Biz de aynı dertten muzdaribiz.
Alt komşunun embesil ergeni gecenin 2sinde gitar çalmaya başlar. Kart sesiyle anırır.
Üst komşunun çocuğu sabahtan akşama kadar bam bam yürür, koşar, zıplar. İnanın hiiiiç durmuyo hiç.
Çocuk diye bir şey de diyemiyoruz, çocuk nihayetinde. Biraz fazla şımartmışlar sadece. Bir kere bile ne anası ne babası “yeter” diye bağırmıyo.
Daha önceki üst kat komşularımızın çok duyduk sesini sevişirken. İkisi de kiloluydu ve tombik olmalarına rağmen karyola kullanıyorlardı, tabi sevişirken o karyolanın gıcırdama , sallanma sesleri bizim evin içindeydi.
Annem önce o saatlerde vileda sopasıyla vurdu birkaç kere anlamadılar, inadına sesler yükseldi.
Sonra kapılarına post-it yazıp yapıştırdı. Anlamadılar.
En son benim annem delidir, adamı merdivende yakalayıp yüzüne yüzüne tak tak söyledi.
“ benim 20 yaşında genç kızım var, o kadar yüksek ah uh demek zorunda değilsiniz. Ayrıca bu kiloya karyola değil baza alsaydınız keşke, sanki üst katımızda filler tepişircesine sesler duymak zorunda değiliz. Kaç kere alttan alttan rahatsız olduğumuza dair belirti gösterdik. Anlamadınız, siz utanmıyorsanız ben yüzünüze konuşmaktan utanırım mı sandınız?” Demişti.