Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

canım doktor aşı olurken hamile kalabilisin dedi mi bana ya aşıyı ya bebeği ertele dedi

Canım bende özellikle onu sordum ilk aşından sonra korunmayı bırak hemen hamile kalırsan diğerlerini hamilelikten sonra yaparız sorun olmaz dedi.

Arkadasım once asını ol 6 ay sonra hamıle kalmanı onerıyorum cunku hıc bır doktor hamılelık sırasında ası onermıyor

Bebege zarar verme dusuk kanama agrı vb etken olması cok yuksek bu bıtek bu asıda degıl dıyer asılarda da boledır

10 kere dusun bır kere karar ver yanlıs bır karar

canım gecmiş olsun.....bu cin1 ne oluyor kansermi ne dedi doktor.....smear sonucun neydi.......... biraz bilgi verirsen sevinirim.....

Bende smear sonucu ascus ve mantar enfeksiyonu ciktigini soylemistim.bugun jinekoloji de muayene oldum.kolposkopiyle dr muayane etti..biyopsiye gerek yok.hpv testi icin islem yapti.haftaya sonucu ogrenecegim.bu arada mantar enfeksiyonumda yokmus..cok sevindim.labaratuar sonucunda ascus ve mantar enfeksiyonu yaziyordu..dr muayane sonucunda cok temizsin ♥ ama genede hpv icin bakacagiz dedi..sadece test sonucumun negatif cikmasi icin dua ediyorum.

fmlaa cım gecmiş olsun...inş. hayırlı sonuçların çıkar....kolposkopiyle muayenede biyopsiye gerek görmemiş dmekki şüpheli bişey görmedi öylemi...

Dr.biopsiye gerek gormedi.6 ay sonra tekrar gorunecegimi soyledi.gorunurde hersey temiz ama hpv testi yapilacak.ascus ile hpv arasinda buyuk bir baglanti var mi? Yani ascus,hpv yuzunden mi olur..merak ediyorum.

canım gecmiş olsun.....bu cin1 ne oluyor kansermi ne dedi doktor.....smear sonucun neydi.......... biraz bilgi verirsen sevinirim.....

Teşekkür ederim canım..Ben 3 ay arayla iki smear yaptırdım ikiside ascus(önemi bilinmeyen hücre) çıktı.Doktor kolposkopiyle bakalım gerekirse biyopsi yapalım dedi.Biyopsi sonucum cin1 çıktı.Cin1 kanser değil , kiminde kendikendine gerileyebiliyormuş yada kansere dönüşmesi bikaç yılı alabilirmiş.Bunu önlemek amaçlı düzenli kontrol ve smear yaptırmak gerekiyor.

Ben zaten hamilelik sırasında aşı olmayacağım...

Dr.biopsiye gerek gormedi.6 ay sonra tekrar gorunecegimi soyledi.gorunurde hersey temiz ama hpv testi yapilacak.ascus ile hpv arasinda buyuk bir baglanti var mi? Yani ascus,hpv yuzunden mi olur..merak ediyorum.

Bendede smear de ascus çıktı ama hpv de hiçbişey çıkmadı.Kolposkopi eşliğinde biyopsi yapıldı cin1 çıktı...

bendede ascus çıktı .....gittiğim hastanede kolposkopi yokmuş doktor biyopsi dedi....kolposkopi olmadan biyopsi için ne diyorsunuz....böyle yaptıran varmı....

bendede ascus çıktı .....gittiğim hastanede kolposkopi yokmuş doktor biyopsi dedi....kolposkopi olmadan biyopsi için ne diyorsunuz....böyle yaptıran varmı....

Smear testinin yanilma orani yuksek oldugu icin once kolpiskopide anormal hucre olup olmadigina bakilir.eger smear ile parelellik varsa doktor biopsi ister.ancak kolposkopi de dr bisey gormediyse biopsiye gerek yok der.o yuzden bence biopsiden once kolposkopi yaptirt.

hastanede kolposkopi yokmuş cnm...sadece üniversite hastanesinde kolposkopi varmış...orayada randevu aldım ama biyopsiden sonra....önce biyopsi yaptırmayı sonra üniversite hastanesine gidecem herhalde....biyopsinin zararı varmı acaba.....bişey kaybetmiş olmam diye düşünüyorum

Sadece canindan bir parca kopartilir..))...biopsinin zarari olmaz.kesin sonucu ogrenirsin..gecmis olsun..

Dr. Aradi. Sonuc hakkinda konusmak istiyormus.telden sesli msj birakmis.sanirim sonuc kotu cikti..ins.kotu cikmamistir.moralim bozuldu.

Dr. Aradi. Sonuc hakkinda konusmak istiyormus.telden sesli msj birakmis.sanirim sonuc kotu cikti..ins.kotu cikmamistir.moralim bozuldu.

Bu doktorlar da çok geriyor insanı. Bana da ascus u gösterdiğim ikinci doktor kötü kötü konuşmuştu. Ayrıca sen biyopsi yaptırmadın di mi sadece kolposkopi? Biyopsi yapmadan hpv testi nasıl yaptılar onu anlamadım? En kötü ihtimalle gıcık bir hpv türü çıkmıştır. Onu da düzenli kontrolle korursun. Doktorla konuşmadan boşuna yeme kendini. Eminim kontrol altında tutacağız falan diyecek. Biyopsiye bile gerek görmemişlerse ne çıkabilir...

Dr.,Biyopsiye gerek gormedi ancak kolposkopi esnasisinda akintidan ornek aldi ..cunku hpv ye bakacagini soyledi.biyopsiye gerek gormedi cunku hersey normal gorunuyordu kolposkopi de..sonucu ogrenecegim yarin.

Dr.,Biyopsiye gerek gormedi ancak kolposkopi esnasisinda akintidan ornek aldi ..cunku hpv ye bakacagini soyledi.biyopsiye gerek gormedi cunku hersey normal gorunuyordu kolposkopi de..sonucu ogrenecegim yarin.

inş. hayırlı hberlerini alırız cnm.....hpv ye nasıl bakılıyor akıntıdan örnek alarakmı

inş. hayırlı hberlerini alırız cnm.....hpv ye nasıl bakılıyor akıntıdan örnek alarakmı

evet biyopsi yapilmadan hpv dna ya bakiliyor,..biyopsi de kanserin derecesi ve turu tespit edilir ancak hpv icin sadece ozel bir islemle akintidan ornek alinir..hpv dna'ya bakilir. bir kac sonra sonucu ogrenirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…