• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsünden bıktım

Biz nası dinliyorduk anne babamızı. Valla bizi dinlemiyor da komik onlar mı çocuklarını dinliyormuş. Aynen benim komşularım işte evden çıkmıyolar asla ve çocukları kuduruyo ama bunlar çocuk değil ergen. Ya aslında şaşmamak lazım anne babalarının kaçta yattığı belli değil çalışmıyo mu bu insanlar anlamıyorum.çocuk dediğinin bir yatış saati olmaz mı anneme soruyorum siz 9da uyursunuz diyo
Dinlemiyor da bahaneleri canım. Beceriksiz insanlar hayatta neyi başarmışlar ki bir çocuğu eğitsinler .Çocuk ağlıyor onlarda çocuğa çılgın gibi bağırıyorlar. Bazen çocuğa çok üzülüyorum etrafında hiçbir kontrol mekanizması yok.

Of yaa aynı işte çocukları da kendileri de uyumuyo. Ben aşırı sinirleniyorum ve artık ses yoksa da dinliyorum strese giriyorum evde yokken bile evi düşünüyorum evimden nefret ediyorum resmen
Aynen kendileri uyumuyor kimseyi uyutmuyorlarda bi kac defa ciktim sessiz olun uyuyamiyorum diye begenmiyosan mustakilde otur dediler saka gibi ins bi daha ev alirsam en ust kat olur bu seslere maruz kalmam

Biz de aynı dertten muzdaribiz.

Alt komşunun embesil ergeni gecenin 2sinde gitar çalmaya başlar. Kart sesiyle anırır.
Üst komşunun çocuğu sabahtan akşama kadar bam bam yürür, koşar, zıplar. İnanın hiiiiç durmuyo hiç.
Çocuk diye bir şey de diyemiyoruz, çocuk nihayetinde. Biraz fazla şımartmışlar sadece. Bir kere bile ne anası ne babası “yeter” diye bağırmıyo.

Daha önceki üst kat komşularımızın çok duyduk sesini sevişirken. İkisi de kiloluydu ve tombik olmalarına rağmen karyola kullanıyorlardı, tabi sevişirken o karyolanın gıcırdama , sallanma sesleri bizim evin içindeydi.

Annem önce o saatlerde vileda sopasıyla vurdu birkaç kere anlamadılar, inadına sesler yükseldi.
Sonra kapılarına post-it yazıp yapıştırdı. Anlamadılar.
En son benim annem delidir, adamı merdivende yakalayıp yüzüne yüzüne tak tak söyledi.
“ benim 20 yaşında genç kızım var, o kadar yüksek ah uh demek zorunda değilsiniz. Ayrıca bu kiloya karyola değil baza alsaydınız keşke, sanki üst katımızda filler tepişircesine sesler duymak zorunda değiliz. Kaç kere alttan alttan rahatsız olduğumuza dair belirti gösterdik. Anlamadınız, siz utanmıyorsanız ben yüzünüze konuşmaktan utanırım mı sandınız?” Demişti. :KK70:
Valla annenize bayıldım ya,helal olsun çatır çatır konuşmuş:super:
Bı ara bizim binaya da ugrasa da,aynı dertten yıllardır muzdarip olduğum alt komsuma da dese bunları:KK48:
Annenize saygılar...

Valla annenize bayıldım ya,helal olsun çatır çatır konuşmuş:super:
Bı ara bizim binaya da ugrasa da,aynı dertten yıllardır muzdarip olduğum alt komsuma da dese bunları:KK48:
Annenize saygılar...

Ahaha teşekkür ederim canım benim ❤️

Delirtildiğinde böyle oluyo benim anniş hep :D

Bizim yöntemleri deneyin siz de :))

Bencillik işte tamam binalar cok ses cekiyor olabilir ama ayaginda terlik şap şap yürüme,tv nin sesini bangır bangır açma,bizim binadada elektrik süpürgesi sevdası var gece gündüz vuuuu temizsiniz arkadaş en temiz sizsiniz bir teyzemiz vardı sabah 7.30 silkelemeye başlardı dedim teyze uğraşma oğlunu camdan uzat direk silkele teker teker don atlet gomlek pantolon uğraşma

Görgü yok işte ben mustakil evde buyudum etrafımızda apartman mustakil evler dipdibeydi babam akşam 9 dan sonra sessizlik derdi tv yi kısardı 9 dan sonra kimseyi telefonla aramazdık kimsenin evine gitmezdik böyle gördük ayıp derdi

Simdi ana babalar dizimi rahat izleyeyimde isterse evde kıyamet kopsun arkadaşa gittik saat olmuş gece 12 son ses tv açık 3 ergen hönkür hönkür bağıra bağıra gülüyor koşuyor dedim yazık altındakine üstündekine amann banane onlarda ses yapsın ne olacak diyor yuhh bunların cocugu hassas olurmu cevresine

Ust katımda köpek var ona köpek denmez ya insan adeta egitimli sanirim çıt sesi yok bizim bu insanları kim egitecek bilemiyorum bende endişeliyim gelecekten

Artık gerçekten çekilmez oldu. İki kere taşındım bu sebepten ama kabus peşimi bırakmıyo. Üstelik bu sefer altlı üstlü güm gün yürümeler 12-15 yaşında erkek çocukların güm güm koşmaları ve bağrışmaları bütün sesler bizim evde ve biz iki kişiyiz.bıktım artık yaa
İki yılda dört ev değiştirdim. Sırf bu gürültü olayı yüzünden. Hem de 9 aylık ve iki yaşında iki çocuğum var. Ne kadardır oldu bilemezsiniz. Ama artık huzurluyuz çok şükür. 3. Ve en son kata taşındık. Yok böyle bir rahatlık :) Rabb'ime binlerce şükür.. Bir de onu deneyin derim. Eşim asgari ücrete çalışan hatta kredi borcu olan biri. Ona rağmen taşınma masrafını falan geçtik. Yeter ki kafamız rahat olsun.

Artık gerçekten çekilmez oldu. İki kere taşındım bu sebepten ama kabus peşimi bırakmıyo. Üstelik bu sefer altlı üstlü güm gün yürümeler 12-15 yaşında erkek çocukların güm güm koşmaları ve bağrışmaları bütün sesler bizim evde ve biz iki kişiyiz.bıktım artık yaa

Daha önce bu sebepten tasindiysaniz niye ses yalıtımı olan bir yere geçmediniz.
Ev sizin ise yaptırın yalıtım.

İkincisinde en üst kata taşındım orası merkezi sistemdi ve donduk. Bir de binanın dibinde yol çalışması başladı 24saat aralıksız 5,6 kırıcı iş makinesi kayalık zemini kırdı aylarca işkence gibiydi uyku uyuyamadık.ben nereye gitsem beni takip ediyo gürültü

Siz bu gürültü konusunda ekstra hassas olabilir misiniz? Hiç bir yerde 24 saat iş makineleri çalışmıyor. Öyle bir şey varsa şikayet edersiniz belediyeye gelir inşaatı durdururlardı.

Ya işte keşke yaa kimsenin zerre sesini duymak istemiyorum artık

Biz de sırf bu yüzden müstakil istiyoruz ya da dubleks alıp üst katta takılmak falan. Önceki evimde altta 4 bene vardı, şimdiki evimde 3. Her ikisi de acayip gürültü yapıyordu, alttaki tatil siye babasına gitmiş. Nasıl mutlu oldum anlatamam :)) bıktım artık her bkşarını duymaktan, çığlıklarından vs. Ama anlamıyorlar işte. Allah sana da bana da sabır versin inş :)

Valla istanbulda müstakil eve taşınmam için 1.5 milyonum olması gerekiyo maalesef.en büyük hayalim o zaten hatta köyde yaşamak istiyorum
herkes apartmanda insan gibi yaşamayı öğrensin zaten
sen neden müstakil eve taşınacaksın
insan gibi yasamayı bilmeyenler apartmanda yasamasınlar

apartmandakiler ortak derdi sanırım.. bizimde durum aynı.
yan binanın oturma odası bizim yatak odamıza denk geliyo.

kadın adam ve cocugu gece 11 de başlayıp 2 lere 3 lere kadar kahkaha atıp bagrısıyolar.
bizde sabah erken kalkıp işe gidiyoruz uyumamız gerek..

eşim bi kac kere sinirlenip duvara vurdu. duvara geri vurarak karşılık verdiler:işsiz:

Aynı dertten ben de muzdaripim. Üst kat komşumun eşi gündüz uyuyor gece çalışıyor. Bu yüzden eşi ve kızı gece 12'den sonra temizlik yapıyorlar. Bazen hiç uyumadan işe gidiyorum. Bir kaç kez söyledim ama onlar gürültüde uyuyabiliyorlarmış. sorun yokmuş. Bu şahıslar bir de muhafazakar insanlar kul hakkına girmek istemiyorlarmış, gördükçe "hakkını helal et biraz gürültü yaptık" diyorlar çıldırıyorum. İnşallah tez zamanda başka bir eve taşınırım. (Tabi en üst kat düşünüyorum artık)

İki yılda dört ev değiştirdim. Sırf bu gürültü olayı yüzünden. Hem de 9 aylık ve iki yaşında iki çocuğum var. Ne kadardır oldu bilemezsiniz. Ama artık huzurluyuz çok şükür. 3. Ve en son kata taşındık. Yok böyle bir rahatlık :) Rabb'ime binlerce şükür.. Bir de onu deneyin derim. Eşim asgari ücrete çalışan hatta kredi borcu olan biri. Ona rağmen taşınma masrafını falan geçtik. Yeter ki kafamız rahat olsun.
Benim eşim beni desteklemiyo işte kendisi benim kadar rahatsız olmuyo tepemizde koşuyo çocuklar olacak o kadar diyo ben sinirlenince ama çocuk dediğim benim boyumda koca ergen erkekler yani koşmaya hakları yok evde bence ama nedense rahatsız olunca ben suçlu oluyorum.alt kattan da çok ses geliyor

Aynı dertten ben de muzdaripim. Üst kat komşumun eşi gündüz uyuyor gece çalışıyor. Bu yüzden eşi ve kızı gece 12'den sonra temizlik yapıyorlar. Bazen hiç uyumadan işe gidiyorum. Bir kaç kez söyledim ama onlar gürültüde uyuyabiliyorlarmış. sorun yokmuş. Bu şahıslar bir de muhafazakar insanlar kul hakkına girmek istemiyorlarmış, gördükçe "hakkını helal et biraz gürültü yaptık" diyorlar çıldırıyorum. İnşallah tez zamanda başka bir eve taşınırım. (Tabi en üst kat düşünüyorum artık)
Ya direkt söyleyin etmiyorum hakkımı asla helal etmiyorum sizin yüzünüzden işe uykusuz gidiyorum deyin

Siz bu gürültü konusunda ekstra hassas olabilir misiniz? Hiç bir yerde 24 saat iş makineleri çalışmıyor. Öyle bir şey varsa şikayet edersiniz belediyeye gelir inşaatı durdururlardı.
Ya işte inanması güç ama bu dediğim yer istanbul değil mecburi hizmete gitmiştik mardine battı çıktı yapılıyor hala da devam ediyordur bakabilirsiniz.komşum bu gürültü yüzünden erken doğum yaptı. Kesinlikle abartmıyorum kayalık zemin ve 4,5 kırıcı vardiyalı 24saat aralıksız çalıştı ve bu aylardır sürdü hala da sürüyo olabilir

Daha önce bu sebepten tasindiysaniz niye ses yalıtımı olan bir yere geçmediniz.
Ev sizin ise yaptırın yalıtım.
Valla ses yalıtımı var deniyo hangi eve taşınsam 1800 kira ödüyorum istanbulda. Ve bu kez şansa bırakmadım üst katın kapısını çaldım bakayım dedim kim oturuyo.kadın dedi ki benim alt katımda çok rahat edersiniz ben çok medeniyim yurt dışı görmüş insanım apartman kurallarını biliyorum dedi daha geçen gece 2de kahkaha seslerinden uyuyanadım.küçük çocuğum yok çocuklarım büyük dedi ve ben sormadan anlattı bunlaro ben binadan memnun musunuz dedim bi tane kocaayak koşuyo ama tepemde kendi de tık tık terlikle terliği çıkarınca güm güm yürüyo.he ama alt katı sormadım hiç aklıma alt kattan ses geleceği gelmedi en çom alt kattan geliyo

Şikayet etmediğimiz yer kalmadı gelen cevaplar valinin kesin talimatı oldupuydu.ülkenin doğusu ve batısında olaylar farklı işliyor ben 1.5sene yaşadım orda. Ben de biliyorum istanbulda böyle bir şeyin mümkün olmadığını ama yaşadım işte

Back