Arkadaşlar Merhaba;
Aramıza yeni katılanlar olmuş, öncelikle hepinize geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Şubat 2018’de bebek istemiyle gittiğim Medipol Bağcılar’da rutin smear kontrolüm sonucunda LSIL(cin1) teşhisi konuldu, doktorum bana olumsuz yaklaştığı ve kanser olabilirsin dediği için aklımı yitiriyordum. 5 Mart’ta HPV tip tarama testimi yaptırdım ve sonucunda 16-51-54 yani 3 tip HPV taşıdığımı öğrendim, 16 ve 18 rahim ağzı kanserinde en sık tespit edilen virüsler miş hepten korktum. Acilen kolposkopi yapmamız lazım dediler Prof.Dr.Ateş Karateke’ye gittim ki jinekolojik kanserlerde bu işin babasıymış. Hakikaten de kolposkopimi onda yaptırdığımda o rahatlığı, babacan tavrı beni iyi hissettirdi. Kolposkopimi yaparken teşhisi söyledi zaten, cin2’ye ilerlemiş kızım bunu 2-3 ay içinde alırsak iyi olur diye. Arkadaşlar kesinlikle kanser değilsiniz, prekanseröz yani kanser öncesi lezyonlar hücre değişimleri bunlar lütfen korkmayın. Leep için bütçemi aşacak bir fiyat söyleyince alternatif arayışına girdim ve daha önce leep işlemi yaptıran çok yakın bir arkadaşımın gittiği Opr.Dr.Ümit Kaya’ya gittim. 5 Mayıs’ta lokal anestezi ile leep işlemimi yaptı gülerek girdim gülerek çıktım, bir gram acı hissetmedim, 20 dakikada günlük hayatıma döndüm. Hiç korkulacak bir şey değil, kendinizi strese sokmayın. Patoloji sonucum 4 gün sonra geldi, Ateş Hocam kolposkopide cin2li yerleri parça alırken temizlemiş sağolsun, cin1 ve kronik servisit dendi. Eylülde kontrole gittim, geçen hafta sonucumu aldım smear testim temiz çıktı. 6 ay sonra tekrar smeare bakacak ama artık tamamen temizsin korkma dedi. Tekrarlasa dahi kontrol altındasın hiç bir şey olmaz güven bana dedi ki güveniyorum doktoruma. Çaresi çok kolay ve teşhis konuldu ise kesinlikle abartılacak bir durum değil, sadece cinsel ilişkide tek partner ve korunma önemli. Sigarayı da bırakırsanız tadından yenmez :)
Hamilelik olayına gelince, iki gün önce hamile olduğumu öğrendim, leep ya da HPV gebeliğe kesinlikle engel değil, çiçeği burnunda hamile bildiriyor :)
Doktor ve işlem fiyatları, süreçler ile ilgili bilgi almak isterseniz özelden yazabilirim buradan reklam olarak algılanabiliyor yanlış anlaşılmak istemem.
Tekrar hepimize geçmiş olsun, sevgilee..