mu yapayım diye. Sorduğu tek şey 2 haftada bir sorar. Yapılacak bişey varsa söyle. Süpürge açmak gibi. Oda kapıdan sorar gider. Geçen gün aradım sitem ettim. Canım sıkılıyor havalar sıcak zaten dedim niye görüşmüyoruz aramiyosun sormuyosun dedim
... İşte biliyorsun çalışıyorum. Eve gelince yorgun oluyorum dinleniyorum falan dedi. Güzel güzel konuşup kapattık
O günden sonra 1 hafta geçti
Hiç arayıp sormadı. Bekledim yani bir akşam kahveye çağırır yada ne bilim gelir... Kendisini eskisi kadar bende düşkün değilim. Ama böyle yaptıkça aklıma takılıyor
Rüyamda bile görüyorum. Kafamda sürekli kavga ediyorum niye böyle yapıyorsun ben sana ne yaptım demek istiyorum
Çünkü inanın öyle büyük birşey hiç olmadı aramızda. Üzülüyorum sürekli elimde olmadan. Biraz normal davransa bu kadar takilmicam. Her gün gidelim gelelim kafasında değilim. Ama sürekli aklıma takılıyor son günlerde. O hamile olsaydı ben nasıl davranirdim diye düşünüyorum. Eskiden insanlar beni uyarmıştı. Sanki o hale dönüştü. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyim . Kafamdan bu düşünceyi nasıl atmaliyim bilmiyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz
Arkadaşım falan yok. Zaten gebeliğim riskli dışarı fazla çıkamıyorum. İşimden de ayrıldım. 😓 Tavsiye lütfen
yani sizi üzmek istemem ama fazla beklentilili geldiniz bana. çalışmak ne kadar zor insan eve geldiğinde kendini eve zor atıyor. bir iki saat kendine gelemiyor yemek bulaşık çamaşır derken. onun da evi eşi çocukları var. size neden yardım etsinki. Bu kadar beklenti fazla ben iki doğum yaptım annem yengem Komsum ama kimseden bir tas çorba ummadım. hayat zaten herkes için yeterince karmaşık. tırnağın varsa başını kaşıyacaksın arkadaşım. tmm dostluk arkadaşlık güzel de sürekli ilgi beklemek de yorar yani. şehir yerinde zaten herkes günü zor kapatıyor. siz evde siniz onun aklında kimbilir kaç düşünce var akşama kadar. işe gittim çocuklar ne oldu bakıcısı ne yaptı okulda ne yaptı ilyerinin stresi bedensel yorgunluk eve geldin yemek bulaşık oturduğunuz yerden biraz fazla kurmuşsunuz. öyle bi dünya yok malesef

..

Merhaba kizlar çok üzgünüm. Ve size danışmak istiyorum 2016 dan beri aynı yerde oturduğum bı komşum var. Kapı komşum. Aynı zamanda uzaktan akrabam.İlk başlarda birbirimizi tanımaya başkalarken onu tanıyan Herkes "o çok soğuk zamanla tanırsın" aramazsan aramaz sormaz içine kapanık "falan diye hep kotulediler. Ama ben ön yargılı olmadım. Onu kendim tanıdım. Öyle biri değildi. Yedik içtik gezdik kahvaltılar çaylar çocuklarımız arkadaş oldu. Görüştüğümüz gün bile aklımıza bişey gelse birbirimizi arar saatlerce telefonda konuşurduk.Sonra bı kaç yıl böyle geçti. Sonra Ufak tefek tartışmaları çıktı. Ama asla ağır hakaret kötü söz olmadi. Sitemler oldu. O ara uzaklaştık tekrar eskisi gibi olduk. Çocuklar da uzaklaştı. Birbirimize hep sorardık
Sen mesafe koydun falan diye sitem ederdik. Vel hasıl bu tarz şeyler olunca baya uzaklaştık. Eskisi gibi asla olamadık. Ama çok büyük sebepte hiç olmadı. Sonra ben hamile kaldım. Zor geçiriyorum başlarda bi iki yardımcı olmayı teklif etti. Ev işlerinde. Allah kimseye muhtaç etmesin. Kendi işimi yapıyorum. Bir kez bile yardım istemedim. Sonra o işe girdi ana sınıfı öğretmeni. İyice uzaklaştı. Kaç aylık hamileyim elinden bir tas çorba içmedim. Yapamadığımdan değil. O kadar arkadaştık dostuk. İnsan bı gönül almak için bile olsa sormaz mı canın bişey istiyor mu yapayım diye. Sorduğu tek şey 2 haftada bir sorar. Yapılacak bişey varsa söyle. Süpürge açmak gibi. Oda kapıdan sorar gider. Geçen gün aradım sitem ettim. Canım sıkılıyor havalar sıcak zaten dedim niye görüşmüyoruz aramiyosun sormuyosun dedim
... İşte biliyorsun çalışıyorum. Eve gelince yorgun oluyorum dinleniyorum falan dedi. Güzel güzel konuşup kapattık
Hiç arayıp sormadı. Bekledim yani bir akşam kahveye çağırır yada ne bilim gelir... Kendisini eskisi kadar bende düşkün değilim. Ama böyle yaptıkça aklıma takılıyor
Rüyamda bile görüyorum. Kafamda sürekli kavga ediyorum niye böyle yapıyorsun ben sana ne yaptım demek istiyorum
Çünkü inanın öyle büyük birşey hiç olmadı aramızda. Üzülüyorum sürekli elimde olmadan. Biraz normal davransa bu kadar takilmicam. Her gün gidelim gelelim kafasında değilim. Ama sürekli aklıma takılıyor son günlerde. O hamile olsaydı ben nasıl davranirdim diye düşünüyorum. Eskiden insanlar beni uyarmıştı. Sanki o hale dönüştü. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyim . Kafamdan bu düşünceyi nasıl atmaliyim bilmiyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz
Arkadaşım falan yok. Zaten gebeliğim riskli dışarı fazla çıkamıyorum. İşimden de ayrıldım. 😓 Tavsiye lütfen
Anormal olan sizsiniz .
Kadin calisiyor yoruluyor size yemek yapmasini yemege davet etmesini bekliyorsunuz ,anladigim kadariyla siz calismiyorsunuz ve tüm gün evde oturuyorsunuz .ev hanimi birinin baskasindan yemek beklemesi cok komik.ustelik size arada temizlikte yardim etmeyi teklif etmis hala begenmiyorsunuz .ococugu tek basiniza yapmadiniz degil mi ?!
Eksiginiz varsa yemek temizlik esiniz size yardim etmeli kapi komsunuz degil.calisan kadina bide yemek bekleyip yuk olmaya calisiyorsunuz .kadin isi gucu yok hem calisacak hemde aksam eve gelip size yemek yapacak .yok artık ! Düşün insanların yakasından !

Anormal olan sizsiniz .
Kadin calisiyor yoruluyor size yemek yapmasini yemege davet etmesini bekliyorsunuz ,anladigim kadariyla siz calismiyorsunuz ve tüm gün evde oturuyorsunuz .ev hanimi birinin baskasindan yemek beklemesi cok komik.ustelik size arada temizlikte yardim etmeyi teklif etmis hala begenmiyorsunuz .ococugu tek basiniza yapmadiniz degil mi ?!
Eksiginiz varsa yemek temizlik esiniz size yardim etmeli kapi komsunuz degil.calisan kadina bide yemek bekleyip yuk olmaya calisiyorsunuz .kadin isi gucu yok hem calisacak hemde aksam eve gelip size yemek yapacak .yok artık ! Düşün insanların yakasından !
Tamam abla , , ,😄

😄

Hem sıcak hem hamilelik derken dertsiz başınıza dert arıyorsunuz.

Niye size çorba yapsın? Çok saçma. Hele ev işlerine gelip yardım etmesi bile garip geldi. Ben yemin ederim bir tek burada komşuyla arkadaşlardan ev işi beklendiğini görüyorum.
Benim de yan komşum çok yakın arkadaşımdı(kaybettim onu depremde ne yazık ki) o kadar oturduk kalktık. Kimse kimsenin değil evine süpürge tutmak, mutfagını bile toplamazdı. Değişik muhabbetler bence de.

İlişkilerin de tıpkı canlılar bi ömrü vardır. Doğar büyür ve ölür. Düşünmekten vazgecin. Bitmişse bitmiş.

Anormal olan sizsiniz .
Bı dövmediginiz kaldı Yemek beklediğimi temizlik bekledigimi düşünecek kadar komiksiniz. Neyi bekledigimi çoğu kişi anladı ve tavsiye verdi. Senin Tripli yorumuna ihtiyacm yok.

Ya ben sizi anladım ama siz kendinizi çok yanlış ifade etmişsiniz. Sizi rahatsız eden arkadaşınızın size samimiyetsiz davranması. Çorbaydı, evi işiydi bu değil mesele aranızda geçen diyalogta samimiyet yok. Arkadaşınız yaşadığınız anlaşmazlıklardan ötürü aranıza sınır çekmiş. Ve siz sitemkar davranarak arkadaşınızın tavrını değiştiremezsiniz sadece onu daha fazla soğutursunuz. Direk kahveye davet edebilir ya da kahve içmeye geleceğim müsaitsen diyebilirdiniz. Ama birlikte geçireceğiniz vakit muhtemelen sizi yine tatmin etmeyecektir. Önünüze bakmanızı tavsiye ederim. Ben şahsen benimle arasına sınır koyan insanlarla arama duvar örüyorum. Size de tavsiye ederim.

Bı dövmediginiz kaldı Yemek beklediğimi temizlik bekledigimi düşünecek kadar komiksiniz. Neyi bekledigimi çoğu kişi anladı ve tavsiye verdi. Senin Tripli yorumuna ihtiyacm yok.
"Kaç aylik hamileyim elinden bir tas çorba içmedim " diyen ben degilim😂
kadin calisiyor kendine yeni sosyal cevre edinmis sizinle mesafe koymus istemiyor .sen hala anlamamakta diretiyorsun .illa yuzune seninle gorusmek istemiyorum mu demeli ?!

Ya ben sizi anladım ama siz kendinizi çok yanlış ifade etmişsiniz. Sizi rahatsız eden arkadaşınızın size samimiyetsiz davranması. Çorbaydı, evi işiydi bu değil mesele aranızda geçen diyalogta samimiyet yok. Arkadaşınız yaşadığınız anlaşmazlıklardan ötürü aranıza sınır çekmiş. Ve siz sitemkar davranarak arkadaşınızın tavrını değiştiremezsiniz sadece onu daha fazla soğutursunuz. Direk kahveye davet edebilir ya da kahve içmeye geleceğim müsaitsen diyebilirdiniz. Ama birlikte geçireceğiniz vakit muhtemelen sizi yine tatmin etmeyecektir. Önünüze bakmanızı tavsiye ederim. Ben şahsen benimle arasına sınır koyan insanlarla arama duvar örüyorum. Size de tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim

Zaten size ihtiyacınız var mı diye soruyormuş o zaman bir tas çorba yapar mısın başkasının ki daha tatlı oluyor deyin...
Ne bekliyorsunuz ki daha fazla?

Geçmişte çalışıyormuşsunuz anlamanız gerekiyor. İşten gelip çoluk çocuk bir de yazın sıcağında insanın başkasıyla görüşmeye hali dahi kalmıyor. Beklentileriniz olağan değil.

Beklemiyorum. Lütfen dikkatli okur musunuz? Sadece onun düşünüp sormasını bekliyorum. Bu güne kadar hiç bir şey talep etmedim. Bir kez bile bi işimi yaptırmadım zaten. Yeri geldi doktor 1 hafta tuvalet haricî kalkmayacaksin dedi. Kalkmadim
Yine de yardım istemedim. Eşimle idare ettik herşeyi.
defalarca sormuş bu sefer kapıdan sordu olmuş valla sorması bile hakkaniyetli bir dost olduğunu gösterir anırmal davranışı yok haftanın 5 günü çalışıyorsa yırgun olması da gayet normal siz hormonlar ve evde oturmaktan kadına sarmışsınız

Yahu arayıp sormamasina takılıyorum. Normal zamanında bile insan bekler arayıp sorulmak. Ama rahatsızlık hâlinde ekstra bı merak edilmek istiyorsun arkadaşın tarafından.. sormaları laf olsun diye çünkü.. ağız ucuyla... Yoksa iş güç beklentim yok
Sanirim hormonlarinizdan dolayi hassas Bi dönemdesiniz ya da fazla ilgi bekliyorsunuz bilemiyorum.bakın benim iki tane çok yakın arkadaşım var biri İstanbulda biri antalyada ben ise bambaşka Bi yerdeyim İstanbulda olan çalışıyor telefonda falan pek görüşmüyoruz çünkü iş hayatı ev hayatı hepsini idare ediyor kiz ama Bi derdim olsun telefonumun ucunda biliyorum Bi mesajıma bakar ikisi de öyle aramıyorlar diye asla sitem etmem onlarda bana etmez grusemesek de ben bilirim ki iki tane dostum vardır onlarda aynı şekilde kimseye acamadiklari dertlerini arayıp benimle paylaşırlar bence dostluk böyle biseydir

Yardim teklif etmis reddetmissiniz..gerci elin ne isi var benim ev supurmede. İlgi beklemissiniz ilgi gelmemis. Bence alinmanizda sakınca yok ama kabullenin bu mesafeyi madem. Akşam bir kahveye cağirın. Direkt gun belirleyip. Gelse gelir sonucta tas tasimıyor gun boyu. Ha gelmezse de mesafe koymu
Evet sanki o sitemden sonra daha da uzaklaştı gibi geliyor. Ama espriyle karışık demiştim. Gelmiyorsun. Akşamları gel oturalım falan diye söyledim öyle. Zaten 4 de geliyor işten geldiğini görüyorum eşi de 7 de geliyor. Yemek yiyip dışarı çıkıyor eşlerimiz genelde. İnsan muhabbete dost arıyor. Herşeyi eşinle konuşuyor ediyorsun ama bazen bı kız arkadaş istiyorsun ve bu kişi eskiden can ciğer olduğun biriyse. Ayrı ayrı balkonlar da tek oturmak zoruma gidiyor. Bi kaç kez çağırdım gittim. Baktım ondan sonra hiç tık yok. Hep arayan soran Benim. Aramadigimda aranmiyorum
Akşam muhabbet etmek istemiyordur aksam sizle otursa çocuğu ile ne zaman vakit gecirecek uyurunca da iki tv izleyip kafasini dagıtıyordur. Ayrı balkonlarda oturmak nedir yahu takıntıli eski sevgili gibi. Ben ilsam sizinle selamı sabahı da keserim. Kadının kv si olsa bu kadar darlamaz gel her aksam oturalim diye. Bi yasıma daha girdim. Samimi komşularım oldu elbet ama sizinki baya psikopatlık

Birine sürekli sitem etmek onu yakınlaştırmak yerine tamamen uzaklaştırır. Kesin bilgi.
çk doğru tespit. Ablam birgun amcamı aramis baslamiş amcam saymaya hic arayip sormuyorsunuz gelip gitmiyorsunuz bilmem ne yillar geçti ablam hala aramaz hal hatir sormaya telefonda. Azarladı geçti der.

Yardim teklif etmis reddetmissiniz..gerci elin ne isi var benim ev supurmede. İlgi beklemissiniz ilgi gelmemis. Bence alinmanizda sakınca yok ama kabullenin bu mesafeyi madem. Akşam bir kahveye cağirın. Direkt gun belirleyip. Gelse gelir sonucta tas tasimıyor gun boyu. Ha gelmezse de mesafe koymu

Akşam muhabbet etmek istemiyordur aksam sizle otursa çocuğu ile ne zaman vakit gecirecek uyurunca da iki tv izleyip kafasini dagıtıyordur. Ayrı balkonlarda oturmak nedir yahu takıntıli eski sevgili gibi. Ben ilsam sizinle selamı sabahı da keserim. Kadının kv si olsa bu kadar darlamaz gel her aksam oturalim diye. Bi yasıma daha girdim. Samimi komşularım oldu elbet ama sizinki baya psikopatlık
Her akşam oturalım diye mi? Halisunasyon mu görüyorsunuz uyduruk kelimele ekliyorsunuz konumun içine zaten bende çok sıkı fiki olmayı seven biri değilim kaç kez yazdım yarim yamalak okuyup yorum yapacaksanız hiç okumayın her aksam insan kocasıyla bile oturmaktan sıkılıyor ne her akşamı? Delirdinz mı aylardir bir kez bile görüşmedigimize benim sitemim. Eski dost ya hani !!

..

Siz saracak yer aramışsınız sanki çalışan kadınların kendi ev işi, temizlik,yemek derdi bitti bir de başkalarını mi dusunecekler,ki çalışmasalar bile kendi evlerinden baskasina sıra mi gelir? Bir de kapıdan öyle bir dedi demişsiniz Allah aşkına güleceğim yoktu napsin kadın balkondan süpürge makinası ile eve mi atlasin

Back