komşum ve 4 yaşındaki kızı

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
39
merhaba hanımlar,

benim küçük kızım 4 yaşında karşı komşumunda 4,5 yaşında kızı var hafta sonları bazen çocuklar oynasınlar diye oraya gidiyorum oda bana gelir. komşumu severim ama çocuğuna karşı olan davranışları hoşuma gitmiyor. ve bu davranışlarla kızını eğittiğini düşünüyor. mesela çocuk birazcık yaramazlık yapsa hemen odaya kilitleyip cezalandırıyor bunu 2 yaşından beri yapıyor. vuruyor dövüyor geçenlerde yanımda saçlarını falan yoldu yapma dedim sen karışma diyor. çocuğa 1 yaşında yemek yedirmeyi kesti kendi yemeyi öğrenecekmiş sofrayı kurarlardı kocasıyla oturup yerlerdi çocukta o sırada oyun oynuyo olurdu. neymiş acıktıysa gelipm yiyecekmiş kendi yemeyi öğrenecekmiş. 1 -2 yaşındaki çocuk sofraya kendiliğinden gelirmi. çocuk oynarken düşüyo bazende sert düşüyo asla kaldırmıyo yerden kendi kalkmayı öğrenecekmiş. çocuk yazık düşünce etrafa bakıyo ağlıyo kaldıran olmazsa sessizce kalkıyo yani kimseye nazlanamıyo. geceleri altını bağlıyo sabah oluyo çocuk poposunda kocaman bezle geziyo bezi çıkar diyorum banane diyo kendi düşünecek rahatsız oluyosa çıkaracak diyo. akşamları saat 10-11 olunca çocuğa hadi yürü yatağa diyo çocuk sessizce üstü başıyla yatağa giriyo bazende odasında yerde falan öylesine uyuyup kalıyo diyorum çocuğun yanına git en azından bi öp saçını okşa üstünü ört iyi geceler yavrum de yine kendi uyusun olmaz diyo ozaman ona alışır diyo. çocuk çişim var diyo git tuvalet orda diyo. oda gidiyo ellerini heryere değiyo elini yıkamıyo. çocuğun yanında inanılmaz sigara içiyor. bişey olmazm diyo. ve benim anneliğimi hiç beğenmiyo. ben kızımın üstüne biraz fazla düşüyorum sen böyle yapıyorsun yarın büyüdüğünde çok çekeceksin diyo. kızlar sizce bu bayanın yaptıkları çocuk eğitiminde doğrumu.

yani yada yaptıkları yanlışsa nasıl uyarılır ne denir. gerçi pek karıştırmıyor işine . çocuğu döverken bi kaç kez elinden almaya kalktım ben sen karışma dedi.

ay anne dizisi geldi gözümün önüne, dayanamıyorum böyle hikayelere ama yapabileceğiniz bir şey yok. o da gördüğünü yapıyor işte.

O kadın anne değil sadece doğurmuş bir kadın.

Asıl ilerde o çok çekecek, sevgi ve ilgi açlığından kızı kötü kişilere yanaşacak . Annene babaanne falan yok mu bari onlar biraz ilgilense kızla. Yazık çok üzüldüm çok.
babanne vefat etmiş anneanne de çok yaşlı oğlunun yanında kalıyor

O kadın anne değil sadece doğurmuş bir kadın.

Asıl ilerde o çok çekecek, sevgi ve ilgi açlığından kızı kötü kişilere yanaşacak . Annene babaanne falan yok mu bari onlar biraz ilgilense kızla. Yazık çok üzüldüm çok.
aynısını bende dedim böyle daha kötü olur sevgisiz büyüyor dedim. asla diyo şimdiden başını ezecen gözünü korkutucanki ilerde yanlış yapmaya korkacak diyor.

O çocuğu ondan alaşım geldi.
Evet çocuklar basit düştüğünde kaldırmamak lazım doğru, yemek için de ısrar etmemek lazım. Ama bezini değiştirsin yok tuvalete kendisi gitsin bilmem ne yapsın o kadar saçma ki. Ayrıca hele sigara içmesi!
Babası ne yapıyor çoçuğun?

Dayakla eğitilen cocuklarin ileride ciddi psikolojik sorunlarla karsılasabilecegini komsunuza acilen anlatmaniz gerek. Disiplinine düzenine bir sey diyemem ama dayak ve zorbalık kesinlikle yanlış. Düzgün bir iletisim ile çözülebilecekken..
4 yaşındaki cocuk ne anlar dayakla egitilmekten. Kıyamam ya

çocuğun fazla bir yaramazlığıda yok hatta benim kızımın yanında melek sayılır. diyorum kadına benim kızım çok yaramaz ben sabrediyorum senin kızının ağzı var dili yok çok üstüne gitme çok cezalandırma diyorum. ben başta böyle yaptığım için akıllı yoksa seninki gibi olurdu diyor.

X