Tüm konuyu okudum. Tam olarak sizin yaptığınız bu oluyor hakaret değil! Şimdi de çevir kazı yanmasın! Konularına baktım yıllardadır çocuk sahibi OLAMAMIŞ ne demek? Dediğiniz niyetle deseniz sanırım çocuğu OLMADIĞI için elâlemin çocuğunun verdiği zararı ödemek istemiyor olabilir derdiniz, bakın OLAMADIĞI için üzülüyor ondan demezsiniz.
Zarar veren belliyse ki kanıt da varsa, kesinlikle çocuğu zarar veren o aile ödemeli. Devamlı olan bir şeyse tepki de gösterilir, ses de yükselir. Çocuktur yapar diye bir şey yok, zaten bunu söyleyen kendi seviyesini eğitimsizliğini belli eder. Etraf böyle pervasız, eğitimsiz, çocuğunu terbiye edememiş ebeveynlerle kaynıyor. Çocuktur yaparmış YAPAMAZ, çocuktur etrafın anasını ağlatırmış, çocuktur sokaklarda 7 24 böğür böğür aygır gibi koştururmuş, özgürlükmüş(!) bunun sonu yok. Sürekli bunu söyleyip cesaret verdiğiniz için devamlı zarar verir o çocuk.
Benim apartmanımdaki çocuklar insan evladı olduklarından laf da anladıklarından yerde bir tane çöp olmaz, apartmanımda hiçbir yer zarar görmez. Anneleri de kapımın önünde ev donu üstü basma eteğiyle merdivenlere dizilip varoş gibi lak lak edip, çekirdek çitlemezler. Çünkü eğitimli aileler, avam değiller ve çocuktur yapar diye bir şey yok. Her şey eğitim ve görgüyle alâkalı.
Böylelerinin ne anasını ne danasını kimse çekmek zorunda değil. Balkon yoksa çıksın çocuğuyla parka gitsin. Esas görgüsüzlük, düşman başınalık bu tarz aileler.