Komşu krizi.

ShErlok92

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2023
860
645
32
Hanımlar merhaba.. bugün karşı komşumla yaşadığımız bir tartışmadan bahsetmek istiyorum. Ben sabah evi temizliyordum kapımın önünü de sileyim derken karşı komşumla aramızda ortak kullanım çöp kovasınin etrafında bir dolu karton dağınık bir şekilde neredeyse kapımın önünü kapatacak şekilde bırakıldığını gördüm. Yani derlenip rahatça bir poşete koyulacak kartonlardi kalın değildi. Eşimi çağırdım. O da çöpün goruntusunu çekip aprtman wp grubuna attı. Kapıcı da hemen gelip toplayacağım diye cevap attı. Konu kapandı sandık. Ama eşim işe giderken bu kadın kapıyı açıyor eşime diyor ki evimin önünün çekilip gruba atılması terbiyesizliktir diye.. eşim kadına seninle konuşamam kocanı çağır diyerek kapıyı kapatıyor. Kocasını arıyor ortada görüşüyorlar. Eşim kocasına hanımın terbiyesiz diyor bu çok ayıp biz size yönelik bir şey yapmadık yani. Kadın arkasından tekrar çıkıyor ve aynı şeyleri tekrar söylüyor. Biz dedik ki yani bizim seninle bir işimiz yok dagittiginiz çöpü kapicinin toplaması için görüntü attık diye ama kadın ısrarla cekemezsin edemezsin bilmem ne. Ben de dedim yani şu çöpü bu şekil dağıtıp gitmeniz terbiyesizlik olmuyor da biz toplasın diye kapıcıya attığımız da mı terbiyesizlik oluyor . Eşim de bir daha bize hakaret ederseniz iyi olmaz dedi çünkü çok sinirlendi üstümüze gelmeye calisti ısrarla. Eşimle konuştuk yani acaba gerçekten biz yanlış mı yaptik diye ozelestiri de bulunduk. Ama yemin ederim kadının yaptığı nerden baksaniz yanlış geliyor bana hala. Sizce bu olayda doğru olan nedir yorumlarınız merak ediyorum . Şayet biz yanlış yaptıysak özür dileyecek kadar düzgün insanlarız bunu biliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Bir adam eşime “eşin terbiyesiz” dese eşim muhtemelen bir tane geçirir, en azından komşunuz “bize bir daha hakaret etmeyin” demiş.

Ben olsaydım, ilk defa olduysa ses çıkarmazdım, karton bu. Bazen bende kapımın önüne koyuyorum, 1-2 saat içinde atıyoruz, akmaz kokmaz. Benim kapımın önü kimseyi engellemiyor bu arada ama komşum karton koymuş diye olayı Apt grubuna taşımazdım.

Fevri davranmışsınız, eşiniz de densizlik etmiş. Haksızsınız.

Çok rahatsız olduysanız kapısını çalar, uyarırdınız. Bir daha olursa o zaman gruba atardınız.

Bence haksızsınız komşum bana böyle birşey yapsa bende sizin komşunuzun verdiği tepkiyi verirdim ayrıca biz görevli çöpü alsın diye fotoğraf attık demişsiniz keşke gruba atmak yerine sadece görevliye söyleseydiniz eşinizin terbiyesiz demeside ayrı bir olay benim için biri böyle bir ifade kullansa eşim sakin kalamazdı yani komşunuz gayet sakin biriymiş birde şunu eklemek isterimki bir defalık olan birşeyse çöpün biraz geç alınmasını idare edebilirdiniz

Yanlış anladınız . Biz kimseye terbiyesiz demedik. Kadın bize terbiyesiz dedi. Bir defalik bir şey olsa zaten tabiki hoş karşılanır. Ama her defasında böyle. Çöpü çöpün içine değil de etrafına daginikligiyla bırakan bir komşum var.

Öğretmene şikayet eder gibi fotoğraf atmaniz çok çok yanlış olmuş. Yüz yüze konuşsaydınız.
Hayır. Apartmanda herkes şikayetini bu şekilde yapar öyle bir anlasma var çünkü. Ayrıca komsumuzu şikayet etmedik ki sürekli bu dağınıklığı geç toplayan kapıcıya söyledik. Nezaketen komsumuza anlayışlı davrandık zaten. Biz bu karton yığınlarını sürekli geç toplayan kapıcıya söyledik. Kpmsuya soylesek bu defa niye kapıcı yok mu denirdi bilmiyorum. Çok değişik bir durm çözemedim.

Bence haksızsınız ne var yani akşam olunca zaten kapıcı alacak her binada oluyor böyle şeyler mecbur kartonla ürünler alıp kapı önüne bırakabiliyoruz ve o an yoğunluktan kapıcıya söylemeyi erteleyebiliriz insan hali

Bir iki karton için buraya konu yazmadım. Her defasında çöpün içine atılacak şeyler dışında her yere saçılmış şekilde sürekli görmek bir yerde uyarıyı getirir. Konuyu yeterince aciklayamadim sanırım. Ama teşekkür ederim yorumunuz için.

Hani şikayet etme amacınız yoktu sadece kapıcı alsın diye gruba atmıştınız,şikayet ediyor ve sonrasında komşuyla kavga ediyorsanız amacınıza ulaşmışsınız,bence bir daha muhatap olmayın olsun bitsin malesef herkesin eğitimi kültürü aynı olmuyor

Mesela benim karşı komşum da çok dağınık kapı önü merdiven boşluğu çingen gibi dolduruyo çolugu çocuğu kendi çok gürültülü nefret ediyorum bir selamım yok ama şikayet de etmedik her gördüğümüzde gerginlik olmasın diye aslında sizin yaptığınız da cesaret istiyor vazgeçtim çok iyi yapmışsınız

Hayır hayır kesinlikle şikayet etmedik komşuyu. terbiyesiz dedikleri halde sakın kalıp aynı sekilde karşılık vermedik. Evet maalesef bu olay ders oldu bize. Çöpü nasil istiyorsa öyle kullansın asla karışmam artık

Ama işte sizin ki düşünce incelik . Biz 4 yıldır ilk defa bunu söyledik zaten. İnanın tatlı dille konussaniz bile karşınızdakini tanimiyorsunuz ne tepki verir diye korkar insan.

Eşinizin ben seninle konuşmam kocan gelsin demesi çok saçma. Sanki velisini çağırıyorsunuz.

Kadın hakaret ediyor. Ne yapacaktı adam ? Hakaret eden sınırını bilmeyen bir kadinla ağız dalaşına girmemesini tercih ederim. Teşekkürler.
Kadın eşinize evimin önünün çekilip atılması terbiyesizliktir diyor. Eşiniz de buna karşılık sen git kocam gelsin diyor. Kadın o noktaya kadar hakaret etmemiş ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…