• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

happymood

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
473
246
23
33
Merhaba hanımlar dün yaşadığım gerginlikten sonra fikirlerinize ihtiyacım var ..uzun olacak k.bakmayin.
2 yılık evliyim ve bu eve taşındık evlenip şimdi 6 aylık bir bebeğimiz var.. sorunumuz aslında çocuk gürültüsüydü apartman çevresinde devamlı gürültü yapan aileleri tarafından asla uyarılmayan çocukların yaptıkları gürültü ön cepheden yatak odama kadar geliyor bir iki kere uyardık dedik lütfen çocuklarımızı uyaralim ozamanlar bebeğimiz yoktu ve karşılığında çok bozuk üsluplar kapınızı pencerenizi kapatın oturun tarzı cevaplar..bu arada zemin katın üstünde oturuyoruz. Aileler öyle gamsiz ki çocuklar sabahtan aksam 9 10 a kadar sürekli dışarıdalar kendileri sahip çıktıklarını söylüyorlar güya ama onlarda indiklerinde anca sohbet ediyorlar çocuklara yine bakan başlarında duran yok. Alt katımızda oturan aile ayrı dengesiz geçen yıl terlik sesimden dolayı attıkları mesajın haddi hesabı yok bu arada normal ev terliği giyiyorum ve bir keresinde koltuktan kalktım attığım 10 adımı geçmez cat diye mesaj geldi öyle düşünün..üstelik koridor halıyla kaplı 2 3 adim sesi gittiyse ona bile tahammülü yok. Neyse en son dün akşam saat 9 ve ben çocuk uyutmaya çalışıyorum küt küt ses geliyor çocuk her seste gözünü açıyor kayinbabam balkondan uyardı balkonda kemik kırıyorlar ve ne yapalım amca tarzı cevap verdiler eşim aşağı indi abi bu saatte oluyor mu demek için elindeki satırlar eşimi tehdit ediyor eşim aşağı gel madem öyle dedi bi baktık adam karısı kvsi ustelik 70 yaşında teyzenin elinde kocaman bir sopa .. Neyse bağrışmalar filan insanlar ayırdı eşim ve kayinbabam şikayetçi oldular karakola gidip bu arada adamda polis . Çagirdigimiz polislerle sohbet ediyordu çardakta siz düşünün. Zehrediyorlar hayatımızı toplu yaşama kurallarından bi haber herkes ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin Allah aşkına. Gürültü için şikayetçi olmak istedik insan sesi ölculemedigi için 12 ye kadar uyarmaya kimse gelmiyor ne yapacağım ne yapmalıyım? Onlar yüzünden düzenimi bozup taşınmakta istemiyorum şuan..

Merhaba hanımlar dün yaşadığım gerginlikten sonra fikirlerinize ihtiyacım var ..uzun olacak k.bakmayin.
2 yılık evliyim ve bu eve taşındık evlenip şimdi 6 aylık bir bebeğimiz var.. sorunumuz aslında çocuk gürültüsüydü apartman çevresinde devamlı gürültü yapan aileleri tarafından asla uyarılmayan çocukların yaptıkları gürültü ön cepheden yatak odama kadar geliyor bir iki kere uyardık dedik lütfen çocuklarımızı uyaralim ozamanlar bebeğimiz yoktu ve karşılığında çok bozuk üsluplar kapınızı pencerenizi kapatın oturun tarzı cevaplar..bu arada zemin katın üstünde oturuyoruz. Aileler öyle gamsiz ki çocuklar sabahtan aksam 9 10 a kadar sürekli dışarıdalar kendileri sahip çıktıklarını söylüyorlar güya ama onlarda indiklerinde anca sohbet ediyorlar çocuklara yine bakan başlarında duran yok. Alt katımızda oturan aile ayrı dengesiz geçen yıl terlik sesimden dolayı attıkları mesajın haddi hesabı yok bu arada normal ev terliği giyiyorum ve bir keresinde koltuktan kalktım attığım 10 adımı geçmez cat diye mesaj geldi öyle düşünün..üstelik koridor halıyla kaplı 2 3 adim sesi gittiyse ona bile tahammülü yok. Neyse en son dün akşam saat 9 ve ben çocuk uyutmaya çalışıyorum küt küt ses geliyor çocuk her seste gözünü açıyor kayinbabam balkondan uyardı balkonda kemik kırıyorlar ve ne yapalım amca tarzı cevap verdiler eşim aşağı indi abi bu saatte oluyor mu demek için elindeki satırlar eşimi tehdit ediyor eşim aşağı gel madem öyle dedi bi baktık adam karısı kvsi ustelik 70 yaşında teyzenin elinde kocaman bir sopa .. Neyse bağrışmalar filan insanlar ayırdı eşim ve kayinbabam şikayetçi oldular karakola gidip bu arada adamda polis . Çagirdigimiz polislerle sohbet ediyordu çardakta siz düşünün. Zehrediyorlar hayatımızı toplu yaşama kurallarından bi haber herkes ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin Allah aşkına. Gürültü için şikayetçi olmak istedik insan sesi ölculemedigi için 12 ye kadar uyarmaya kimse gelmiyor ne yapacağım ne yapmalıyım? Onlar yüzünden düzenimi bozup taşınmakta istemiyorum şuan..
Bu arada bunlar apartmanda herkesle samimi bizimse sadece merhabamız var bu nedenle herkes yanlı davranıyor olayı bilmeden taraf tutuyorlar imza toplayacaklarmış bizi apartmandan çıkarmak için insanlarda insanlık kalmamış gerçekten kimeyse bir zararımız yokken imza atmak nedir ya sırf gürültüden rahatsız oluyoruz diye mi suçluyuz yoksa samimiyet kurmadigimiZ için mi artık çok bunaldim doğru bir tanedir ama vicdan yoksa insanlarda yanlışta olsa çoğunluğun söylediği dogru oluyormus..bu kul hakki yemek değil mi?

dün akşam saat 9 ve ben çocuk uyutmaya çalışıyorum küt küt ses geliyor çocuk her seste gözünü açıyor kayinbabam balkondan uyardı balkonda kemik kırıyorlar ve ne yapalım amca tarzı cevap verdiler eşim aşağı indi abi bu saatte oluyor mu demek için
Bence siz takıntılısınız, hava bile geç kararıyor ya 9da neden yapılmasn bu işlem?

Sizin 6 aylık bebeğiniz de gün gelecek büyüyecek ve hep dışarda oynamak isteyecek. Sürekli sessiz oyna diye başına mı dikileceksiniz? Kemik kırma olayı da normalde 9 erken bir saat bana göre de yapabilirler. Sadece küçük bebek var yapmayın diye uyardığınızdaki verilen cevabın üslubu yanlış. Benim de bebeğim var yeri geliyor sesten uyutamıyorum ama saat 9 da da kimseyi uyarmam. Terlik meselesinde haklı olabilirsiniz ama bence komşularınız sizin bu genel tavrınızdan rahatsız olmuş ve gıcıklığına mesaj atıyor olabilir

Biraz duymayacaksınız
Ortalık manyak dolu, sesten , çocuktan kavga edilecek zaman değil
Bu arada çardakta muhabbet eden polisi de şikayet edin, herkes görevini yapmak zorunda
Alt komşunuzla muhatap olmayın, mesajlaşmayın, cevap vermeyin
Aslında taşınmak en iyi çözümde gideceğiniz yerde de bunların olmayacağı garanti değil

Bence siz takıntılısınız, hava bile geç kararıyor ya 9da neden yapılmasn bu işlem?
Toplu yasama kurallarından haberiniz var mı? Ya da küçük bebeğiniz var mı? Ya da küçücük bahçesinde 10 15 çocuğun sabahtan aksam 9 10 a kadar aralıksız oynadigi bir apartmanda yaşadınız mı?

Bu arada bunlar apartmanda herkesle samimi bizimse sadece merhabamız var bu nedenle herkes yanlı davranıyor olayı bilmeden taraf tutuyorlar imza toplayacaklarmış bizi apartmandan çıkarmak için insanlarda insanlık kalmamış gerçekten kimeyse bir zararımız yokken imza atmak nedir ya sırf gürültüden rahatsız oluyoruz diye mi suçluyuz yoksa samimiyet kurmadigimiZ için mi artık çok bunaldim doğru bir tanedir ama vicdan yoksa insanlarda yanlışta olsa çoğunluğun söylediği dogru oluyormus..bu kul hakki yemek değil mi?
Evet dışarıda oynayan çocukları uyarırken yüzde bir milyon suçlusunuz. Ve bakın herkes aynı yorumları yapmış

@ happymood happymood , medeniyetsizlere cennet olan ülkemizde medeniyet aradığın için evet sen suçlusun. bahsettiğin sıkıntılar bende de var. eğitimci bu komşular üstelik, hepsi beraber bana diyorlar ki, sesini çıkarma. çok uğraştım. şu an bıçaklamayı düşünüyorum. çocuksuz olup şikayet edince çocuktan anlamıyor olursun. peki senin durumuna ne demeli? o da çocuk değil mi? insanlarımız ne yazık ki bu kadar cahil. empatiden yoksun. camı açıp mahalle duyacak şekilde bağırmalısın. belki utanırlar.

Sizin 6 aylık bebeğiniz de gün gelecek büyüyecek ve hep dışarda oynamak isteyecek. Sürekli sessiz oyna diye başına mı dikileceksiniz? Kemik kırma olayı da normalde 9 erken bir saat bana göre de yapabilirler. Sadece küçük bebek var yapmayın diye uyardığınızdaki verilen cevabın üslubu yanlış. Benim de bebeğim var yeri geliyor sesten uyutamıyorum ama saat 9 da da kimseyi uyarmam. Terlik meselesinde haklı olabilirsiniz ama bence komşularınız sizin bu genel tavrınızdan rahatsız olmuş ve gıcıklığına mesaj atıyor olabilir
Tanışmıyorduk herhengi bir sorun yaşamamıştık onlar bize uyarı mesajları atarken ..onlar uyardiginda bi, hiç bu üslupla dönmedik onlara bizde uyardık o yüzden sonuçta insan konusa konusa anlaşır değil mi .ama öyle olmadi malesef .çocuk bu ses yapar her saniye başına dikilmelerini beklemedik ama ses ayyuka çıktığında uyarabilirler çocuğun ağlama krizi tuttuysa sakinlestirilmeli ben saatlerce dinlemek zorunda değilm ki öyle değil mi?

yani dışarıda oynayan çocuğun sesinden rahatsız olmak da ne bileyim... abartı biraz. bizim evimiz de park gibi bi yere bakıyor, site içi üstelik. akşam 10-11de gençler oturup muhabbet ediyor ve rahatsız oluyorsam camımı kapatıyorum. hani gündüz vakti dışarıda oynayan çocuğa sessiz ol denmez.

balkonda kemik kırma olayına da bişey diyemedim yani gece yarısı olsa anlarım ama 9 geç bi saat değil.

satır sopa işi sakat tabi ki o konuda haklısınız.

ben olsam çok rahatsızsam taşınırdım ama hemen her yer bu şekildedir, çocuk olmayan yer yok.

eve taşındığımız ilk günlerde balkonda uyuyan adamın horultusu geliyordu, napalım uyuma mı diyelim?

Toplu yasama kurallarından haberiniz var mı? Ya da küçük bebeğiniz var mı? Ya da küçücük bahçesinde 10 15 çocuğun sabahtan aksam 9 10 a kadar aralıksız oynadigi bir apartmanda yaşadınız mı?
Çocuklar zaten yaz dönemi boyunca oynayabilecekler, sokakta oyun oynayan çocuğa kimse sessiz ol diyemez. ÇÜNKÜ ÇOCUK. Ne kadar sessiz olabilirler! Siz zemin kata yakın oturuyorsunuz eviniz dışarıda ki sesi çok çekiyor diye bu kimsenin sorunu değil!! Saat 9 da kemik kırıyorlarmış bebek uyutuyormuş buna bile takmışsınız, hava bile kaçta kararıyor.

@ happymood happymood , medeniyetsizlere cennet olan ülkemizde medeniyet aradığın için evet sen suçlusun. bahsettiğin sıkıntılar bende de var. eğitimci bu komşular üstelik, hepsi beraber bana diyorlar ki, sesini çıkarma. çok uğraştım. şu an bıçaklamayı düşünüyorum. çocuksuz olup şikayet edince çocuktan anlamıyor olursun. peki senin durumuna ne demeli? o da çocuk değil mi? insanlarımız ne yazık ki bu kadar cahil. empatiden yoksun. camı açıp mahalle duyacak şekilde bağırmalısın. belki utanırlar.
Beni anlayan biri cıktı diye mutlu oldum inan şuan.. geçen sene çocuğunuz yokken bizide cocugunuz yok anlamazsın diye suçluyorlardı evet anlamıyorum buzihniyeti benim özgürlüğüm başkasının özgürlüğün kadar başkasının özgürlüğünü çiğnemeye kimsenin hakkı yok ama olur mu onlara herşey mübah.. bu zihniyetle baş edemiyorum caydırıcı ceza da yok zaten ..

Sokakta oynayan cocuk mevzusu gorundugu kdr basit degil maalesef bizim burasida oyle oynasalar neysede aksam 10-11 ciglik atiyorlar bagris cagris birde artik belli bir saatden sonra ortam sessizlestiginden daha fazla duymak zorunda kaliyor insan bekliyorum bende kis gelsinde hepsi otursun evinde diye

@Has nicktir, gürültü mevzuatı hava kararmasın bakmıyor. niye kimse bunu okumuyor ya? 3-5-7 insanların dinlenme saati olarak kabul edilir ve evet kapının önünde değil parkta oynanır. Hasta birisi olamaz mı? Uyku hapı mı içsin?
Bence siz hayatı bu kadar zorlaştırırsanız toplum içinde istenmeyen kişi olmak kaçınılmaz olur. Konu sahibi için imza toplanması gibi..

Komşularınızı sürekli uyarıp sinir ettiğiniz için onlar da sizin terlik sesinizi problem haline getirmiş. Tehdit etmelerine kadar hak veriyordum komşularınıza.
Komşuları sürekli uyarmıyorum apartman toplantısında alınan karar çocuklarımıza siz bağırabilirsiniz dövmediginiz sürece sorun yok dediler ! Ben başkası çocuğumu uyarsa sinirlenirim oyuzden kimseye bırakmam uyarma işini bu nedenle insanlara söyledik ama onlar bize dokunmayın karışmayın çocuklara bağırın çağırın serbest dediler! Sizin kafa yapınıza sahip herkes su yaşadıklarımı yaşasın dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back