- Emoji Skoru
- 1.495
- Puanlar
- 63
- Konu Sahibi elasaracohlu
-
Bu insanlar normal değil.Çevremizde çok var.Ben ve arkadaşımda yaşadık yaşıyoruz.Bu kadınla sizde aile büyüğü varsa sert bir konuşma yapsın.Haddini bildirsin.Arkadaşlar merhaba. Aynı konudan muzdarip olan birileri vardır diye buraya yazıyorum. Gerçekten artık çok yoruldum. 3 yaşına yeni girmiş bir oğlum var. 1.5 yaşında yürümeye başladığı günden beri alt komşumla sorun yaşıyoruz. Eşim ve ben çok saygılı insanlarız erken yada geç saatte makine süpürge açmayız sandalye çekmeyiz vs kimse rahatsız olmasın diye. Ama oğlumuz daha 1.5 yaşındayken ayak sesine kapıya gelmeler. Gece beşikten ses geliyor diye tehditkâr mesajlar atmalar artık canımıza yetti. 2 kere alttaki komşu kocasını kapımıza yolladığı için kocasıyla eşim kavganın eşiğine geldi. Artık o kadar psikolojimiz bozuldu ki çocuğuma sürekli yapma koşma zıplama bağırma ayağını yere vurma oyuncak atma vs demekten çocuğumun da psikolojisini bozdum. Apartmanda herkesle iyiyiz bi alttaki böyle. Hatta diğer komşular da alttakine kızıyor. Kendi evimizi kiraya verip Nisan ayında başka yere taşınmaya karar verdik bunlar yüzünden. Oğlum sabah 9.10 gibi uyanır akşam da 9 da uyur. Gün içinde cok ses yapmaz en fazla odadan odaya giderken koşarak gidiyor ama engel olamıyorum ki çocuk bu anlamıyor. Tüm günümüz normalde oyun oynayarak geçiyor ama Lego sesine bile tavanlara vurup bağırıyorlsr. Dün oğlum, ananesi geldiği için mutlu oldu sadece 15 saniye zıpladı hemen kapıma geldi cingene gibi bağırmaya başladı. Normal bi dille de konuşmuyor kendini yırtıyor. Çocuk küçük anlamıyor sandalyeye mi bağlayayım dedim tutmasalar üstüme atlayacak öyle manyak bi kadın. Çocuğun ayak sesinden rahatsız olıyormus. Bu soğukta parka da götüremiyorum ne yapayım şaştım kaldım. Zaten taşınıcam nişanda buraya da 5-6 çocuklu birini getircem bağırmaya devam edersen de polis çağırıcam dedim gitti. Ama diğer komşulara bağıra bağıra anlatıyordu apartmanda duydum. Bu insanlar öyle manyak ki konuşulmaz hukuki olarak hakkım nedir? Polisi arasam şikayet etsem bi işe yarar mı başına gelen var mı? Artık huzursuzluktan uyku uyuyamıyorum sürekli çocuğumu kısıtlıyorum zaten çok yaramaz bi oğlım yok ayak sesi çıkmasın diye kucağımda taşıyorum sürekli gerçekten yıprandım
Sizi çok iyi anlıyorum çocuğum olmadan önce benden işten geliyordum yan komşu alt komşu hepsinden gece 1 e kadar sesler kesilmşyordu bende rahatsız oluyordum o zamanda alt kattakinin çocuğu küçüktü kadın her gün cinnet geçirirdi diğerleri gece gündüz süpürge vs çalıştırırdı duvarlar ince yatak odamın yan odasında konuşurlardı 2 3 e kadar uyuyamazdım sabah öyle işe giderdim. Ama hiç kimseye saldırmadım kapılarını yumruklamadım ki bunlar yetişkin insanlar oldukları halde. Oğlum aşırı yaramaz bi çocuk değil taşınacağımız için kreşe gönderemedim gittiğimiz yerde baslayacsk şuan da sabah 9 akşam 9 benimle yada tek oyun oynuyor etkinlik yapıyor ben ev işlerini yaparken gözümün önünde olmadığı için odadan odaya hızlı yürüyor onlarda bu ayak sesinden rahatsız ama çocuğun yürüyüşü böyle bişey yapamıyorum inanın ki zaten gündüz saatlerinde bu şekilde 9 diyince uyuyor.Benim de cocuklu komşum vardı artık taşındım bana gına gelmişti işten geliyoruz yorgun argın topuklarıyla sert sert koşup yerinde durmayan bir cocuktu. Her saate hergün masa sandalye cekiyordu. İşten gelmişim dinlencem başıma zonklama giriyordu sonra eşim eve geliyor uyuyamıyordu. Her iki taraf içinde zor ama biraz yetiştirmeyle alakalı elbette cocuk kendini keşfetme zamanlarında ses çıkaracak koşacak ama o cocuğun bir düzeni olmalı uyku saati yok kreş yok o yok bu yok bazen dayanamıyo insan abartıya kaçınca ama size de ayrı üzüldüm netice de cocuk dediğim gibi kendini keşfetme zamanları koşcak oynucak yapacak bişey yok bu arada polis bişey yapmaz sanmıyorm yani umarım taşındığınz yerde aynı problemlerle karşılaşmazsınız kapınızı artık onlarq açmayın madem manyaklar muhtap olmayın evde cocuk var korkmasn eşiniz de ya sabır desin sussun .. az kalmış şurda
Ben bunları yapmasına asla izin vermiyorum sürekli koşma dur yapma zıplama hoplama yere oyuncak atma bağırma sus hep bu şekilde kısıtlıyorum diğer komşuları rahatsız etmemek için elimden geleni yapıyorum oğlumun da benimde psikolojimiz bozuldu bu yüzden ben çok hassas olmama rağmen karşılık olarak bunu gördüğüm içinde çok sinirliyim. Bahçeli bi eve taşınıyoruz bu yüzden oğlum yaşayamadığı çocukluğunu orada yaşayacağı için mutluyum. Sizin içinde üzüldüm bu kadar ses yapması saygısızlık resmen biraz sınırı olmalı bazı şeylerinO yasta cocuk ne kadar ses yapabilir bilmiyorum ama benim ust komsumda 2 tane var. Yaslari daha buyuk. Koltuktan ziplamalar mi, ciglik atmalar mi, yere oyuncak carpmalar mi, kosmalarini soylemiyorum bile hangisini anlatayim. Gece 12 - 1e kadar devam ediyor. Okul tatillerinde ve haftasonlari arkadaslari da eklenince evin icinde gurultunun videosunu cekip yoneticiye atiyoruz ama cozum yok. Keske bizde de boyle kisa sureli kosmalar olsa sukredicem.
Keşke buraya video atılabilse size oğlumu gösterebilsem gören herkes diyor ki bu çocuk mu yaramaz bundan mı rahatsız oluyor bu kadın. Tüm apartman farkında ne yazık ki kadın sorunlu. Kendi ailesinde de sürekli sorun çıkartan biri.. bende çirkinleşmeden hukuki olarak süründürmek istiyorum onları o yüzden post açtım. İnanın o kadar gergin ve huzursuzum ki evde parmak ucunda yürüyorum çocuğumu sürekli kısıtlıyorum başında durayım ses yapamasın diye evimin işlerini bile yapamaz oldumBu insanlar normal değil.Çevremizde çok var.Ben ve arkadaşımda yaşadık yaşıyoruz.Bu kadınla sizde aile büyüğü varsa sert bir konuşma yapsın.Haddini bildirsin.
Aslında bunları mahkemeye vereceksin komşuluk ilişkileri nedeni ile evimde oturamıyorum devamlı rahatsız ediliyorum diye.Bir evde hayatın olağan akışına bağlı olarak bazı sesler olabilir normaldir.Bunun dışında abartılı bir ses olursa her gün bu normal değildir.Anlattıklarınızdan öyle abartılacak bir durum yok gözüküyor
Yani cocuk bu bişey yapamazsın keşke kreşe verseydiniz alışırdı hem uyku saati çok geç geldi bana benim cocuğum yok daha iyi bilirsin ama 6-7 akşam uyku saati iyi değil mi ? Ana okuluna giden cocuklar bile erkenden uyuyor bu arada saldırmaları asla hoş bişey değil kabul edilebilir bişey de değil. Ben bu şeyleri yaşarken sadece kadının kapısına 1 kere gittim sonra da ev sahibine şikayet ettim. Çünkü bizde insanız neticede kafa kaldırmıyor cocuğa öğretmek lazım kimse cocuğu sandalyeye bağlayamaz ama sakin oturmayı kalkmayı herşeyi güzellikle açıklayarak yetiştirmek de var. İnanın bazı cocukları görüyorum yerinden bile kalkmıyorlar bu sadece bir örnek .. walla bende istiyorum cocuk ama böyle düşününce hiç kolay bişey değil gerçekten allah kolaylık versin inşallah yeni yerinizde çok mutlu olursunuzSizi çok iyi anlıyorum çocuğum olmadan önce benden işten geliyordum yan komşu alt komşu hepsinden gece 1 e kadar sesler kesilmşyordu bende rahatsız oluyordum o zamanda alt kattakinin çocuğu küçüktü kadın her gün cinnet geçirirdi diğerleri gece gündüz süpürge vs çalıştırırdı duvarlar ince yatak odamın yan odasında konuşurlardı 2 3 e kadar uyuyamazdım sabah öyle işe giderdim. Ama hiç kimseye saldırmadım kapılarını yumruklamadım ki bunlar yetişkin insanlar oldukları halde. Oğlum aşırı yaramaz bi çocuk değil taşınacağımız için kreşe gönderemedim gittiğimiz yerde baslayacsk şuan da sabah 9 akşam 9 benimle yada tek oyun oynuyor etkinlik yapıyor ben ev işlerini yaparken gözümün önünde olmadığı için odadan odaya hızlı yürüyor onlarda bu ayak sesinden rahatsız ama çocuğun yürüyüşü böyle bişey yapamıyorum inanın ki zaten gündüz saatlerinde bu şekilde 9 diyince uyuyor.
Ne güzel en azından laftan anlayan birileriyle karşılaşmışsınız. Benim altımda ki asla laf anlamaz 2-3 farklı daire komşum konuştu onunla ve kocasıyla. Benim ailem de aynı şekilde konuştu. Hatta huzurlarını kacırıyorsunuz çocukların bak taşınıp Suriyelilere vereceğiz evi 10 çocukla baş edersin sonra demiş annem ondan sonra uzun süre kapıma gelmediler. Ama kadına ara ara cinnet geliyor bazen sabah 7 de kocasına bağırıyor çığlık çığlığa dış kapıyı çarpıyor sesine uyanıyoruzÇok üzüldüm durumunuzaama siz sessiz saygılı davrandıkça gelmiş sanki.Benim alt komşum emekli öğretmen.İlk taşındıkları hafta kapıya geldi okul haftasıydı 8dedin mi kızlarımı yatırmaya götürürdüm maksimum 9dedin mi yatmış olurlardı.(7yaş)
Neyse geldi,sizle tanışmaya geldim dedi kapıda ayaküstü,sonra kızlarım bana doğru gelince “Ahh yaramaz kızlar çok gürültü yapıyorsunuz eski evimizi üst kat çocukluydu diye sattık geldik sizde de çocuk varmış” dedi
Dedim tamam bu beni uyarmaya gelmiş dedim “teyze hoşgeldiniz güle güle oturun ama çocuklarımın zaten bi düzeni var gece 10dan sonra veya sabah 10dan önce sizi rahatsız edersek gelin kapıma ama diğer saatler için karışmayın bize,haa çocuksuz diye evi tutmasaydınız gelip kapımı çalsaydınız çocuğum var derdim siz de taşınmazdınız “ dedim gülüştük falan gitti bi daha da gelmedi
Karşıdakinin tavrı tabii ki önemli ama boşuna dinsizin hakkından imansız gelir dememiş atalarımız gösterin dişinizi,düzeninizi bozmayın,bence
İnanıp inanmamak size kalmış herkes normal değil alt katımda ki sorunlu bir kadın. Evet 3 yaşında bi çocuk aynı sizin dediğiniz şeyleri yapar ama ben komşular rahatsız olmasın diye sürekli çocuğuma yapma koşma dur bağırma zıplama diyerek sürekli kısıtlıyorum ne koşuyor evde ne zıplıyor oturup oyuncaklarıyla oynuyor. Buda benim kısıtlamamdan dolayı. Ayrıca sabah 9-10 da uyanıp akşam 9 da uyuyor kimseyi rahatsız edecek bir şey yapmıyor. Dediğim gibi anlık 15 20 saniye odadan odaya koştu diye kapıma geliyorlar günde 15 dk bile ses çıkartmıyor toplasanız. Hep engel oluyorum çünkü. Alttakiler takıntı haline getirmiş bulaşık yıkarken yere kaşık düşsün bişey ses çıkartsın hemen tavana vuruyorlar maalesefAçıkçası ben size inanmadım.
Öğrenci olduğum zaman üst katta 2 çocuklu bir kadın vardı.
O evde durduğum surede ne zıplama bitti ne koşma. Yaşları 3 belki 5 vardı.
Vize ve final dönemi ağlıyordum resmen sinirden. Taşındım. Konuşunca anlamadı çünkü. Cocuk onlar dedi. Hiç unutmuyorum bir pazar sabahı koltuktan aşağı atliyrdu sanırım, arkadaşıma gidip uyumuştum. Sabah 8. Pijamam ile yürüdüm iki bina öteye. Yattım uyudum.
Su an en üst katta yaşıyorum bilerek. Çünkü ses sevmiyorum.
10 saniyelik ses için kimse çıkmaz yukarı. Zaten algılayıp yukarı çıkmak 1 dakika. Biraz abartılı şekilde kendinizi savunmuş gibisiniz
Bu söyledikleriniz tamamen çocuğun karakteriyle alakalı. Çocuk eğer huyu yaramazsa istediğiniz kadar konuşun anlatın ki 3 yaşında bunu çok algılayamayıp tam tersini yaparlar genelde. Huyu öyleyse asla bunu değiştiremezsiniz konuşmak yada başka şeyler yapmak buna engel olmaz ancak kısıtlamanız gerekir Buda çocuğun gelişimini kötü etkiler aynı bizde olduğu gibi. Ki benim oğlum aşırı yaramaz bir çocukta değil ama oturduğumuz yerde duvarlar o kadar ince ki ben yürüyünce de ayak sesim güm güm gidiyordur. 6-7 bu yaşta bi çocuk için çok erken bi saat o saatte uyursa gece sık sık uyanır. 8.5-9 arası ideal saat. Çocuğum yokken bende aynı şekilde düşünüyordum dışarıda bağorsn kendini yerlere atan çocukları görüp ay annesi hiç terbiye verememiş derdim ki dememek lazımmış çünkü 2-3 yaş sendromları var ki düşman başına :) :) diyeceğim şu çocuğunuz olunca bu gelişim süreçlerini daha iyi anlayacaksınız. Çocuk çok güzel birşey ama oldukça da zorYani cocuk bu bişey yapamazsın keşke kreşe verseydiniz alışırdı hem uyku saati çok geç geldi bana benim cocuğum yok daha iyi bilirsin ama 6-7 akşam uyku saati iyi değil mi ? Ana okuluna giden cocuklar bile erkenden uyuyor bu arada saldırmaları asla hoş bişey değil kabul edilebilir bişey de değil. Ben bu şeyleri yaşarken sadece kadının kapısına 1 kere gittim sonra da ev sahibine şikayet ettim. Çünkü bizde insanız neticede kafa kaldırmıyor cocuğa öğretmek lazım kimse cocuğu sandalyeye bağlayamaz ama sakin oturmayı kalkmayı herşeyi güzellikle açıklayarak yetiştirmek de var. İnanın bazı cocukları görüyorum yerinden bile kalkmıyorlar bu sadece bir örnek .. walla bende istiyorum cocuk ama böyle düşününce hiç kolay bişey değil gerçekten allah kolaylık versin inşallah yeni yerinizde çok mutlu olursunuz
Evet biz 13 senedir burada oturuyoruz onlarda aynı şekilde 13 senedir komşuyuz tanımam bile kendilerini sadece kadının sürekli bağrışlarını duyuyordum hep. Gece gündüz çığlık çığlığa. Ben tek çocuğumda değil evde de aynı şekilde öğlen 13 den önce süpürge açmam akşam da 17 den sonra ne süpürge ne blender ne çamaşır bulaşık mak açarım kimseyi rahatsız etmemek için. Bu kadar hasssas davranan bir insan sizce çocuğu kapıyı yumruklatacsk kadar ses yapmasına izin verir miCebinde parası milyonları olan istediği evi kiralamayı bırak satın alamaz. Önce başvuru formu dolduruyor, kimsin nesin ne iş yapıyorsun ve en önemlisi niye taşınıyorsun sorularını cevaplıyorsun. Araştırıyorlar, bir önceki evden kendi isteğinle mi çıktın yoksa çıkartıldın mı veya hangi şikayetle çıkartıldın bunu soruşturuyorlar. Zaten çocuğun çok olduğu bölge değilse ve küçük çocukların varsa ya da tam tersiyse evi vermiyorlar. Akşam 8 den sonra elektrik süpürgesi de açamazsın çamaşır da yıkayamazsın.
Konu sahibi aşağıdaki komşularınız artık tik huy edinmişler. Bu kadar dikkat ettiğiniz halde böyle cinlenmelerinin nedeni bu bence. Eğer dediğiniz gibi çocuğunuz rahatsızlık derecesinde ses yapmadıysa gidin uzaklaştırma kararı çıkarttırın. Kapınıza gelemesin veya aşağıdan vuramasın.
Anlıyorum kolay değil tabi ama oda büyücek zaten böyle kalmayacakBu söyledikleriniz tamamen çocuğun karakteriyle alakalı. Çocuk eğer huyu yaramazsa istediğiniz kadar konuşun anlatın ki 3 yaşında bunu çok algılayamayıp tam tersini yaparlar genelde. Huyu öyleyse asla bunu değiştiremezsiniz konuşmak yada başka şeyler yapmak buna engel olmaz ancak kısıtlamanız gerekir Buda çocuğun gelişimini kötü etkiler aynı bizde olduğu gibi. Ki benim oğlum aşırı yaramaz bir çocukta değil ama oturduğumuz yerde duvarlar o kadar ince ki ben yürüyünce de ayak sesim güm güm gidiyordur. 6-7 bu yaşta bi çocuk için çok erken bi saat o saatte uyursa gece sık sık uyanır. 8.5-9 arası ideal saat. Çocuğum yokken bende aynı şekilde düşünüyordum dışarıda bağorsn kendini yerlere atan çocukları görüp ay annesi hiç terbiye verememiş derdim ki dememek lazımmış çünkü 2-3 yaş sendromları var ki düşman başına :) :) diyeceğim şu çocuğunuz olunca bu gelişim süreçlerini daha iyi anlayacaksınız. Çocuk çok güzel birşey ama oldukça da zor
Kesinlikle bende bu konuda çok korkuyorum düşünün yatak odam ile yan komşunun yatak odasının duvarı ortak. Gece uyurken yan komşum öksürüyor ben uyanıyorum zaten bence tüm sorun da bundan kaynaklanıyor daha çocuk yürümüyorken kundakta bebekken beşik sesinden rahatsız olup gece tehdit mesajı atıyorlardı.Nasıl bir ev topuk sesi gidiyor deprem olsa ne olur sırf bu sebepten tek katlı evinize geçin bence.. komşu ruh hastası.. benim alt komsum da bu kadar olmasa da böyle manyak.. kendisi bağırır kapi çarpar ses yapar sorun yok bizim en küçük sesimize duvara vururdu. 2. Vurdugunda gunduz saat 12deydi supurge açtım daha çok ses yaptim sonrasinda sesi cikmadi sorunumuz olmadi. gündüz vakti yaptığınız sesten rahatsız olamaz rahatsizsa gitsin şikayet etsin kapınıza gelince açmayın. Her şey beklenir bu manyaktan. Yöneticiyi değiştirin. ruh hastasını yönetici yaparken hata etmissiniz
4-5 yaşında bunu anlamanız normal empati duygusu 4 yaşından sonra gelişiyor üç yaşında beynin bazı bölümleri daha gelişmemiş oluyor siz yapma dediğinizde tam tersini yapıyorlar ve inatlaşıyorlar. Çocuğunuz olduğunda daha iyi anlarsınız. Ki benim oğlum hoplayıp zıplayan koşan bi çocuk değil evin içinde ben izin vermiyorum kısıtlıyorum başka oyunlara yönlendiriyorum oturup oynuyoruz. Odadan odaya yürürken hızlı yürüdüğü için ayak sesi çıkıyormuş pat pat. Komşumuz buna dertliAnkara Batikent mahallesi Tema sitesinde büyüdüm. Okula hatta ana okuluna bile gitmediğim bir yaşta koridorda koştuğum için bir kez uyardı babam. O son oldu. Bir daha koşmadım. Babam alt katta insanlar var kızım dedi sadece. Rahatsız etmemeliyiz dedi. Ben 4 5 yaşında bunu anladığım için Einstein değilim. Normal dümdüz çocuktum.
Biz kimseyi rahatsız etmeyen cocuklar olarak büyüdük sitede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?