• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Sorunu

Binanızdaki genel yaş ortalaması yüksek. Ancak alt komşunun sizi şüpheye düşürdüğü komşularınız da 60 yaşlarında karı koca , evin genci 40 yaşındaki kızları.

Bu durumda kızlarından şüphelendiğinizi düşünüyorum.

Sabah işe gidip akşam işten gelen insanlar olduğunuzu belirtmişsiniz.

Bu durumda binada gün içinde ne olduğunu bilme imkanınız yok.

Tek başına : bir başka komşunun sözüyle kanaat sahibi olmamak lazım.

2 komşu arasında bilmediğiniz farklı bir husumet dahi olabilir.

Bir dönem İstanbul da belli semtlerde apartmanlarda hedef alınan komşulara yıldırma politikası yapıldığı basına haber olmuştu. Sebepse komşuyu bezdirip evini ucuza satmaya zorlamakmış.

Sizde de böyledir demiyorum. Ancak bazen görünenin ardında farklı sebepler olabilir , dikkatli olun diyorum.

Sizi : alt komşuya karşı dolduran komşu ; alt komşuyla tartışsanız karşınıza geçip sizi ayıplayabilir de.
Kızları da olabilir kendileri de bilemiyorum.
Evet gün içinde ne olduğunu bilmiyorum.
Yeni evliler bizden sonra taşındılar bir husumet olacağını sanmıyorum.
Yani karşı komşumla da diyaloğum yok merhaba merhaba ama ondan şüphelenmedim mesela.
Kim olabilir alt kat komşum değilse.
Kapısına da gitmem zaten delilim olmadan.
Farklı sebep olabilir ev sahibimle eski komşular, sonuçta herşey beklenir insanlardan ne bileyim.

Bizde de komsu problemi var. Onlarda ev sahibi bizde. Sikayetci olduk, karakola gittik bir ton tartisma yasandi. Sadece biz degil tum sokak sikayetci gurultulerinden. Insanlar cama cikip yeter artik diye bagiriyor. Sonuc yok. Ya bu deveyi gudeceksin (gudulmuyor) ya bu diyardan gideceksin. Evi satip tasinmalarini bekliyoruz sabirla 😄
Allah sabır versin bizlere ya apartmanda yaşamayı bilmeyen insanlarla geçinmek çok zor. Biz kiracıyız ama kiralar malumunuz pat diye çıkılmıyor. Sabır diyoruz napalım

telefon alarmına gelen komşuyu dövmekten beter ederim bi daha asla gelemez.
ayakkabılarınızı içeri koyun kapı önünde bırakmayın.
Ay öyle deme işkence oluyor bazen o telefon alarmı. Üst komşunun oğlu evlenmeden önce telefonunu yere koyup uyuyordu. O telefonun alarmı gecenin üçünde dakikalarca çalardı. Her gece istisnasız 3’te uyanıyorduk. Kaç kez uyardık değişmedi durum. Sinir krizi geçirmelik. Evlendi gitti de kurtulduk.

telefon alarmına gelen komşuyu dövmekten beter ederim bi daha asla gelemez.
ayakkabılarınızı içeri koyun kapı önünde bırakmayın.
Ya ben açtım kapıyı uyku sersemi şok oldum o zaman kim olduğunu da bilmiyordum. eşim dedi beni uyandırsaydın diye. Ben kalakaldım. Ayakkabı bırakmıycam ama farklı şeyler yapmaya kalkarsa diye önden önlem almak istedim.

Ay öyle deme işkence oluyor bazen o telefon alarmı. Üst komşunun oğlu evlenmeden önce telefonunu yere koyup uyuyordu. O telefonun alarmı gecenin üçünde dakikalarca çalardı. Her gece istisnasız 3’te uyanıyorduk. Kaç kez uyardık değişmedi durum. Sinir krizi geçirmelik. Evlendi gitti de kurtulduk.
Tabii ki işkence olur da bizim bina eski kağıt gibi değil yani. Mesela eski oturduğumuz evde komşu s*çsa duyardık o derece. Ama burda hiç birşey duymuyoruz onlar nasıl duyuyor enteresan ya. Bir de sabah saatinde çalışıyor sizin dediğiniz gibi gece falan değil 6-6.30 arasında zaten 15 dk da kalkıyorum saatlerce çalmıyor çalıyor erteliyorum 15 dk içinde de kalkıyorum zaten.

Kızları da olabilir kendileri de bilemiyorum.
Evet gün içinde ne olduğunu bilmiyorum.
Yeni evliler bizden sonra taşındılar bir husumet olacağını sanmıyorum.
Yani karşı komşumla da diyaloğum yok merhaba merhaba ama ondan şüphelenmedim mesela.
Kim olabilir alt kat komşum değilse.
Kapısına da gitmem zaten delilim olmadan.
Farklı sebep olabilir ev sahibimle eski komşular, sonuçta herşey beklenir insanlardan ne bileyim.

Gönlünüzü ferah tutun. En alt komşu size tartıştıklarını söylemese belki alt kat komşunuz da aklınızın ucundan geçmeyecekti.

Bu durum devam ederse yapanı illa ki bir gören olur , gerçek ortaya çıkar.

Son düzenleme:
Gönlünüzü ferah tutun. Alt komşu size tartıştıklarını söylemese belki alt kat komşunuz da aklınızın ucundan geçmeyecekti.

Bu durum devam ederse yapanı illa ki bir gören olur , gerçek ortaya çıkar.
Tabii ki öyle şimdilik kamera dışında bir şey yapmayı düşünmüyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geldiği için. Gören çıksa bile ne yapıcam ki gidipte kavga edilmez polise şikayet edebilirim eğer devamı olurda gören olursa.

Bizde de komsu problemi var. Onlarda ev sahibi bizde. Sikayetci olduk, karakola gittik bir ton tartisma yasandi. Sadece biz degil tum sokak sikayetci gurultulerinden. Insanlar cama cikip yeter artik diye bagiriyor. Sonuc yok. Ya bu deveyi gudeceksin (gudulmuyor) ya bu diyardan gideceksin. Evi satip tasinmalarini bekliyoruz sabirla 😄

Bu durumdan dolayı bizim sokakta da çok polis çağırıldı. Adli olay yok , bizlik bir şey yok deyip gitti polisler.

Testi kırılmadan bir şey yapmadıklarını öğrenmiş olduk. Zaten olay çıkmasın diye aranan polis böyle söyleyince onlarla aynı binada oturan komşular savcılığa gidecekti en son.

Alt komşunun rahatsız olduğu sabah saat alarmı sanırım
Evet öyleydi ama bu konu için bir kez kapıma geldi 5-6 ay önce oldu ama. Eğer buysa konu yine gelebilir, ben ne tartıştım ne kavga ettim. Bu şekilde ne dediğini anlamaya mı çalışıcaz.

Tabii ki öyle şimdilik kamera dışında bir şey yapmayı düşünmüyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geldiği için. Gören çıksa bile ne yapıcam ki gidipte kavga edilmez polise şikayet edebilirim eğer devamı olurda gören olursa.

Şüpheniz doğru mu öğrenmekte yeter bazen. Bazen öyle umulmadık insanlar çıkıyor ki , şaşırıp kalıyor insan.

hatayı telefonu yere koymakla yapmış. zemine ya da zeminlere sesi iletmesi kuvvetle muhtemel yerlere koyunca o titreşim olduğu gibi aşağı iner, ya da ses her ne ise. komodin üzerine koyuyorsa komodin halının üzerinde olmalı böylece halı o titreşimi filtrelemiş olur. sizin komşu belli ki kendisi de uyanamıyordu.

Bu arada, bu devirde günde bilmem kaç saat, havasız bir şekilde ayağınıza giydiğiniz ayakkabılarınızı, kapının önünde bırakmayın lütfen. Kapının önünde ayakkabı görmeye benim tahammülüm yok, apartmanı da kokutuyorsunuz.

Ayakkabılara takan bir deli(!) de benim. Biriyle inatlaştım apartmanda bu konuda zamanında. Hem bu sorununuza da çözüm olur.

Bu durumdan dolayı bizim sokakta da çok polis çağırıldı. Adli olay yok , bizlik bir şey yok deyip gitti polisler.

Testi kırılmadan bir şey yapmadıklarını öğrenmiş olduk. Zaten olay çıkmasın diye aranan polis böyle söyleyince onlarla aynı binada oturan komşular savcılığa gidecekti en son.
Polis ikinizde ev sahibisiniz, anlasmaya calisin deyip yolladi bizide. Sabah 5te kalkıp ise gidecektim, gece(2 3 civari) gurultuden uyuyamiyordum. Yerde top sektirir gibi ses geliyordu, hatta ozellikle 8 9 kez ayagiyla sistematik olarak yere vuruyordu sıkıldıkça. Baktim ki bu isin cezası yok sabah 5te metal muzigi son ses acip tavana vurup uyandırıyodum. İnsanı insanliktan çıkartıyorlar gerçekten.
Su an o evde oturmuyorum ama gidip orada kalmam gerektikce sinirlerim bozuluyor. Allah herkesi normal insanlarla karsilastirsin. Bu tip konulari hukuk yoluyla cozmek cok zor...

hatayı telefonu yere koymakla yapmış. zemine ya da zeminlere sesi iletmesi kuvvetle muhtemel yerlere koyunca o titreşim olduğu gibi aşağı iner, ya da ses her ne ise. komodin üzerine koyuyorsa komodin halının üzerinde olmalı böylece halı o titreşimi filtrelemiş olur. sizin komşu belli ki kendisi de uyanamıyordu.
Anlatamadık işte. En son yastığının altına koy dedim beyin kanseri olurum dedi 😂

Polis ikinizde ev sahibisiniz, anlasmaya calisin deyip yolladi bizide. Sabah 5te kalkıp ise gidecektim, gece(2 3 civari) gurultuden uyuyamiyordum. Yerde top sektirir gibi ses geliyordu, hatta ozellikle 8 9 kez ayagiyla sistematik olarak yere vuruyordu sıkıldıkça. Baktim ki bu isin cezası yok sabah 5te metal muzigi son ses acip tavana vurup uyandırıyodum. İnsanı insanliktan çıkartıyorlar gerçekten.
Su an o evde oturmuyorum ama gidip orada kalmam gerektikce sinirlerim bozuluyor. Allah herkesi normal insanlarla karsilastirsin. Bu tip konulari hukuk yoluyla cozmek cok zor...

Amin. Yaşça büyükler " Evladım Allah iyilerle karşılaştırsın " derler ya hani , insan büyüdükçe anlıyor ne güzel bir temenni olduğunu.

Onu yapan kişi uyanamadığı için , bilinçli yapıyor. Böylece daha çok titreşip ses çıkaracakmış telefon. Mesajın bip sesine kalkıp eve atlılar girse duymayan arkadaşımdan yadigar bir bilgi.

Back