Komşu kızı altın kolyemi çalmış

Yıllar önce okulda nöbetçi öğrenciydim. Cüzdanımı nöbetçi masasının üstüne koymuştum. Çantama koyacak fırsatım olmadan okuldaki hizmetli amca beni uyardı.
"Kıymetli eşyalarını ortalığa bırakma. Görürsen şaka olur, gormezsen gerçek olur" demişti. Yıllar geçti hiç unutmadım.
Diyeceksiniz ki orası benim odam ama yabancı biri girdiğine göre odanızda da dikkat etmelisiniz. Hırsızın hiç mi suçu yok diyeceksiniz. Elbette var. Söyleseniz inkar edecektir. Giden kolye gelmeyecek. Anneniz de yardımdan mahrum kalacak. Malesef bu cirkinlige sessiz kalmanız uzun vadede sizin menfaatinize.
Biliyorum bunları haklisiniz. Zaten elimi bağlayan tek şey annemin o komşusunu çok sevmesi. Çok iyi arkadaşlıklari var benim yuzumden küsmelerini istemem.

Benim daha önce hiçbir şeyim çalınmadi, yurtta bile tek bir çöpüm çalınmadi. Ondan dolayı bu rahatlık sanırım. Dikkat edicem demek bundan sonra.

Aklıma şöyle bi sey geldi. Simdi siz eve davet ettiniz ve öğlenden sonra gelirim demiş ya. O gelmeden baskın yapar gibi siz ona gitseniz. Kafam attı annemle tartıştım evde durmak istemedim vs diye bi kılıf uydursaniz. Sonra odana geçelim orda konuşalım deseniz. Sonrasında bi şeyler anlatmadan el oyalayici bibsey isteseniz. Atıyorum soğuk kahve isteseniz yada güzel yaptığını düşündüğünüz başka bi şeyde olur. Maksat onun odaya gelmemesini sağlamak bi süre. O arada da odayi arasanız. Çantaya felan baksanız. Belki bu şekilde bulup geri alirsiniz. Tabii bu 3 4 günde okutmadiysa
Ya öyle çatkapi gidecek bir samimiyetim yok açıkçası. Zaten o da pek gelmezdi. Gelme sebebi işte kpss meselesi hangi kaynaklara nasıl çalışayım falan diye sormaya gelmişti. Benim şu an çağırmama da şaşırmıştır buyuk ihtimalle. Zaten evleri kalabalık onların. Abisi küçük kardeşi yengesi annesi babası falan var. Gidemem maalesef.

Ben çok konuşan biriyim sanırım. Bi arkadaşımın cebinden oturduğu yerde zincir sarksa kız o ne öyle sarkıyo falan derdim ya. Sizde benim gibi olsaydınız daha o an çözülürdü bu mevzu. 😀
Valla ben bir şey anlatıyordum o arada, saniyelik görmüştüm ama öyle sarkmiyordu azıcık ucundan görünüyordu :)

Ben olsam söylemem kıza zaten kabul etmeyecek al canim bende kaldı demez bide yazık ruh hali bozuk her türlü uğraşılmaz onla size de yazık olur tatiliniz mahvolur sizin de çıkaracak dersleriniZ varmış bu konuda bence ortaya bırakmayın daha ve evinize almayın
Anneme söyledim o yapmamıştir diyor ama yine de uyardım, normalde kızın bizim eve geleceğini sanmıyorum ama eğer gelirse ortada değerli bir şey bırakma vs dedim.

Anneniz ne diyor bu duruma gorduklerinize
O yapmamıştir kızım vs. Görev yaptığın yerde unutmadigina emin misin dedi. Ben memlekete geldiğimde almıştım kolyeyi, temmuz sonunda kuzenimle dışarı çıktığımda da takmıştım zaten. Ondan sonra on gündür falan dışarı çıkmadım bile. Bunları söyleyince dedi gözümüzle görmedik iftira atıyorsun der kız dedi ama onun da aklına şüphe düştü belli. Uyardım işte ben onun çaldığına eminim direkt söylemiycem ama eğer eve gelirlerse ortalıkta para degerli eşya vs bırakma dedim.

al karşına sert bir şekilde konuş. Balkona çıkarken masa gördüğüm kolye balkondan döndüm yoktu. Seni utandırmamak adına söylemedim ama vermeni de bekledim vermedin. Kolyemi bana teslim et. Etmezsen annenle konuşacağım. Aldığından eminim cebinden sarkan zinciri gördüm de. Ama kendinden emin konuş empati kurar gibi yumuşak konuşma. Sert ve kendinden emin ol. Kolyeyi ver unutalım yoksa onu senden alana kadar farklı yollar denerim rezil olursun de.

Kolyemi kaybettim gördünüz mü falan demeyin sakın. Hayır diyecek elbette. Emin konuşun, aynı bu mesajdaki gibi. Vermezse polise gideceğinizi söyleyin. 14 bin lira az değil, belki daha önce başka neler çaldı da haberiniz yok?
Yani eminsen kizi cek kenara bak canim o gun uaptigini gordum zincir senin pantolunun cebinden gozukuyordu bir kac gun bekledim kendi isteginle verirsin diye ama vermedin. Ya kolyeyi ver yada seni ciddi anlamda tum siteye rezil ederim de. Aklima baska bisey gelmiyir. Biraz degisik bir tip dedigin icin belki bu sekilde anlar. Akilli birsey olsa bilgisayarin kamerasi o gun kayittayfi desen akilli insan kanitla ac der. Bunda oyle potansiyel varmi sence dermi boyle biseu. Seneler once ayni sey basima geldi kiz bilekligimi caliyo. Direk ondan supheleniyorum kanitlayamiyirim kendi ailem dahi bana inanmiyir. Onun babasi ustume yurumustu iftira diye. Kiz kolunda bilekligimle facede poz veriyor arkadasina sarılarak unutup 😀😀 inan o fotoyu 72 vilayete kadar attim bakin bilekligim ben hakliyfim diye 😆😆

Ya tabii ki suç. Zaten olan bana oldu. 14 bin benim iki aylık ek dersim.
Yani şimdi ben annesi iyiden ziyade sonradan olacakları düşünerek kalakaldım zaten. Elimde bir delil yok. Şimdi polis çağırıp kızın evini mi aratayim? Ya kız onu bambaşka bir yere sakladiysa, ben iftira atmış gibi olucam, kavga cikacak. Annem üzülecek. Komşusuyla arası bozulmus olacak. Üstüne üstlük
Komşunun kızı hırsızsa gelmesinler zaten eve. Siz kendinizden eminseniz niye iftira olsun, sorana söylersiniz.

Aklıma şöyle bi sey geldi. Simdi siz eve davet ettiniz ve öğlenden sonra gelirim demiş ya. O gelmeden baskın yapar gibi siz ona gitseniz. Kafam attı annemle tartıştım evde durmak istemedim vs diye bi kılıf uydursaniz. Sonra odana geçelim orda konuşalım deseniz. Sonrasında bi şeyler anlatmadan el oyalayici bibsey isteseniz. Atıyorum soğuk kahve isteseniz yada güzel yaptığını düşündüğünüz başka bi şeyde olur. Maksat onun odaya gelmemesini sağlamak bi süre. O arada da odayi arasanız. Çantaya felan baksanız. Belki bu şekilde bulup geri alirsiniz. Tabii bu 3 4 günde okutmadiysa
Heycanlanır yapamaz

Ben çok konuşan biriyim sanırım. Bi arkadaşımın cebinden oturduğu yerde zincir sarksa kız o ne öyle sarkıyo falan derdim ya. Sizde benim gibi olsaydınız daha o an çözülürdü bu mevzu. 😀
Bende direkt göz kesilirim hatta içine girecek kadar yaklaşır bu sarkan şeyde ne diye mutlaka sorardım bu yapı meselesi galiba. Bu hareketime şaşırabilirsiniz ancak evime gelecek kadar samimi ( konu sahibi samimi olmasada) isem mutlaka bunu yapardım.

Bende direkt göz kesilirim hatta içine girecek kadar yaklaşır bu sarkan şeyde ne diye mutlaka sorardım bu yapı meselesi galiba. Bu hareketime şaşırabilirsiniz ancak evime gelecek kadar samimi ( konu sahibi samimi olmasada) isem mutlaka bunu yapardım.
Hiç beklemediği anda o zinciri çeker alırdım cebinden. Panik yapar çünkü haa yok bişey ıh mıh der tıkardı iyice cebine. Benim kolyemse zaten geçmiş olsun. İtin g.tüne sokar evimden kovmaktan beter ederdim

Kızı yarın bize gelsene diye eve çağırdım tamam öğleden sonra uğrarım dedi. Bakalım yarın konusucam. Kolyeden bahsedicem tepkisini ölçücem. Cok mecbur bırakırsa balkonda sigara içerken zayen aldığını gördüm ben senin, acaba verecek misin diye bekledim. Vermedin falan diycem. Yer umarım. Ki sanmiyorum. Ölümüne inkar ederse de soğuk su icicem gibi.
Kolyenin olduğu yeri görecek ve gizlenmiş şekilde aslında bir yere güvenlik kamerası koysanız kız hemen itiraf eder 😅

Kolyenin cepten sarktığını söylerseniz yalan söylemediğinizi anlar.

Etraftaki kuyumculara gidip kolyenizi sorabilirsiniz. Daha satmadıysa belki satacağı zaman kuyumcu uyanır da el atar. Belgesi varsa sizde gösterebilirsiniz de.

Kolyenin olduğu yeri görecek ve gizlenmiş şekilde aslında bir yere güvenlik kamerası koysanız kız hemen itiraf eder 😅

Etraftaki kuyumculara gidip kolyenizi sorabilirsiniz. Daha satmadıysa belki satacağı zaman kuyumcu uyanır da el atar. Belgesi varsa sizde gösterebilirsiniz de.
Ben şey düşündüm. Kolyem kaybolmuş polise ihbar ettim bayaa degerliydi 100 küsür bine almistim. Polis şu an kuyumcuları sorguluyor seri no falan da verdim diycem. Sattiysa tutuşsun satmadiysa da zaten ömür boyu bu şehirde satamaz. :)

Ben şey düşündüm. Kolyem kaybolmuş polise ihbar ettim bayaa degerliydi 100 küsür bine almistim. Polis şu an kuyumcuları sorguluyor seri no falan da verdim diycem. Sattiysa tutuşsun satmadiysa da zaten ömür boyu bu şehirde satamaz. :)
Koreye gidince orda okutur artık🤣🤣🤣

Annenle komşusunun arası bozulmasın diye düşünüyorsun ama sen yanında değilken kız annenin de özel eşyalarına el uzatabilir. Tabi kesin o yaptıysa. Bunu bence çözmelisin. İnkar etse bile hareketlerinden yalan mı doğru mu söylediğini anlarsın bence. Gerçekten böyle bir şey yaptıysa annenden uzak durmaları daha iyi. Ben olsam bu kızın daha da ileri gidebileceğinden korkardım. Eve kolayca girip çıkabiliyor. Ya para için annene bir şey yaparsa? Gerçekten o çaldıysa bir daha evine girmemesi için elinden geleni yapmalısın bence.

Yarın bir gelsin de kafamda soyleyecegim şeyleri tasarlıyorum şu an . Ben hemen gidip sattığını sanmıyorum. Satmişsa da kuyumcu onu hatirlamaz bence. Bir de merkezi bir yerde oturuyoruz en yakın çarşıda nerden baksanız 20-25 tane kuyumcu var.

X