• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşuların benimle derdi ne

Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
siz yüz veriyorsunuz bence çalışan bir kadınım komşuluğu oldum olası sevmem fazla insan istemem hayatımda az insan öz insan yeterli heleki evime çocuğuma ayıracağım vakti dedikodu yapmak için boş beleş yaşayan komşu bozuntularına hiç ayıramam, direk ben size ayak uyduramıyorum işim gücüm aksıyor beni bir daha çağırmayın müsait olursam kendim gelirim deyin, kapıyı da bir iki açmayın yada işim var ayağı yapıp kapatın suratlarına bir daha rahatsız etmezler.

Konu sahibi ben sizi çok iyi anlıyorum, yaşamayan insanın da bu durumu anlayabilmesi zor.Uzun yıllar bu mahalle ablalarıyla mücadele ettim.Özellikle ev sahibiyle birlikte oturduğum apartmanlarda kabusu yaşadım.Zaten komşuluk ilişkileri denilen sürekli gidip gelme meselelerini hiç sevmem.Yolda görürsem selam veririm o kadar.Ama bu aile apartmanı gibi yerlerde insanlara bu yeterli gelmiyor.Aşağılandıklarını mı hissediyorlar yoksa kendileri gibi olmayana olan bir öfke mi bilmiyorum anında düşman kesiliyorlar.

Eğer mesafeli bir ilişki geliştirirseniz topluca onların hedefi haline geliyorsunuz, hergün yaptıkları ev toplantılarında size karşı alacakları tavrı, evden çıkarmak için yapmaları gereken eziyeti planlıyor ve en son noktada uygulamaya koyuyorlar.Hatta bu planın içine gece yarısı üçte koca tüpü defalarca yere çarpıp çocuğunuzu uykusunda hoplatmakta dahil.Ellerinden geleni artlarına koymuyorlar yani.Ben artık akıllandım, özellikle dikkat ediyorum taşındığım evde ev sahibi olmamasına ve biraz daha büyük apartmanlara çıkmaya gayret sarf ettim.Hatta en son tecrübelerimi eşimin zoruyla göz ardı etmek zorunda kaldığım evde aynı sorunla karşılaştım.Kapıma gelip sopalarla vurdular, kendi kendilerini dolduruyorlar çünkü ev gezmelerinde, şimdi artık sadece kendi milletimin olduğu apartmanları bile tercih etmemeye başladım.Şimdi taşındığım yer çok kozmopolit bir yapıda.Kimse kimseden gelip gitmesini istemiyor, görürsek selamlaşıyorum ve gidiyorum. Size o evde zor rahat verirler.
Keşke bende sizin gibi kafam rahat yasayabilecegim bir evde otursam. Inan böyle sorunlar yaşayacağımı bilseydim. Sokak sokak ev aramaya devam eder, bu eve yine girmezdim Hatamı anladım. Kışta geldi. Napcam şimdi bilmiyom inanın. Aşırı gelip gitme olaylarını bende sevmiyorum. Herşey dozunda olmalı. Bana göre ayda bir yeterli misafirlik için. Ama bu ev sahibi ve ekibi komşular hergün toplanan insanlar, ve beni de buna dahil etmeye ısrarlılar. Cocuklarim geç uyuyor geç kalkıyoz, hayatim koşuşturmacayla geçiyo, balkona çıkmaya bile vaktim yok dediğim halde laftan anlamıyorlar. Bu saatten sonra çağırsalarda asla gitmicem, daha çok bahaneler bulcam gitmemek için. Çocularla cidden zor oluyor. Birebir bunu yaşamayan beni anlayamaz. Ben de senin gibi biriyim hoşlanmıyorum bu kadar aşırı komşuculuktan, toplanıp dedikodu yapmak işleri ve yeni hedefleri benim sanırım

Ay manyakmısın sen ya takma kafana üç beş cahili , açma kapıyı. Arkadaş ne güzel demiş çek zilin fişini basıp basıp gitsinler ve icab ederse sert bir dille söylersin "çocuklarım büyüsün bende takılırım size ,bu ara bana dokunmayın "de
Ne güzel bak başka derdin yok ,ne paylaşıyorsun ,haline şükret bebişlerinle ilgilen
sevgilerimle canım :KK66:
Teşekkür ederim. Dertlerim çok aslında da aklıma getirmemeye çalışıyorum. Çünkü geçmişe dönük yaşamak şu anki huzuru da bozuyor. En iyisi geçmişi hiç açmamak önüne bakmak, bundan sonraki hayatı nasıl güzelleştiririm diye çalışmak. Komşu meselesi çok yeni olduğu için biraz canımı sıktı. İnşallah bu konununda üstesinden gelirim yoksa durumum zor. Kucagımda bebek elimde diğer oğlum üst kata merdiven çıkması bile zorken benim ve cocuklarim için, bu komşular daha fazlasını bekliyorlar, halden anlamıyorlar. Asla gitmem artık, olan bana ve çocuklarıma oluyor cidden. Onlar kendileri çocuklarını büyütmüsler rahatlar tabi

2 çocukla komşuculuk oynayamam, çat kapı gelinecek ev değil benim evim.
O yüzden ben baştan sınırlarımı çizdim komşularıma karşı ,çocukluyum ben gidiş geliş yapamıyorum 2 çocukla dedim.
zaten çalışıyorum da vs ...
siz de öyle deyin.her seferinde olmasa da arada canınız isteyince katılın.
Komsuçuluğun aşırısı fazla, bir de 2 çocukla mahvoluyor insan halimden anlamıyorlar. En iyisi devamlı çocuklarla bebekle zor oluyor gelip gitmek deyip her seferinde reddetmek. Birgün pes ederler mi ki. Ya da ev sahibi bana düşman mı olur acaba.

Bende sürekli evdeyim bazen perdelerimi bile açmak ev sahibim sürekli perdeyi aç güneş girsin diyo kafaya takmiyorum kadın hergün perdelerime bakiyo ama umursamiyorum ve benim zili yok gelmek isteyen telefonla ariyo zili sökün bence :halay:
Sızinde mi ev sahibi üst katınızda, ondan mı perdelerinize bakıyor devamlı. Zili söksek kurtulus yok ki kapıma vuruyorlar napcam bilmiyom

siz yüz veriyorsunuz bence çalışan bir kadınım komşuluğu oldum olası sevmem fazla insan istemem hayatımda az insan öz insan yeterli heleki evime çocuğuma ayıracağım vakti dedikodu yapmak için boş beleş yaşayan komşu bozuntularına hiç ayıramam, direk ben size ayak uyduramıyorum işim gücüm aksıyor beni bir daha çağırmayın müsait olursam kendim gelirim deyin, kapıyı da bir iki açmayın yada işim var ayağı yapıp kapatın suratlarına bir daha rahatsız etmezler.
En iyisi böyle soğuk konuşmak sanırım haklısınız. Komşunun biri üst katımda olunca evden olmayalım diye ondan alttan aldım biraz

Aynen eşim ev gezmelerinden hergünngörüşülmesinden hoşlanmıyor kusura bakmayın dedim bir daha kapımı çalan olmadı
Ama ev sahibim üst katımda oturuyor. Ve eşimle ev sahibi adam karşılaşıyorlar haliyle ve eşimin yumuşak yüzlü olduğunu karı koca ikisi de eşimin konuşmalarından anladılar. Bu yalana inanmazlar. Ya da ev sahibi adam eşimi sorguya çeker, niye gelip gitmesini istemiyon karının diye, o zaman da benim yalanim ortaya çıkar sorun büyür

Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
Bende biraz yumusakl yüzlüyüm
Hatta buraya konuda açmıştım komsular cok gelip gitmek istiyo vs.diye
Ben son careyi eşimi bahane ederek buldum
Adamı kötüledim napim
Eşim izin vermiyo gidip gelmelere,bu konularda biraz ters bir insan dedim:/
Eşimede söyledim tabi ,seni öne sürdüm diye,bişey demedi
Araya eş girince daha cekiniyolar sanki
Çok şükür artık kapımı calan olmuyo

Benim tek cocugum var valla yemegimi zor yapiyorum...komsu desen kac yildir ayni binadayim gidip gelmeyi sevmem zaten anca kapida gorunce selamlasirim...banada daha once laf soktuydu biri dert etmjstim...aman cokta tinn...zaman cocuklarla hizli akiyor..bosver ev oturmalarini onlarin..sen bebelerinle iletisim.halinde ol bolca oyna islerini hallet..ne fayda olcakki laflamaktan onlarla...
Faydadan çok zarar oluyor, çocuklarim kabalıkta durmuyor perişan oluyor, çocuklarımla ilgili her kafadan ses çıkıyor, balkona disari çıkmıyom diye laf atıyorlar ,gittigime pişman olup dönüyorum, ev işlerimde aksıyor

Bende biraz yumusakl yüzlüyüm
Hatta buraya konuda açmıştım komsular cok gelip gitmek istiyo vs.diye
Ben son careyi eşimi bahane ederek buldum
Adamı kötüledim napim
Eşim izin vermiyo gidip gelmelere,bu konularda biraz ters bir insan dedim:/
Eşimede söyledim tabi ,seni öne sürdüm diye,bişey demedi
Araya eş girince daha cekiniyolar sanki
Çok şükür artık kapımı calan olmuyo
En sahibi üst katımda olduğu için onun eşiyle benim esim apartmana girer çıkarken karşılaşıyorlar arada haliyle. Esimin konuşmalarından eşimin yumuşak yüzlü olduğunu böyle biseye kızmıcanı anladılar. Nasıl dicem eşim göndermiyor pek sevmiyor böyle gelip gitmeleri diye. Inanmazlar bana yalanim ortaya çıkar napcam

Ben senin yerinde olsam bunları bi gün evime toplarım sonrada misafir perverliği en kötü şekilde yaptıktan sonra bi daha da gelmezler de çağırmazlar da :))
Bizim bina da böyleydi. Ben sadece alt komşumu eve çağırdığımı öğrenince diğerleri benimle ilişkiyi kesti. Benim eşim herkesi eve istemez benimde gitmemi istemez alt komşunun eşiyle eşimde takıldıkları için sorun kalmıyor.

Komşulardan biri de benim ev sahibim ve tam üst katımda oturuyor. Sırf bizi evden atmasın sokakta kalmayalım diye birşey diyemiyorum. Ve ev sahibi kadın karşı komşu olan bana laf sokan kadınla kanka çok samimi napcam bilmiyom böyle bişey de diyemiyom

Yanlis anlamayin ama Evin sahibi olması sizinde sahibiniz oldugu anlamına gelmiyor. Siz o eve her ay kira veriyorsunuz. Madem davranışlarından hoşlanmıyorsunuz sınır koyun.

Geri çevirin zamanım yok deyin her cagirdiklarinda çocuklar durmuyor kusura bakmayın benim böyle oturmalara vaktim yok kendime vakit ayıramiyorum deyin.

İşte komşulardan biri yukarı katımda ev sahibim olunca nasıl yüzüne kapıyı kapatcam. Bahane üretip durmam lazım devamlı. İnşallah evimizden olmayız

Ben senin yerinde olsam bunları bi gün evime toplarım sonrada misafir perverliği en kötü şekilde yaptıktan sonra bi daha da gelmezler de çağırmazlar da :))
Bizim bina da böyleydi. Ben sadece alt komşumu eve çağırdığımı öğrenince diğerleri benimle ilişkiyi kesti. Benim eşim herkesi eve istemez benimde gitmemi istemez alt komşunun eşiyle eşimde takıldıkları için sorun kalmıyor.
Ev sahibi de komşum olmasa hepsini terslerdim soğuk dururdum dediğiniz gibi. Ama ev sahibi üst katımda ve diğer komsuyla falan kanka. Kankasını terslesem bu seferde ev sahibiyle aram açılır, bizi evden atar diye korkuyom

Komsuyu kafaya takmada yeni moda oldu:D
Bdvnin 3 konusundan 2si komsu sorunları:)
Ablacım isiniz mi yok?Kendinize dert mi arıyrsunuz anlamadım.
Komsu bu ya,kaparsın kapını .Karsılasınca merhaba merhaba bitti gitti.
En kötü esim hergün dısarda olmama kızıyor dersin.Evin isi aksıyor dersin.
İnsanlar ac acc karikatürü geliyor benim aklıma siz böyle sorunlar yazınca:D

Komsuyu kafaya takmada yeni moda oldu:KK70:
Bdvnin 3 konusundan 2si komsu sorunları:)
Ablacım isiniz mi yok?Kendinize dert mi arıyrsunuz anlamadım.
Komsu bu ya,kaparsın kapını .Karsılasınca merhaba merhaba bitti gitti.
En kötü esim hergün dısarda olmama kızıyor dersin.Evin isi aksıyor dersin.
İnsanlar ac acc karikatürü geliyor benim aklıma siz böyle sorunlar yazınca:KK70:
+1

Yanlis anlamayin ama Evin sahibi olması sizinde sahibiniz oldugu anlamına gelmiyor. Siz o eve her ay kira veriyorsunuz. Madem davranışlarından hoşlanmıyorsunuz sınır koyun.

Geri çevirin zamanım yok deyin her cagirdiklarinda çocuklar durmuyor kusura bakmayın benim böyle oturmalara vaktim yok kendime vakit ayıramiyorum deyin.
İnanın şu anda bile bebeğimi ayağımda sallayarak mesaj yazıyorum buraya, bu komşular laftan anlamıyor. Kaç kez dedim. Benim cocularim gece geç yatıyor öğlen geç kalkıyoz o yüzden dedim. Tuvalete kosa kosa giderek geliyorum durmuyorlar dedim, hala dışarı hiç çıkmıyon,balkona hiç çıkmıyon yüzünü görmüyoz diyorlar. Ben de çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkmaya fırsatım kalmıyor ki dedim. Ne anlamaz insanlar ya, durumum ortada hala laf çarpıtıyorlar.

Back