• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşuların benimle derdi ne

sız sunu dıceksınız o tarz kadınlar sunu duymaktan hoslanır ve sızı rahat bırakırlar
esım sureklı herkesle gorusmemden hoslanmıyor cok karısan baskıcı sinirli kocam var benım ondan ızın ıstemem gerek

o tarz kadınlar boyle bır cumle duyunca adeta lokum gıbı oluyorlar sebebını cozemedım ve sabah 5 e kadar gezsem nerdesın sen ! demeyen bır esım olmasına ragmen bu yola basvurup kurtuldum

Mesafe Koyun Insanlarla Aranıza ki Herkes Yerini ve Haddini Bilsin. 3 Çocugumla Kimseye Gidip Rahatsız Etmek Istemiyorum, Kendimde Rahat Etmiyorum Zaten Deyin. Balkona Falan Cıkcak Zaman Bile Bulamıyorum Çocuklardan , Kendiniz de fark etmişsiniz, Anlatmama Gerek Yok Sanırım Deyin. Ev Sahibine Yaranmak Nedir Onu Anlamış Değilim. Parayı verdiğimiz Sürece Orası Sizin Evinizdir. Kendim ev Sahibiyim, Kiracıyla Kapılarımız Karşılıklı, Sadece Merabalıgımız Vardır. Ne Evine Giderim Ne Bise Derim. Hatta Sanki onlar ev Sahibi Gibi Biz Kiraciyiz. Yani Demem o ki Birilerine Yarancam diye Istemediginiz Şeyler Yapmayın !

Tavsiye verebilir çok mühim değil, siz de açıklama yapmak yerine he he deyip geçin.

Zilin üstüne de , " Zile basmayın" yazılı bir kağıt yazın.

sız sunu dıceksınız o tarz kadınlar sunu duymaktan hoslanır ve sızı rahat bırakırlar
esım sureklı herkesle gorusmemden hoslanmıyor cok karısan baskıcı sinirli kocam var benım ondan ızın ıstemem gerek

o tarz kadınlar boyle bır cumle duyunca adeta lokum gıbı oluyorlar sebebını cozemedım ve sabah 5 e kadar gezsem nerdesın sen ! demeyen bır esım olmasına ragmen bu yola basvurup kurtuldum
Çok zekice bende bu yöntemi uygulayım yakında başka şehire göçeceğim korkuyorum nasıl insanlarla karşılaşacak diye akıllısın ve selam:dondurma:

bu anlattıklarınızdan çokta kötü bir şey görmedim ,

15 gün evde tüp bebek tedavi sürecinde evde kaldım ki komşum dr ve haberi vardı
kapıdan bile sormadı iyimisin nasılsın diye

bana göre komşu önemli

Konu sahibi ben sizi çok iyi anlıyorum, yaşamayan insanın da bu durumu anlayabilmesi zor.Uzun yıllar bu mahalle ablalarıyla mücadele ettim.Özellikle ev sahibiyle birlikte oturduğum apartmanlarda kabusu yaşadım.Zaten komşuluk ilişkileri denilen sürekli gidip gelme meselelerini hiç sevmem.Yolda görürsem selam veririm o kadar.Ama bu aile apartmanı gibi yerlerde insanlara bu yeterli gelmiyor.Aşağılandıklarını mı hissediyorlar yoksa kendileri gibi olmayana olan bir öfke mi bilmiyorum anında düşman kesiliyorlar.

Eğer mesafeli bir ilişki geliştirirseniz topluca onların hedefi haline geliyorsunuz, hergün yaptıkları ev toplantılarında size karşı alacakları tavrı, evden çıkarmak için yapmaları gereken eziyeti planlıyor ve en son noktada uygulamaya koyuyorlar.Hatta bu planın içine gece yarısı üçte koca tüpü defalarca yere çarpıp çocuğunuzu uykusunda hoplatmakta dahil.Ellerinden geleni artlarına koymuyorlar yani.Ben artık akıllandım, özellikle dikkat ediyorum taşındığım evde ev sahibi olmamasına ve biraz daha büyük apartmanlara çıkmaya gayret sarf ettim.Hatta en son tecrübelerimi eşimin zoruyla göz ardı etmek zorunda kaldığım evde aynı sorunla karşılaştım.Kapıma gelip sopalarla vurdular, kendi kendilerini dolduruyorlar çünkü ev gezmelerinde, şimdi artık sadece kendi milletimin olduğu apartmanları bile tercih etmemeye başladım.Şimdi taşındığım yer çok kozmopolit bir yapıda.Kimse kimseden gelip gitmesini istemiyor, görürsek selamlaşıyorum ve gidiyorum. Size o evde zor rahat verirler.

Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
Zilin fisini çek ailen eşin arar zaten geleceğinde komsular uyandırmasın sabah sabah kahveye çağırdıklarında da gelemem beklemeyin beni de kesin dille konuşur yani

Ay manyakmısın sen ya takma kafana üç beş cahili , açma kapıyı. Arkadaş ne güzel demiş çek zilin fişini basıp basıp gitsinler ve icab ederse sert bir dille söylersin "çocuklarım büyüsün bende takılırım size ,bu ara bana dokunmayın "de
Ne güzel bak başka derdin yok ,ne paylaşıyorsun ,haline şükret bebişlerinle ilgilen
sevgilerimle canım ;)

2 çocukla komşuculuk oynayamam, çat kapı gelinecek ev değil benim evim.
O yüzden ben baştan sınırlarımı çizdim komşularıma karşı ,çocukluyum ben gidiş geliş yapamıyorum 2 çocukla dedim.
zaten çalışıyorum da vs ...
siz de öyle deyin.her seferinde olmasa da arada canınız isteyince katılın.

Aynen eşim ev gezmelerinden hergünngörüşülmesinden hoşlanmıyor kusura bakmayın dedim bir daha kapımı çalan olmadı

Benim komşular da öyle. Hergün birindeler bişey yapıyolar. En başta ayağı kestim şimdi ben hariç görüşüyolar kafam rahat

Benim tek cocugum var valla yemegimi zor yapiyorum...komsu desen kac yildir ayni binadayim gidip gelmeyi sevmem zaten anca kapida gorunce selamlasirim...banada daha once laf soktuydu biri dert etmjstim...aman cokta tinn...zaman cocuklarla hizli akiyor..bosver ev oturmalarini onlarin..sen bebelerinle iletisim.halinde ol bolca oyna islerini hallet..ne fayda olcakki laflamaktan onlarla...

Komşulardan biri de benim ev sahibim ve tam üst katımda oturuyor. Sırf bizi evden atmasın sokakta kalmayalım diye birşey diyemiyorum. Ve ev sahibi kadın karşı komşu olan bana laf sokan kadınla kanka çok samimi napcam bilmiyom böyle bişey de diyemiyom
Evden atamaz sizi. Sokakta kalmazsiniz merak etmeyin. Kaynananmlarin kiracısı çıkmıyor cikartamiyorlar bir turlu. Hemde kirayı vermiyolar. Boşver sana asosyal yabani desinler. Görüşme. Kapat kapını hiç açma yada eşine actir. Azarlasin. Kaç TL kiraniz?

Hepsini okuyamadım çocukların la uyuyoruz Zile basiyorlar dediğin an aklıma komşum geldi en son zili kopartmistim

Sirkeli Zile basmaları delirtiyordu beni en iyisi onu yap kurtulamazsin başka türlü ://

Komşularınızın sizle derdi yok eli boş muhabbet etmeyi seven ev hanımları.Fakat sorun şu siz bu şekilde komşuluk ilişkisini sevmiyorsunuz yada size uymuyor bu da çok normal ben de sevmem ama sizin tutumunuz bana çok tuhaf geldi gitmek istemediğiniz halde 2 aylık komşularınıza ayıp olur diye gitmeniz.Gitmek istemiyorsanız bir bahane bulun birkaç defa gitmeyince bir daha çağırmazlar bunun için kendinizi strese sokmayın.Ev sahibi durduk yere sizi niye evden atsın niye sokakta kalasınoz kira sözleşmeniz var kira ödüyorsunuz siz sığıntı değilsiniz ki.Zaten mesafe koyarsanız kimse size birşey diyemez rahatsız da olmazsınız

Bir daha ev kiralarken site de kiralayın. Büyük site de ama . O çevrede hep site olsun. Sitelerde komşuluk yok denecek kadar az. Bende bu tarz şeyleri sevmediğim için sitelerde oturdum ve site tarzı bir yerden ev aldım. Rahatım

Bence siz insanlari fazla ciddiye aliyorsunuz. Niye kendinizi mecnur goruyorsunuz ki her dediklerine. Ben size ayak uyduramam deyin gitmeyin. Sanki gitmeye mecbur gibi davranıyorsunuz.
Korkmayin kimse kahve icmeye gelmedi diye evden kovulnaz.

canını sıkmaya değermi. Benim zilime basmayın lütfen de birde zile bebek uyuyor yazısı as. Komşularınada düzenimiz şaştı bana bulaşmayın de olsun bitsin. Zaten çıkmıyorum dışarı diyosun konuşmasınlar olsun bitsin.

Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
Bende sürekli evdeyim bazen perdelerimi bile açmak ev sahibim sürekli perdeyi aç güneş girsin diyo kafaya takmiyorum kadın hergün perdelerime bakiyo ama umursamiyorum ve benim zili yok gelmek isteyen telefonla ariyo zili sökün bence :halay:

Back