• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kombi arızası tamirini kim ödemeli ...ev sahibi mi kiracı mı?

En baştan bozuksa siz haklısınız. Yenisini onun alması gerekiyor.

Annemin de 15 yıllık kiracısı var. Kombi ilk kez arıza verdi. Hemen kiradan düştüler.

Ben öğrenciyken apartta kalıyordum bozulan beyaz eşya parasını bizden alıyorlardı ama şöyle bir şey var baştan sözleşme imzalattılar
' herhangi bir eşya bozulursa tamiri size aittir' diye... Sizde baştan bozukmuş ödememe gibi bir hakkınız var bence.

siz taşındığınız zaman zaten arızalıymış ev sahibinin vermesi lazim.siz bozmamışsınız ki o evde önce oturan otururken bozulmuş.sürekli arıza yapıyorşum bence değiştirmeli yoksa daha fazla para israf olur..

Son düzenleme:
Başta bozukken niye ödediniz ki
Alışmışlar, göreviniz gibi görüyorlar artık

taşınalı 6 yıl olmuş ve ilk zamandan bozukmuş.. bir ara siz ücret ödemişsiniz.
şimdi bozuk deseniz de kim eyvallah der.
nasılsa yine öderler mantığı ile inkara gitmişler.

Ben de buna benzer bir konu acacaktim. Burdan sorayim ben de bari.
Kombilere 5 yillik bakim ariza garantisi yapiliyor. Ucreti 280 tl. Bir kere bu ucreti oduyorsunuz sonra ariza bakim vs icin hic ucret odemiyorsunuz 5 sene boyunca. Simdi sorum su: bu ucreti ev sahibi mi odemeli yoksa kiraci mi odemeli?

benim kiracımın eve girdiğinden beri 2 kez kombisi bozuldu ,kiradan düştüler ,balkona çamaşırlık yaptırmış bana söylemeden kiradan düştüler ,kombi bakımı yapıldı ,apartman boyandı,çatı onarıldı ,demir kapı yapıldı ,bahçe çevrildi hepsini ben ödedim ,ev benim kiracıyı bağlamaz ki ,o çıkınca ev yine benim olacak ve masraflarını benim karşılamam lazım ,kombiyide bilerek bozmuyor ya o napsın ,ev sahibi ödemek zorunda ..

Size sıfır verdiğini söylüyor ev sahibi sıfır kombilerin garanti süresi oluyor 2_3_5 yıl gibi sıfır olmadığı kesin zaten ,bozuk kombi kesinlikle ev sahibine aittir,bir demirbaş olarak ,siz ödeyeceksiniz tartışmasına girmeyin,yaptırın faturasını alıp kiradan düşün bu kadar tuttu düştüm dersiniz ,düşeyimmi? Napayım gibi yumuşak yüz göstermeyin, hem ev sahibi ve hem kiracıyım ,sevgiler.......

Allah size tez zamanda kendi evinizi almayı nasip etsin inşallah.
Bende 4 sene kiracı olarak başkasının evinde oturdum çok zor vallahi.
Şimdi kendi evimizi aldık kırılsa da dökülse de kendi evimiz işte.
Çağırıyoruz ustayı kendi evimiz nasılsa diyip en pahalısını en iyisini yaptırmaya çalışıyoruz ama kiracıyken olmuyordu hem kira öde hem milletin evinin bakımını yap. Vallahi o zamanlar ucuza kaçıyorduk maksat günü kurtarmak yada yazı ya da kışı kurtarmak.

kombi nerden baksanız 15 yıllık olcak...kombimiz balkonda takılı
ev sahibi ısrarla biz size sağlam verdik diyor ama ben ona helal etmeyeceğim bu tamir parasını
şuan hava soğuk ve yaptırmak zorundayım 2 tane çocuğum var....
ama bu hak değil...

6 yıl boyunca neden ödediniz? Hoş o ödediğiniz miktarlarla sıfır kombi alınırdı. BU saatten sonra ev sahibine söylemeniz onun gözünde cok da anlamlı olmaz. Normalde evin demirbaşlarını ev sahibi öder.

6 senedir oduyormussunuz. Bundan sonra da tamir parasi olmaz.
sifir kombi alip kiradan dusun.

Back
X