Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

NAZARBONCUK35 geçmiş olsun. Benim hpv dna sonuç kağıdımda tüm hpv türlerinin yanında bulunamadığı yazıyor. Yani hepsine tek tek bakılmış. Senin hpv olduğun nasıl tespit edildi?

sağol canım artık risk yok inşallah bundan sonra da olmaz.ben de öyle ümit ediyorum.

ascus çıkan arkadaşlar kasıklarınızda hiç ağrı varmıydı...benim birkaç gündür kasıklarımda ağrı var.....herşeyden kuşkulanır oldun....

NAZARBONCUK35 geçmiş olsun. Benim hpv dna sonuç kağıdımda tüm hpv türlerinin yanında bulunamadığı yazıyor. Yani hepsine tek tek bakılmış. Senin hpv olduğun nasıl tespit edildi?

jooker canım ben de vaginamda et beni gibi bişey çıktı 1 ay felan geçmeyince dermatolojiye gittim cilt doktoru siğil bu donduralım dedi ve hpv virüsünün siğile neden olduğunu söyledi. sonra kadın doğuma gittim smear verdim ama smear de hpv dna bakılmadı normal smear yapıldı o temiz çıktı. şimdi yine smear aldırıp hpv dna baktıracağım

sanırım bu ascus a illa hpv neden olacak diye bişey yok hpv olan da illa ascus veya cin-1 olacak diye bişey de yok. bana cilt doktoru siğile baktı sizin %90 kötü huylu değil dedi. ama kesin tipi tabii hpv dna da ortaya çıkıyor. şu an adetliyim adet bitsin o testi yaptıracağım üniv. hastaneleri yapıyor galiba değil mi?

Yanilmiyorsam sigil var diye illa hpv nin neden olmasi da gerekmiyor. Univ. Hastaneleri yapiyor. Insallah temiz cikar.

Son düzenleme:
amin canım inşallah...eşimin de yaptırmasına gerek var mi tipleri aynıdır heralde?

Eşin niye yaptırsın ki, eşine hpv mi dediler? Eşlerden birbirine her zaman bulaşacak diye bir şey yok. Ben çok okudum birinde olup diğerine bulaşmayanları. Ayrıca birbirinize bulaşacaksa zaten bulaşmıştır çoktan. Bulaşmadıysa bundan sonra bulaşmaz. Bence fazla telaş yapıyorsun. Smearlerin temiz, ascus bile yok. :) Hpv türün de ne çıkarsa çıksın kontrollerini aksatmadığın sürece bir şey takma kafana.

canım siğiller önce eşimde çıktı hatta onda berkarken varmış yaktırıyomuş önemsememiş bana da söylemedi ondan bana geçti (((((

jooker bende de akıntı vardı ama kaşıntı ile birlikte ve sarımsı bir akıntı idi kötü kokulu bana doktor aşağıdan çengel gibi bir alet takarak baktı ve mantar olmuşsun dedi hatta rahim ağzını batikonla yıkadı biraz rahatlatır seni dedi. bir de ilaç verdi. o arada smear de aldı smear sonucunda bening servikal sitoloji yazıyor. intraepitelyal lezyon ya da malignite negatif yazıyor. sadece nonspesifik enfeksiyon yazıyor. doktor mantardan bu da dedi ama senin yazdıklarını okuyunca içime kurt düştü şimdi benim de. şu an kaşıntım geçti akıntı da şu an adet olduğum için bilemiyorum bitince görücez ama acaba bir daha mı yaptırsam şu smeari sen de akıntı demişsin içimr kurt düştü.

bir de smear sonucunda direk ascus diye mi yazıyor. ben de yazan bu nonspesifik enfeksiyon da ascus felan olmasın doktor bişey demedi ama. (((((((((((((((((((((

Son düzenleme:
canım siğiller önce eşimde çıktı hatta onda berkarken varmış yaktırıyomuş önemsememiş bana da söylemedi ondan bana geçti (((((

Eşinden geçmesi kötü olmuş Ama söylese bile sürekli kondom çok zor :s Veya aşı olsan o da sadece bazı türlerine karşı koruyor.

Enfeksiyonun ascusla hiç alakası yok. Bende mantar çıkmıyor, kaç kere yaptırdım negatif. Benim hanzo doktorlar bana muayene edip ilaç yazıyordu. Çok kez gittim sonunda örnek aldılar. Ondan sonra bir daha mantar muamelesi görmüyorum. Ayrıca ascus akıntıya sebep olmuyormuş. Bence sen bir kolposkopi ve biyopsi yaptır rahatla. Yoktan yere evham yapıyorsun. Alakasız şeyleri birbirine bağdaştırıp kendini boşuna telaşlandırıyorsun Ayrıca smearin temiz. Hastalık hastası olacaksın sonunda. Yapman gereken tek şey hpv testi yaptırıp düzenli smear yaptırman.

Evet ben yarın randevu aldım bakalım hpv dna yaptırmak istediğimi söyleyeceğim doktora bir yandan gebe kalmaya çalışıyorum o yüzden çok korkuyorum bişey olacak felan diye....

Eşimde bekarken çıkmaya başlamış o ürologa gidip yaktırıyomuş ama ürolog da hiç bahsetmemiş ona hpv virüsü felan diye o yüzden önemsememiş...o yüzden suçlayamıyorum onu da..erkekler sağlık konusunda bizim gibi araştırmacı değil doktor ne derse tamam deyip geçiyorlar (((

bendeki smear testi sonucu : ASCUS, epitek hucre anormalisi cikti..ayrica yogun mantar enfeksiyonu vajina flora dengesizligi varmis.,,bu carsamba jnekolojiye gidecegim..benim bu enfeksiyonlar,hamile kalmama engel midir merak ediyorum..

bendeki smear testi sonucu : ASCUS, epitek hucre anormalisi cikti..ayrica yogun mantar enfeksiyonu vajina flora dengesizligi varmis.,,bu carsamba jnekolojiye gidecegim..benim bu enfeksiyonlar,hamile kalmama engel midir merak ediyorum..

Geçmiş olsun fmlaaa, ASCUS veya mantar hamile kalmana engel değil.

Geçmiş olsun. Hamile kalmanıza engel değil ancak bu sonuçla hamile kalmamanız daha doğru. Jinekoloji onkoloji bölümüne gitmenizi öneririm. Tekrar geçmiş olsun.

Selam kızlar,
Biyopsi sonucum cin1 çıktı.Doktorum şu an herhangibi bir işlem yapmamıza gerek yok için rahat olsun takip edeceğiz dedi.4 ay sonra tekrar smear alınacak.Aynı zamanda bu ay hpv aşısı yaptıracağım onuda her ihtimale karşı risk almamak için yapıcakmışız.Bu aradada aşıdan sonra hamile kalmama engel yokmuş.Gerçekten içim çok rahatladı.Doktordan yüzüm gülerek şükrederek çıktım..

Evet ben yarın randevu aldım bakalım hpv dna yaptırmak istediğimi söyleyeceğim doktora bir yandan gebe kalmaya çalışıyorum o yüzden çok korkuyorum bişey olacak felan diye....

Nazar

Sıtede alternetıf tıp bolumu var baktın mı bu bolume

Gebelık onecesı ve sonrası maydonoz suyu na

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…