Komşu belası yardım

Çok teşekkür ederim inşallah. Aşağıda ki kadın ciddi psikolojik hasta. Kimseyi mesela ders çalışamayacağı şiddette hiç rahatsız etmedik bu zamana kadar
Elbette yazdıklarınızdan zaten alttan alan, saygılı insanlar olduğunuzu anladım. Öyle insanlar var ki herkes benim çocuğumun gürültüsünü çekecek diye düşünen. Keşke sizin yerinize öyle insanlara denk gelse alt komşunuz.

Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Umarım bizi mumla ararlar :)

Alt katında ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu olan ve bunları yazarken bile sesten kafası şişmiş biri olarak ben komşunuzun minicik ayak çocuğun yürüme sesine falan kapıya geldiğine asla inanmıyorum

Size göre rahatsız edici ses olmayabilir de, bunu bir de altta yaşayana sormak lazım, polis çağıracak kadar rahatsız oluyorlarsa emin olamadım; tehdit, huzur ve sükunu bozma konusunda hukuki hakkınızı tabii ki de arayın; ama size göre ses olmasa da alttakine o sanki yumurta topukla koşturuyormuşçasına gelen çocuk topuğu sesi o kadar sinir bozucu ki. Ben de yaşadım. Kadına göre asla gürültü yapmıyor çocuğu, hem çocuk bu olur(!); ama güm güm güm güm her adımı tepemdeydi, oradan oraya oradan oraya, inanılmaz sinir bozucu, sanki insanın alnında belli bir noktaya şıp şıp şıp su damlatıyorlar, işkence gibiydi.

Evin her yerini mümkünse kalın halıyla kaplayın ve çocuğunuzun ayağına panduf giydirin, odasında hoplayıp zıplayacaksa halı üstüne şilte döşek serin, trambolin alın; dehb veya farklı durumlarsa varsa yardım alın. Onun dışında her uygun olduğunuzda çocuğunuzla çıkıp parka, alışveriş merkezine vs enerjisini atmasını sağlayın.

O kadına ve kocasına göre de biz ruh hastasıydık, anlaşması zorduk; ama onlar gidince yerine gelen insanlarla çiçek gibi geçiniyorduk. Aile apartmanımızda iki daire hariç her dairede küçük çocuk var, bebekli olan daire harici ses gelmiyor. Ben bu tarz konularda bebekli bir aile değilse ya da engelli bir çocuk değilse, alttan alamıyorum ve tahammül edemiyorum ne yazık ki.

Onların polis çağırdığı falan yok. Polis Çağıran biziz çünkü altta ki kadının deli gibi bağırıp çağırması ve sürekli bizi taciz etmesinden sebep. Ayrıca oğlum sabah 9.10 gibi uyanıyor akşam 9 da uyuyor yani insani saatler içerisinde sadece ayak sesini duyuyorlar kalın patik çorap heryer shaggy halı olmasına rağmen duvarlar ince olduğu için sürekli şikayet ediyorlar. Bu saatler arası tadilat bile yapılabiliyorken küçücük çocuk odadan odaya hızlı yürüdüğü için tepemize çıkıp cingene gibi bağırma hakları asla yok. Biz zaten bu konularda hassas insanlarız şuan savunduğunuz kişiler 5 dk önce bu saatte sandalyeyi sürüye sürüye çekiyor kapıları tak tık vuruyor biz onların evini basmıyoruz geç saat olmasına rağmen. Ayrıca oğlumda dehb vs yok tüm gün genelde oyun oynayarak geçiriyoruz günde yaptığı ses 15 20 dk geçmez. Biz onlara saygyla yaklaşmasak inanın ki onların bize yaptıklarını yapardık. Çirkin tavırları tehditlerine rağmen hala çizgimizi bozmadık. 3 yaşında bi çocuk ne yazık ki dur yapma sus koşma gibi kelimeleri anlamıyor. Ve bu soğukta parka götürme şansım da olmuyor. Herşeyi kendi gözünüzden yazmışsınız bir de bu çerçeveden bakın. 4 duvar arasında küçücük bi çocuğu oyalamak için sabah 9 akşam 9 caba sarfediyorum ona rağmen Lego yere düştü diye tavanı yumrukluyırlar.

Herkes sizin kadar anlayışlı olamıyor ne yazık ki. Tüm apartman aynısını söylüyor alt komşuma küçücük çocuk aklı ermiyor kız ne yapsın diyorlar. Bende çocuğumu kısıtlamaktan ve bu huzursuzluktan yorulduğum için taşınma kararı aldım.

Huzur ve sükunu bozmaktan şikayetçi olabilirsiniz

Yani çocuk aşırı hiperaktif değilse çocuk sesi tolere edilebilecek bir ses. Benim altımdaki zihinsel engelli çocuk tavana bile vuruyor, gecenin üçünde deprem oluyor sanıp yataktan fırlıyoruz inanın yer sallanıyor ama bir kez bile inmedik. Çünkü çözümsüz bir dert. Bizim de taşınmaktan başka çaremiz yok. Sizin alt komşu abartıyor bence. Normal bir çocuğun tek başına çıkarabileceği sesin bir sınırı var.

Benim de cocuklu komşum vardı artık taşındım bana gına gelmişti işten geliyoruz yorgun argın topuklarıyla sert sert koşup yerinde durmayan bir cocuktu. Her saate hergün masa sandalye cekiyordu. İşten gelmişim dinlencem başıma zonklama giriyordu sonra eşim eve geliyor uyuyamıyordu. Her iki taraf içinde zor ama biraz yetiştirmeyle alakalı elbette cocuk kendini keşfetme zamanlarında ses çıkaracak koşacak ama o cocuğun bir düzeni olmalı uyku saati yok kreş yok o yok bu yok bazen dayanamıyo insan abartıya kaçınca ama size de ayrı üzüldüm netice de cocuk dediğim gibi kendini keşfetme zamanları koşcak oynucak yapacak bişey yok bu arada polis bişey yapmaz sanmıyorm yani umarım taşındığınz yerde aynı problemlerle karşılaşmazsınız kapınızı artık onlarq açmayın madem manyaklar muhtap olmayın evde cocuk var korkmasn eşiniz de ya sabır desin sussun .. az kalmış şurda

Kesinlikle tek sorunum taşınana kadar ne yapacağım bu insanlarla. Dün öğlen 1 de kapıma geldi saldıracaktı neredeyse sadece 15 saniye hopladı diye. Eşime de söyleyemedim kavga eder diye.
Buna benzeri ben de yasadim. Bizim komsu ev sahibiydi. Biz de yukarida kiraci.
Ömrümün en korkulu en zor yılì diyebilirim. Zor kendimi attım evden.

Nasıl bir ev topuk sesi gidiyor deprem olsa ne olur sırf bu sebepten tek katlı evinize geçin bence.. komşu ruh hastası.. benim alt komsum da bu kadar olmasa da böyle manyak.. kendisi bağırır kapi çarpar ses yapar sorun yok bizim en küçük sesimize duvara vururdu. 2. Vurdugunda gunduz saat 12deydi supurge açtım daha çok ses yaptim sonrasinda sesi cikmadi sorunumuz olmadi. gündüz vakti yaptığınız sesten rahatsız olamaz rahatsizsa gitsin şikayet etsin kapınıza gelince açmayın. Her şey beklenir bu manyaktan. Yöneticiyi değiştirin. ruh hastasını yönetici yaparken hata etmissiniz

Hiç korkmayın ona arsızlık söker siz daha çok bağırın bu tip insanlar bundan anlar

Hiç korkmayın ona arsızlık söker siz daha çok bağırın bu tip insanlar bundan anlar

O zaman müstakil eve taşınmalısınız

Gündüz vakti gelen sesten rahatsız olan apartmanda oturmasın

Benim de üst katımda çocuklar koşuyor pat pat geliyor sesleri ama çıldırmıyorum biz buna hoşgörü diyoruz

7-24 gelmiyor bu ses sonuçta akşam 1-2 saat geldi diye duvarlara vurmak kavga etmek hoş değil

Üst katımızda iki erkek çocuğu var. Sabahtan akşama kadar koşup zıplıyorlar. Seslerine eşimle birlikte gülüp geçiyoruz. Çocuk bu sonuçta hoplar, zıplar, ağlar, zırlar. İnsanların minicik bebeklere bile tahammülü kalmamış çok ilginç

Açıkçası ben size inanmadım.
Öğrenci olduğum zaman üst katta 2 çocuklu bir kadın vardı.
O evde durduğum surede ne zıplama bitti ne koşma. Yaşları 3 belki 5 vardı.
Vize ve final dönemi ağlıyordum resmen sinirden. Taşındım. Konuşunca anlamadı çünkü. Cocuk onlar dedi. Hiç unutmuyorum bir pazar sabahı koltuktan aşağı atliyrdu sanırım, arkadaşıma gidip uyumuştum. Sabah 8. Pijamam ile yürüdüm iki bina öteye. Yattım uyudum.
Su an en üst katta yaşıyorum bilerek. Çünkü ses sevmiyorum.
10 saniyelik ses için kimse çıkmaz yukarı. Zaten algılayıp yukarı çıkmak 1 dakika. Biraz abartılı şekilde kendinizi savunmuş gibisiniz

Esas apartmanda yaşamasını bilmeyen, toplu yaşama kurallarına uymayanlar müstakile taşınmalı. Ben neden gideyim, bir kere şikayet almadım. Kimse de kimsenin çocuğunun gürültüsünü, koşmasını, zıplamasını, bağırmasını çekmek zorunda değil. Önlemi annesi babası alacak, önlem alınana kadar karşı taraf inisiyatifle tolare edecekse eder. Zorunda değil bakın, inisiyatif. Evin içinde takunyayla yürümek, müzik aleti çalmak bile hukuken ceza sebebi, okumuştum emsal dava vardı. Olmadı yalıtımını yaptıracak.

Şimdi gelen çocuklu kadınla neden sorun yaşamıyoruz? Çocuklar küçükler bir de, ya okuldalar ya ailesiyle sosyalleşiyorlar, evdeyken bile gelen sesler rahatsız edici değil, nadir ses duyarız; o da aile içi tartışma. Annesi çocuğunun gitar çalacağı odayı bile insanlar rahatsız olmasın diye sorarak belirledi; merdivenlerden inerken bile sessiz diye uyarır çocukları, disiplin verilmeli. Biz iki kardeştik, annem döşek sererdi bunda tepinin derdi, yün doğal yalıtım görevi görerdi altta da yün halı bir kere şikayet almadık; kimsenin çocuğunun sınırsız özgürlük alanı değildir apartmanlar. Biz buna adab-ı muaşeret diyoruz ve inanın biz üç dört kuşaktır şehir yaşamındayız, İstanbul’un göbeğinde doğdum, ailemin kütüğü İstanbul. Apartman yaşamını bilmiyor insanlar, her şeye hakkım var, beni/bizi/çocuğu tolare edin diyorlar. Yok öyle bir dünya. Kent kültürüne uyulmalı. Almanya’da Ruhezeit var, belli bir saatten sonra ki geç saatler sayılmaz çöp kovasına sesli şekilde cam bira şişesi atamazsınız. Medeniyet budur.

Son düzenleme:
Ankara Batikent mahallesi Tema sitesinde büyüdüm. Okula hatta ana okuluna bile gitmediğim bir yaşta koridorda koştuğum için bir kez uyardı babam. O son oldu. Bir daha koşmadım. Babam alt katta insanlar var kızım dedi sadece. Rahatsız etmemeliyiz dedi. Ben 4 5 yaşında bunu anladığım için Einstein değilim. Normal dümdüz çocuktum.
Biz kimseyi rahatsız etmeyen cocuklar olarak büyüdük sitede.

Almanya’da Ruhezeit var, belli bir saatten sonra ki geç saatler sayılmaz çöp kovasına sesli şekilde cam bira şişesi atamazsınız. Medeniyet budur.
Cebinde parası milyonları olan istediği evi kiralamayı bırak satın alamaz. Önce başvuru formu dolduruyor, kimsin nesin ne iş yapıyorsun ve en önemlisi niye taşınıyorsun sorularını cevaplıyorsun. Araştırıyorlar, bir önceki evden kendi isteğinle mi çıktın yoksa çıkartıldın mı veya hangi şikayetle çıkartıldın bunu soruşturuyorlar. Zaten çocuğun çok olduğu bölge değilse ve küçük çocukların varsa ya da tam tersiyse evi vermiyorlar. Akşam 8 den sonra elektrik süpürgesi de açamazsın çamaşır da yıkayamazsın.

Konu sahibi aşağıdaki komşularınız artık tik huy edinmişler. Bu kadar dikkat ettiğiniz halde böyle cinlenmelerinin nedeni bu bence. Eğer dediğiniz gibi çocuğunuz rahatsızlık derecesinde ses yapmadıysa gidin uzaklaştırma kararı çıkarttırın. Kapınıza gelemesin veya aşağıdan vuramasın.

Çok üzüldüm durumunuza ama siz sessiz saygılı davrandıkça gelmiş sanki.Benim alt komşum emekli öğretmen.İlk taşındıkları hafta kapıya geldi okul haftasıydı 8dedin mi kızlarımı yatırmaya götürürdüm maksimum 9dedin mi yatmış olurlardı.(7yaş)

Neyse geldi,sizle tanışmaya geldim dedi kapıda ayaküstü,sonra kızlarım bana doğru gelince “Ahh yaramaz kızlar çok gürültü yapıyorsunuz eski evimizi üst kat çocukluydu diye sattık geldik sizde de çocuk varmış” dedi

Dedim tamam bu beni uyarmaya gelmiş dedim “teyze hoşgeldiniz güle güle oturun ama çocuklarımın zaten bi düzeni var gece 10dan sonra veya sabah 10dan önce sizi rahatsız edersek gelin kapıma ama diğer saatler için karışmayın bize,haa çocuksuz diye evi tutmasaydınız gelip kapımı çalsaydınız çocuğum var derdim siz de taşınmazdınız “ dedim gülüştük falan gitti bi daha da gelmedi
Karşıdakinin tavrı tabii ki önemli ama boşuna dinsizin hakkından imansız gelir dememiş atalarımız gösterin dişinizi,düzeninizi bozmayın,bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…