• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsünden bıktım

Ya direkt söyleyin etmiyorum hakkımı asla helal etmiyorum sizin yüzünüzden işe uykusuz gidiyorum deyin
İnanın söyledim ama arkadaşlar pek rahat. Gece kalkıp balkondan seslendim uyuyamıyorum yeter artık diye "tamam, pardon" diyorlar aynı şekilde devam ediyorlar. Hakkım helal değil kesinlikle kendilerine.

Bu sorun her yerde var. Hele bizim gibi çocuksuz aileler için durum daha zor.
Benim evimde çıt çıkmaz. Üst komşunun, apartmanın bütün sesi bizim evin içinde.
Evi satıp başka ev almayı düşünüyoruz fakat ordada bişi değişmez.

Sirf bu yuzden 3+1 dublex evler var onlara tasinmayi dusunuyorum ya da kismet olursa alirsak o sekilde almaya karar verdim esime de soyledim. Yeni evler kagit gibi konustuklarini duyuyorum belki onlar da bizi duyuyorlardir ama asla aksam saatlerinde ses yapmiyoruz herneyse bizim ust kattakiler de medeniyetten nasibini almamis kimseler siddet olaylari da var ama kucuk de bi cocuk var tamam aglar da cocuk 2 saat kesintisiz agliyor ornegin, kadin cocuga bakmiyor seslense duyuyorum cunku haliyle ben de kriz geciriyorum gecen gece elektrik supurgesi sapiyla saglam vurdum sesleri kesildi bir de yatakodamizin ustu onlarin oturma odasi dusunun yani insanlarda anlayis sifir.

Benim eşim beni desteklemiyo işte kendisi benim kadar rahatsız olmuyo tepemizde koşuyo çocuklar olacak o kadar diyo ben sinirlenince ama çocuk dediğim benim boyumda koca ergen erkekler yani koşmaya hakları yok evde bence ama nedense rahatsız olunca ben suçlu oluyorum.alt kattan da çok ses geliyor
Aynen benim esimde oyle :/

Bizde durumlar tersi 2 yasında oglum var sabahdan başlıyo gurultuye 11den 1 e kadar uyku birde aksam 10dan sonra rahatlar. Allah razı olsun aşagı katta nine dede oturuyolar pek fazla şikayet almadık. Dun oglumu parka gotururken karşılaştık parka mı dedı teyze evet dedim. Zaten sabahdan akşama kadar oglumun yaramazlıklarına ses etmıyorsunuz bende boyle parka cıkararak cozum buluyorum dedim e kızım sız buraya tasınalıdan beri biz ses duymadık dıyolar misafir geliyo evde curcuna ne yaptıysam tabak hazırlayıp onlarada goturuyorum ;)

Vallahi bende bıktım. Ne tv sesleri ne sevişme ne kavga sesleri biter. Bazen canım tv izlemek istemez kapatarım yukarıdakinin tv sini dinlerim. Az önce sevişme sesleri geliyordu. Ezan da okunuyordu. Normalde tv sesini biraz Yükseltir duymazdan gelirdim ama bu sefer tepemin tası attı vurdum duvara. Bir daha yaparlarsa kapılarına kağıt yapıştırıcam. Yetti artık. Bir de karı-koca okumuş görgülü insanlar.

Benim komşuların hepsi yaşlı insanlar, eski bir apartmanda oturuyorum zira. Hiç seslerini duymam, hatta biz bekar yaşayan 2 kız kardeş olduğumuz için sürekli halimizi hatrımızı sorar teyzecikler sağ olsunlar. Arada biz ineriz ilgileniriz. Ev almadan önce komşulara bakma imkanınız varsa bakın derim tavsiyem. :/ Genç, bebekli oturan çoksa o binadan almamak lazım. Tabi yeni binaysa ve ilk kez oturulacaksa o piyango oluyor.

+1 terlik yerine beton mu giyiyorlar diye merhaba komşu terliklerinize bakabilir miyim demek geçiyor içimden. Hele parke ise daha bir gümlüyor. Ben gece 22.00-02.00 arası paldır küldür iş yapma ve yürüyüp kapı çarpma ile yaşıyorum. Evlerinin planını değiştirmişler, herkesin mutfağı onların oturma odası bizim oturma odamız onların mutfağının altına geliyor. Çocuğumuz bir huzurlu uyku göremedi sayelerinde çünkü oturma odaları ile çocuk odaları bitişik. Onlar gecenin köründe mutfakta pat küt yaptıkça çocuk odadan kalkıp geliyor. Yatak odasında eşya çekip paldır küldür yürüme ve kapı çarpmalardan yüksek sesle konuşmalardan bahsetmiyorum bile.
Sizin gibi biz de dertliyiz
Nasıl katlanıyorsunuz ? Uykudan uyandırdı mı sizi de bunsesler

Ayni dertten bende muzdaribim bizim binadakilerde gece 12.00 gecinci tvnin sesi son ses kosmalar kahkahalar bagirarak konusmalar havada ucucuyo tabi bu gurultude anca gece 2 veya 3 uyuyabiliyorum onlar yatinci bu da yetmezmis gibi sabah 7 tekrar ayni gurultu basliyo
Nasıl dayanıyorsunuz ? Ses olayı mi benim mi psikolojimi bozdu diye merak ediyorum , o kadar ki müstakil evden bile korkuyorum , yan yana Bahçeli evler millet bahçeye çıkar da olur olmaz saatlerde konuşma ses kahkaha vs olur diye Bahçeli eve bile taşınmak istemiyorum o derece psikolojim bozuldu sesten

Bu sorun her yerde var. Hele bizim gibi çocuksuz aileler için durum daha zor.
Benim evimde çıt çıkmaz. Üst komşunun, apartmanın bütün sesi bizim evin içinde.
Evi satıp başka ev almayı düşünüyoruz fakat ordada bişi değişmez.
Ben de çocuk olunca acaba duymaz mıyım falan diye merak ediyorum.ama şuan tüm sesleri duyuyorum evime geldiğimde çıt çıkmasın istiyorum

Sirf bu yuzden 3+1 dublex evler var onlara tasinmayi dusunuyorum ya da kismet olursa alirsak o sekilde almaya karar verdim esime de soyledim. Yeni evler kagit gibi konustuklarini duyuyorum belki onlar da bizi duyuyorlardir ama asla aksam saatlerinde ses yapmiyoruz herneyse bizim ust kattakiler de medeniyetten nasibini almamis kimseler siddet olaylari da var ama kucuk de bi cocuk var tamam aglar da cocuk 2 saat kesintisiz agliyor ornegin, kadin cocuga bakmiyor seslense duyuyorum cunku haliyle ben de kriz geciriyorum gecen gece elektrik supurgesi sapiyla saglam vurdum sesleri kesildi bir de yatakodamizin ustu onlarin oturma odasi dusunun yani insanlarda anlayis sifir.
Ben de bazen terliğin topuğuyla duvara vuruyorum ama kimse üstüne alınmıyor. Eşimin bana destek çıkmaması da çok saçma geliyo. Ben gürültüden rahatsız olan bir insanım yani ben gürültü çıkarmıyorum başkaları çıkarıyo ben kimseyi rahatsız etmiyorum benim arkamda olmalı

Nasıl dayanıyorsunuz ? Ses olayı mi benim mi psikolojimi bozdu diye merak ediyorum , o kadar ki müstakil evden bile korkuyorum , yan yana Bahçeli evler millet bahçeye çıkar da olur olmaz saatlerde konuşma ses kahkaha vs olur diye Bahçeli eve bile taşınmak istemiyorum o derece psikolojim bozuldu sesten
Benim de paikolojim bozuldu 1.5 senedir resmen 3.evim ve hep gürültü artık nereye gitsem gürültü beni bulacak gibi geliyo gürültü olmadığında bile gürültüyü düşünüyorum takıntı oldu artık

Benim alt katimda orta yas grub
Bi yerden sonra artik yapacak bisey yok ve onlar uyuyanana kadar kesinlikle yuyamiyorum ne zaman sesler kesilir gurultu olmazsa o zaman yatiyorum yazin 1 ay neredeyse 1 saatlik uykuyla duruyodum ama yapacak bisey yok yani laf anlamiyolar soyledigimde bizden gelmiyo deyip ve sende cok gurultu yapiyosun diyolar ben evde iki kisiyim ne gurultusu olabilir...

Ben de bazen terliğin topuğuyla duvara vuruyorum ama kimse üstüne alınmıyor. Eşimin bana destek çıkmaması da çok saçma geliyo. Ben gürültüden rahatsız olan bir insanım yani ben gürültü çıkarmıyorum başkaları çıkarıyo ben kimseyi rahatsız etmiyorum benim arkamda olmalı
Aynı benim gibi konuşuyorsun , ben de bu evden çıksam ya gittiğim yerde ses olursa diye şimdiden geriliyorum , çok büyük hak

Aynı benim gibi konuşuyorsun , ben de bu evden çıksam ya gittiğim yerde ses olursa diye şimdiden geriliyorum , çok büyük hak
Ben de gürültülü olayım kendi sesimden duymayayım istiyorum ama olmuyo.topuklarıma vura vura yürümek istiyorum o da olmuyo eşyaları pat küt yere bırakayım istiyorum olmuyo. Bu evden taşınsam yine aynı olacak

İnsanların bu kadar merada yaşar gibi yaşamalarına dumur oluyorum.
Bizim üstteki,sanırım her bu tarz konuda kulaklarını çınlatıyorum.Gece ondan sonra ev süpürme,pencere camları yıkama,balkondan sigara yemek artığı sofra bezi vb silkeleme,duvarı yıkarcasına yumruklayıp yan odadan çocuklarını çağırma,gece 4 ve 5 arasına kadar çamaşır makinası çalıştırma(traktör gibi ses çıkarıyor) ,çamaşırların üzerine paspas silkeleme,tepine tepine dört kişilik ailenin evin içinde yürümesi,stadyumda tezahürat ekibi gibi konuşmaları birbirleriyle daha neler nelerrrrr.
Ama bu yaptıklarını onlara şikayet edip söylediğimizde,tüm bunları yapan bizmişiz gibi tepki alıyoruz.Müstakil evde oturun siz en iyisi gibi bir cevapta cabası.
Bir çare bulan olduysa lütfen banada fikir versin.

Back