- Emoji Skoru
- 1.522
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi elasaracohlu
-
Elbette yazdıklarınızdan zaten alttan alan, saygılı insanlar olduğunuzu anladım. Öyle insanlar var ki herkes benim çocuğumun gürültüsünü çekecek diye düşünen. Keşke sizin yerinize öyle insanlara denk gelse alt komşunuz.Çok teşekkür ederim inşallah. Aşağıda ki kadın ciddi psikolojik hasta. Kimseyi mesela ders çalışamayacağı şiddette hiç rahatsız etmedik bu zamana kadar
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Umarım bizi mumla ararlar :)Elbette yazdıklarınızdan zaten alttan alan, saygılı insanlar olduğunuzu anladım. Öyle insanlar var ki herkes benim çocuğumun gürültüsünü çekecek diye düşünen. Keşke sizin yerinize öyle insanlara denk gelse alt komşunuz.
Onların polis çağırdığı falan yok. Polis Çağıran biziz çünkü altta ki kadının deli gibi bağırıp çağırması ve sürekli bizi taciz etmesinden sebep. Ayrıca oğlum sabah 9.10 gibi uyanıyor akşam 9 da uyuyor yani insani saatler içerisinde sadece ayak sesini duyuyorlar kalın patik çorap heryer shaggy halı olmasına rağmen duvarlar ince olduğu için sürekli şikayet ediyorlar. Bu saatler arası tadilat bile yapılabiliyorken küçücük çocuk odadan odaya hızlı yürüdüğü için tepemize çıkıp cingene gibi bağırma hakları asla yok. Biz zaten bu konularda hassas insanlarız şuan savunduğunuz kişiler 5 dk önce bu saatte sandalyeyi sürüye sürüye çekiyor kapıları tak tık vuruyor biz onların evini basmıyoruz geç saat olmasına rağmen. Ayrıca oğlumda dehb vs yok tüm gün genelde oyun oynayarak geçiriyoruz günde yaptığı ses 15 20 dk geçmez. Biz onlara saygyla yaklaşmasak inanın ki onların bize yaptıklarını yapardık. Çirkin tavırları tehditlerine rağmen hala çizgimizi bozmadık. 3 yaşında bi çocuk ne yazık ki dur yapma sus koşma gibi kelimeleri anlamıyor. Ve bu soğukta parka götürme şansım da olmuyor. Herşeyi kendi gözünüzden yazmışsınız bir de bu çerçeveden bakın. 4 duvar arasında küçücük bi çocuğu oyalamak için sabah 9 akşam 9 caba sarfediyorum ona rağmen Lego yere düştü diye tavanı yumrukluyırlar.Size göre rahatsız edici ses olmayabilir de, bunu bir de altta yaşayana sormak lazım, polis çağıracak kadar rahatsız oluyorlarsa emin olamadım; tehdit, huzur ve sükunu bozma konusunda hukuki hakkınızı tabii ki de arayın; ama size göre ses olmasa da alttakine o sanki yumurta topukla koşturuyormuşçasına gelen çocuk topuğu sesi o kadar sinir bozucu ki. Ben de yaşadım. Kadına göre asla gürültü yapmıyor çocuğu, hem çocuk bu olur(!); ama güm güm güm güm her adımı tepemdeydi, oradan oraya oradan oraya, inanılmaz sinir bozucu, sanki insanın alnında belli bir noktaya şıp şıp şıp su damlatıyorlar, işkence gibiydi.
Evin her yerini mümkünse kalın halıyla kaplayın ve çocuğunuzun ayağına panduf giydirin, odasında hoplayıp zıplayacaksa halı üstüne şilte döşek serin, trambolin alın; dehb veya farklı durumlarsa varsa yardım alın. Onun dışında her uygun olduğunuzda çocuğunuzla çıkıp parka, alışveriş merkezine vs enerjisini atmasını sağlayın.
O kadına ve kocasına göre de biz ruh hastasıydık, anlaşması zorduk; ama onlar gidince yerine gelen insanlarla çiçek gibi geçiniyorduk. Aile apartmanımızda iki daire hariç her dairede küçük çocuk var, bebekli olan daire harici ses gelmiyor. Ben bu tarz konularda bebekli bir aile değilse ya da engelli bir çocuk değilse, alttan alamıyorum ve tahammül edemiyorum ne yazık ki.
Herkes sizin kadar anlayışlı olamıyor ne yazık ki. Tüm apartman aynısını söylüyor alt komşuma küçücük çocuk aklı ermiyor kız ne yapsın diyorlar. Bende çocuğumu kısıtlamaktan ve bu huzursuzluktan yorulduğum için taşınma kararı aldım.Alt katında ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu olan ve bunları yazarken bile sesten kafası şişmiş biri olarak ben komşunuzun minicik ayak çocuğun yürüme sesine falan kapıya geldiğine asla inanmıyorum
Herkes sizin kadar anlayışlı olamıyor ne yazık ki. Tüm apartman aynısını söylüyor alt komşuma küçücük çocuk aklı ermiyor kız ne yapsın diyorlar. Bende çocuğumu kısıtlamaktan ve bu huzursuzluktan yorulduğum için taşınma kararı aldım.
Benim de cocuklu komşum vardı artık taşındım bana gına gelmişti işten geliyoruz yorgun argın topuklarıyla sert sert koşup yerinde durmayan bir cocuktu. Her saate hergün masa sandalye cekiyordu. İşten gelmişim dinlencem başıma zonklama giriyordu sonra eşim eve geliyor uyuyamıyordu. Her iki taraf içinde zor ama biraz yetiştirmeyle alakalı elbette cocuk kendini keşfetme zamanlarında ses çıkaracak koşacak ama o cocuğun bir düzeni olmalı uyku saati yok kreş yok o yok bu yok bazen dayanamıyo insan abartıya kaçınca ama size de ayrı üzüldüm netice de cocuk dediğim gibi kendini keşfetme zamanları koşcak oynucak yapacak bişey yok bu arada polis bişey yapmaz sanmıyorm yani umarım taşındığınz yerde aynı problemlerle karşılaşmazsınız kapınızı artık onlarq açmayın madem manyaklar muhtap olmayın evde cocuk var korkmasn eşiniz de ya sabır desin sussun .. az kalmış şurdaArkadaşlar merhaba. Aynı konudan muzdarip olan birileri vardır diye buraya yazıyorum. Gerçekten artık çok yoruldum. 3 yaşına yeni girmiş bir oğlum var. 1.5 yaşında yürümeye başladığı günden beri alt komşumla sorun yaşıyoruz. Eşim ve ben çok saygılı insanlarız erken yada geç saatte makine süpürge açmayız sandalye çekmeyiz vs kimse rahatsız olmasın diye. Ama oğlumuz daha 1.5 yaşındayken ayak sesine kapıya gelmeler. Gece beşikten ses geliyor diye tehditkâr mesajlar atmalar artık canımıza yetti. 2 kere alttaki komşu kocasını kapımıza yolladığı için kocasıyla eşim kavganın eşiğine geldi. Artık o kadar psikolojimiz bozuldu ki çocuğuma sürekli yapma koşma zıplama bağırma ayağını yere vurma oyuncak atma vs demekten çocuğumun da psikolojisini bozdum. Apartmanda herkesle iyiyiz bi alttaki böyle. Hatta diğer komşular da alttakine kızıyor. Kendi evimizi kiraya verip Nisan ayında başka yere taşınmaya karar verdik bunlar yüzünden. Oğlum sabah 9.10 gibi uyanır akşam da 9 da uyur. Gün içinde cok ses yapmaz en fazla odadan odaya giderken koşarak gidiyor ama engel olamıyorum ki çocuk bu anlamıyor. Tüm günümüz normalde oyun oynayarak geçiyor ama Lego sesine bile tavanlara vurup bağırıyorlsr. Dün oğlum, ananesi geldiği için mutlu oldu sadece 15 saniye zıpladı hemen kapıma geldi cingene gibi bağırmaya başladı. Normal bi dille de konuşmuyor kendini yırtıyor. Çocuk küçük anlamıyor sandalyeye mi bağlayayım dedim tutmasalar üstüme atlayacak öyle manyak bi kadın. Çocuğun ayak sesinden rahatsız olıyormus. Bu soğukta parka da götüremiyorum ne yapayım şaştım kaldım. Zaten taşınıcam nişanda buraya da 5-6 çocuklu birini getircem bağırmaya devam edersen de polis çağırıcam dedim gitti. Ama diğer komşulara bağıra bağıra anlatıyordu apartmanda duydum. Bu insanlar öyle manyak ki konuşulmaz hukuki olarak hakkım nedir? Polisi arasam şikayet etsem bi işe yarar mı başına gelen var mı? Artık huzursuzluktan uyku uyuyamıyorum sürekli çocuğumu kısıtlıyorum zaten çok yaramaz bi oğlım yok ayak sesi çıkmasın diye kucağımda taşıyorum sürekli gerçekten yıprandım
Buna benzeri ben de yasadim. Bizim komsu ev sahibiydi. Biz de yukarida kiraci.Kesinlikle tek sorunum taşınana kadar ne yapacağım bu insanlarla. Dün öğlen 1 de kapıma geldi saldıracaktı neredeyse sadece 15 saniye hopladı diye. Eşime de söyleyemedim kavga eder diye.
Hiç korkmayın ona arsızlık söker siz daha çok bağırın bu tip insanlar bundan anlarİşte kendisininde 2 çocuğu var ama büyüdüler artık biz büyüyene kadar çıt çıkartmadık. Oğlum da çok yaramaz bi çocuk değil dün öğlen 1 de anneannesi geldi diye sevindi 15 saniye hopladı sadece hemen kapıya geldi. Kendi çocuğunu bile sürekli çığlık çığlığa döven bir insan normal olduklarını düşünmüyorum
Hiç korkmayın ona arsızlık söker siz daha çok bağırın bu tip insanlar bundan anlarİşte kendisininde 2 çocuğu var ama büyüdüler artık biz büyüyene kadar çıt çıkartmadık. Oğlum da çok yaramaz bi çocuk değil dün öğlen 1 de anneannesi geldi diye sevindi 15 saniye hopladı sadece hemen kapıya geldi. Kendi çocuğunu bile sürekli çığlık çığlığa döven bir insan normal olduklarını düşünmüyorum
O zaman müstakil eve taşınmalısınızSize göre rahatsız edici ses olmayabilir de, bunu bir de altta yaşayana sormak lazım, polis çağıracak kadar rahatsız oluyorlarsa emin olamadım; tehdit, huzur ve sükunu bozma konusunda hukuki hakkınızı tabii ki de arayın; ama size göre ses olmasa da alttakine o sanki yumurta topukla koşturuyormuşçasına gelen çocuk topuğu sesi o kadar sinir bozucu ki. Ben de yaşadım. Kadına göre asla gürültü yapmıyor çocuğu, hem çocuk bu olur(!); ama güm güm güm güm her adımı tepemdeydi, oradan oraya oradan oraya, inanılmaz sinir bozucu, sanki insanın alnında belli bir noktaya şıp şıp şıp su damlatıyorlar, işkence gibiydi.
Evin her yerini mümkünse kalın halıyla kaplayın ve çocuğunuzun ayağına panduf giydirin, odasında hoplayıp zıplayacaksa halı üstüne şilte döşek serin, trambolin alın; dehb veya farklı durumlarsa varsa yardım alın. Onun dışında her uygun olduğunuzda çocuğunuzla çıkıp parka, alışveriş merkezine vs enerjisini atmasını sağlayın.
O kadına ve kocasına göre de biz ruh hastasıydık, anlaşması zorduk; ama onlar gidince yerine gelen insanlarla çiçek gibi geçiniyorduk. Aile apartmanımızda iki daire hariç her dairede küçük çocuk var, bebekli olan daire harici ses gelmiyor. Ben bu tarz konularda bebekli bir aile değilse ya da engelli bir çocuk değilse, alttan alamıyorum ve tahammül edemiyorum ne yazık ki.
Esas apartmanda yaşamasını bilmeyen, toplu yaşama kurallarına uymayanlar müstakile taşınmalı. Ben neden gideyim, bir kere şikayet almadım. Kimse de kimsenin çocuğunun gürültüsünü, koşmasını, zıplamasını, bağırmasını çekmek zorunda değil. Önlemi annesi babası alacak, önlem alınana kadar karşı taraf inisiyatifle tolare edecekse eder. Zorunda değil bakın, inisiyatif. Evin içinde takunyayla yürümek, müzik aleti çalmak bile hukuken ceza sebebi, okumuştum emsal dava vardı. Olmadı yalıtımını yaptıracak.O zaman müstakil eve taşınmalısınız
Gündüz vakti gelen sesten rahatsız olan apartmanda oturmasın
Benim de üst katımda çocuklar koşuyor pat pat geliyor sesleri ama çıldırmıyorum biz buna hoşgörü diyoruz
7-24 gelmiyor bu ses sonuçta akşam 1-2 saat geldi diye duvarlara vurmak kavga etmek hoş değil
Ankara Batikent mahallesi Tema sitesinde büyüdüm. Okula hatta ana okuluna bile gitmediğim bir yaşta koridorda koştuğum için bir kez uyardı babam. O son oldu. Bir daha koşmadım. Babam alt katta insanlar var kızım dedi sadece. Rahatsız etmemeliyiz dedi. Ben 4 5 yaşında bunu anladığım için Einstein değilim. Normal dümdüz çocuktum.Esas apartmanda yaşamasını bilmeyen, toplu yaşama kurallarına uymayanlar müstakile taşınmalı. Ben neden gideyim, bir kere şikayet almadım. Kimse de kimsenin çocuğunun gürültüsünü, koşmasını, zıplamasını, bağırmasını çekmek zorunda değil. Önlemi annesi babası alacak, önlem alınana kadar karşı taraf inisiyatifle tolare edecekse eder. Zorunda değil bakın, inisiyatif. Evin içinde takunyayla yürümek, müzik aleti çalmak bile hukuken ceza sebebi, okumuştum emsal dava vardı. Olmadı yalıtımını yaptıracak.
Şimdi gelen çocuklu kadınla neden sorun yaşamıyoruz? Çocuklar küçükler bir de, ya okuldalar ya ailesiyle sosyalleşiyorlar, evdeyken bile gelen sesler rahatsız edici değil, nadir ses duyarız; o da aile içi tartışma. Annesi çocuğunun gitar çalacağı odayı bile insanlar rahatsız olmasın diye sorarak belirledi; merdivenlerden inerken bile sessiz diye uyarır çocukları, disiplin verilmeli. Biz iki kardeştik, annem döşek sererdi bunda tepinin derdi, yün doğal yalıtım görevi görerdi altta da yün halı bir kere şikayet almadık; kimsenin çocuğunun sınırsız özgürlük alanı değildir apartmanlar. Biz buna adab-ı muaşeret diyoruz ve inanın biz üç dört kuşaktır şehir yaşamındayız, İstanbul’un göbeğinde doğdum, ailemin kütüğü İstanbul. Apartman yaşamını bilmiyor insanlar, her şeye hakkım var, beni/bizi/çocuğu tolare edin diyorlar. Yok öyle bir dünya. Kent kültürüne uyulmalı. Almanya’da Ruhezeit var, belli bir saatten sonra ki geç saatler sayılmaz çöp kovasına sesli şekilde cam bira şişesi atamazsınız. Medeniyet budur.
Cebinde parası milyonları olan istediği evi kiralamayı bırak satın alamaz. Önce başvuru formu dolduruyor, kimsin nesin ne iş yapıyorsun ve en önemlisi niye taşınıyorsun sorularını cevaplıyorsun. Araştırıyorlar, bir önceki evden kendi isteğinle mi çıktın yoksa çıkartıldın mı veya hangi şikayetle çıkartıldın bunu soruşturuyorlar. Zaten çocuğun çok olduğu bölge değilse ve küçük çocukların varsa ya da tam tersiyse evi vermiyorlar. Akşam 8 den sonra elektrik süpürgesi de açamazsın çamaşır da yıkayamazsın.Almanya’da Ruhezeit var, belli bir saatten sonra ki geç saatler sayılmaz çöp kovasına sesli şekilde cam bira şişesi atamazsınız. Medeniyet budur.
Çok üzüldüm durumunuzaArkadaşlar merhaba. Aynı konudan muzdarip olan birileri vardır diye buraya yazıyorum. Gerçekten artık çok yoruldum. 3 yaşına yeni girmiş bir oğlum var. 1.5 yaşında yürümeye başladığı günden beri alt komşumla sorun yaşıyoruz. Eşim ve ben çok saygılı insanlarız erken yada geç saatte makine süpürge açmayız sandalye çekmeyiz vs kimse rahatsız olmasın diye. Ama oğlumuz daha 1.5 yaşındayken ayak sesine kapıya gelmeler. Gece beşikten ses geliyor diye tehditkâr mesajlar atmalar artık canımıza yetti. 2 kere alttaki komşu kocasını kapımıza yolladığı için kocasıyla eşim kavganın eşiğine geldi. Artık o kadar psikolojimiz bozuldu ki çocuğuma sürekli yapma koşma zıplama bağırma ayağını yere vurma oyuncak atma vs demekten çocuğumun da psikolojisini bozdum. Apartmanda herkesle iyiyiz bi alttaki böyle. Hatta diğer komşular da alttakine kızıyor. Kendi evimizi kiraya verip Nisan ayında başka yere taşınmaya karar verdik bunlar yüzünden. Oğlum sabah 9.10 gibi uyanır akşam da 9 da uyur. Gün içinde cok ses yapmaz en fazla odadan odaya giderken koşarak gidiyor ama engel olamıyorum ki çocuk bu anlamıyor. Tüm günümüz normalde oyun oynayarak geçiyor ama Lego sesine bile tavanlara vurup bağırıyorlsr. Dün oğlum, ananesi geldiği için mutlu oldu sadece 15 saniye zıpladı hemen kapıma geldi cingene gibi bağırmaya başladı. Normal bi dille de konuşmuyor kendini yırtıyor. Çocuk küçük anlamıyor sandalyeye mi bağlayayım dedim tutmasalar üstüme atlayacak öyle manyak bi kadın. Çocuğun ayak sesinden rahatsız olıyormus. Bu soğukta parka da götüremiyorum ne yapayım şaştım kaldım. Zaten taşınıcam nişanda buraya da 5-6 çocuklu birini getircem bağırmaya devam edersen de polis çağırıcam dedim gitti. Ama diğer komşulara bağıra bağıra anlatıyordu apartmanda duydum. Bu insanlar öyle manyak ki konuşulmaz hukuki olarak hakkım nedir? Polisi arasam şikayet etsem bi işe yarar mı başına gelen var mı? Artık huzursuzluktan uyku uyuyamıyorum sürekli çocuğumu kısıtlıyorum zaten çok yaramaz bi oğlım yok ayak sesi çıkmasın diye kucağımda taşıyorum sürekli gerçekten yıprandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?