Ama sizinde annesine haber vermeden o çocukları evinize çağırmamanız gerekirdi. Anneleri bakmıyor o konuda haklısınız ama bu size ders olsun asla kimsenin çocuğunu çağırmayın yanında annesi gelmeyecekse şayet.
Bakın evde birşey olmaz sizden giderlerken başlarına bir iş gelir ki o yaşta çocuklar asansöre dahi yanlarında yetişkin olmadan binmemeliler,merdivenden inseler düşseler yine sizin başınız ağrır evde birşey olsa annesinin ilk diyeceği şey,sen benim çocuğumu benden habersiz nasıl evine çağırırsın olur. İlgilenmemesi merak etmemesi vs önemsiz kalır kendine dönüp ilgilenmedim demez size söylenir.
2 çocuğum var,annelerini tanıdığım çocukların evine bile gidemezler,bende almıyorum kimseyi bu şekilde. Site bahçesinde oynarlar ama apartmana bile girmelerine izin yok,zile basıp çağırabilirler arkadaşlarını.
Kızımın arkadaşlari bazen bina içine gelip ev kapısını çalıyorlardı kızımı çağırmak için ,onlara bile camdan seslenin , asansöre binmeyin kızım/oğlum kalırsınız bir sorun olur diyerek gönderiyorum,sonraki gelişlerinde camdan sesleniyorlar yada aşağıdan zile basıp çağırıyorlar o şekilde bile gelmelerini istemiyorum,başlarına birşey gelebilir diye.
Eve almak falan yapmayın bu devirde.
Yerinizde olsam annelerine söylerdim acık acık,kapıya gelmesinler söyleyin sizde çocuklarınıza eve alamam,hepsine sahip çıkamıyorum ben,bahçeye gelince oynarlar ama eve kabul edemem diye.