- 4 Ekim 2018
- 44
- 20
- 38
- Konu Sahibi gadjo dilo
- #1.601
Yazacaklarım uzun olacak ama ben bu süreçte her kelimeyi milyon kez okuyordum benim gibi olanlar için biraz detaylı yazdım.Hanımlar benimde zor ve çok yıpratıcı bir hpv ve cin3 geçmişim oldu. ilk zamanlar asla geçmeyecek diye bütün dünyamı alt üst etti. Sıradan bir kontrolde smear alalım dedi dr. hiç smear aldırmamıştım hayatımda 8 yıllık evliydim ve 33 yaşındaydım. çok büyük hata tabiki, nolur çevrenizdeki bütün kadınları düzenli smear konusunda uyarın ben öyle yapıyorum. Neyse smeari aldık ben gayet rahat sonuç almaya gittim ve cin 3 bu neki diye baktım nete kansere çeyrek var diyordu heryer. alelacele girdim dr un yanına dedim bune hemen kolposkopi ve biyopsi yapalım dedi. 1 hafta sonuç bekledim ve gelen sonuç aynı cin2 ve 3. tabi ben bu bir haftada okunmadık şey bırakmadım ve nasıl olmuş nasıl bulaşmış ne olacakmış yedim yuttum. hastalığım konusunda bilinçlendim ama korkularım beni bitirdi. dna ya işleyen bir virüs bedenden atmak imkansız vs. çıldıracaktım. leep yapılacak özel bir hastanede amerikalarda okumuş doçente gittim. rezil bir drluk örneğidir kendisi. bana dediki çocuğun olsaydı şu dakika rahmini alırdım. karşımdaki doçent ve bana rahmini alırdım diyor. alın dedim hastalık bu derece ilerlediyse. önce leep yapalım sonuca bakalım dedi. tabi bana verdiği bu moralle ben leepin patolojisini 10 gün can vererek bekledim. Çünkü biyopsi kesin değil ve altta bir kanser başlamış olabilirdi. leep geldi aynen cin 3. temizlenmiş ama sınırlarda cin 1 devam ediyor. ben şiddetli depresyondayım yaklaşık 1 ayda 10 kg verdim. boğazımdan bir çay inmiyor. dedim bu dr la devam etmeyecem. araştırırken bence bu işin en iyilerinden birini buldum Süleyman Engin Akhan canım doktorum mükemmel az kalır onu ve bana kazandırdıklarını asla unutamam. ona bi pazar gecesi mail attım. asla cevaptan ümidim yok sonuçlarımı attım ve rahmimi almak istiyorlar dedim. ve hemen cvp geldi. olurmu öyle şey dedi hastalık büyük ölçüde tedavi olmuş gel görüşelim. aldım randevu. bana dedi ki leepden sonra koterliyoruz o bölgeyi kalan cin 1 ler yüksek ihtimal koterle yandı ve geçti. Şimdi 3 ayda bir smear alacaz ve takip edecez. Leepden sonraki 3. ay smearimde bana rahim boynun çok güzel iyileşmiş istediğin zaman bebek düşünebilirsin dedi. Yani leep bebeğe engel falan değil arkadaşlar iki kez olmak durumunda kalınırsa belki o zaman sorun olabilir. Olan sorunda rahim ağzına atılan bir dikişle gideriliyor hiçbirşey abartıldığı gibi değil korkmayın sakın. Bu arada süleyman hocamda hpv dna yaptık 66 ve 6 çıktı 8 ay sonrakinde 66 geçmişti ama 6 sabitti. Demekki dna virüsü asla atamazsın saçmalığıda boşa çıktı. Vücut kendini temizliyor. Bağışıklık sistemi onu tanıyınca atıyor. Tanıma süreci biraz uzayabiliyor ayrı bir konu. Benim o dönem bünyem aşırı zayıftı. Bana bu hastalığı getiren kocam asla sarımsak soğan vs sevmediği için yıllarca yenmedi evde hiç beslemedim kendimi zayıf düştükçe düştüm. Yiyin için kendinize bakın arkadaşlar yeneceksiniz. ilk yıl 3 ayda sonra 6 ayda devam eden kontrollerim şükür hep temiz. hiç bozulma olmadı. Tek bozulma bir ayağı işi gereği yurt dışında olan ve beni hasta eden kocamla aramda oldu. Atlatamadım bunu ve ayrıldık. Şimdi 2 yıldır dünyanın en iyi insanlarından biriyle evliyim ve tüp bebek yapmaya hazırlanıyorum. Bu sürecin ne kadar sancılı olduğunu biliyorum sormak istediğiniz herşeyi yazabilirsiniz. Paniklemeyin, üzülmeyin geçecek Allahın izniyle.
Merhaba Ela hanim,
Yazdiklarinizdan cok cok etkilendim ve sonucu okuyunca o kadar mutlu oldum ki size anlatamam! Rabbim bir daha bu dertle kimseyi karşılaştırmasın,insanın yaşamını da psikolojisini de altüst ediyor ama sadece ilk zamanlar yani olayın şokuyla... bu güzel ve değerli tecrubeleri okuyup dayanıştıkça psikolojik olarak iyileşiyor insan. Ben de hikayemi yazdım, siğil, kanser bulgusu cin1 vs yok yüksek riskli hpv tipleri var. Onun icin se ş an Deflagyn kullanmaktayım. Ece Hanimdan öğrendiğim kadarıyla sonuç da olumlu oluyormus bu ilac sayesinde. İnşallah hepimizi sağlıklı, umut dolu,mutlu günler bekliyor. Ben de ilactan sonra test yaptırıp sonucu size bildireceğim