Komşum.

Yahu arayıp sormamasina takılıyorum. Normal zamanında bile insan bekler arayıp sorulmak. Ama rahatsızlık hâlinde ekstra bı merak edilmek istiyorsun arkadaşın tarafından.. sormaları laf olsun diye çünkü.. ağız ucuyla... Yoksa iş güç beklentim yok

rahatsız mısınız hamile misiniz?
kadın yapılacak iş var mı diye soruyormuş daha ne yapsın? Allah razı olsun demek yerine bir tas çorba içmedim elinden diyorsunuz.
eşiniz yaptı mı size çorba hamilesiniz diye hiç?

Hormonlarınızdan dolayı alıngansınız sanırım. Ben işten geldiğim bazı günlerde kafam öyle dolu oluyor ki insan görmek istemiyorum. Arkadaşınız anaokulu öğretmeniymiş sanırım yanlış hatırlamadıysam , hele onun kafası tam kazan oluyordur. Sizin tüm gün kendinizi kurup düşündüğünüz şeyler onun aklına bile gelmiyordur. Ben de hamileyim ama kimseden iş beklemiyorum ya da "sormalarını". Kadınların büyük çoğunluğu hamile kalıyor zaten çok özel bir durum değil.

Bence kadın sizin normal hallerinizi görmeyip uzaklaşmış gibi geldi bana. Ne kadar boğucu bir düşünce yapınız var. Karşısınızdaki insan da anlamıştır bence bunu zamanla.

Sıradan bi komşu değil. Yıllardır dostum arkadaşımın.diyorum. hiç mi dostunuz arkadaşınız yok.
iyi de zaten uzaklaşmışsınız ne ara sıcacık olacak da birde size çorba yapacak
gönül alma diyorsunuz gönül almalık bir sorun görmüyordur
yardıma ihtiyacınız varsa riskli gebeliğim var diyorsunuz anneniz veya kvniz gelsin

Akrabalık da umrumda değil. Dostumdu... Yoksa diğer komşularda yada akrabalarimizda arayıp sormaz zaten kimse mecbur degil. Eskiden olan dostluğumuzu hiç yasanmamais gibi davranması. Sanki yeni bu binaya geldik sıradan iki kapı komsuyuz gibi olmasına üzülüyorum.

Çünkü kadıncağız sizi çözmüş ve bağını koparmış çok iyi yapmış ay ben bu komşunuzu tebrik ediyorum en iyisini yapıyor kendini kullandırmıyor. Ben dostum dediğime bile belli yere kadar yardımcı olurum hanımefendi enayimiyim ben kendimi kullandırayım acabağsı. Ne münasebet sürekli bir şeye ihtiyacın var mı diye sorayım veya yemek getireyim ki kendimede aynı şeyi istemem asla. Hamileliğiniz madem bu kadar zor geçiyor milletten isteyeceğinize aile bireylerinden birini yanınıza çağırın. He bide şu yaptığınızı bana yapsanız anneni kardeşini kaynananı çağır derim oldu çocuk doğunca siz çocğuma bakmaya yardıma bile gelmiyor diye ağlanırsınız gerçekten çok ilginç bir karakteriniz var. Birde The_Woman The_Woman üyenin dediğinede katılıyorum. Tabi bizler burda size beklentinizin yanlış olduğunu dediğimiz için sinirinizden kesin ölüyorsunuzdur hatta belki şikayet bile edersiniz bizleri beklentiniz aşırı SAÇMAAAAA...

ESKİ DOSTUM AYNI ZAMANDA KAPI KOMŞUM
..

Merhaba kizlar çok üzgünüm. Ve size danışmak istiyorum 2016 dan beri aynı yerde oturduğum bı komşum var. Kapı komşum. Aynı zamanda uzaktan akrabam.İlk başlarda birbirimizi tanımaya başkalarken onu tanıyan Herkes "o çok soğuk zamanla tanırsın" aramazsan aramaz sormaz içine kapanık "falan diye hep kotulediler. Ama ben ön yargılı olmadım. Onu kendim tanıdım. Öyle biri değildi. Yedik içtik gezdik kahvaltılar çaylar çocuklarımız arkadaş oldu. Görüştüğümüz gün bile aklımıza bişey gelse birbirimizi arar saatlerce telefonda konuşurduk.Sonra bı kaç yıl böyle geçti. Sonra Ufak tefek tartışmaları çıktı. Ama asla ağır hakaret kötü söz olmadi. Sitemler oldu. O ara uzaklaştık tekrar eskisi gibi olduk. Çocuklar da uzaklaştı. Birbirimize hep sorardık
Sen mesafe koydun falan diye sitem ederdik. Vel hasıl bu tarz şeyler olunca baya uzaklaştık. Eskisi gibi asla olamadık. Ama çok büyük sebepte hiç olmadı. Sonra ben hamile kaldım. Zor geçiriyorum başlarda bi iki yardımcı olmayı teklif etti. Ev işlerinde. Allah kimseye muhtaç etmesin. Kendi işimi yapıyorum. Bir kez bile yardım istemedim. Sonra o işe girdi ana sınıfı öğretmeni. İyice uzaklaştı. Kaç aylık hamileyim elinden bir tas çorba içmedim. Yapamadığımdan değil. O kadar arkadaştık dostuk. İnsan bı gönül almak için bile olsa sormaz mı canın bişey istiyor mu yapayım diye. Sorduğu tek şey 2 haftada bir sorar. Yapılacak bişey varsa söyle. Süpürge açmak gibi. Oda kapıdan sorar gider. Geçen gün aradım sitem ettim. Canım sıkılıyor havalar sıcak zaten dedim niye görüşmüyoruz aramiyosun sormuyosun dedim
... İşte biliyorsun çalışıyorum. Eve gelince yorgun oluyorum dinleniyorum falan dedi. Güzel güzel konuşup kapattık
O günden sonra 1 hafta geçti
Hiç arayıp sormadı. Bekledim yani bir akşam kahveye çağırır yada ne bilim gelir... Kendisini eskisi kadar bende düşkün değilim. Ama böyle yaptıkça aklıma takılıyor
Rüyamda bile görüyorum. Kafamda sürekli kavga ediyorum niye böyle yapıyorsun ben sana ne yaptım demek istiyorum
Çünkü inanın öyle büyük birşey hiç olmadı aramızda. Üzülüyorum sürekli elimde olmadan. Biraz normal davransa bu kadar takilmicam. Her gün gidelim gelelim kafasında değilim. Ama sürekli aklıma takılıyor son günlerde. O hamile olsaydı ben nasıl davranirdim diye düşünüyorum. Eskiden insanlar beni uyarmıştı. Sanki o hale dönüştü. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyim . Kafamdan bu düşünceyi nasıl atmaliyim bilmiyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz
Arkadaşım falan yok. Zaten gebeliğim riskli dışarı fazla çıkamıyorum. İşimden de ayrıldım. 😓 Tavsiye lütfen
Sizden yardim istemiş ama siz kabul etmeyimce oda elini cekmiş sanki birazcik sorun sizde galiba ev işlerine yardimi kabul etmiyorsunuz ama corbayi kabul ediceksiniz yapsa bence o adim atmiş şimdi sira sizde

Beklemiyorum. Lütfen dikkatli okur musunuz? Sadece onun düşünüp sormasını bekliyorum. Bu güne kadar hiç bir şey talep etmedim. Bir kez bile bi işimi yaptırmadım zaten. Yeri geldi doktor 1 hafta tuvalet haricî kalkmayacaksin dedi. Kalkmadim
Yine de yardım istemedim. Eşimle idare ettik herşeyi.
Yani kadın işten gücten vakit ayırıp sormuş bir ihtiyacin var mı diye. Temizlik konusunda da olsa sormuş,yardım istiyorsanız söyleseydiniz yemek yapamadım çorba yaparmısın vs diye ve yapmasaydi ben size hak verebilirdim ama su durumda hak veremiyorum.
Madem hisleriniz böyle biraz dillendirin ve yardım teklifini geri çevirmeyin ki anlasın. Komşunuza sorsam ben hep teklif ettim istemedi ısrar etmiyorum artık zorla yapacak halim yok diyeceğinden adım gibi eminim.

Yani kadın işten gücten vakit ayırıp sormuş bir ihtiyacin var mı diye. Temizlik konusunda da olsa sormuş,yardım istiyorsanız söyleseydiniz yemek yapamadım çorba yaparmısın vs diye ve yapmasaydi ben size hak verebilirdim ama su durumda hak veremiyorum.
Madem hisleriniz böyle biraz dillendirin ve yardım teklifini geri çevirmeyin ki anlasın. Komşunuza sorsam ben hep teklif ettim istemedi ısrar etmiyorum artık zorla yapacak halim yok diyeceğinden adım gibi eminim.
Aynen öyle düşünüyordur ben sordum yok dedi. Mevzu iş güç değil aslında defalarca söyledim kaç kez annem geldi eşim geldi. Hani bi laf vardır ya Komşu komşunun külüne muhtaçtır. yada dost kara günde belli olur diye
Hem psikolojik hem fiziksel zor ve riskli bir gebelik geçiriyorum. Oda biliyor her detayi .. evet hamilelikten önce zaten kopmuştuk eskisi gibi değildik ama birbirimizi yine de arar sorardık. Tam insana dosta muhabbete teselliye ihtiyacım olduğu zamanda bunu dile getirdiğim halde hiç bi şekilde umursamasi tamamen uzaklaşması çok üzdü. Şunu düşündüm evet eskisi gibi değildik ama Zor günlerden geçtiğimi biliyor insan hiç mi destek olmaz istemez her şey belli aralıklarla merdiven inerken . Ağız ucuyla yardım lazimmi ? Diye sorup gitmek mi ? Ben bunu İSTEMİYORUM ki. Bi tas çorba meselesine gelince de eskiden birbirimize yaptığımız herşeyden verirdik sen seversin sen yersin derdik tatlı yapar akşamları çağırirdik birbirimizi. Hamilelikten sonra mide bulantısı hastalık rsikelr derken ben doğru düzgün bişey yapamadım öyle eğlenceli şeyler oda komple elini ayağını çekti. Sanki bunu istiyormuş gibi.

Benim de sizin gibi bir komşum vardı.ayy kadın beni nasıl darladıysa artık kimseyle samimi olmuyorum hatta merhaba demeye çekinir oldum
Küçük bi çocugu vardı erkenden bize gelmek isterdi gitmek bilmezdi
kendine davet ederdi hep onu dinlememi isterdi
Nereye kaçta gidip geldigimi takip ederdi
Misafiri gelse benim yardim etmemi isterdi ....
Yazsam daha uzar gider
Çok şükür taşındı gitti de kurtuldum

Lütfen komşunu rahat bırak
Belki siz böyle darlayınca işe başlamıştır,bende komşu darlayınca kardeşime kaçar giderdim
Insani evinde bari rahat birakin nefes alsın!

ESKİ DOSTUM AYNI ZAMANDA KAPI KOMŞUM
..

Merhaba kizlar çok üzgünüm. Ve size danışmak istiyorum 2016 dan beri aynı yerde oturduğum bı komşum var. Kapı komşum. Aynı zamanda uzaktan akrabam.İlk başlarda birbirimizi tanımaya başkalarken onu tanıyan Herkes "o çok soğuk zamanla tanırsın" aramazsan aramaz sormaz içine kapanık "falan diye hep kotulediler. Ama ben ön yargılı olmadım. Onu kendim tanıdım. Öyle biri değildi. Yedik içtik gezdik kahvaltılar çaylar çocuklarımız arkadaş oldu. Görüştüğümüz gün bile aklımıza bişey gelse birbirimizi arar saatlerce telefonda konuşurduk.Sonra bı kaç yıl böyle geçti. Sonra Ufak tefek tartışmaları çıktı. Ama asla ağır hakaret kötü söz olmadi. Sitemler oldu. O ara uzaklaştık tekrar eskisi gibi olduk. Çocuklar da uzaklaştı. Birbirimize hep sorardık
Sen mesafe koydun falan diye sitem ederdik. Vel hasıl bu tarz şeyler olunca baya uzaklaştık. Eskisi gibi asla olamadık. Ama çok büyük sebepte hiç olmadı. Sonra ben hamile kaldım. Zor geçiriyorum başlarda bi iki yardımcı olmayı teklif etti. Ev işlerinde. Allah kimseye muhtaç etmesin. Kendi işimi yapıyorum. Bir kez bile yardım istemedim. Sonra o işe girdi ana sınıfı öğretmeni. İyice uzaklaştı. Kaç aylık hamileyim elinden bir tas çorba içmedim. Yapamadığımdan değil. O kadar arkadaştık dostuk. İnsan bı gönül almak için bile olsa sormaz mı canın bişey istiyor mu yapayım diye. Sorduğu tek şey 2 haftada bir sorar. Yapılacak bişey varsa söyle. Süpürge açmak gibi. Oda kapıdan sorar gider. Geçen gün aradım sitem ettim. Canım sıkılıyor havalar sıcak zaten dedim niye görüşmüyoruz aramiyosun sormuyosun dedim
... İşte biliyorsun çalışıyorum. Eve gelince yorgun oluyorum dinleniyorum falan dedi. Güzel güzel konuşup kapattık
O günden sonra 1 hafta geçti
Hiç arayıp sormadı. Bekledim yani bir akşam kahveye çağırır yada ne bilim gelir... Kendisini eskisi kadar bende düşkün değilim. Ama böyle yaptıkça aklıma takılıyor
Rüyamda bile görüyorum. Kafamda sürekli kavga ediyorum niye böyle yapıyorsun ben sana ne yaptım demek istiyorum
Çünkü inanın öyle büyük birşey hiç olmadı aramızda. Üzülüyorum sürekli elimde olmadan. Biraz normal davransa bu kadar takilmicam. Her gün gidelim gelelim kafasında değilim. Ama sürekli aklıma takılıyor son günlerde. O hamile olsaydı ben nasıl davranirdim diye düşünüyorum. Eskiden insanlar beni uyarmıştı. Sanki o hale dönüştü. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyim . Kafamdan bu düşünceyi nasıl atmaliyim bilmiyorum. Küçük bir yerde yaşıyoruz
Arkadaşım falan yok. Zaten gebeliğim riskli dışarı fazla çıkamıyorum. İşimden de ayrıldım. 😓 Tavsiye lütfen
yeni arkadaş bulmuştur kesin. bazılarını da fazla ilgi şımartıyor

Aynen öyle düşünüyordur ben sordum yok dedi. Mevzu iş güç değil aslında defalarca söyledim kaç kez annem geldi eşim geldi. Hani bi laf vardır ya Komşu komşunun külüne muhtaçtır. yada dost kara günde belli olur diye
Hem psikolojik hem fiziksel zor ve riskli bir gebelik geçiriyorum. Oda biliyor her detayi .. evet hamilelikten önce zaten kopmuştuk eskisi gibi değildik ama birbirimizi yine de arar sorardık. Tam insana dosta muhabbete teselliye ihtiyacım olduğu zamanda bunu dile getirdiğim halde hiç bi şekilde umursamasi tamamen uzaklaşması çok üzdü. Şunu düşündüm evet eskisi gibi değildik ama Zor günlerden geçtiğimi biliyor insan hiç mi destek olmaz istemez her şey belli aralıklarla merdiven inerken . Ağız ucuyla yardım lazimmi ? Diye sorup gitmek mi ? Ben bunu İSTEMİYORUM ki. Bi tas çorba meselesine gelince de eskiden birbirimize yaptığımız herşeyden verirdik sen seversin sen yersin derdik tatlı yapar akşamları çağırirdik birbirimizi. Hamilelikten sonra mide bulantısı hastalık rsikelr derken ben doğru düzgün bişey yapamadım öyle eğlenceli şeyler oda komple elini ayağını çekti. Sanki bunu istiyormuş gibi.
Bacım bi sal kadını aaaa 😂
Hem "İSTEMİYORUM" diyosun, hem hala dert anlatıyosun. Bu ciddi bi saplantı olmuş bence, kadın da senden kaçmış. Gittikçe hak vermeye başladım 🥺

Beklemiyorum. Lütfen dikkatli okur musunuz? Sadece onun düşünüp sormasını bekliyorum. Bu güne kadar hiç bir şey talep etmedim. Bir kez bile bi işimi yaptırmadım zaten. Yeri geldi doktor 1 hafta tuvalet haricî kalkmayacaksin dedi. Kalkmadim
Onu doktor herkese söylüyor abartmayın ısterseniz

Benim de sizin gibi bir komşum vardı.ayy kadın beni nasıl darladıysa artık kimseyle samimi olmuyorum hatta merhaba demeye çekinir oldum
Küçük bi çocugu vardı erkenden bize gelmek isterdi gitmek bilmezdi
kendine davet ederdi hep onu dinlememi isterdi
Nereye kaçta gidip geldigimi takip ederdi
Misafiri gelse benim yardim etmemi isterdi ....
Yazsam daha uzar gider
Çok şükür taşındı gitti de kurtuldum

Lütfen komşunu rahat bırak
Belki siz böyle darlayınca işe başlamıştır,bende komşu darlayınca kardeşime kaçar giderdim
Insani evinde bari rahat birakin nefes alsın!
Darlamak dediğiniz? Evine en son bayramda gittim komposto tarifi sordu bana. Ayrıca sitemi de ilk kez ettim sadece Bir kere
Yapış yapış biri değilim sevmem de . Önce ki samimiyetimiz ise karşılkliydi zaten

Ama sordunuz mu siz arkadaşsınıza herşey yolunda mı? Bir sorun var mı hayatında diye?
Yani bilemezsiniz belki de kendi cekirdek ailesinde belki işinde problem yaşıyor.
Dost olmak böyle birşey değil.
Benim dostum dediğim,bir dolu paylaşımım olan,hayatımda yer edinmiş insan benden uzaklaşsa bariz bir sorun yoksa buna sebep olacak,önce bir sorunu mu var acaba diye düşünürüm. Onu anlamaya çalısırım zira dünya benim etrafimda ,benim sorunlarım üzerine dönmüyor ,herkesin kendine göre zorluğu var.
Ha sordum sorunu olmadığını söyledi diyelim,benim için önemliyse bu insan ve kaybetmek istemiyorsam peki neden uzaklaştık,seni kıracak birşey mi yaptım diye sorardım. Belki dert dinlemek istemiyor,belki benim enerjim düşük onu da kötü etkilediğimi düşünüyor kendime ceki düzen verirdim.Sebebini anlamaya çalışırdım kendi kendime kurulacağıma.
Birde gerçekten ikili ilişkilerde bir taraf sorunlu(sizi kastetmiyorum genel bir bakış bu)dertli,sürekli mutsuz yakınan bir haldeyse diğeri zamanla uzaklaşabiliyor haklı olarak,dert yakınma dinlemekten biktim kafamı dinleyeceğim diyerek. Aksi halde biri konusuyor öteki dinliyor haline geliyor. Bu da sevimsiz bir şey bence

Ama sordunuz mu siz arkadaşsınıza herşey yolunda mı? Bir sorun var mı hayatında diye?
Yani bilemezsiniz belki de kendi cekirdek ailesinde belki işinde problem yaşıyor.
Dost olmak böyle birşey değil.
Benim dostum dediğim,bir dolu paylaşımım olan,hayatımda yer edinmiş insan benden uzaklaşsa bariz bir sorun yoksa buna sebep olacak,önce bir sorunu mu var acaba diye düşünürüm. Onu anlamaya çalısırım zira dünya benim etrafimda ,benim sorunlarım üzerine dönmüyor ,herkesin kendine göre zorluğu var.
Ha sordum sorunu olmadığını söyledi diyelim,benim için önemliyse bu insan ve kaybetmek istemiyorsam peki neden uzaklaştık,seni kıracak birşey mi yaptım diye sorardım. Sebebini anlamaya çalışırdım kendi kendime kurulacağıma.
Sordum bı kaç ay önce bı sıkıntın mı var diye. Yok iş güc çoluk çocuk işte falan dedi aklıma takıldı dedim sanki modun hiç yok dedim yok sana öyle gelmiş gayet iyiyim dedi

Normal olan bu zaten. Bence beklediginiz teklif dahi cok sacma. Etrafimda hic kimsede gormedim ben biri digerinin evini supurmeyi teklif etsin. Belki kultur farkidir.

Back