• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu cocukları

Annelerine soyleyin gondermesin kizinizla konusup ikna edin gelsinler diye israr etmesin .evi dagitmalari ses gurultu yapmalari bir yana o kadar yaramaz cocuklarin atlayip ziplarken basina bir sey gelse anneleri sorumsuz degil siz suclu olursunuz. Kesinlikle eve kabul etmeyin.
Kızım evde onlarla kosarken alnini carptı benim cocuga oldu olan onlara da olmasin tabii ama büyük sorumluluk

Bence bu kadar hassas olmayın. Elinize bir kek alın kapıya gidin, yumuşak ama net bir şekilde, su an çocuğun zor bir dönemi olduğundan ve çiş eğitimi için izin aldığınızdan bahsedin. Abiler gelince aklı oyuna gidiyor çişi unutuyor, ben de evde kilotsuz gezdircem vs vs diyin. Bir de çok kısa izin aldım rica etsem gelmeseler olur mu diyin. Park saatlerinde özlem giderirler oynarlar diyin keki verin teşekkür edin ve çıkın. Pek öyle cevap da beklemeyin alınganlık oluyor boşu boşuna.
Sagolun bu da cözüm olabilir tatli dille anlatırsam anlarlar diye umuyorum

Komsuculuk hic sevemedigim bi muessese. Evde 2 oglum var kendiminkilere zor tahammul ediyorum. Binada eltim ve kuzenimizin esi var. Onlarin cocuklarini bile istemiyorum. Kendi cocugumu da israr etseler dahi ben gitmeden gondermem eve donerken nolur kalayim israrlarina asla kanmam. Herkes cocugunu yaninda gezdirsin arkadas

Evet egitime gidip geliyor eminim ama hafif düzeyde muhtemelen cünkü kelime tekrar etme ya da göz temasi kurmama gibi bir durumu yok
Ozel eğitime dehb diksleksili cocuklarda gidiyor.bu arada onları kırmak istememenizi anlayabiliyorum ancak sert Bi ifade kullanmazsanız kapiniz surekli çalacaklar o yüzden biraz sert bir dille uyarin

Ayy cok yürek yemiş gördüm sizi.
Yakininiz bile olmayan iki cocuk, başlarina birşey gelse direk siz sorumlu tutulursunuz, üstelik bir kac gun gelmişler.
Hadi sizi geçtim, o cocuklarin annelerindeki sorumsuzluk ayri konu, hic mi Müge anlı izlenmemsler? nasil guvenip cocuklarini gonderebiliyorlar?
Çocuğum kayip diye çıkıp aglayanlara üzülmem artık, tamamen ebeveyn boş g.tlulugu

Ayy cok yürek yemiş gördüm sizi.
Yakininiz bile olmayan iki cocuk, başlarina birşey gelse direk siz sorumlu tutulursunuz, üstelik bir kac gun gelmişler.
Hadi sizi geçtim, o cocuklarin annelerindeki sorumsuzluk ayri konu, hic mi Müge anlı izlenmemsler? nasil guvenip cocuklarini gonderebiliyorlar?
Çocuğum kayip diye çıkıp aglayanlara üzülmem artık, tamamen ebeveyn boş g.tlulugu
Cocugunu gondermeyene cok garip geliyo ama gercekten kapi kapi gezerek buyuyo bazi cocuklar. Esimin kuzeni bizim apartmana tasindi 5 yasinda benim oglumla yasit oglu var. Cocuk eski binalarinda aksam 10 da bile komsu gezermis. Ustelik gezdigi yerler cocuk olan yerler de degil yasli teyzeler falan gider oturur yer icer takilirmis. E bende yok o kultur catkapi kmseyi istemem. Cocuk da annesi de biz acikca soyledigimiz icin cok saskinlar. Cocuk bunlar.nasi insanlar hic sevmedim falan diyomus oyle aliskin yani gezmeye ben korkarim sahsen

Anneleri cok düsünceli olsa milletin evinde saatlerce bırakmazlar ayy sinir geldi iyice bugün geldiler yolladim uyutacağım diye zile de basmayin dedim
1-2 saate kadar evinize çıkmışlar. Zaten alt katınızda oturuyorlar. Anneleri görmüş olabilir. Yarım saatte bir kontrole mi gelecekler ki küçük çocuk da değiller. Siz pimpirikli iseniz size anormal geliyordur ki önceki konularınızdan da aşırıya kaçan huylarınızın olduğunu görmüştüm.

Anneleri de varken çocuklara açık açık diyeceksiniz ki;

"Kızımın düzenini oturtmakta zorlanıyorum. Lütfen kızımla oynamak için bu aralar evin kapısını çalmayın. Bahçeye indiğimizde birlikte oynarsınız."

Yumuşak yüzle söyleseniz bile laf dinlerler diye ümit ediyorum. Zaten anneleri de ayrıca tembihler.

Laf değil, icraate geçin.

Cocugunu gondermeyene cok garip geliyo ama gercekten kapi kapi gezerek buyuyo bazi cocuklar. Esimin kuzeni bizim apartmana tasindi 5 yasinda benim oglumla yasit oglu var. Cocuk eski binalarinda aksam 10 da bile komsu gezermis. Ustelik gezdigi yerler cocuk olan yerler de degil yasli teyzeler falan gider oturur yer icer takilirmis. E bende yok o kultur catkapi kmseyi istemem. Cocuk da annesi de biz acikca soyledigimiz icin cok saskinlar. Cocuk bunlar.nasi insanlar hic sevmedim falan diyomus oyle aliskin yani gezmeye ben korkarim sahsen
Benim çocuğum olmadığı halde, bu durumlardan tedirgin oluyorum. Kayseri'deki şeker cocuklari unutamiyorum.
Ortalik sapik dolu, tacizcisi, katil var
Bu cocuklar elalemin evin girmeyi kaniksayinca her gel diyene gider.
Nasil bir rahatlik bu anlayamiyorum?

Benim çocuğum olmadığı halde, bu durumlardan tedirgin oluyorum. Kayseri'deki şeker cocuklari unutamiyorum.
Ortalik sapik dolu, tacizcisi, katil var
Bu cocuklar elalemin evin girmeyi kaniksayinca her gel diyene gider.
Nasil bir rahatlik bu anlayamiyorum?
Kayseride ayni mahallede cocuklar hala her bayram seker topluyolar. Bi iki anne baba var cocuklariyla gezen hem cocugu kirmamis hem de guvenligini tehlikeye atmamis oluyolar. Ama gerisi cok da onemsemiyo. Zaten sokakta buyuyo cocuklar dogurup saliyolar sokaga. Allah akil fikir versin

Biliyorum otizmli oldugu icin anlamiyor olabilir mi sorularina cevap niteliginde belirttim aslında.Annelerini görene ask olsun insan kafasini uzatip bir cocugunu gözetlemez mi ay anlamiyorum ben tuvalete gitmiyorum bir basina bırakıp
Demek ki rahat insanlar yani. Ben olsam hayatta göndermem çok samimi olmadığım birine sürekli bide

Alt katima yeni tasından birileri var daha önceden tanıyordum ogluyla kızım parkta oynuyordu yan binada da baska bir cocuk var annesiyle merhaba dısında bir sohbetimiz yok.Bir gün kızım bahcede oynarken telefon caldi misafir gelecekmis hazırlık yapmak icin hadi eve ciķalım dedim kızım abiler de gelsin dedi agladı cocuklar baktım dünden hevesli tamam dedim gelin böyle olacağını bilsem demezdim.
2 saat kadar durdular ama evin altını üstüne getirdiler biri 6 yasinda digeri 5 yasında erkek cocuğu kızım yaramaz derdim ama melaike imis benimki.Cocuğun biri otizmli cok cok ucta bir otizim degil bir sey sorunca cevap veriyor gayet konusulabiliyor yani ama camlardan sarkma benim ev merdivenli merdivenden atlamak isteme gibi seyler yapıyor kac defa son dk yakaladım.Anneleri cocuklarini zaten cagırmiyor nerede bunlar diye.Karinlarıni doyuruyorum kendi cocuguma verirken haliyle onlara da veriyorum hic biri de bu cocuk nerede demiyor insan cocugunu merak etmez mi ? Kızımın adını söyleyerek hadi siz gidin ben X i uyutacağım uyaninca biz ineriz dedim gittiler yarım saat sonra yine kapi calıyor kızım kapı sesi duyunca cıkmak istiyor anliyor onların geldigini.1 haftadır her gün cocuklar bize gelmek istiyorlar 3 4 sefer geldiler gürültüsü bir yandan dağıtmalari bir yandan ben kendi cocugumla baş edemiyorum 1 di 3 oldular canim dayanmıyor.
Bir kac gundur eve girmesinler evimde otizmli olan cocuga bir sey olur benim evimde oldu diye vicdan yaparım diye eve girmelerine müsade etmiyorum. Ama sürekli kapıdalar zili caliyorlar zili kapatiyorum kapi tokmağı calıyorlar kızim onlarin oldugunu anliyor inmek istiyor yemek dahi yapamaz haldeyim bahcelerde durmaktan esim isten geliyor da yemek yapıyor nöbetlese is yapıyoruz ben cocuga cis ögreteyim vakit gecireyim diye isten izin aldim bayramdan sonra baslayacagım ama izinim burnumdan geldi.
Annelerine nasıl uygun bir dille söyleyebilirim ? Ben mi cok yumusak yüzlüyüm acaba ?
Valla benim oğlanda arkadaş buldu mu darlıyor ha darlıyor.
Ama ben komşularıma söylüyorum bakın sizden yüz bulmasın çekinmeyin içeri almayın müsait olmadığınızı söyleyin diyorum
yoksa beni dinleyen kim ohooooo
Kapıyı bile açma bence

Valla sert bi şekilde söyleyeceksiniz.

Başta eve davet ettiğiniz için yüz bulmuşlar, keşke en başında kendi çocuğunuza söz geçirip davet etmeseydiniz eve.

Benim bebeklerimi öpmek falan istiyor apartmandaki çocuklar (5-9 yaş arası) hayır diyorum, sarılmaya kalkarlarsa sesimi en ciddi moda alıp “doğru değil, istemiyor lütfen tekrarlama” diyip geçiyorum. 2 kere yaşandı bu durum, üçüncüsünü yapamazlar.

Söylüyorum sen isini yap biz geliriz onun yanına gibi bir cevap aliyorum hayir yüz de vermiyorum ama nereden geliyor bu rahatlik bilmiyorum onlari görür görmez asagı iniyoruz gelmesinler diye
çocuklar madem bu şekilde şımarık ve rahat sinirli sert bir şekilde cevap verin kapıyı yüzlerine kapat. Hatta hiç açma yokmuş gibi davran. anneleri demekki evde yaramazlık yapıyorlar diye dışarı salacak kadar rahat sen uyarsanda boşverir. Allah korusun yaramazlarda ne yapacakları belli olmaz 2. kattan düşen çocuk senin çocuğunu da koltuktan iter.

Merhaba. 2 oğlunuz varmış Allah bağışlasın konuyla alakasız ama 🙂beni siz kesin anlarsınız ya çocuklarınız ne zaman konuşmaya başladılar yaşları kaç bilmiyorum ama benim oğlum 26 aylık bir kaç bilinçsiz kelime dışında konusmuyor (babası da 4 yaşında konusmus)ve aşırı hareketli özellikle dışarda elimizi tutmaz sürekli kendi kendine koşup yürür bir yerde sabit asla durmuyor sizinkiler de böyle miydi
Evet aşırı hareketlilerdi hala da oyleler. Takip ederken yorulurum. Farklı zamanlar da konuştular. Küçüğü çok erken konuşurken buyum oğlum 3 yaşını bulmuştu konuşması.

Başına bir iş gelebilir, gelmese de senden bilinebilir. Parkta oynarsınız ev olmaz, kesip atın. Ailesine gidip evde çalışmak için izin aldığınızı fakat çocuklar geldiği için çalışamadığınızı, park vaktinde oynatabileceğinizi söyleyin, uygun bir şekilde tabi. Neticede tuvalet eğitimi de çalışma.

Back