- 14 Ağustos 2018
- 19.239
- 72.124
Yani alt tarafı karton koymuş biraz bekleseydiniz akmaz kokmaz, sizin paspasınıza sulu çöp mü döktü sanki? Bir de hemen terbiyesiz diye hakaret etmişsiniz. Velisi gibi kocasını çağırıp terbiyesiz demek falan. Bu kadar tahammülsüzseniz müstakil eve geçin madem. Biraz bekleyin yani nolucakHanımlar merhaba.. bugün karşı komşumla yaşadığımız bir tartışmadan bahsetmek istiyorum. Ben sabah evi temizliyordum kapımın önünü de sileyim derken karşı komşumla aramızda ortak kullanım çöp kovasınin etrafında bir dolu karton dağınık bir şekilde neredeyse kapımın önünü kapatacak şekilde bırakıldığını gördüm. Yani derlenip rahatça bir poşete koyulacak kartonlardi kalın değildi. Eşimi çağırdım. O da çöpün goruntusunu çekip aprtman wp grubuna attı. Kapıcı da hemen gelip toplayacağım diye cevap attı. Konu kapandı sandık. Ama eşim işe giderken bu kadın kapıyı açıyor eşime diyor ki evimin önünün çekilip gruba atılması terbiyesizliktir diye.. eşim kadına seninle konuşamam kocanı çağır diyerek kapıyı kapatıyor. Kocasını arıyor ortada görüşüyorlar. Eşim kocasına hanımın terbiyesiz diyor bu çok ayıp biz size yönelik bir şey yapmadık yani. Kadın arkasından tekrar çıkıyor ve aynı şeyleri tekrar söylüyor. Biz dedik ki yani bizim seninle bir işimiz yok dagittiginiz çöpü kapicinin toplaması için görüntü attık diye ama kadın ısrarla cekemezsin edemezsin bilmem ne. Ben de dedim yani şu çöpü bu şekil dağıtıp gitmeniz terbiyesizlik olmuyor da biz toplasın diye kapıcıya attığımız da mı terbiyesizlik oluyor . Eşim de bir daha bize hakaret ederseniz iyi olmaz dedi çünkü çok sinirlendi üstümüze gelmeye calisti ısrarla. Eşimle konuştuk yani acaba gerçekten biz yanlış mı yaptik diye ozelestiri de bulunduk. Ama yemin ederim kadının yaptığı nerden baksaniz yanlış geliyor bana hala. Sizce bu olayda doğru olan nedir yorumlarınız merak ediyorum . Şayet biz yanlış yaptıysak özür dileyecek kadar düzgün insanlarız bunu biliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Hakikaten nasıl okuyorsunuz ? Anlamadığıniz yeri sormanız güzel olurdu. Ben kimseye terbiyesiz demedim. Çöpü her defasında kapıma kadar gelmiş olan komşumuz bize terbiyesiz dedi hanımefendi. Tahammülsüz olduğuma nasıl bu kadar net oldunuz. Açtığım konudan mı ? Daha ne yazdığımı anlamamissniz. Ha o şekilde anlamış olsanız dahi elestirebilirsiniz onda problem yok ama sakin olun lütfen.Yani alt tarafı karton koymuş biraz bekleseydiniz akmaz kokmaz, sizin paspasınıza sulu çöp mü döktü sanki? Bir de hemen terbiyesiz diye hakaret etmişsiniz. Velisi gibi kocasını çağırıp terbiyesiz demek falan. Bu kadar tahammülsüzseniz müstakil eve geçin madem. Biraz bekleyin yani nolucak
Çöpü defalarca dağınık şekilde kapıma kadar gelen komşumuz bize terbiyesiz diyor. Biz demedik. Kapıcıya özel mesaj atılmıyor yalnız. Biz atmiyoruz. Bina kuralına göre bu böyle anlaşma o şekilde. Rahatsızlık verilen durumlar gruba atılır tartışılır halledilir. O zaman herkes kafasına göre dağıtıp bıraksın oraya kapıcıya da yazık değil mi insan değil mi o adam. Bir anlayis iki anlayış üç anlayış. 4 yıldır artık sabır denen bir şey var. Kime sorucam ben. Kapıcı dışında. Kadını tanimiyorum etmiyorum. Kapısına gidip kadını kendisine şikayet edeyim nerden bileyim ne tepki vereceğini. İnsanın binbir türlü hali var. Ayrıca komsumu da şikayet etmedik. Düşünün ki ona rağmen hakaret işittik ve onlarin seviyesine inmeden evimize girdik. Ama yorumunuz için de teşekkür ederim.Eşime benim için terbiyesiz diyecek biri henüz doğmadı çünkü sıkar biraz ... Fotoyu wp grubundakiler değil kapıcı görseydi olurdu rencide olmuş demekki ,siz haklıyken haksız bir konuma düştünüz ..
Ayrıca komşu dediğiniz biraz anlayışlı olmalı sormadan kafanıza göre hareket etmiş bulundunuz...
Neden o zaman geri vites yaptinizda biz kapici copu toplasin diye attik dediniz?Yanlış anladınız . Biz kimseye terbiyesiz demedik. Kadın bize terbiyesiz dedi. Bir defalik bir şey olsa zaten tabiki hoş karşılanır. Ama her defasında böyle. Çöpü çöpün içine değil de etrafına daginikligiyla bırakan bir komşum var.
Duvara mi terbiyesiz diyor. Biz attık bize diyor işte kime diyecek hanımefendi. Bağırıp çağırıyor o esnada. Eşim sakinleştirmeye çalıştıkça daha da yükseldi kadın. Siz gidin biz eşinizle konuşuruz dedi haliyle yani.Kadın eşinize evimin önünün çekilip atılması terbiyesizliktir diyor. Eşiniz de buna karşılık sen git kocam gelsin diyor. Kadın o noktaya kadar hakaret etmemiş ki.
Hakikaten nasıl okuyorsunuz ? Anlamadığıniz yeri sormanız güzel olurdu. Ben kimseye terbiyesiz demedim. Çöpü her defasında kapıma kadar gelmiş olan komşumuz bize terbiyesiz dedi hanımefendi. Tahammülsüz olduğuma nasıl bu kadar net oldunuz. Açtığım konudan mı ? Daha ne yazdığımı anlamamissniz. Ha o şekilde anlamış olsanız dahi elestirebilirsiniz onda problem yok ama sakin olun lütfen.
Geri vites yapmadık. O noktaya kadar komsuluk hakkı diye kapısına gitmedik. Kadın yaptığını görmüyor ve sproblemli bir kadın. Asla muhattap olunacak tarzda değil. Kartonlar her yere saçılmış geçilmiyor girilmiyor kime yazayım. Neyse teşekkür ederimNeden o zaman geri vites yaptinizda biz kapici copu toplasin diye attik dediniz?
Onceki yorumuma baska seyler de ekledim.Geri vites yapmadık. O noktaya kadar komsuluk hakkı diye kapısına gitmedik. Kadın yaptığını görmüyor ve sproblemli bir kadın. Asla muhattap olunacak tarzda değil. Kartonlar her yere saçılmış geçilmiyor girilmiyor kime yazayım. Neyse teşekkür ederim
Ben cevirmedim. Detaylar soruldu cevapladım. Kimi kadına yönelik kimi kapıcıya yönelik sorular eğer okuyorsanız. Ki burasi bir eleştiri formu ve her eleştiriye de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yazida yanlış anlaşılan yerlere açıklık getirdim. Herkes kadına terbiyesiz dediğimi anlamış bunu düzelttim bunun nesi çevirme. Burası elestiri formu herkes herkesi dozunda üslubunu bozmadan eleştirir yorumlar vs vs. İnanın hiç öyle bir derdim yok. Ozelestiri yapabilcek bir insanim ve buradaki saygı çerçevesinde iyi kötü eleştiri yapan herkese teşekkür ediyorum.Kabul edin, konuyu anlatamamışsınız o zaman.
Açtığınız konuyla, yorumlarda anlattıklarınız çok farklı.
Sanki tepki alınca çeviriyor gibi görünüyorsunuz
Ay watsap grubunda gorulmesine cok utanıyosa haspam yaparken de utanmasınHanımlar merhaba.. bugün karşı komşumla yaşadığımız bir tartışmadan bahsetmek istiyorum. Ben sabah evi temizliyordum kapımın önünü de sileyim derken karşı komşumla aramızda ortak kullanım çöp kovasınin etrafında bir dolu karton dağınık bir şekilde neredeyse kapımın önünü kapatacak şekilde bırakıldığını gördüm. Yani derlenip rahatça bir poşete koyulacak kartonlardi kalın değildi. Eşimi çağırdım. O da çöpün goruntusunu çekip aprtman wp grubuna attı. Kapıcı da hemen gelip toplayacağım diye cevap attı. Konu kapandı sandık. Ama eşim işe giderken bu kadın kapıyı açıyor eşime diyor ki evimin önünün çekilip gruba atılması terbiyesizliktir diye.. eşim kadına seninle konuşamam kocanı çağır diyerek kapıyı kapatıyor. Kocasını arıyor ortada görüşüyorlar. Eşim kocasına hanımın terbiyesiz diyor bu çok ayıp biz size yönelik bir şey yapmadık yani. Kadın arkasından tekrar çıkıyor ve aynı şeyleri tekrar söylüyor. Biz dedik ki yani bizim seninle bir işimiz yok dagittiginiz çöpü kapicinin toplaması için görüntü attık diye ama kadın ısrarla cekemezsin edemezsin bilmem ne. Ben de dedim yani şu çöpü bu şekil dağıtıp gitmeniz terbiyesizlik olmuyor da biz toplasın diye kapıcıya attığımız da mı terbiyesizlik oluyor . Eşim de bir daha bize hakaret ederseniz iyi olmaz dedi çünkü çok sinirlendi üstümüze gelmeye calisti ısrarla. Eşimle konuştuk yani acaba gerçekten biz yanlış mı yaptik diye ozelestiri de bulunduk. Ama yemin ederim kadının yaptığı nerden baksaniz yanlış geliyor bana hala. Sizce bu olayda doğru olan nedir yorumlarınız merak ediyorum . Şayet biz yanlış yaptıysak özür dileyecek kadar düzgün insanlarız bunu biliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Kendinize gelin ve haddinizi bilin. Sizin seviyenize inmeyecegim. Eleştirin hak vermeyin ama bu şekilde konusamazsiniz. Konumu terkedin . Üsluba bak. Yazık yemin ederim.Onceki yorumuma baska seyler de ekledim.
Geri vites yapmissiniz cunku ilk amaciniz onlarin daginikligini paylasmakken sonra yok biz kapici gorsun de toplasin diye attik demissiniz. Bu geri vites degil de ne? Herkes anliyor yani ilk etapta neden gruba attiginizi. Bi akilli siz degilsiniz.
Kadın hakaret ediyor. Ne yapacaktı adam ? Hakaret eden sınırını bilmeyen bir kadinla ağız dalaşına girmemesini tercih ederim. Teşekkürler.
O zaman bir süre muhatap olmayın gün gelir belki o hatasını anlar özür diler ... Zaten bu saatten sonra aynı şekilde davranmaz diye düşünüyorumÇöpü defalarca dağınık şekilde kapıma kadar gelen komşumuz bize terbiyesiz diyor. Biz demedik. Kapıcıya özel mesaj atılmıyor yalnız. Biz atmiyoruz. Bina kuralına göre bu böyle anlaşma o şekilde. Rahatsızlık verilen durumlar gruba atılır tartışılır halledilir. O zaman herkes kafasına göre dağıtıp bıraksın oraya kapıcıya da yazık değil mi insan değil mi o adam. Bir anlayis iki anlayış üç anlayış. 4 yıldır artık sabır denen bir şey var. Kime sorucam ben. Kapıcı dışında. Kadını tanimiyorum etmiyorum. Kapısına gidip kadını kendisine şikayet edeyim nerden bileyim ne tepki vereceğini. İnsanın binbir türlü hali var. Ayrıca komsumu da şikayet etmedik. Düşünün ki ona rağmen hakaret işittik ve onlarin seviyesine inmeden evimize girdik. Ama yorumunuz için de teşekkür ederim.
Bence sorun sizde. Cok yukaridan bakiyorsunuz. Sifirim ben. Siz de benim icin oyle. Hic boyle yukselmenize gerek yok. Size bir gorus kazandirmak istedim ama pek mumkun degil sanirim. Sizi zirvede birakiyor ve ayriliyorum.Kendinize gelin ve haddinizi bilin. Sizin seviyenize inmeyecegim. Eleştirin hak vermeyin ama bu şekilde konusamazsiniz. Konumu terkedin . Üsluba bak. Yazık yemin ederim.
Ya inanin yani kadının dağınıklığıni kadının gözüne sokmak gibi bir derdimiz yoktu. Kapıcı toplasın diye attık. O da kendi çöpünü grupta görünce bize hakaret etti . Olay kapicidan çıkıp kendisine çekti . Ne yapayım ben şimdi yani madem bu kadar üzerine alındın niye öyle bırakıyorsun o dağınıklığı. Mevzu bu. Geri vites atmışım yok ne yapmışım . Bı akıllı ben değilmisim tarzı konusmalar geçiyor burda. Ya sevgili kadınlar bakın tabiki her şeyi alkislamayin beğenmeyin ama yani üslup denen bir şey var . Üslup karakterdir sizi siz yapar.Ay watsap grubunda gorulmesine cok utanıyosa haspam yaparken de utanmasın
Valla kuduruyorum artık yeter leş insanlar ya
Herkesi bıçaklayasım var
Hanımefendi bana bı akıllı siz degilsiniz diyen sizsiniz. Ben mi yukselmis oldum şimdi. Yapmayın gözünüzü seveyim. Tabiki farklı bir görüş gösterin elestirin beğenmeyin ama uslubunuz yanlis. Ben bu platformda haksiz bulduğum hiç bir kadinin konusunun altına iğneleyici şeyler yazmadım dozunda eleştirir bırakırım. Beni zirvede bırakmayın rica ediyorum ama siz yerinizde kalmayin.Bence sorun sizde. Cok yukaridan bakiyorsunuz. Sifirim ben. Siz de benim icin oyle. Hic boyle yukselmenize gerek yok. Size bir gorus kazandirmak istedim ama pek mumkun degil sanirim. Sizi zirvede birakiyor ve ayriliyorum.
En iyisi bu olacak. Zaten samimiyetimiz de yoktu ona ragmen hakaretine rağmen tek kelime etmedik. Ben şöyle dusunuyorum çöpünü grupta gördü kendi de hoş bir goruntu olarak karşılamadi o yüzden böyle tepki verdi. Çünkü söylene soylene toplamisti ortalığı. Biz yanlış bir şey yaptıysak da Allah affetsin kötü bir niyetim asla yoktu. Teşekkür ederim yorumunuz için.O zaman bir süre muhatap olmayın gün gelir belki o hatasını anlar özür diler ... Zaten bu saatten sonra aynı şekilde davranmaz diye düşünüyorum