Komşum.

Bu kadar beklenti içine giren insanları anlamıyorum tamm dostluk güzel biseydir ama siz onunla menfaat için arkadaşlık kurmuş gibisiniz dostum dediğiniz kişinin arkasından buraya yazdıklarınız hiç hoş değil o okusa neler hisseder dusundunuzmu.farkli bir anlam yok sizin yazdıklarınızı değerlendirdim.kadin dost oldu diye bide işinizi gücünüzü tutup sizinlemi uğraşsın sence de bu kulağa saçma gelmiyor mu.
Yahu arayıp sormamasina takılıyorum. Normal zamanında bile insan bekler arayıp sorulmak. Ama rahatsızlık hâlinde ekstra bı merak edilmek istiyorsun arkadaşın tarafından.. sormaları laf olsun diye çünkü.. ağız ucuyla... Yoksa iş güç beklentim yok

Beklemiyorum. Lütfen dikkatli okur musunuz? Sadece onun düşünüp sormasını bekliyorum. Bu güne kadar hiç bir şey talep etmedim. Bir kez bile bi işimi yaptırmadım zaten. Yeri geldi doktor 1 hafta tuvalet haricî kalkmayacaksin dedi. Kalkmadim
Yine de yardım istemedim. Eşimle idare ettik herşeyi.
Olması gereken bu zaten. Beklemiyorum, sadece sorsun demişsiniz ama sormuş zaten. O da yetmediğine göre eline süpürgeyi alıp girişmesinden başka ihtimal yok size göre. biz okuduğumuzu anlayacak kadar akla sahibiz şükür. buradan beklentileriniz açıkça belli oluyor. Belki de kadını cidden bunalttınız.

Evet sanki o sitemden sonra daha da uzaklaştı gibi geliyor. Ama espriyle karışık demiştim. Gelmiyorsun. Akşamları gel oturalım falan diye söyledim öyle. Zaten 4 de geliyor işten geldiğini görüyorum eşi de 7 de geliyor. Yemek yiyip dışarı çıkıyor eşlerimiz genelde. İnsan muhabbete dost arıyor. Herşeyi eşinle konuşuyor ediyorsun ama bazen bı kız arkadaş istiyorsun ve bu kişi eskiden can ciğer olduğun biriyse. Ayrı ayrı balkonlar da tek oturmak zoruma gidiyor. Bi kaç kez çağırdım gittim. Baktım ondan sonra hiç tık yok. Hep arayan soran Benim. Aramadigimda aranmiyorum
Ya kadın zorundamı? 4de geliyor diyorsunuz bide resmen kadını işi gücü bırakıp takip ediyorsunuz başka arkadaşınız yokmu sizin ? Resmen 7de. Sonra evde kocası yok diye sizinle vakit geçirsin istiyorsunuz vallahi çok darlayan bir insansınız.

Peki ben nasıl kafamdan atabilirim bu durumu. Son bir haftadır sürekli bunu düşünüyorum. Özellikle en son aradım sitem ettim şakayla karışık. O günden sonra bari bi arar diye bekledim. Hiç arayıp sormayınca iyice kafama takılmaya başladı. Daha önce hiç dostluğumuz arkadaşlıgimiz olmamış gibi . Yani sıradan bir komşuya arada bir kapıyı vurup. Rahatsızsin yardıma ihtiyacın var mı der geçeriz ya. Öyle gibi davranıyor.
Çünkü yalnızsınız ama onun başka bir hayatı var belli ki. Yani size takılıp kalmayacak bir hayatı var. Ama sizin hamilelik medeniyle evde kaldığınız için ona sarmak dışında seçeneğiniz kalmamış. O yüzden dönüp dolaşıp aynı yere geliyorsunuz

Çok muhabbet tez ayrılık getirir demiş buyuklerimiz. Sürekli görüşüp ,üstüne de telefonda uzun uzun konuşunca kaçınılmaz son olmuş malesef. Calsimaya başlamış ,yoruluyordur. Sosyalleşme ihtiyacını da çalıştığı yerde giderdiği için artık eskisi gibi sohbet ihtiyacı olmuyordur. Kendinize başka bir çevre edinin. Sürekli beklenti içinde olmayın. Arayıp sormayan birini arayıp da sitem dahi etmezdim. Gerçekten önemli olsanız zaten arar sorardi.

Çok muhabbet tez ayrılık getirir demiş buyuklerimiz. Sürekli görüşüp ,üstüne de telefonda uzun uzun konuşunca kaçınılmaz son olmuş malesef. Calsimaya başlamış ,yoruluyordur. Sosyalleşme ihtiyacını da çalıştığı yerde giderdiği için artık eskisi gibi sohbet ihtiyacı olmuyordur. Kendinize başka bir çevre edinin. Sürekli beklenti içinde olmayın. Arayıp sormayan birini arayıp da sitem dahi etmezdim. Gerçekten önemli olsanız zaten arar sorardi.

Evet hep uyarırdi babam annem eşim. Bak bu kadar yakın olmanın sonu uzaklık falan diye. Ben hiç inanmadım buna kussekte kizsakta kopmayiz derdim o samimiyeti hissederdim ama artık buz dolabı gibi
Parmakla gösterilecek bir sebep bile yok

Ben de sizinle aynı haftalarda hamileyim. Hatta Eylül anneleri grubunda yazılarınızı görüyorum. Galiba biraz daha hassas oluyoruz hamilelikten ötürü. Belki normal bir zamanda olsa üstünde durmayacağımız konuları kafaya takabiliyoruz. Geçici bir dönem diye düşünüyorum ben, siz de kafanıza takmayın lütfen. Komşunuza tatlı bir şekilde bile olsa sitem etmeniz uzaklaştırıyor olabilir mi onu acaba? Siz daha iyi tanıyorsunuz tabi onu ama mesela ben şaka bile olsa sitem edildiğinde uzaklaşıyorum ister istemez.

Yanlış anlamayın ama bu kadar takıntılı olmanızın sebebi bir uğraşınızın olmaması. Sürekli görüşemiyoruz, gelmiyorsun diye sitem etmeniz onu bıktırmış olabilir. Zaten yoruluyorum birde bunun tribini çekemem gibisinden sizden soğumuş olabilir. Arkadaşınız zaten 4'e kadar çalışıyor kendi ailesi eşi var eve geldiğinde de ayağını uzatmak kimseyle muhatap olmak istemiyordur bu normal. Bence takmayın mesafeli ise mesafeli davranın.

(İnsanlar zamanla yakınlaşır uzaklaşır hoşlarına gitmeyen şeyler olur sırf size mesafeli oldu diye de o kişi size kazık atmış olmuyor.)

Beklemiyorum. Lütfen dikkatli okur musunuz? Sadece onun düşünüp sormasını bekliyorum. Bu güne kadar hiç bir şey talep etmedim. Bir kez bile bi işimi yaptırmadım zaten. Yeri geldi doktor 1 hafta tuvalet haricî kalkmayacaksin dedi. Kalkmadim
Yine de yardım istemedim. Eşimle idare ettik herşeyi.
arada kirginliklarda olmuş ben o kirginliklardan sonra gorusmezdim bile .bosverin ise gidiyor cocugu var kendince yetismeye calisiyordur biseylere .siz dinlenjn bol bol

Çok yakın dostlarım il dışından bayramda ailelerine geldiler. Zamanlar uyuşmadı bir türlü görüşemedik...

Normal ozmnlarda komşularımla oturp kalkamıyorum. Hafta içi yemek VS. Hafta sonu alışveriş temizlik. Kendime de zaman bulamıyorum

Haklısınız ama sürekli kaçıyor gibi. Bı kaç kez kahveye çağırdım müsait değilim dedi. Yoğunluktan ziyade uzak durmak istiyor gibi. Benim kafamı kurcalayan aklıma takılan da bu.

Uzak durmak istediğinin farkındasınız ama bunu kabullenemiyorsunuz. Arkadaşınızın artik sizinle enerjisi, frekansi herneyse o uyusmuyor demekki Sizden uzaklaşmış.
Eskisi gibi bir muhabbetinizin olma beklentisinden vazgecin.
Kendinize farkli bir mesgale bulun.

Arkadaşınızda bir problem yok, insan hamileyken özel bir ilgi bekliyor onu bulamadığında da gereksiz bir alınganlık yapıyor maalesef. Hormonlarınızın etkisiylr böyle düşünüyorsunuz, doğurunca geçiyor merak etmeyin 😅

Bence kopmanın esas sebebi üstüne düşmeniz. Kadın bunalmış çok belli. Arkadaşlık, dostluk sürekli sitemi kaldırmaz. Bir süre sonra sitemler, şakayla karışık alınganlıklar insanı bunaltıyor. Belli ki yalnızlıktan kadını uzaklaştırana dek uğraşmışsınız. Aslında çok şey talep ediyorsunuz ama sözlerle değil, sanki sevgilinizmiş gibi triplerle, tavırlarla ondan ilgi bekliyorsunuz. Onun yerinde ben olsam ben de uzaklaşırdım. Ayıp olmasın diye yarım ağız teklif ediyor siz de anlamışsınız zaten ama hala uzaklaşmıyor sitem ediyorsunuz. Çocuğunuza, eşinize, hamileliğinize odaklanın.

Benim en yakın arkadaşım da (27 yıllık) hamile ve ben onunla ilgilenemiyorum çünkü bu süreçte benim annem de rahatsızlandı sonrasında iyileşti ama ben bu süreçte psikolojik olarak çok yıprandım ve açıkçası kimseyle de ilgilenecek falan halim yoktu. Ondan bir kere bile sizin ettiğiniz sitemi duymadım. Gerçek yakın arkadaşlık böyle olur zaten, her zaman karşı tarafı da anlamayı gerektirir. Herkesin kendi hayat gailesi var hanımefendi. İstediğiniz kadar yakın arkadaş olun (6 yılda) siz hamile kaldınız diye sürekli sizinle ilgilenmek zorunda değil insanlar.
Çalışan insanların bir sürü derdi, bir sürü gündemi oluyor. Hele bir de arkadaşınız anaokulunda çalışıyormuş. Yine de sormuş size bir şeye ihtiyacın var mı diye. Eğer gerçekten samimi dostsanız söylersiniz şu lazım bu lazım diye, dostlar arasında bunun lafı olmaz. Ama siz hem ihtiyacım yok diyorsunuz kadına hem de ilgi bekliyorsunuz. Bu davranışlar hem sizi hem karşınızdakini yorar.

Çalışan cocuklu anneler ayaklarını uzatmaya vakit bulamıyor kaldıki sosyalleşecekler.. Zaman bulamıyordur haklı olarak ki işi de anasınıfı olduğu için yorucu bir iş bütün gün ayakta hem eve gel iş yap çocuğu var size vakit bulamaması çok normal çalışmıyor olsaydı zaten eşit olurdunuz daha sık görüşürdü

Ev işini de arkadaşım gelip yapayım dese hayır derim ne münasebet eşim yapıyor hepsini ben de yatıyorum çoğunlukla olması gereken de bu 🤷🏼‍♀️
Ben de hamileyim benim çıkacak sosyalleşecek halim yok kahveye çağırana gidemiyorum bile halsizlikten
Beklentilerinizi aza indirin. Arada hal hatır soruyormuş zaten kendince o da yapıyor

Konuyu neden "Komsumdan temizlik bekliyorum" diye okudunuz.. Yazım hatası falan mı yaptım bir yerde. Hiç bi zaman muhtaç olmadım kimseye eşimle yetiyoruz herşeye.
.. beklentim. Dusunulmek sorulmak.. öyle el gibi kapıdan geçerken ağiz ucuyla sormasina üzülüyorum.

Insan yapamayacagi seyi sormaz. Kadin calisiyor, yaz gunu hava sicak zten. Evini supureyim mi diye sorsa, evet deseniz yapmak zorunda kalacak.
Ustelik hasta degilsiniz, hamilesiniz.

İş hayatı o kadar yorucu ki, ev işi falan yanında bir hiç, ki çalışan kadın evi de çocuğu da çekip çeviriyor; çalışan kadınların dediklerinizi yapmaya vakti olmuyor. Kadının hayatının dinamikleri değişmiş, artık bir iş hayatı var; size de zaten soruyor ediyormuş. Zaten üstüne düşeni fazlasıyla yapmış. Talep etmediğiniz şeyleri yapmasını beklemeyin. Siz tüm gün evdesiniz, o kadın çalışıyor. Kaldı ki evinizin işini kocanızla hâlledin zaten, ekstrem bir durum değil, olması gereken bu.

Back