- 12 Ekim 2024
- 4
- 3
-
- Konu Sahibi sultan7138
Kütüphaneye gidin bence. Belli bir desibele kadar normal. Siz takıntı yaptığınız için duyuyorsunuz. İnsanlar evinde konuşmasın mi kuran okumasin mi televizyon izlemesin mi.
Bağıra bağıra konusmuyorsa bağıra bağıra kuran okumuyorsa yine yüksek sesle müzik yada televizyon acmiyorsa birşey soyleyemezsiniz. O kadar yüksek ses olsa başka kişiler de şikayet ederdi. Üst katına da gelirdi mesela.
Kuran sesinden rahatsiz olana kutuphaneye git, kurutma sesinden rahatsiz olana haklisin mi diyorsunuz? Ne kadar tutarli fikirler.Kurutma sesi olağan ses değil, gece çalıştırmamasi gerekir. Bizim çamaşır makineleri ebeveyn banyosunda. Komşum da şikayetçi olmustu ben geç saatte atıyorum diye. Normalde atmam da ilk taşındığımda çok camasirim vardı gece 2 de bitmişti bir gün hemen şikayet etmişti. Şikayet ettiği için değil ama haklı olduğu için 8 den sonra bile açmadım.
Şimdi aynı sitede başka yerde oturuyorum. Üstteki de gece açıyor ama rahatsız etmiyor. Diğer evimde gece açılan makine gercekten rahatsız ediyordu. Herhalde binanın yapılışı ile veya makine ile ilgiliydi. Ben de geç saatte açıyorum çünkü alt katim boş. Senede bir ay geliyorlar o ay dikkat ediyorum.
Ben evlerinde nasıl bir akvaryum var merak ettim, biz de kocaman 500 lt lik -400 lt lik iki akvaryum var yan odadan zar zor duyuyoruz sesini.Merhabalar herkese. Kiraciyim. 3 yillik oturdugum evden ev sahibinin tasinmasi sebebiyle ciktim. Ayni sitede ev buldum. Bir aydir oturuyorum. Evde acayip ses var. Yan komsum geceleri kurutma makinesi calistiriyor. Alt komsumun akvaryum sesi. Baska da degisik sesler var. Yan komsuma soyledim gece calistirmayin diye. Maalesef dinlemiyor. Bozukmus makinesi iki sefer atiyor. 8 saat araliksiz calisiyor. Kafayi yiyecem bu kadar sesten uyuyamiyorum. Esim alis diyor. Yeni tasindim da. Cok uzgunum.
Çünkü sizin gibi taraf tutmuyorum. Olağan sesler ve olağan dışı sesler vardır. Kur'an okuma, kitap okuma akvaryum sesi olağan seslerdir. Zaten adam bunu gece uyku saatinde yapmıyor. Kurutma sesi gün içinde gece 12 ye kadar olağandır. Kadının dediği gece açık olmasi.Kuran sesinden rahatsiz olana kutuphaneye git, kurutma sesinden rahatsiz olana haklisin mi diyorsunuz? Ne kadar tutarli fikirler.
Konu sahibi lutfen konusun insanlarla, gece calistirmasinlar. Sitedeyseniz, yonetime sikayet edin
bozuk kurutmuyorsa camasırını assın bir zahmet. İnatla yok ben gece kurutucam ne demek anlamıyorum ki? Zaten bir yerde 8 saatte kurutuyor yazmışsınız sanırım . İlk cıktıgından beri nerdeyse kurutma makinem var o kadar uzun kurutanı hiç duymadım.Yonetime esim soylemis. Genellikle bir sey demiyoruz makine calistirilmaya ama yine de istiyorsaniz uyaralim demis. Komsuya bir kez daha dedim yonetimi karistirmamak icin. Sizden once oturanda sikinti yoktu. Bir sey demedi. Calistirmam gerekiyor bozuk kurutmuyor dedi. Kotu olmak istemiyorum. Ama sanirim yonetim el atinca kapiya dayanir kocasi. Cunku cok agresif biri oldugunu soyluyorlar.